Λάθη σε βιογραφικά στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

karapiperim

RetroN00b
Joined
21 Απρ 2017
Μηνύματα
915
Αντιδράσεις
1.116
Ανοίγω αυτό το θέμα με σκοπό να βοηθηθούν υπάρχοντες και μελλοντικοί τροφοδότες της βάσης σε ότι αφορά λανθασμένες ειδήσεις, σχόλια και πληροφορίες σχετικά με Έλληνες καλλιτέχνες. Θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει για να αποφύγουμε μετατροπές πληροφοριών που είναι σωστές επειδή έτσι κυκλοφορούν στις περισσότερες σελίδες καθώς επίσης και για να μπορούμε να αιτιολογούμε κάπου δικές μας αλλαγές που δε συμφωνούν με τις επικρατούσες πληροφορίες άλλων σελίδων.
Έτσι θα δίνεται και η δυνατότητα σε όλους τους φίλους και τα μέλη που εντοπίζουν λάθη σε διάφορες σελίδες να τα ποστάρουν εδώ με σκοπό να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εγκυρότητα και αξιοπιστία της βάσης.
Θα δώσω μερικά παραδείγματα για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς εννοώ ξεκινώντας από δικές μου αλλαγές:

Τάκης Μηλιάδης:

Ο ηθοποιός αναφέρεται σε πολλές (σχεδόν σε όλες) σελίδες πως είχε σπουδάσει ιατρική. Η αλήθεια είναι πως είχε κάνει ένα πέρασμα μόνο απ τη Νομική Σχολή πριν αποφασίσει να γίνει τελικά ηθοποιός (Νέα Εστία, τεύχος 1387 σελ 613). Γράφεται επίσης πως «απέκτησε έναν γιο από τον τρίτο του γάμο». Αυτό επίσης δε μπορεί να είναι σωστό. Όπως διαβάζουμε στο έντυπο που γράφουμε παραπάνω ο ίδιος ο Μηλιάδης σε συνέντευξη του στο Νέστορα Μάτσα το '78 δήλωσε πως έχει έναν γιο που σπουδάζει Ιατρική. Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο γιος γεννήθηκε κάπου μέσα στη δεκαετία του ΄50, οπότε πρόκειται για τον πρώτο γάμο του Μηλιάδη κι όχι τον τρίτο αφού οι άλλοι δύο ήταν με ηθοποιούς που τις γνωρίζουμε. Ίσως απο την Ιατρική του γιου προέκυψε και η εσφαλμένη πληροφορία πως ο ίδιος ο Μηλιάδης ήταν γιατρός.

Γιαννούλης Σαραντίδης:

Από τις ελάχιστες πληροφορίες του διαδικτύου μαθαίνουμε πως ο Σαραντίδης πέθανε το 1945. Η πληροφορία αυτή ίσως αντλήθηκε από το «Θεατρικό Ημερολόγιο» της Ελένης Χαλκούση. Όμως την ηθοποιό είτε την απάτησε η μνήμη της είτε πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Ο πολύ σημαντικός ιστορικός του θεάτρου Γιάννης Σιδέρης γράφει στη Νέα Εστία για το θάνατο του Σαραντίδη (τ 498 σελ 499-450) τον Απρίλιο του 48. Την ίδια εποχή δημοσιεύει την είδηση του θανάτου του και ο φίλος του Γιώργος Θεοτοκάς. Συνεπώς ο Σαραντίδης πέθανε οπωσδήποτε το 48.

Τάκης Γαλανός:

Η τελευταία παράσταση που έπαιξε ο ηθοποιός ήταν οι «Αχαρνής» κι όχι οι «Βάτραχοι» όπως γράφεται. (σχετικά δείτε αρχείο Εθνικού Θεάτρου). Επίσης δεν πέθανε στην Επίδαυρο. Πέθανε την επομένη της παράστασης στο σπίτι του στην Αθήνα την ώρα που έτρωγε και τον βρήκε η οικιακή του βοηθός.

Ελένη Προκοπίου:

Πολλές σελίδες αναφέρουν πως ήταν παντρεμένη με τον καλλιτεχνικό της παρτενέρ Βαγγέλη Σειληνό. Αυτό ασφαλώς δεν ισχύει κι ούτε υπάρχει το παραμικρό που να συνηγορεί στην ορθότητα της πληροφορίας. Αντίθετα, στην εφημερίδα Εμπρός ( 28/12/63 σελ 2) διαβάζουμε πως «ο Νίκος Καζής του Εθνικού Θεάτρου παντρεύτηκε τη χορεύτρια Ελένη Προκοπίου»

Νίνα Σγουρίδου:

Από την εποχή που γυριζόταν η ταινία «Στέλλα» έχει επιβιώσει η φήμη που είχε τότε πρωτογραφτεί πως αρχικά ο ρόλος της Στέλλας προοριζόταν για την ηθοποιό Νίνα Σγουρίδου. Η είδηση αυτή γράφεται σε όλες τις σελίδες που αφορούν την ηθοποιό παρότι έχει διαψευσθεί από όλους τους συντελεστές της ταινίας ως ανυπόστατη,. (Κακογιάννης, Καμπανέλης, Βαχλιώτη δείτε κι εδώ σχετικά: https://www.ladylike.gr/life/ena-magiko-apogeyma-me-thn-ntenh-vaxliwth/ ).

Αντίθετα, σημαντικό βιογραφικό στοιχείο που δεν γνωρίζαμε για την ηθοποιό και το ανακάλυψε το μέλος του φόρουμ @vanessa είναι πως η Σγουρίδου υπήρξε πάνω από δέκα χρόνια παντρεμένη με τον Β. Πάλλη κι απέκτησαν μάλιστα κι έναν γιο (Εμπρος, 1/8/64 σελ 2)
 

Mandrake

RetroDB Feeder
Joined
19 Ιον 2008
Μηνύματα
1.471
Αντιδράσεις
83
Όλα καλά και οι πληροφορίες αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές και μπράβο σ' εσένα αλλά και στην προσπάθεια και άλλων μελών που τις ξετρυπώνουν! Αλλά ένα επιπλέον θέμα ενώ είχα αιτηθεί εδώ και χρόνια να "μαζευτούν" τα ήδη υπάρχοντα (με το προηγούμενο φόρουμ μου είπαν ότι δε γίνεται, ίσως γίνεται με αυτό εδ), δε χρειαζόταν... Οι συμφορουμήτες΄, αλλά κι εμείς οι ίδιοι, δε ξέρουμε που να ποστάρουμε ενώ έχουμε ανοίξει 30 θέματα όπου δίνουμε παρόμοιες αναφορές. Θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε τον τίτλο ενός ήδη υπάρχοντος για να τα καλύπτει όλα κι από 30 νήματα να έχουμε μόλις 5 σε παρακολούθηση. Θα το αιτηθώ ξανά να δούμε εάν μπορούμε να τα "μαζέψουμε" λίγο. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

karapiperim

RetroN00b
Joined
21 Απρ 2017
Μηνύματα
915
Αντιδράσεις
1.116
Εγώ είχα κατά νου να υπάρχει ένα θέμα μόνο για αντικρουόμενες πληροφορίες που να βάζουμε τις πηγές. Για να αποφύγουμε μελλοντικά κάτι τύπου «Παντού ο Μηλιάδης είναι περασμένος γιατρός, γιατί τον έχουμε φοιτητή νομικής λάθος θα ναι ας το αλλάξω».
Το θέμα με τις πληροφορίες έχει πάνω από 60 σελίδες, δύσκολα κάποιος θα το διαβάσει ολόκληρο. Παρόλα αυτά ας μπούνε και μαζί, δεν έχω θέμα, αλλά κάπου πρέπει να γράφονται, μην πηγαίνει χαμένος κι ο κόπος της έρευνας.
 

Mandrake

RetroDB Feeder
Joined
19 Ιον 2008
Μηνύματα
1.471
Αντιδράσεις
83
Ασφαλώς και πρέπει να καταγράφονται, γιατί σήμερα τα έψαξες εσύ, αύριο δε θυμάσαι που τα βρήκες και πρέπει τέλος πάντων έστω πρόχειρα να υπάρχουν κάπου πηγές, αφού ο @Shock δε λέει να μας φτιάξει τη σελίδα που έχω αιτηθεί εδώ και χρόνια. Αντικρουόμενες απόψεις μπορεί να 'χουμε κι εδώ και σε κάθε νήμα! Δεν αλλάζει κάτι επειδή δημιουργήθηκε νέο θέμα... Όταν κάποιος αποδείξει με περισσότερα τεκμήρια ότι ισχύει κάτι άλλο, τότε το ξανά αλλάζουμε! Έτσι κι αλλιώς μία διαδικτυακή βάση δεδομένων είπαμε, είναι "ζωντανή". Κάτι θα διορθωθεί, κάτι θα προστεθεί, κάτι θα αφαιρεθεί, κάτι θα επιμεληθεί. Εάν τα έχουμε σκόρπια όλα όσα συζητάμε επί σειρά ετών δεξιά κι αριστερά, θα είναι κυριολεκτικά αδύνατον να τα βρούμε μελλοντικά εάν θελήσουμε να κουβεντιάσουμε πάλι κάτι. Είναι γεγονός ότι οι συμφορουμήτες μπερδεύονται εδώ και χρόνια και δε ξέρουν πάντοτε που να γράψουν για να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες. Ήδη είναι αρκετά δύσκολο, ας μην το κάνουμε παραπάνω... Μη ξεχνάς ότι αυτή η ενότητα και η βάση υπάρχουν ήδη 12 χρόνια και έχουν γραφεί πολλά... Να τα μαζέψουμε πρέπει, όχι να απλωνόμαστε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

bambinella 100

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
9.773
Αντιδράσεις
4.784
Αφαιρεστε το 1944 ως ετος γεννησεως της Ζωης Λασκαρη. Δεν ξερω ποιο ετος γεννηθηκε, αλλα οπωσδηποτε δεν ειναι αυτο που αναφερεται μονο και μονο επειδη ετσι ειχε δηλωσει η ιδια.
Αν υποθεσουμε πως η Ζωη ελεγε την αληθεια, τοτε τον Ιουνιο του '59 που εξελεγη Σταρ Ελλας θα ειχε ηλικια 14 και μισο. Αυτο ομως δε γινεται ουτε στην πιο τρελη φαντασια. Μπορει πολλες καλλιτεχνιδες να θελουν να παραστησουν τις μπεμπεκες, αλλα κι εμεις και ματια εχουμε και βλεπουμε και κοινη λογικη. Ασχετως αν αυτες την υποτιμουν και την προσβαλλουν με τετοιου ειδους δηλωσεις.
Αφηστε καλυτερα το ετος γεννησεως κενο. Τουλαχιστον ετσι δε θα νιωθουμε ηλιθιοι.
 

Mandrake

RetroDB Feeder
Joined
19 Ιον 2008
Μηνύματα
1.471
Αντιδράσεις
83
Δε μπορούμε να αφαιρούμε ημερομηνίες και έτη, αντίθετα πρέπει να διορθώσουμε σε όσα έχουν αγγλικό ερωτηματικό και να προσθέσουμε σε όσα δεν υπάρχει καθόλου. Ειδικά η 1η περίπτωση δημιουργεί "πρόβλημα" στη βάση και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν να βρούμε τα λιγοστά, ακόμη, έτη που το έχουν. Στη "Βικιπαίδεια" λέει η ίδια πως στα χαρτιά (προφανώς δείχνουν ότι γεννήθηκε το '42) τη δείχνουν δύο χρόνια μεγαλύτερη λόγω κομπίνας για να συμμετάσχει στα καλλιστεία. Το ίδιο άρθρο όμως λέει πως ήταν 18ετής τότε και τα καλλιστεία τελέστηκαν στις 20 Ιουνίου 1959, κατά συνέπεια πάμε στο 1940, εφόσον εκείνη γεννήθηκε Δεκέμβριο και τον Ιούνιο δεν είχε κλείσει τα 18. Θα μπορούσε να έχει πάει στα 16 της; Σύμφωνα με τη "Μηχανή του Χρόνου", έλαβε μέρος 15 ετών και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έγινε μέγας σάλος από παραθρησκευτικές οργανώσεις όπου πήγε η αστυνομία να τους διώξει για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός ομορφιάς. Επομένως είχε ακουστεί ότι έλαβε μέρος 15 ετών διότι έγινε ένας χαμούλης κι όχι απλά επειδή το λέει η Ζωή Λάσκαρη. Στη "Βικιπαίδεια" επίσης λέει: "Σύμφωνα με την εφημερίδα Απογευματινή, που κάλυπτε εκτενώς το ρεπορτάζ των καλλιστείων, ως έτος γέννησης αναφέρεται το 1940· βλ. φύλ. Δευτέρας 22 Ιουνίου 1959, σελ. 3.". Προτείνω να βάλουμε το 1942 για να είμαστε, τουλάχιστον, πιο κοντά στην αλήθεια. Από την άλλη, ο "Κατήφορος" έκανε πρεμιέρα το Δεκέμβριο του 1961. Αν γεννήθηκε Δεκέμβριο του 1942, θα μπορούσε να είναι 19 ετών εκεί (υποθέτοντας φυσικά ότι τα γυρίσματα έγιναν μέσα στην ίδια χρονιά!); Μήπως να το αφήναμε στο 1941;

Το άλλο περίεργο είναι ότι στη ξαδέρφη της, Ζωή Κουρούκλη, γράφουμε πως ξεκίνησε την καριέρα της σε διαγωνισμό τραγουδιού το 1964, ενώ στη Ζωή Λάσκαρη παίζοντας το 1961 στον "Κατήφορο", διαβάζουμε ότι το άλλαξε το επώνυμο για να μην υπάρχει σύγχυση με την συνονόματη ξαδέρφη της. Πως είναι δυνατόν εφόσον η ξαδέρφη της ξεκίνησε καριέρα στο τραγούδι 3 χρόνια μετά; Κάτι δεν πάει καλά εδώ...
 
Τελευταία επεξεργασία:

bambinella 100

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
9.773
Αντιδράσεις
4.784
Κι ομως....θα επρεπε να αφαιρειτε ετη και ημερομηνιες οταν αυτες που υπαρχουν δεν ισχυουν. Καλυτερα το σημειο εκεινο να παραμενει κενο μεχρι νεωτερων και εγκυροτερων πληροφοριων, παρα να μπαινει κατι που κανει μπαμ - καραμπαμ οτι δεν ισχυει.
Οσον αφορα τη δηλωση της Λασκαρη πως ειχε προσθεσει χρονια στην ηλικια της για να μπορεσει να μπει στον διαγωνισμο, αυτο φυσικα η Ζωη το ειπε πολλα χρονια αργοτερα με σκοπο να κρυψει την ηλικια της. Ειπαμε, δεν ειμαστε χαζοι και ιδου αλλη μια καλλιτεχνις που ξεκινησε απο μπεμπα, μαθητρια, εξαιρετικο ταλεντο και με την κουδουνιστρα στο χερι. Εχω μπουχτισει με δαυτες και παμε παρακατω.
Οχι πως δινω βαση σε αυτα που γραφει η Μηχανη του χρονου, ενα σαϊτ στο οποιο, οπως εχω ξαναγραψει, εχω δει πολλες ανακριβειες, αλλα και παλι ολος ο σαματας που εκανε η παραθρησκευτικη οργανωση δεν εγινε λογω της....15χρονης Ζωης, αλλα λογω της αντιθεσης της οργανωσης προς τον θεσμο των καλλιστειων γενικως. Δε θα μπορουσε αλλωστε να υπαρχει θεμα ηλικιας αφου τοτε στον Τυπο η Ζωη εμφανιζοταν ως 18χρονη.
Και μαλλον οχι μονο εμφανιζοταν, αλλα και ηταν, γι' αυτο αφου δεν θελετε να διαγραφετε ετη γεννησεως και θελετε να ειστε οσο γινεται πιο κοντα στην αληθεια, κρατηστε καλυτερα το 1940. Τα υπολοιπα ειναι παραμυθια για μικρα παιδια.
Οσον αφορα τη Ζωη Κουρουκλη, φυσικα και δεν ξεκινησε το 1964, αλλα νωριτερα.
Στο βιντεο που ακολουθει τραγουδαει Γιαννη Σπαρτακο σε ηχογραφηση του 1959. Η σκηνη ειναι απο την ταινια Αμαρτωλα νιατα και προβληθηκε το 1960:

 
Τελευταία επεξεργασία:

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
622
Αντιδράσεις
325
Αφαιρεστε το 1944 ως ετος γεννησεως της Ζωης Λασκαρη. Δεν ξερω ποιο ετος γεννηθηκε, αλλα οπωσδηποτε δεν ειναι αυτο που αναφερεται μονο και μονο επειδη ετσι ειχε δηλωσει η ιδια.
Αν υποθεσουμε πως η Ζωη ελεγε την αληθεια, τοτε τον Ιουνιο του '59 που εξελεγη Σταρ Ελλας θα ειχε ηλικια 14 και μισο. Αυτο ομως δε γινεται ουτε στην πιο τρελη φαντασια. Μπορει πολλες καλλιτεχνιδες να θελουν να παραστησουν τις μπεμπεκες, αλλα κι εμεις και ματια εχουμε και βλεπουμε και κοινη λογικη. Ασχετως αν αυτες την υποτιμουν και την προσβαλλουν με τετοιου ειδους δηλωσεις.
Αφηστε καλυτερα το ετος γεννησεως κενο. Τουλαχιστον ετσι δε θα νιωθουμε ηλιθιοι.
όπως και με την Αλιμπέρτη το βλέπω τόσα χρόνια και μου την δίνει.Αποκλείεται να είναι μονο 53-54 χρονών με καριέρα που ξεκίνησε το 1981.Τι μονο 15 χρονών ήταν στους "Απέναντι" και στα "Τσακάλια";μου φαίνεται πολύ αδύνατο γιατί σε αυτή την ηλικία η άλλη θεωρείται ανήλικη.
 
Joined
14 Δεκ 2019
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
0
Αφαιρεστε το 1944 ως ετος γεννησεως της Ζωης Λασκαρη. Δεν ξερω ποιο ετος γεννηθηκε, αλλα οπωσδηποτε δεν ειναι αυτο που αναφερεται μονο και μονο επειδη ετσι ειχε δηλωσει η ιδια.
Αν υποθεσουμε πως η Ζωη ελεγε την αληθεια, τοτε τον Ιουνιο του '59 που εξελεγη Σταρ Ελλας θα ειχε ηλικια 14 και μισο. Αυτο ομως δε γινεται ουτε στην πιο τρελη φαντασια. Μπορει πολλες καλλιτεχνιδες να θελουν να παραστησουν τις μπεμπεκες, αλλα κι εμεις και ματια εχουμε και βλεπουμε και κοινη λογικη. Ασχετως αν αυτες την υποτιμουν και την προσβαλλουν με τετοιου ειδους δηλωσεις.
Αφηστε καλυτερα το ετος γεννησεως κενο. Τουλαχιστον ετσι δε θα νιωθουμε ηλιθιοι.
Είναι γνωστό πως η Ζωή Λάσκαρη πήγε στα καλλιστεία όταν ήταν 15 χρονών. 1959-15=1944. Όλοι ξέρουν πως η Ζωή Λάσκαρη πήγε ανήλικη στα καλλιστεία. Όταν πήγε στην Αμερική όμως, το "σκάνδαλο" έγινε γνωστό. Συγκεκριμένα, όπως γράφει η βιογραφία της από τον Μάκη Δελαπόρτα: Ένα πρωινό οι διοργανωτές των καλλιστείων την κάλεσαν στο γραφείο τους. Την ρώτησαν για την ηλικία της. Η Ζωή έλεγε πως είναι 18. Τότε οι διοργανωτές έβγαλαν κάποια έγγραφα που είχαν λάβει από κάποιους καλοθελητές από την Ελλάδα και της τα έδειξαν. Τα έγγραφα έλεγαν πως η Ζωή ήταν ανήλικη. Τότε εκείνη έσκυψε το κεφάλι και δεν ήξερε τι να πει. Οι άνθρωποι της επιτροπής της εξήγησαν ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Πριν από δύο χρόνια είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και είχαν γίνει μεγάλες φασαρίες. Αν η Ζωή έπαιρνε έναν τίτλο, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να προσβάλει το αποτέλεσμα της εκλογής.
- Δεσποινίς, της εξήγησαν, για να μη δημιουργηθεί από τώρα σκάνδαλο, θα πάρετε μέρος μόνο στην παρέλαση των καλλονών το Σάββατο, που θα γίνει και ο χορός. Τη Δευτέρα, όμως, θα επιστρέψετε στην Ελλάδα.
 

bambinella 100

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
9.773
Αντιδράσεις
4.784
Είναι γνωστό πως η Ζωή Λάσκαρη πήγε στα καλλιστεία όταν ήταν 15 χρονών. 1959-15=1944. Όλοι ξέρουν πως η Ζωή Λάσκαρη πήγε ανήλικη στα καλλιστεία. Όταν πήγε στην Αμερική όμως, το "σκάνδαλο" έγινε γνωστό. Συγκεκριμένα, όπως γράφει η βιογραφία της από τον Μάκη Δελαπόρτα: Ένα πρωινό οι διοργανωτές των καλλιστείων την κάλεσαν στο γραφείο τους. Την ρώτησαν για την ηλικία της. Η Ζωή έλεγε πως είναι 18. Τότε οι διοργανωτές έβγαλαν κάποια έγγραφα που είχαν λάβει από κάποιους καλοθελητές από την Ελλάδα και της τα έδειξαν. Τα έγγραφα έλεγαν πως η Ζωή ήταν ανήλικη. Τότε εκείνη έσκυψε το κεφάλι και δεν ήξερε τι να πει. Οι άνθρωποι της επιτροπής της εξήγησαν ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Πριν από δύο χρόνια είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και είχαν γίνει μεγάλες φασαρίες. Αν η Ζωή έπαιρνε έναν τίτλο, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να προσβάλει το αποτέλεσμα της εκλογής.
- Δεσποινίς, της εξήγησαν, για να μη δημιουργηθεί από τώρα σκάνδαλο, θα πάρετε μέρος μόνο στην παρέλαση των καλλονών το Σάββατο, που θα γίνει και ο χορός. Τη Δευτέρα, όμως, θα επιστρέψετε στην Ελλάδα.
Πως δηλαδη ειναι γνωστο οτι πηγε στα καλλιστεια στα 14μιση; Απο τη βιογραφια της; Καλα, τωρα συγκλονιστηκα!
Κι εγω αμα γερασω και γραψω τα απομνημονευματα μου θα πω οτι γεννηθηκα το 1990.
Επειδη ολοι εχουμε ματια και βλεπουμε και τυχαινει να εχω δει πολλες φωτογραφιες απο τα καλλιστεια του '59, η κοπελα αυτη δεν ηταν 14μιση ουτε με σφαιρες. Και αμφιβαλλω δηλαδη αν υπηρχε νοημων ανθρωπος της εποχης εκεινης που θα την εβλεπε μπροστα του και θα μπορουσε να ξεγελαστει.
Σε ολα τα δημοσιευματα της εποχης η Ζωη αναφεροταν ως 18χρονη και σιγουρα οι ανθρωποι της επιτροπης θα ζητησαν κατι παραπανω απο τον απλο λογο της καθε διαγωνιζομενης. Μια ταυτοτητα, μια ληξιαρχικη πραξη γεννησεως, κατι τελος παντων που να αποδεικνυε του λογου το αληθες περι ηλικιας. Επισημος διαγωνισμος ηταν και δεν επιτρεποταν να συμμετασχει η καθεμια.
Γιατι με την ιδια λογικη που υποτιθεται πως η Ζωη δηλωσε μεγαλυτερη, ετσι και μια αλλη κοπελα θα μπορουσε να δηλωσει μικροτερη και αντι για 30αρα που ηταν ας πουμε, θα μπορουσε να περασει για 25αρα.
Σε αυτα τα πραγματα υπαρχουν ορια ηλικιας που επιβεβαιωνονται με επισημα εγγραφα και οχι αναλογα με το τι δηλωνει η καθε επιδοξη Σταρ και Μις.
 
Joined
14 Δεκ 2019
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
0
Πως δηλαδη ειναι γνωστο οτι πηγε στα καλλιστεια στα 14μιση; Απο τη βιογραφια της; Καλα, τωρα συγκλονιστηκα!
Κι εγω αμα γερασω και γραψω τα απομνημονευματα μου θα πω οτι γεννηθηκα το 1990.
Επειδη ολοι εχουμε ματια και βλεπουμε και τυχαινει να εχω δει πολλες φωτογραφιες απο τα καλλιστεια του '59, η κοπελα αυτη δεν ηταν 14μιση ουτε με σφαιρες. Και αμφιβαλλω δηλαδη αν υπηρχε νοημων ανθρωπος της εποχης εκεινης που θα την εβλεπε μπροστα του και θα μπορουσε να ξεγελαστει.
Σε ολα τα δημοσιευματα της εποχης η Ζωη αναφεροταν ως 18χρονη και σιγουρα οι ανθρωποι της επιτροπης θα ζητησαν κατι παραπανω απο τον απλο λογο της καθε διαγωνιζομενης. Μια ταυτοτητα, μια ληξιαρχικη πραξη γεννησεως, κατι τελος παντων που να αποδεικνυε του λογου το αληθες περι ηλικιας. Επισημος διαγωνισμος ηταν και δεν επιτρεποταν να συμμετασχει η καθεμια.
Γιατι με την ιδια λογικη που υποτιθεται πως η Ζωη δηλωσε μεγαλυτερη, ετσι και μια αλλη κοπελα θα μπορουσε να δηλωσει μικροτερη και αντι για 30αρα που ηταν ας πουμε, θα μπορουσε να περασει για 25αρα.
Σε αυτα τα πραγματα υπαρχουν ορια ηλικιας που επιβεβαιωνονται με επισημα εγγραφα και οχι αναλογα με το τι δηλωνει η καθε επιδοξη Σταρ και Μις.
Η Ζωή πάντα μεγάλο έδειχνε. Και επίσης τα πραγμάτα τότε ήταν πολύ διαφορετικά. Τώρα αν εσείς δεν θέλετε να πιστέψετε αυτό, που είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι καθαρά δικό σας πρόβλημα. Και δηλαδή όλη αυτή η ιστορία τι είναι, ψέματα; Θα έβγαζαν ολόκληρη ιστορία από το μυαλό τους; Είναι γνωστό ότι τα πράγματα έγιναν έτσι. Απλώς εσείς είστε πολύ αρνητική και δεν θέλετε να το πιστέψετε. Και από ότι βλέπω εδώ στο site δεν είστε μόνο με αυτό αρνητική αλλά και με πάρα πολλά άλλα...Οπότε δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι θέλετε. Αμφισβητείται και την ίδια τη Ζωή Λάσκαρη και την οικογένεια αλλά και όλη την Ελλάδα που γνωρίζει αυτό το πράγμα. Δεν πιστεύω ότι δεν έχετε ακούσει ποτέ ότι η Ζωή ήταν στα καλλιστεία 15 χρονών. Και όπως έλεγε και μέσα στην βιογραφία δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο.
 

bambinella 100

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
9.773
Αντιδράσεις
4.784
@Βασιλική-Θέτις Δεν ξερω σε ποια αλλα ειμαι αρνητικη, αλλα για να το λετε ετσι θα' ναι.
Εχω ενα μικρο προβλημα με ολες τις ζαχαρομπουμπουδες που δηλωνουν οτι ξεκινησαν καριερα με την πιπιλα στο στομα, δηθεν απο σποντα, δηθεν ως εξαιρετικα ταλεντα, δηθεν επειδη κατα βαθος ηταν 14, αλλα εδειχναν 30. Δεν εφταιγαν αυτες, αλλα η ατιμη η κενωνια που μεγαλοδειχνανε.
Στην προκειμενη περιπτωση δεν αμφισβητω την οικογενεια της Ζωης, αμφισβητω την ιδια τη Ζωη και ολη την Ελλαδα, αν υποθεσουμε πως αυτο το "ολη" ισχυει. Ε, δεν ειναι και η πρωτη φορα που η Ελλαδα καταπινει ο,τι της σερβιρουν. Εχουμε δει και χειροτερα.
Και εν παση περιπτωσει, μια που μιλαμε για αρνητικη σταση, διαβλεπω μια σταση αυτου του ειδους απο εσας προς εμενα, κρινοντας απο το γεγονος οτι απο τα εξι μεχρι στιγμης σχολια σας στο φορουμ, τα τεσσερα απευθυνονται στο προσωπο μου.
Δεν ξερω τον λογο, αλλα ειμαι βεβαιη πως αν ερευνησετε περισσοτερες σελιδες του Ρετρομανιαξ, θα βρειτε κι αλλους που δε συμφωνουν μαζι σας σε διαφορα θεματα και θα μπορεσετε να θυμωσετε με την ησυχια σας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Joined
14 Δεκ 2019
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
0
@Βασιλική-Θέτις Δεν ξερω σε ποια αλλα ειμαι αρνητικη, αλλα για να το λετε ετσι θα' ναι.
Εχω ενα μικρο προβλημα με ολες τις ζαχαρομπουμπουδες που δηλωνουν οτι ξεκινησαν καριερα με την πιπιλα στο στομα, δηθεν απο σποντα, δηθεν ως εξαιρετικα ταλεντα, δηθεν επειδη κατα βαθος ηταν 14, αλλα εδειχναν 30. Δεν εφτιαγαν αυτες, αλλα η ατιμη η κενωνια που μεγαλοδειχνανε.
Στην προκειμενη περιπτωση δεν αμφισβητω την οικογενεια της Ζωης, αμφισβητω την ιδια τη Ζωη και ολη την Ελλαδα, αν υποθεσουμε πως αυτο το "ολη" ισχυει. Ε, δεν ειναι και η πρωτη φορα που η Ελλαδα καταπινει ο,τι της σερβιρουν. Εχουμε δει και χειροτερα.
Και εν παση περιπτωσει, μια που μιλαμε για αρνητικη σταση, διαβλεπω μια σταση αυτου του ειδους απο εσας προς εμενα, κρινοντας απο το γεγονος οτι απο τα εξι μεχρι στιγμης σχολια σας στο φορουμ, τα τεσσερα απευθυνονται στο προσωπο μου.
Δεν ξερω τον λογο, αλλα ειμαι βεβαιη πως αν ερευνησετε περισσοτερες σελιδες του Ρετρομανιαξ, θα βρειτε κι αλλους που δε συμφωνουν μαζι σας σε διαφορα θεματα και θα μπορεσετε να θυμωσετε με την ησυχια σας.
Εγώ απλώς πιστεύω και τη Ζωή και την οικογένειά της και όλη την Ελλάδα και την βιογραφία της. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος για ψέματα και ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Επίσης να πω πως απλώς τυχαίνει να συνομιλώ μαζί σας και όχι με κάποιον άλλον. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα μέλη με τα οποία έχουμε διαφορετική άποψη. Όμως πιο συχνά, δεν θα πω ψέματα, βλέπω παντού τα δικά σας σχόλια και διαφωνώ πάρα πολλές φορές μαζί σας, άσχετα που δεν απαντάω πάντα, και η στάση σας μου φαίνεται αρνητική σε πολλά από τα θέματα που έχω διαβάσει. Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Για αυτό το λόγο και ο αρνητισμός μου απέναντι σας. Εννοείται πως δεν έχω κάποιον προσωπικό λόγο, δεν σας ξέρω καν. Απλώς από αυτά που διαβάζω εμένα μου φαίνεται ότι πολλές φορές αμφισβητείται κάποια πράγματα, πιστεύετε ότι δεν έχουν γίνει ή ότι είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που λένε όλοι και είστε αρνητική απέναντι σε αυτά. Όπως τώρα με την Ζωή Λάσκαρη, όπως και πριν από λίγο καιρό με την Μαίρη Χρονοπούλου και τον Νίκο Κούρκουλο. Βλέπω πολύ συχνά να εκφράζεται μία αρνητική γνώμη για πολλά θέματα. Εγώ δεν είμαι αρνητική σε τίποτα από αυτά. Είμαι αρνητική στην δική σας αρνητική στάση και που δεν πιστεύετε πράγματα που πλέον είναι πανελλαδικώς γνωστά και τα αμφισβητείται.
 
Τελευταία επεξεργασία:

bambinella 100

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
9.773
Αντιδράσεις
4.784
@Βασιλική-Θέτις Για να ειμαι απολυτως ειλικρινης απεναντι σας, αλλα και σε οσους μας διαβαζουν, αυτο που γραψατε περι δικου μου αρνητισμου εμπεριεχει οπωσδηποτε καποια δοση αληθειας. Τωρα αν αυτη η δοση ειναι μικρη η μεγαλη, δεν το ξερω.
Ξερω ομως πως ειμαι απο τη φυση μου δυσπιστο ατομο και συνηθως δεν πιστευω σε βιογραφιες, αυτοβιογραφιες και δηλωσεις Ελληνιδων καλλιτεχνιδων οταν αυτες οι δηλωσεις βγαζουν ματι πως ειναι αναληθεις. Αφηστε που εχω μπουχτισει να τις διαβαζω.
Υπαρχει αραγε καμια Ελληνιδα καλλιτεχνις που να ξεκινησε φυσιολογικα στα 21 - 22 οταν ειχε πια τελειωσει τη Δραματικη Σχολη η ολες τις ανακαλυψανε οταν ηταν ακομα μαθητριουλες;
Αυτη τη στιγμη εχω στο μυαλο μου πεντε - εξι απο δαυτες που εκαναν παρομοιες δηλωσεις, πολυ γνωστα ονοματα, χωρια ποσες αλλες φορες εχω δαβασει το ιδιο σχετικα με αλλες που δεν θυμαμαι ποιες ηταν. Και ειναι παρα πολλες και με μια διαφορετικη ιστορια η καθεμια τους.
Στο εξωτερικο δεν συμβαινουν αυτα. Εκει οποια ηλικια διαβασεις στη Wikipedia ισχυει κανονικα. Εδω την κρυβουν και για να γινουν πιστευτες εφευρισκουν διαφορες ιστοριες ειδαλλως το χασμα δεν καλυπτεται.
Και το να κρυβουν την ηλικια τους το καταλαβαινω απολυτα. Γυναικεια φιλαρεσκεια και προσωπικα με αυτο ειδικα δεν εχω κανενα προβλημα. Το προβλημα μου ξεκιναει οταν τα ψεματα τους ειναι οφθαλμοφανη, πραγμα που υποτιμα τη νοημοσυνη ολων μας.
Δεν ξερω αν κατορθωσα να γινω κατανοητη, παντως ασχετως ολων αυτων, εχετε ενδιαφερουσες αποψεις και πραγματικα θα χαρω να σας διαβασω ξανα στο φορουμ. Ελπιζω με λιγοτερη ενταση και ενσταση αναμεσα μας την επομενη φορα.
 
Joined
14 Δεκ 2019
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
0
@Βασιλική-Θέτις Για να ειμαι απολυτως ειλικρινης απεναντι σας, αλλα και σε οσους μας διαβαζουν, αυτο που γραψατε περι δικου μου αρνητισμου εμπεριεχει οπωσδηποτε καποια δοση αληθειας. Τωρα αν αυτη η δοση ειναι μικρη η μεγαλη, δεν το ξερω.
Ξερω ομως πως ειμαι απο τη φυση μου δυσπιστο ατομο και συνηθως δεν πιστευω σε βιογραφιες, αυτοβιογραφιες και δηλωσεις Ελληνιδων καλλιτεχνιδων οταν αυτες οι δηλωσεις βγαζουν ματι πως ειναι αναληθεις. Αφηστε που εχω μπουχτισει να τις διαβαζω.
Υπαρχει αραγε καμια Ελληνιδα καλλιτεχνις που να ξεκινησε φυσιολογικα στα 21 - 22 οταν ειχε πια τελειωσει τη Δραματικη Σχολη η ολες τις ανακαλυψανε οταν ηταν ακομα μαθητριουλες;
Αυτη τη στιγμη εχω στο μυαλο μου πεντε - εξι απο δαυτες που εκαναν παρομοιες δηλωσεις, πολυ γνωστα ονοματα, χωρια ποσες αλλες φορες εχω δαβασει το ιδιο σχετικα με αλλες που δεν θυμαμαι ποιες ηταν. Και ειναι παρα πολλες και με μια διαφορετικη ιστορια η καθεμια τους.
Στο εξωτερικο δεν συμβαινουν αυτα. Εκει οποια ηλικια διαβασεις στη Wikipedia ισχυει κανονικα. Εδω την κρυβουν και για να γινουν πιστευτες εφευρισκουν διαφορες ιστοριες ειδαλλως το χασμα δεν καλυπτεται.
Και το να κρυβουν την ηλικια τους το καταλαβαινω απολυτα. Γυναικεια φιλαρεσκεια και προσωπικα με αυτο ειδικα δεν εχω κανενα προβλημα. Το προβλημα μου ξεκιναει οταν τα ψεματα τους ειναι οφθαλμοφανη, πραγμα που υποτιμα τη νοημοσυνη ολων μας.
Δεν ξερω αν κατορθωσα να γινω κατανοητη, παντως ασχετως ολων αυτων, εχετε ενδιαφερουσες αποψεις και πραγματικα θα χαρω να σας διαβασω ξανα στο φορουμ. Ελπιζω με λιγοτερη ενταση και ενσταση αναμεσα μας την επομενη φορα.
Καταλαβαίνω τη σκέψη σας. Είναι δική σας προσωπική άποψη. Εγώ πάλι διαφωνώ κάθετα. Στη βικιπαίδεια όντως, πολλά πράγματα είναι λάθος και είναι γνωστό αυτό. Πιστεύω, όμως, απόλυτα ότι γράφεται μέσα στις βιογραφίες, μέσα στα βιβλία. Νομίζω πως αν κάποιος γράψει ψέματα στην ίδια του τη βιογραφία θα κοροϊδεύει τον εαυτό του. Και ειλικρινά δεν πιστεύω πως μέσα στις βιογραφίες έχουν ειπωθεί ψεύτικες πληροφορίες. Και γενικά δεν νομίζω πως αν κάποιος πει ψέματα θα έχει κάποιο όφελος από κάπου, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος και ειδικά μετά από τόσα χρόνια και ούτε μου φαίνονται απίθανα κάποια πράγματα, όπως το ότι Ζωή Λάσκαρη πήγε στα καλλιστεία 15 χρόνων δίνοντας ψεύτικη ηλικία. Παρόλο, όμως που έχουμε τελείως διαφορετική άποψη καταλαβαίνω τι λέτε και γίνατε απόλυτα κατανοητή! Και εγώ ελπίζω κάποια άλλη στιγμή να συζητήσουμε με λιγότερη ένταση..!
 
Μπλουζα