Λάθη σε βιογραφικά στοιχεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

@Mandrake Μιλαω για τη συνεντευξη της Λασκαρη στην Καθημερινη τον Μαρτιο του 2014. Παραπομπες - Υποσημειωση αρ.5.
Το ιδιο πραγμα ακριβως λεμε: Γιατι η Ζωη στη συνεντευξη αυτη λεει πως την ανεφεραν τοτε ως γεννηθεισα το 1942 ενω στην πραγματικοτητα δεν εγινε ποτε κατι τετοιο; Αν ειχε γινει, δε θα αναφεροταν στον Τυπο της εποχης ως 18χρονη, αλλα ως 16χρονη. Και μεσω της Απογευματινης του '59 αυτο επιβεβαιωνεται περιτρανα.
Αρα η διαφορα στην ηλικια της δεν ειναι δυο οπως ειπε η ιδια, αλλα τεσσερα χρονια.
Ειπαμε, ομως. Πολλα τα ψεματα κι αντε να τα μαζεψεις.
 
Αν τελικά έκρυβε χρονια δεν έχει πια σημασία οπότε μην σκαλωνετε. Ας αναπαύεται γαλήνια η ψυχούλα της.
Αυτο ειναι πολυ αλτρουιστικο, αλλα εντελως ασχετο με το θεμα μας. Δουλεια των παιδιων εδω που εχουν αναλαβει το δυσκολο εργο της τροφοδοσιας της RetroDB ειναι να βρισκουν συνεχως στοιχεια για να την ενημερωνουν κι ολοι εμεις οι αλλοι βοηθαμε σ' αυτο οπως μπορουμε.
Και οσον αφορα εμενα, θα συνεχισω να σκαλωνω παντου και παντα οταν καποιος επιχειρει να υποτιμησει την κοινη Λογικη.
Η Ταϋγετη δεν θελησε ποτε να αποκαλυψει την ηλικια της. Με γεια της, με χαρα της! Ξερεις ομως; Ποτε δεν καταδεχτηκε να καταφυγει σε γελοια ψεματα και να παραστησει τη μπεμπεκα. Ελεγε πολυ καθαρα και τιμια "Δε λεω την ηλικια μου". Δε μας δουλευε ολους ψιλο γαζι, ουτε σκαρωνε ιστοριουλες επιστημονικης φαντασιας.
 
Και για την Ταϋγέτη έχουμε το 1914 ως έτος γέννησης, πάντως. :) Όλα θα τα βρούμε και όλα χρειάζεται να υπάρχουν, όπως σωστά αναφέρει η Βιβή! Απλώς σε κάποια θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος λόγω έλλειψης στοιχείων... Όσον αφορά το δικό μας κομμάτι της καταγραφής, πάντως, έχουμε τόσους και τόσους ηθοποιούς (ας είναι δευτεροκλασάτοι ή κομπάρσοι ή χορευτές που έχουν συμμετάσχει σε μία παραγωγή μονάχα!) που όχι έτος γέννησης δεν έχουμε, αλλά ούτε καν πλήρες το όνομά τους!! Κατά συνέπεια, σε ότι αφορά τη δουλειά που κάνουμε, η έρευνα είναι διαρκής και σε πολλά επίπεδα. Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βρίσκουμε και βγάζουμε στο φως, αλλά δε θα κολλήσουμε σε κανένα όνομα, όποιο κι αν είναι αυτό, όταν έχουμε τόσα άλλα με παντελή έλλειψη στοιχείων. Καλώς αναφέρεται και καλώς καταγράφεται, φυσικά και πολύ σωστά το επισημαίνουν συμφορουμήτες για τη Ζωή Λάσκαρη, τη Σοφία Αλιμπέρη και οποιονδήποτε άλλον έχουμε στη βάση αυτή! Καθυστερούμε με κάποια πολλές φορές, μπορεί να πάρει και μήνες σε κάποια πιο "δύσκολα" που μας δίνετε μιας και παράλληλα περνάμε πολλά άλλα δικά μας στο χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε, αλλά προσπαθούμε οι λιγοστοί που είμαστε να διασταυρώσουμε τα πάντα και δεν αφήνουμε καμία πληροφορία να χαθεί!

Και το "μυστήριο" με την ξαδέρφη τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη που αναφέρω ανωτέρω, παραμένει! Αν βρούμε κι άλλες πληροφορίες για την αλλαγή ονόματος (που οι χρονολογίες "δε βγαίνουν" σύμφωνα με τα βιογραφικά τους), καλό θα είναι να τα διορθώσουμε διότι οι "συνάδελφοι" εκεί έξω δε μας τα λεν καλά!
 
@bambinella 100 Δεν είπα κάτι αντίθετο για τα παιδιά και σέβομαι όλο αυτό που προσφέρεις/προσφέρετε τόσα χρόνια.

Είναι όντως πολύ δύσκολο ολο αυτό που προσφέρετε ομαδικά με όλη αυτή την έρευνα που κάνετε.

Το κάνετε με όλη σας την αγάπη, είναι πολύ όμορφο το έργο σας και για αυτό και φοβάμαι να μην χαλάσει κάτι με κάποια διαφωνία όπως τώρα. Αυτό μόνο.

Τα παραπάνω φιλικά και με απόλυτο σεβασμό για όλους σας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Always Somewhere Δεν τιθεται καν θεμα σεβασμου απο την πλευρα σου. Γιατι το λες αυτο; Παντα εισαι ευγενεστατος και καλοπροαιρετος, οποτε μην το σκεφτεσαι.
Θελησα απλως να σου πω οτι δε γινεται να μην ψαχνουμε για νεα στοιχεια σε αυτο το συγκεκριμενο νηματιο, ακομα και αν καποιος καλλιτεχνης δε βρισκεται πλεον στη ζωη. Αυτη ειναι η δουλεια των μελων και πολυ περισσοτερο των τροφοδοτων και αυτος ειναι ο λογος υπαρξης της RetroDB.
@Mandrake Σχετικα με το 1914 της Ταϋγετης, ναι, το εχω δει το ετος στη Βαση, αλλα φανταζομαι πως δε θα το μαθατε απο δικη της δηλωση γιατι, οπως ειχα γραψει πριν απο λιγο, ηλικια δεν αποκαλυπτε. Ισως απο το βιβλιο του Θ. Εξαρχου, δεν ξερω....
Σημασια για μενα εχει πως η Ταϋγετη δε μεταχειριζοταν ψεματα.
Δεν εχω καταλαβει γιατι ακομα υπαρχει μυστηριο σχετικα με την τραγουδιστρια Ζωη Κουρουκλη. Η Κουρουκλη ειχε ξεκινησει καριερα προτου η Λασκαρη γινει γνωστη στο πανελληνιο, οποτε το μυστηριο ποιο ειναι;
Διαφωτισε με οποτε μπορεσεις, σε παρακαλω, μηπως βγαλουμε ακρη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απ' το ιστορικό που βλέπω, παλαιότερα είχαμε 1917, στις 1 Φεβρουαρίου 2012 ο Μανώλης το αφαίρεσε γράφοντας την πληροφορία για την επιθυμία της στο μνήμα της και στις 3 Φεβρουαρίου 2013 ο Νάσος πέρασε το 1914 αυτή τη φορά ως έτος γέννησης. Δε ξέρω από που προέρχεται η πληροφορία, στην έρευνα του Θεόδωρου Έξαρχου, πάντως, δεν υπάρχει. Η "Βικιπαίδεια" έχει και ημερομηνία, οπότε την πέρασα. Στις πηγές αναφέρει αφενός την έρευνα του Θεόδωρου Έξαρχου, το "90lepta" που έχει κλείσει, το blog "Έλληνες-Ελληνίδες Ηθοποιοί", ενώ παραπέμπει και σε δύο επεισόδια των εκπομπών "Σαν Παλιό Σινεμά" και "Νυχτερινός Επισκέπτης" της "ΕΡΤ".

Το "90lepta" δυστυχώς έχει κλείσει εδώ και χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων και απ' τις άλλες δύο πηγές το blog του Κώστα αναφέρει μονάχα το έτος (ο οποίος με τη σειρά του παίρνει στοιχεία επίσης απ' τον Θεόδωρο Έξαρχο (μέσω του "δικού μας" Πάνου Χονδρόπουλου :wave:) αλλά και απ' τον Γιάννη Χριστόπουλο της σελίδας "Μουσικό Θέατρο" στο φατσοβιβλίο, εκτός της προσωπικής, σημαντικής του έρευνας όπου κάνει αυτοψία στις ταινίες και πολλές φορές αποδεικνύει με στιγμιότυπα την εμφάνιση διαφόρων ηθοποιών σε αυτές!), επομένως ίσως γίνεται αναφορά στα επεισόδια των εκπομπών αυτών.

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια παιδιά, κάνουμε ότι μπορούμε και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας! :) Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, όμως... Και λάθη γίνονται και θα γίνουν και αναθεωρήσεις θα κάνουμε, αυτά είναι στο πρόγραμμα. Το παλεύουμε όμως και θα φτάσουμε κάποια στιγμή στο επιθυμητό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σε ευχαριστω πολυ, Mandrake, για τις πληροφοριες σχετικα με την Ταϋγετη. Αν θελεις καποια στιγμη πες μου και για τη Ζωη Κουρουκλη μηπως το λυσουμε.
Γνωρίζουμε με σιγουριά, ωστόσο, ότι από 18 και πάνω επιτρεπόταν να λάβεις μέρος; Άλλαξε κάτι στην πορεία; Σε τι ηλικία λαμβάνουν μέρος οι κοπέλες, απ' τα καλλιστεία του "ΑΝΤ1" ας πούμε μέχρι σήμερα;
Βεβαιως και τo '50 επιτρεποταν η συμμετοχη απο 18 και πανω. Απο 18 και κατω δεν επιτρεποταν.
Τα ορια ηλικιας τοτε ηταν απο 18 εως και 26 ετων. Αυτο αλλαξε το 1971 οταν στα ελληνικα καλλιστεια προστεθηκε ο τιτλος της Μις Γιανγκ που ως τοτε δεν υπηρχε. Ετσι τα ορια ηλικιας κατεβηκαν κατα 2 χρονια και εγιναν απο 16 εως και 24. Χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια, νομιζω πως ετσι ειναι μεχρι και σημερα. Παντως αυτο το 16 - 24 κρατησε σιγουρα για τεσσερις δεκαετιες και μαλλον κρατει ακομα.
Εκεινη την πρωτη χρονια λοιπον που προστεθηκε ο τιτλος της Μις Γιανγκ, αναμεσα στις διαγωνιζομενες ηταν και η Ειρηνη Ραϊκου που κερδισε αυτον τον πρωτοεμφανιζομενο τιτλο. Ηταν η ιδια χρονια που Σταρ Ελλας εξελεγη η Γωγω Ατζολετακη.
Η Ειρηνη ναι μεν ειχε ενα ελληνικοτατο ονοματεπωνυμο, αλλα ηταν μαυρη και συγκεκριμενα ειχε πατερα Ελληνα και μητερα Κονγκολεζα. Παρ' ολα αυτα, πηρε τον τιτλο, κατι αρκετα περιεργο για τα δεδομενα της εποχης. Iσως να την εσωσε το γεγονος οτι μιλουσε απταιστα ελληνικα.
Στα χρονια που ακολουθησαν η Ειρηνη ασχοληθηκε πολυ με το τραγουδι. Μαλιστα εκανε και ενα περασμα απο τη σειρα Ο θανατος του Τιμοθεου Κωνστα, τραγουδωντας το θρυλικο τραγουδι του Nat King Cole, Answer me oh my love, οποτε καλο θα ηταν να περασετε το ονομα της στη RetroDB.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Χριστόφορος Νέζερ:


Υπάρχει μια πληροφορία πως ο Νέζερ πέθανε μόνος και ξεχασμένος (!!!!!!) σε γηροκομείο. Πρόκειται μάλλον για λάθος που προέκυψε από τη συνωνυμία αν και ούτε αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Ψάχνοντας διάφορα, κατέληξα πως η "κορωνίδα" της διασποράς της ψεύτικης αυτής είδησης σε ολόκληρο το διαδίκτυο είναι μάλλον η ιστοσελίδα της Μηχανής του Χρόνου και πιο συγκεκριμένα το εδώ άρθρο:
http://www.mixanitouxronou.gr/chris...statise-sti-dimioyrgia-toy-ethnikoy-theatroy/

στον τίτλο του οποίου διαβάζουμε:
«Χριστόφορος Νέζερ, ο αυτοδίδακτος ηθοποιός που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Εθνικού Θεάτρου. Καταγόταν από Βαυαρική οικογένεια, που ήρθε στην Ελλάδα με τον Όθωνα. Πέθανε ξεχασμένος στο γηροκομείο...»

Αργότερα το ανέβασαν κι άλλοι όπως εδώ: http://sport-chicas.gr/el/nezer_ghrokomeio
που διαβάζουμε πως «Πρόσφερε τόσα πολλά στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο αλλά η μοίρα του ήθελε να πεθάνει μόνος και ξεχασμένος σε γηροκομείο»


Η μοίρα του Νέζερ παρά τα όσα ισχυρίζεται ο εδώ συντάκτης τόσο δραματικά δεν ήθελε τίποτα τέτοιο.
Ο Νέζερ έπαιζε ως τα 80 του (μόλις δυο χρόνια πριν πεθάνει) ως πρωταγωνιστής στο Εθνικό Θέατρο ενώ παράλληλα έκανε πολύ κινηματογράφο. Από νεαρή ηλικία ήταν παντρεμένος με την μεγαλοαστή Μερόπη Μερκούρη (της γνωστής οικογενείας) κι είχαν κ δύο γιους (ο ένας ασχολήθηκε και με την πολιτική).
Το κατά πόσο ήταν «ξεχασμένος» δε θα το πολυσχολιασώ. Να πω μονάχα πως συνεντεύξεις του κι ειδήσεις που τον αφορούσαν δημοσιευόταν συνεχώς στον τύπο σε ολόκληρη τη δεκαετία του '60, πως πάρα πολλοί συνάδελφοι του τον ανέφεραν ως κορυφαίο ηθοποιό της γενιάς του και πως ο θάνατος του έγινε πρωτοσέλιδο στις πιο μεγάλες εφημερίδες.

Ο Νέζερ πέθανε έχοντας δίπλα του την οικογένεια του, δεν ήταν σε γηροκομείο, και με όλες τις τιμές που του άρμοζαν ως σημαντικός άνθρωπος του πολιτισμού που ήταν.
 
Αν θελεις καποια στιγμη πες μου και για τη Ζωη Κουρουκλη μηπως το λυσουμε.

Το άλλο περίεργο είναι ότι στη ξαδέρφη της, Ζωή Κουρούκλη, γράφουμε πως ξεκίνησε την καριέρα της σε διαγωνισμό τραγουδιού το 1964, ενώ στη Ζωή Λάσκαρη παίζοντας το 1961 στον "Κατήφορο", διαβάζουμε ότι το άλλαξε το επώνυμο για να μην υπάρχει σύγχυση με την συνονόματη ξαδέρφη της. Πως είναι δυνατόν εφόσον η ξαδέρφη της ξεκίνησε καριέρα στο τραγούδι 3 χρόνια μετά; Κάτι δεν πάει καλά εδώ...

Το περίεργο λοιπόν είναι αυτό! Και φαίνεται να αναφέρεται παντού έτσι. Άλλαξα προς το παρόν στη Ζωή Λάσκαρη ότι γεννήθηκε το 1942 "προσθέτοντάς της" 2 χρόνια και βλέπουμε. Θα πρέπει να προσθέσω και κάποιες πληροφορίες που αναφέρετε παραπάνω παιδιά στο trivia, για να το παίξουμε λίγο ντετέκτιβς μέχρι να βρεθούν κάποια επιπλέον στοιχεία. :) Πρέπει έτσι κι αλλιώς να επιμεληθώ το λήμμα της και να ξαναπεράσω ελληνοποιημένα τα ονόματα ξένων συγγραφέων που είχα αφαιρέσει παλαιότερα.
 
@Mandrake Αυτο με το ετος γεννησεως της Λασκαρη ειναι λιγο α-μπε-μπα-μπλομ. "Να βαλω δυο χρονια ακομα, να βαλω τρια η τεσσερα;" Νομιζω πως το 1940 ειναι το πιθανοτερο ολων, ειδικα απο τη στιγμη που αποδειξαμε πως η Ζωη ελεγε ψεματα πως δηθεν δε συμμετειχε κανονικα στο Μις Υφηλιος. Συμμετειχε κανονικοτατα.
Τελος παντων, εγω δεν ειμαι τροφοδοτης της Βασης. Στοιχεια καταθετω οπως θα εκανε καθε μελος αν εβρισκε οτιδηποτε σχετικο.
Τη γνωμη μου λεω για το πως βλεπω τα πραγματα βασει της λογικης, αλλα φυσικα η τελικη αποφαση ειναι δικη σας.
Σχετικα με τη Ζωη Κουρουκλη, νομιζω πως αυτο το λυσαμε.
Ναι, μπορει στο διαδικτυο να κυκλοφορει η πληροφορια πως η τραγουδιστρια ξεκινησε το 1964, αλλα αυτο αναιρειται απο τη δισκογραφια της που ξεκιναει το αργοτερο μεσα στο 1959. Εχω ηδη δωσει στοιχεια για αυτο και δεν ειναι η πρωτη φορα που μια λαθος ημερομηνια αναπαραγεται σε εκατονταδες σαϊτ.
Οποτε, δε νομιζω να υπαρχει θεμα.
 
Βιβή, αυτό που αποδείξαμε εσύ κι εγώ απ' τα στοιχεία των εφημερίδων και των κανονισμών είναι ότι "λογικά" εκείνη θα πρέπει να ήταν 18 ετών για να λάβει μέρος, αλλά όχι ότι μπορεί να έκανε "λαδιά" η εφημερίδα προκειμένου να τη βάλουν να διαγωνιστεί (για άγνωστους λόγους... Γνωριμίες; Τους "γυάλισε" ως πρόταση; Δε μπορούμε να ξέρουμε...) και να πήγε να τα μπαλώσει εκ των υστέρων για να αποφύγει αφενός την κατακραυγή του κόσμου και αφετέρου τυχόν νομικές κυρώσεις επειδή επέτρεψαν σε ανήλικη να διαγωνιστεί! Ωστόσο και η επίσημη βιογραφία που αναφέρει ο @Always Somewhere παραπάνω, στοιχεία είναι κι αυτά και προκύπτουν απ' τον οικογενειακό της κύκλο! Εμένα τι μου ζητάς να κάνω τώρα; Να πετάξω όσα δε βολεύουν και να κρατήσω όσα βολεύουν; Λυπάμαι, αλλά εξήγησα παραπάνω πως δε δουλεύουμε έτσι... Εάν διαβάσεις τη βιογραφία και βρεις ότι έχει κι άλλες ανακρίβειες μέσα ή εμφανώς αλλοιωμένες πληροφορίες, εσκεμμένα, τότε θα έχουμε ένα "πάτημα" να κρατήσουμε την πληροφορία που μας αναφέρει η "Απογευματινή" για το έτος γέννησης! Αλλά από διοργανωτή των καλλιστείων και συντηρητική εφημερίδα εκείνης της εποχής, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι εάν τελικά τη δέχτηκαν, στη συνέχεια προσπάθησαν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο αυτό με κάθε τρόπο. Μέχρι τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περάσω στα trivia ότι στοιχεία βρήκαμε ως εναλλακτική πληροφορία/θεωρία. Άλλαξα το 1942 ως μέση λύση, μπακαλίστικα, μιας και το ανέφερε η μία εφημερίδα, όταν κανονικά θα έπρεπε να μείνω στο 1944 όπου αναφέρεται απ' την επίσημη βιογραφία της. Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο για την ώρα.

Για τη Ζωή Κουρούκλη δεν το διάβασα παραπάνω που το ανέφερες... Επομένως ο λόγος αλλαγής ονόματος της Ζωής Λάσκαρη είναι όντως αυτός και πρέπει να κάνουμε διορθώσεις στο βιογραφικό της Ζωής Κουρούκλη! Σ' ευχαριστώ! :thanks:
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Mandrake Θα σου πω τι εννοω. Η Λασκαρη απο τη μια δηλωνε γεννηθεισα το 1944 και απο την αλλη η ιδια αυτο το αναιρει εδω λεγοντας οτι πηγε στην Αμερικη ως Σταρ Ελλας στα 16 της! Πως ειναι δυνατον κατι τετοιο το καλοκαιρι του '59 που πηγε στην Αμερικη; Θα επρεπε να ηταν μονο 14. Το 1942 στα δημοσιευματα της επoχης ουτως η αλλως δεν προκυπτει απο πουθενα. Που το βλεπουμε γραμμενο;
Φαινοταν γεννημενη η το 1940 συμφωνα με την Απογευματινη, η το 1944 συμφωνα με ο,τι δηλωνε η ιδια.
Και ομως, με λιγες παραγραφους διαφορα λεει ποτε το ενα και ποτε το αλλο. Τη μια 14 και την αλλη 16!....Ειναι να τρελαινεται ανθρωπος.
Απο τη στιγμη λοιπον που ακομα και η ιδια δεν ηξερε ποσο ηταν οταν πηγε στην Αμερικη και απο τη στιγμη που ειπε πως δεν ειχε κανονικη συμμετοχη στο Μις Υφηλιος και δεν ηταν εκει τη βραδια του τελικου ενω ο επισημος διαγωνισμος, συμφωνα με τον συνδεσμο που εδωσα πιο πανω, της δινει θεση στην τελικη 15αδα, τοτε βγαινουν ευκολα καποια συμπερασματα.
Ποια ειναι αυτα τα συμπερασματα, δεν θα μπω καν στη διαδικασια να τα αναφερω και ηδη ασχοληθηκα πολυ με το θεμα.
Απλη Αριθμητικη και απλη Λογικη ειναι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα έκανα αχταρμά... Παραπάνω έγραφες για συνέντευξή της σε εφημερίδα όπου το 1942 το δήλωσε εκείνη και νόμιζα πως ήταν ειδησεογραφία! Να σημειωθεί ωστόσο ότι και στη μελέτη του Θεόδωρου Έξαρχου, δεν υπάρχει η Ζωή Λάσκαρη στους τόμους εκείνων που έχουν γεννηθεί απ' το 1925 έως και το 1940 (της επόμενης γενιάς δεν τους έχω αγοράσει ακόμη...). Φαίνεται πως έχεις δίκιο και μάλλον πως ήρθε η ώρα να βάλουμε το 1940 ως έτος γέννησής της..! Σ' ευχαριστώ και πάλι για τα στοιχεία! :thanks:

Έχουμε ένα θεματάκι με την Ζινέτ Λακάζ, την Καίτη Παρίτση και τα βιογραφικά τους με την Λένα (karapiperim) και προσπαθούμε να τα ξεμπερδέψουμε, μιας και τα στοιχεία που υπάρχουν για τις δυο κυρίες (και ειδικά στην πρώτη) είναι μηδαμινά... Σε στιγμιότυπο της ταινίας "Χειροκροτήματα" ('44) που βρήκα εδώ, αναφέρει ο uploader ότι η Καίτη Παρίτση είναι ντουμπλές της Ζινέτ Λακάζ στη σκηνή του τραγουδιού, ενώ βρήκα και μερικά άλλα ονόματα (ή επώνυμα τέλος πάντων) ως συμμετοχές και τα συμπλήρωσα. Κάποια με nickname kubarobebeka λοιπόν, αναφέρει: "... και κάτι που μόλις παρατήρησα, αλλά δεν είμαι σίγουρη, γι αυτό θέλω τα φώτα σου... :) Η ηθοποιός (...αν δεν κάνω λάθος, υποδύεται την Κάρμεν, τη χορεύτρια του θιάσου) που βλέπουμε αρχικά στο καμαρίνι της κι αργότερα στην κουίντα, να ειδοποιεί με νοήματα τη Λακάζ, πως στην πλατεία βρίσκεται ο "Α", είναι η Σάσα Ντάριο ?". Βλέπετε εσείς να παίζει η Σάσα Ντάριο ή μήπως είναι άραγε κάποια από τις ηθοποιούς που έχουμε ήδη μέσα και δεν έχουμε φωτογραφία τους; Αν συγκρίνω με τη φωτογραφία που έχουμε στο προφίλ της Σάσας Ντάριο, της φέρνει λιγάκι, όντως. Αν υποδύεται όντως κάποια "Κάρμεν" (δεν έχω δει την ταινία...), ίσως το βρούμε απ' τη διανομή του ρόλου.
 
Να εισαι καλα @Mandrake. Σε ευχαριστω πολυ κι εγω.
Αυτο που αναφερεις σχετικα με τη Σασα Νταριο το ειδα μολις τωρα και μπορω να πω πως αυτη η ηθοποιος δεν ειναι η Σασα Νταριο.
Εχω δει τη Νταριο και σε αλλες παλιες ταινιες και ειναι ευκολο να καταλαβω.
H ηθοποιος που ειδα στο 2:02 του βιντεο, περισσοτερο φερνει στη Gloria Grahame παρα στη Σασα Νταριο...:)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ας παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας ε; :)

Δύο κυρίες θα δούμε σήμερα:

Ζινέτ Λακάζ

Τα έχουμε ξαναπεί για τη μυστηριώδη Λακάζ. Στο ίντερνετ κυκλοφόρησε μια πληροφορία πως ζούσε στην Ιταλία. Εμείς εδώ όμως στη βάση βρήκαμε πως η Λακάζ ζούσε το '48 παντρεμένη στο Λονδίνο χωρίς καθόλου να έχει εγκαταλείψει την προοπτική νέας ταινίας. Η ίδια δήλωνε πως θα ήθελε να επιστρέψει για νέα ταινία όπως κι έκανε δύο χρόνια αργότερα.
Επίσης έχουμε ξαναγράψει πως η Λακάζ ανακοινώθηκε πως θα συμμετείχε στην ταινία όταν ξυπνά το παρελθόν (1961) οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως είχε ακόμη επαφές με ανθρώπους του χώρου. Δυστυχώς τελικά δε συμμετείχε.
Η πληροφορία πως έζησε στην Ιταλία μέχρι ώρας δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη πηγή. Δε λέμε πως αποκλείεται να έζησε στην Ιταλία. Απλώς ως τώρα δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να μας επιβεβαιώνουν τέτοιο πράγμα (που πάντως έχει κι αυτό αναρτηθεί σε πολλές σελίδες).

Ρίτα Δημητρίου

Εδώ έχουμε λάθος ημερομηνία θανάτου. Η Δημητρίου πέθανε το 97 κι όχι το 86. Επίσης υπάρχει κι η πληροφορία πως δεν εμφανίστηκε σε θέατρο κατά τη διάρκεια της Κατοχής που όμως δεν ισχύει επίσης γιατί υπάρχει συμμετοχή της στην παράσταση «Φωτοβολίδα» (1943).
Να πούμε όμως πως το ένα της βιογραφικό από σελίδα γνωστή έχει ήδη κατέβει.
Κι αν @bambinella 100 έκρυβε χρόνια η Ζωή, τη Δημητρίου δεν την έφτανε ούτε κατά διάνοια! Η εφημερίδα The New York Times (παρακαλώ!) που ανήγγειλε το θάνατο της, (ήταν γνωστή ως rita dimitri) έγραψε πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών!!!!!!!!!!!!!!! Το 1997!!!!!
Δηλαδή γεννήθηκε το 1930!!! Η Δημητρίου!! δηλαδή όταν τραγούδαγε στην επιθεώρηση «Βάτραχος» ήταν μόλις 8 ετών!!!!
Στο μεταξύ η ίδια είχε δηλώσει πως πρωτοεμφανίστηκε σε ...talent show σε ηλικία 14 ετών μαζί με την αδερφή της (την ηθοποιό Σούλα Δημητρίου). Αν αναρωτιέστε που το βρήκε το talent show να σας πω πως μιλάει για τη Μάντρα του Αττίκ (που ναι, talent show ήταν εδώ που τα λέμε).
Συνεπώς αφού γεννήθηκε το 30 όπως γράφει η εφημερίδα εμφανίστηκε στη Μάντρα το '44. Που είχε κλείσει. (μιλάμε για τη χρονιά που πέθανε ο αττικ να καταλάβετε). Τέλοσπάντων που να ξέραν τώρα οι Αμερικάνοι από Μάντρα και Αττίκ, καλά τους τα 'πε! (μόλις 11 χρονάκια διαφορά )
 
Να εισαι καλα @Mandrake. Σε ευχαριστω πολυ κι εγω.
Αυτο που αναφερεις σχετικα με τη Σασα Νταριο το ειδα μολις τωρα και μπορω να πω πως αυτη η ηθοποιος δεν ειναι η Σασα Νταριο.
Εχω δει τη Νταριο και σε αλλες παλιες ταινιες και ειναι ευκολο να καταλαβω.
H ηθοποιος που ειδα στο 2:02 του βιντεο, περισσοτερο φερνει στη Gloria Grahame παρα στη Σασα Νταριο...:)
Επομένως είναι κάποια απ' τις υπόλοιπες κυρίες που παίζουν! Μένει να βρούμε ποια και αν ο ρόλος της όντως ονομάζεται "Κάρμεν".

Ας παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας ε; :)

Δύο κυρίες θα δούμε σήμερα:

Ζινέτ Λακάζ

Η πληροφορία πως έζησε στην Ιταλία μέχρι ώρας δεν επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη πηγή. Δε λέμε πως αποκλείεται να έζησε στην Ιταλία. Απλώς ως τώρα δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να μας επιβεβαιώνουν τέτοιο πράγμα (που πάντως έχει κι αυτό αναρτηθεί σε πολλές σελίδες).

Επομένως δεν επιβεβαιώνεται και ότι γνώριζε στην Ιταλία την ανιψιά του Αττίκ και είχαν επαφές μέχρι τότε (το '99 που πρωτοδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από κάποιον άγνωστο, σε σελίδα που μάλλον δεν υπάρχει πλέον...). Αλήθεια..ποια να είναι η ανιψιά του Αττίκ, εάν υπάρχει τέτοια; Ανήκει και αυτή στον καλλιτεχνικό χώρο; Το κρατάμε ως πληροφορία.
 
Αλήθεια..ποια να είναι η ανιψιά του Αττίκ, εάν υπάρχει τέτοια; Ανήκει και αυτή στον καλλιτεχνικό χώρο; Το κρατάμε ως πληροφορία
Ανιψιά δεν ξέρω, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο Αττίκ είχε κόρη ( ίσως υιοθετημενη). Κάπου το έχω άλλα δεν ξέρω που..
 
Ανιψιά δεν ξέρω, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη πως ο Αττίκ είχε κόρη ( ίσως υιοθετημενη). Κάπου το έχω άλλα δεν ξέρω που..

αυτη την αισθηση εχω και εγω,ειχε μια υιοθετημενη κορη,

οσο για την κυρια αλιμπερτη που αναφρθηκε επαιξε στα τσακαλια λιγο πριν κλεισει τα 17
αυτο γνωριζω εγω


εχει πολυ ζουμι αυτο το θρεντ δεν το εχω διαβασει ακομη,ισως επανερθω


επανηρθα και λογικα θα επανερθω παλι

η ζωη κουρουκλη ηταν ηδη τραγουδιστρια πριν ξεκινησει η λασκαρη γιαυτο αλλαξε και το ονομα της
οπως σωστα ειπε η κυρια μπαμπινελα ειχε ξεκινησει απο 1959
οσο για την ηλικια της αλλα και καθε ηθοποιου ισχυει οτι γραφει στα βιβλια του ο θοδωρος εξαρχος
γιατι τα στοιχεια τα εχει παρει απο το ΣΕΗ και για να γραφτει καποιος εχει προσκομισει επισημα εγγραφα
 
Τελευταία επεξεργασία:



Συνεχίζουμε με αυτά που λέγαμε.... Σημερινό άρθρο, πάλι ο Μηλιάδης με την ιατρική ( που ήταν νομική) και με τους δύο πρώτους γάμους που ήταν ηθοποιοί αλλά τα ξαναειπαμε.
Εδώ επίσης λέει για τροχαίο στο Αγρίνιο, για Γιάννενα ξέραμε ως τώρα
 



Συνεχίζουμε με αυτά που λέγαμε.... Σημερινό άρθρο, πάλι ο Μηλιάδης με την ιατρική ( που ήταν νομική) και με τους δύο πρώτους γάμους που ήταν ηθοποιοί αλλά τα ξαναειπαμε.
Εδώ επίσης λέει για τροχαίο στο Αγρίνιο, για Γιάννενα ξέραμε ως τώρα

μα στο ιδιο κειμενο η ιδια μια λεει γιαννενα μια αγρινιο,μαλλον ειναι λαθος εκ παραδρομης
νομικη ειχε παει ο τακης μηλιαδης ,ειχε φοιτησει στο πρωτο ετος νομιζω

επισης παραπανω που αναφερθηκε η σασα νταριο παιζει στα χειροκροτηματα
 
Πίσω
Μπλουζα