Κόναν ο Βάρβαρος - Conan the Barbarian (1982)

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.312
Αντιδράσεις
476
"Between the time when the oceans drank Atlantis, and the rise of the sons of Aryas, there was an age undreamed of. And onto this, Conan, destined to wear the jeweled crown of Aquilonia upon a troubled brow. It is I, his chronicler, who alone can tell thee of his saga. Let me tell you of the days of high adventure!"

Conan The Barbarian (John Millius 1982)

Ίσως η καλύτερη και πιο γνωστή ταινία του Arnold Shcwarzenegger. Εμπνευσμένο από τις ιστορίες του Robert E.Howard, το Conan the Barbarian αποτέλεσε για πολλούς από εμάς ταινία σταθμό για τον κινηματογράφο.

Η βαριά και μουντή του ατμόσφαιρα, οι ελάχιστοι διάλογοι μεταξύ των ηθοποιών, το αντί-εμπορικό της στυλ, κατατάσσουν την ταινία σαν μια από τις πιο ανδρικές και ρεαλιστικές του είδους της. Σαν κάποια παραγωγή που έγινε γνωστή χωρίς να είναι αυτός ο λόγος δημιουργίας της.

Η ζωή ενός ανθρώπου που σκοπός ζωής μεγαλώνοντας έχει γίνει η εκδίκηση. Τόσο απλό αλλά και τόσο βαρύ και ρεαλιστικό σενάριο.

Η μόνη «πινελιά» ρομαντισμού πολύ σωστά όμως «ζωγραφισμένη» προέρχεται από την Valeria, σύντροφο του Conan στην αναζήτησή του, που υπόσχεται πως θα είναι στο πλευρό του και πέρα από το θάνατο αψηφώντας τη θέληση των θεών.

Valeria: "All the gods, they cannot sever us. If I were dead and you were still fighting

for life, I'd come back from the darkness. Back from the pit of hell to fight at your side".

Το να περιγράψω το σενάριό της δεν έχει κανένα νόημα μιας και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως όλοι μας έχουμε δει την ταινία περισσότερες από 2 τουλάχιστον φορές. Το να θυμηθούμε όμως τον χαρακτήρα του Conan και τις αξίες όπως ανδρισμός και πίστη, που ίσως ήταν από τις πρώτες ταινίες με τις οποίες ερχόμασταν σε επαφή τότε είναι σημαντικό. Κι αν κάποιος αναρωτηθεί και πει πως, μα είναι βάρβαρη και ωμή ταινία, τότε, ναι είναι. Ποίος όμως είπε πως δεν είναι και αυτά σημαντικά μέρη της ζωής ενός ανθρώπου που σήμερα έχουμε σχεδόν πλήρως λησμονήσει;

Όσον αφορά το συνοδευτικό soundtrack δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλή δουλειά έγινε από τον Basil Poledouris και γιατί θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσικά θέματα στον κινηματογράφο.

Προς τιμή του όμως θα αναφέρω το tracklist.

1. "Anvil of Crom"

2. "Riddle of Steel / Riders of Doom"

3. "The Gift of Fury"

4. "Column of Sadness / Wheel of Pain"

5. "Atlantean Sword"

6. "Theology / Civilization"

7. "Love Theme"

8. "The Search"

9. "The Orgy"

10. "The Funeral Pyre"

11. "Battle of the Mounds"

12. "Orphans of Doom / The Awakening"

Προσωπικά το Conan The Barbarian δεν το θεωρώ μια ταινία, αλλά μέρος των πρώτων μου χρόνων και της ζωής μου.....

Conan: "Crom, I have never prayed to you before. I have no tongue for it. No one, not even you, will remember if we were good men, or bad. Why we fought, or how we died. No, all that matters is, that two stood against many. That's what's important. Valour pleases you Crom, so grant me one request, grant me revenge! And if you do not listen, then to hell with you!"

Conan-the-Barbarian-italian--C10076453.jpeg


Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε υπό την επήρεια του soundtrack της ταινίας και ιδιαίτερα του Orphans of Doom.
 
Ηθελα καιρο να κανω ποστ για αυτη την ταινια.Φιλε Alucard,τα ειπες ολα :thumbup: .

Ειμαι συναισθηματικα συνδεδεμενος με ΟΛΕΣ τις ταινιες του Αρνολντ,αλλα ο Κοναν ειναι ...το κατι αλλο.Εχω στην κατοχη μου την βιντεοκασσετα της εποχης(με το τεραστιο κουτι) και φυσικα το soundtrack.Δεν ντρεπομαι να σας πω οτι το "Anvil of Crom" μου εχει κανει απειρες ωρες παρεα στο gym.

Η επιλογη του Arnold Shcwarzenegger,ηταν απλα...φυσικη.Κανενας,μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μπορουσε να παιξει αυτο το ρολο(οπως και του "εξολοθρευτη":polyvolo: ).Ισως ειναι και η καλυτερη μεταφορα κομικ στο σινεμα.

Οπως και να εχει,ο Κοναν ειναι αριστουργημα απο ολες τις αποψεις και οποιος εχει προβλημα "then to hell with you!":axer: (just jocking:D )

Y.Γ Ας μη ξεχναμε το ρητο του Νιτσε στην αρχη... :diablotin:

Y.Γ 2...ο Mako Iwamatsu (storyteller του Κοναν) πεθανε φετος τον Ιουλιο RIP
 
Μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ταινία του Άρνι (που δυστυχώς παρέμεινε πάντα "στην σκιά" του ΚΟΝΑΝ) ήταν το RED SONIA, Με την "πολύ" Brigitte Nielsen !

Τολμώ να πω, το ήταν ανώτερο από το ΚΟΝΑΝ 2.

Έχει βγει και στα βίντεο κλαμπ, σε κόπια με εικόνα-διαμάντι !
 
Shadowdancer - Ήμουν σίγουρος πως θα έκανες reply στο συγκεκριμένο thread :thumbup: Ομοιάζουμε πολύ στις κινηματογραφικές μας προτιμήσεις.

Exetlaios - Πρέπει να ξαναδώ το Red Sonia, standard :)
 
Μου άρεσαν και εμένα τρελά οι ταινίες του Conan. Είχα μεγάλη πόρωση με τον arnold τότε. Alucard άξιος! :thumbup: Shadowdancer θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Πιστεύω και εγω πως είναι η καλύτερη μεταφορά ήρωα κόμικ στην μεγάλη οθόνη.
 
Μετά απ’ τα Rocky και Rambo κάτι ακούγεται και για sequel του Conan. Μακάρι.

exetlaios είπε:
Μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ταινία του Άρνι (που δυστυχώς παρέμεινε πάντα "στην σκιά" του ΚΟΝΑΝ) ήταν το RED SONIA, Με την "πολύ" Brigitte Nielsen !
Τολμώ να πω, το ήταν ανώτερο από το ΚΟΝΑΝ 2.

Έχει βγει και στα βίντεο κλαμπ, σε κόπια με εικόνα-διαμάντι !
Ελληνική μετάφραση: «Κάλιντορ ο μονομάχος» :biglaugh:
 
Τέλειο το review σου alucard μπράβο!
 
Για sequel του CONAN αν αρνηθει ο αρνι, κακα τα ψεματα μονο το KING CONAN μπορει να κανει στα χρονια που ειναι, τον μονο που βλεπω για τον ρολο ειναι ο ROCK οπου μετα το SCORPION KING δυσκολο να ξανακανει τετοιου ειδους ταινια αν και τον αυθεντικο δεν τον φτανει κανενας.
 
Δεν ξέρω πού να το γράψω, και το γράφω εδώ.

Μόλις διάβασα ότι πέθανε από καρκίνο ο Βασίλης Πολυδούρης, σε ηλικία 61 ετών.

Την είδηση του θανάτου του Βασίλη Πολυδούρη ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειάς του στο Λος Αντζελες.

Ο Πολυδούρης είχε γράψει τη μουσική στις ταινίες του Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ Κόναν ο Βάρβαρος και Κόναν ο Εξολοθρευτής, καθώς και για τις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές Γαλάζια Λίμνη, Ρόμποκοπ, Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη και Ελευθερώστε τον Ουίλι.

Στην τηλεόραση, ο Βασίλης Πολυδούρης έγραψε τη μουσική πολλών σειρών, μεταξύ των οποίων οι δημοφιλείς και στην Ελλάδα Ζώνη του Λυκόφωτος και Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ παρουσιάζει.

Ο ελληνικής καταγωγής Πολυδούρης είχε γεννηθεί στο Κάνσας Σίτι, όπου ακόμα ζει η μητέρα του. Είχε αποκτήσει δύο κόρες.

Πηγή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=753247&lngDtrID=253
 
καλά μιλάμε τι έχανα τόσο καιρό... Χθές είδα την ταινία κ πραγματικά σκίζει!!!

ps:ξέρετε που θα βρώ τα απρόμαυρα τεύχη Conan?

ps:2Τα καινούργια της anubis κατα πόσο μένουν πιστά στο σενάριο?

ps 3:Α! Πήρα ενα τευχος της anubis κ ο Conan τις τρώει απο γυναίκα... όχι πως το θεωρώ υποτιμητικό, αλλα είναι ο Conan ρε γα**το... :axer:
 
@Joey

ΧΘΕΣ:eek: :eek: :eek:

1.Τα παλια ισως Μοναστηρακι

2.Δεν το ξερω αυτο,αλλα σαν τα παλια δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι

3.no comment-μηπως ηταν η Κοκκινη Σονια?
 
Shadowdancer2501 είπε:
Άστα να πάνε, αυτή είναι η αντίδραση σε όσους το είπα! αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!

ThanX keeper! θύμισε μου να σε κεράσω σε καμμιά επικοπολεμική συνάντηση, έχω κ καιρό να σε δώ!!!! :beerz:
 
Joey είπε:
ThanX keeper! θύμισε μου να σε κεράσω σε καμμιά επικοπολεμική συνάντηση, έχω κ καιρό να σε δώ!!!! :beerz:
Τίποτα bro. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάμε σε πολεμική συνάντηση (μετα μπύρας, σπαθιών και Manowar )... Meanwhile, stay tuned!! :thumbup:
 
Basil Poledouris - The search R.I.P.

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
YouTube - Arnold Schwarzenegger Anime-Freakin Hilarious - Conan

για να ελαφρυνει λιγο η ατμοσφαιρα ε? no hard feelings:diablotin:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οκ κομμενη η πλακα κ εμενα ειναι η αγαπημενη μου ταινια κ το αγαπημενο μου σαουντρακ κ ο πολυδουρης για μενα ειναι πιο ψηλα κ απο τον μορικονε ακομα οποτε rest in peace my friend δε 8α ξεχασουμε ποτε τις μουσικαρες σου!:sad: :rip:

ειθε να σε προστατευουν οι θεοι εκει που πας κ ο κρομ μαζι σου

παραθετω την αγαπημενη μου σκηνη που τυχαινει να συνδυαζει κ το αγαπημενο μου μουσικο θεμα

[edit] Αυτό το βίντεο έχει καταργηθεί διότι το περιεχόμενό του παραβίαζε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του YouTube. [edit]

υγ. οποιος ειπε οτι το red sonja ειναι καλυτερο απο το conan the destroyer για μενα ειναι ιεροσυλος κ να καει στην πυρα μα τον κρομ!

υγ2 αυτη η σκηνη δε σε κανει να θες να παιζεις συνεχεια χαρακτηρα thief στα rpg? ;>
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα