Καλώς σας βρίσκω παιδιά !!!
Το παραπάνω ήταν δοκιμαστικό σποτ !!! Ονομάζομαι Κώστας και είμαι πολύ χαρούμενος που, μετά από πολύ καιρό, κατάφερα κι έκανα εγγραφή στο πολύ - πολύ όμορφο φόρουμ σας !!! Είμαι περίπου 40 πλην κάτι ψιλά ετών και .... έχω την εντύπωση ότι θυμάμαι πολλά από την εποχή των παιδικών & εφηβικών μου χρόνων, τα αγαπημένα μας 80ς. Θα είναι χαρά μου να μοιραστώ μαζί σας τις αναμνήσεις μου ....
Και .... κάνω αρχή με το "Κόκκινοι Γίγαντες / ΄Ασπροι Νάνοι", το οποίο παρουσίαζαν από κοινού : α) Ο συμπαθέστατος & αγαπημένος μας εκείνη την εποχή ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ με τη γλυκύτατη /παιχνιδιάρικη φωνή του και Β/ ένας ... κομπιούτερ, ο οποίος, με "κονσερβοποιημένη / παραμορφωμένη" φωνή, βαθμολογούσε τους παίκτες που συμμετείχαν : "Χουάνουεις έναν βουαθμουό", η ατάκα του που μού έμεινε [με τη χαρακτηριστική "προφορά" του] ....
Όσο για τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονταν οι παίκτες .... Απ' ό,τι θυμάμαι παρακολουθούσαν βιντεάκια [με θέματα συνήθως για πλανήτες, γαλαξίες κλπ αλλά ... και "γήινα" θέματα !!!], στα οποία υπήρχε αφήγηση [με τη φωνή του Παυλίδη]. Μετά το βιντεάκι, ο Παυλίδης έκανε κάποια ερώτηση, της οποίας η απάντηση βρισκόταν στην αφήγηση του βίντεο [την οποία οι παίκτες έπρεπε να είχαν ακούσει πολύ - πολύ προσεκτικά]. Και όποια ομάδα έβρισκε πρώτη την απάντηση, πατούσε ένα κουμπί δίπλα στο κάθισμα για να απαντήσει. Όμως .... δίπλα στο κουμπί ευρίσκετο και μια σερήνα {!!!}, σαν ... από αστυνομικό αυτοκίνητο {!!!}, με φως που στριφογύριζε και με αρκούντως εκκωφαντικό ήχο !!! Με δυο λέξεις .... η έγκαιρη εύρεσις της σωστής απαντήσεως γινόταν με .... πανηγυρικό τρόπο !!!
Οι ερωτήσεις που συνήθως υποβάλλονταν στους παίκτες - σχετιζόμενες με την αφήγηση του βίντεο - είχαν, ως επί το πλείστον σχέση με αριθμούς. Π.χ. στην αφήγηση του βίντεο υπήρχε η πληροφορία "το τάδε βουνό έχει τόσα μέτρα ύψος". Ε, τότε το πιθανότερο ήταν ότι η ερώτηση που θα υποβαλλόταν στους παίκτες θα είχε περιεχόμενο "πόσα μέτρα ύψος έχει το τάδε βουνό"!!! Αυτό, φυσικά, κάποιοι "παίκτες - τζιμάνια" το είχανε πάρει πρέφα. Κι έτσι, δεν προλάβαινε ο Παυλίδης να ρωτήσει "πόσα μέτρα ...." και .... πατούσαν αμέσως τα κουμπιά και .... ιουιουιου η σειρήνα δίπλα απ' το κάθισμά τους !!! Κάποια στιγμή, όμως, όταν το "πράγμα" είχε γίνει για τα καλά .... προβλέψιμο, άλλαξε και το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Έτσι, θυμάμαι μια ερώτηση που ήταν η εξής : "Πότε ψαρεύονται οι γόπες ???". Σύμφωνα με την αφήγηση στο βίντεο, "οι γόπες ψαρεύονται τις νύχτες χωρίς φεγγάρι". Όμως, ο παίκτης απάντησε ελλιπώς "τις νύχτες" [χωρίς να προσδιορίσει το "χωρίς φεγγάρι"]. Έτσι, η απάντησή του κρίθηκε λανθασμένη .....
Και συνεχίζω .....
Σε κάποια ποστ παραπάνω, διάβασα ότι κάποιες συμφορουμίτισσες ήταν ερωτευμένες με ... τον Διευθυντή του Πλανηταρίου, που ήταν ο "ιθύνων νους" του τηλεπαιχνιδιού !!! Εγώ, όμως, σε εκείνη την ηλικία [περίπου 13 ετών], ήμουν .... ερωτευμένος με κάποια από τις παίκτριες του παιχνιδιού : με μια μελαχρινή κοπελιά, με κοντά μαλλιά και
με άσπρα ρούχα, που μαζί με τον παρτενέρ της [νομίζω ξάδερφός της] είχε καταφέρει να φτάσει στον τελικό του παιχνιδιού ... και στον οποίο, φυσικά, κέρδισε ....
Λοιπόν, με είχε εντυπωσιάσει η εξυπνάδα και η ευρυμάθεια αυτής της κοπελιάς .... Γι' αυτό, άλλωστε, με τον παρτενέρ της έφτασε στον τελικό και κέρδισε το .... έπαθλο, που ήταν ... ένα ποδήλατο για τον καθέναν !!! {σκεφθείτε, τέτοια ήταν τα δώρα στα τηλεπαιχνίδια εκείνα τα χρόνια !!!!! } !!! Κι όπως προλόγισε ο Παυλίδης : "το πλέον χρήσιμο δώρο για τώρα που είναι καλοκαίρι, από ένα ποδήλατο για να κάνετε βόλτα στην εξοχή". Κι εγώ, πο είχα "τσιμπηθεί" με την κοπελιά, σκεφτόμουν : "αχ, μακάρι να σε συναντήσω σε κάποια εξοχή την ώρα που θα κάνεις βόλτα με το ποδήλατο που κέρδισες .... " ..... ooops, ooops ....