Λάθη σε ελληνικές τηλεοπτικές σειρές

στη σειρά ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝΝΑ η Μιρκα Παπακωνσταντίνου και η Νόρα Βαλσάμη είναι παλιές συμμαθήτριες και διαζευγμένες μαμάδες οι οποίες καλούνται να συγκατοικήσουν στο σπίτι της Άννας με τα παιδιά τους και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

1) στο επεισόδιο 7, στο 4.26, το αγόρι απευθυνεται στην Αννα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) και τη λέει ''θεία Αννα''.                                                                                                

Πώς γίνεται αφού δεν υπάρχει συγγενεια μεταξυ τους;

2) στο ίδιο επεισόδιο ειναι τα γενεθλια της Αννας και εορτάζεται και η επέτειος του Πολυτεχνείου (17 Νοεμβρη). Τα παιδιά ετοιμάζονται για το σχολείο και παίρνουν τις τσάντες τους.

Κανονικά, εκεινη την ημέρα οι μαθητες πηγαίνουν χωρίς τσάντες στο σχολείο, μονο για εορταστική εκδηλωση για το Πολυτεχνειο και οχι για μαθημα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για τα Πολυτεχνικά δεν ξέρω, είναι μετά τον καιρό μου, αλλά είχα πολλές γειτόνισσες-φίλες της μητέρας μου, από πριν γεννηθώ, που τις φώναζα "θείες" ακόμη και μεγάλος. Άπαξ και μια φίλη είχε αποκτήσει τον τίτλο "θεία" δεν υποβιβαζόταν ποτέ :). Αλλά καμμία μεταγενέστερη φίλη της δεν έγινε "θεία". Και δεν ήμουν ο μόνος. Οπότε υπάρχει περίπτωση να μην είναι λάθος, αν και φαντάζομαι δεν συνηθίζεται πια για να μη σκέφτηκες την πιθανότητα.
 
Στη σειρα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στο επεισοδιο 4 οι σμηνιτες θελουν να πανε σε προεκλογικη συγκεντρωση.

Σκεφτονται λοιπον πώς να κρατησουν απασχολημενο τον Καραβανεα για να μην καταλαβει οτι λειπουν.

Προτεινεται να βαλουν να δει ταινια με το Νικο Ξανθοπουλο, ο Καραβανεας ειναι φανατικος του θαυμαστης. 

Η ταινια που επιλεγεται ειναι Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥ (που ειναι και πενταωρη, συμφωνα με το σμηνιτη Νταλλας).

Εδω υπαρχει ενα λαθος: με βαση το youtube η ταινια ειναι τριωρη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στη σειρα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στο επεισοδιο 4 οι σμηνιτες θελουν να πανε σε προεκλογικη συγκεντρωση.

Σκεφτονται λοιπον πώς να κρατησουν απασχολημενο τον Καραβανεα για να μην καταλαβει οτι λειπουν.

Προτεινεται να βαλουν να δει ταινια με το Νικο Ξανθοπουλο, ο Καραβανεας ειναι φανατικος του θαυμαστης. 

Η ταινια που επιλεγεται ειναι Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥ (που ειναι και πενταωρη, συμφωνα με το σμηνιτη Νταλλας).

Εδω υπαρχει ενα λαθος: με βαση το youtube η ταινια ειναι τριωρη.
Εκτος αν το "πενταωρη" το ειπε χαριτολογωντας. Οπως λεμε ας πουμε οτι το Μπεν Χουρ ειναι δεκα ωρες ταινια.
 
Στο επεισοδιο 2 της σειρας ''ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ'' η Όλγα, με μασκα ομορφιας, μπαινει στην κουζινα και μιλα με την Ειρηνη και τη Μαρία.

Αφου δεν μιλαμε οταν εχουμε μασκα ομορφιας στο προσωπο για να μην κανουμε ρυτιδες...

IMAGE.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στην κωμική σειρά ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ στο επεισόδιο με τιτλο ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ συμμετέχει ο Χρήστος Χατζηπαναγιωτης αλλά στο 1.27 λέει ''έκτακτη συμμετοχή Χρήστος Χατζηγιάννης''

IMAGE.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στην κωμική σειρά ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ στο επεισόδιο με τιτλο ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ συμμετέχει ο Χρήστος Χατζηπαναγιωτης αλλά στο 1.27 λέει ''έκτακτη συμμετοχή Χρήστος Χατζηγιάννης''.
Παλι καλα που τον Τασο Χαλκια δεν τον κανανε Λακη Χαλκια! :D
 
Στην κωμική σειρά του ΑLPHA "Θα σε δω στο πλοίο" την οποία παρακολουθούσα γιατί μου αρέσουν πολύ και ο Τάσος Χαλκιάς και ο Γιώργος Παρτσαλάκης, στο πρώτο επεισόδιο του σήριαλ ο ύπαρχος (Χαλκιάς) αναφέρεται στην "συχωρεμένη" μητέρα του καπετάνιου (Παρτσαλάκης). Η οποία "συγχωρεμένη" στον δεύτερο κύκλο ανασταίνεται και παρουσιάζεται στο σήριαλ (και τις δύο μητέρες του καπετάνιου και του υπάρχου παίζουν οι δύο άντρες). Στο ίδιο έργο η τραγουδίστρια του πλοίου (Μπέσυ Μάλφα) είναι ερωμένη του καπετάνιου και στην αρχή είναι πρώην μπουζουξού, πράγμα για το οποίο ντρέπεται ο καπετάνιος και γι' αυτό δεν λέει τη σχέση του στον φίλο του παρόλο που είναι πολύ ερωτευμένος με την Βαλέρια. Στην πορεία η μπουζουξού γίνεται απόφοιτος του Ωδείου που δε βρίσκει δουλειά επειδή είναι πολύ άκομψη και δεν είναι προκλητική και την γνωρίζει τυχαία ο ύπαρχος, ο οποίος την φέρνει στο πλοίο και την μεταμορφώνει!!!!!!! Απαράδεκτο και πολύ κρίμα γιατί η σειρά δεν ήταν κακή πραγματικά και οι ηθοποιοί έπαιζαν πολύ καλά για τα δεδομένα ελληνικού σήριαλ που τα περισσότερα δε βλέπονται και με αυτές τις ανοησίες έχασε πολύ στα μάτια μου.

Στο ίδιο σήριαλ, η μητέρα του υπάρχου λέγεται Σοφία στον πρώτο κύκλο (δια στόματος του πρωταγωνιστή) και Κουλίτσα στο δεύτερο από το Βασιλική (δια στόματος του ετέρου πρωταγωνιστή) !!!!!

Επίσης στο εν λόγω σηριαλ, στα πρωτα επεισοδια η Βαλέρια εμφανίζεται ως Βαλέρια Βασιλοπούλου κι προς τα μισα του Α κύκλου το επίθετο αλλάζει σε Βαλέρια Πουλοπούλου.

(**Βασιλοπούλου ειναι και το κανονικό επίθετο της Μπέσυς Μάλφα. Το Μάλφα ειναι το πατρικό επίθετο της μητερας της).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επίσης στο εν λόγω σηριαλ, στα πρωτα επεισοδια η Βαλέρια εμφανίζεται ως Βαλέρια Βασιλοπούλου κι προς τα μισα που Α κύκλου το επίθετο αλλάζει σε Βαλέρια Πουλοπούλου.

(**Βασιλοπούλου ειναι και το κανονικό επίθετο της Μπέσυς Μάλφα. Το Μάλφα ειναι το πατρικό επίθετο της μητερας της).

Ναι, ναι, δίκιο έχεις... Είχε κι άλλα....

Η Μυρτώ Μαυρογυαλούρου (χαρακτήρας που η Χριστίνα Θεωδοροπούλου έπαιζε εξαιρετικά κατά την άποψή μου), στην αρχή είναι παντρεμένη με τέσσερις άντρες. Της το θυμίζει η ορντινάντζα της, ο Δρούγκας. Σε κάποιο επεισόδιο με τον Βασίλη Κούκουρα που παίζει την παλιά της αγάπη, του λέει να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, γιατί έχει κάνει τρεις θρησκευτικούς. Και στο τέλος, παντρεύεται τον Δρούγκα με θρησκευτικό γάμο, γιατί όπως λέει, οι προηγούμενοι ήταν πολιτικοί!!!!! Δεν είναι κρίμα? Αξιόλογοι ηθοποιοί, με πολύ καλή προσπάθεια, να αναλώνονται από τέτοιες αλλοπρόσαλλες λεπτομέρειες... Γιατί το σενάριο γενικά, είχε ωραίες κωμικές αλλά και ερωτικές στιγμές όπως το ειδύλλιο Χάρη-Δήμητρας, κατά κόσμον Τάσου Χαλκιά-Θεώνη Σκαλέρη...
 
... Γιατί το σενάριο γενικά, είχε ωραίες κωμικές αλλά και ερωτικές στιγμές όπως το ειδύλλιο Χάρη-Δήμητρας, κατά κόσμον Τάσου Χαλκιά-Θεώνη Σκαλέρη...

Σχετικά με την Δήμητρα (Θεώνη Σκαλέρη):

1. Σε ενα επεισόδιο, η φίλη της Δήμητρας (Γιώτα Αγναντη) λέει στον ύπαρχο οτι η Δημητρα εγινε ναυτικός γιατι μεγαλωσε σαν αγοροκόριτσο, όντας το μοναδικό κορίτσι αναμεσα σε 5 αγόρια αδερφια.
2. Στο επεισόδιο με την γιαγιά της (Τ.Καββαδία), η ίδια η Δήμητρα λέει στον ύπαρχο ότι η γιαγια της ήταν ο ανθρωπος που την μεγαλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ειχε αλλον δικό της στον κοσμο εκτός από την γιαγιά κι τον παππού.
3. Στο επεισόδιο όπου αποφασιζει να φύγει, τηλεφωνεί στον πατερα της να της καταθέσει χαρτιά στο ΚΕΣΕΝ.

Στα πρώτα επεισόδια το σενάριο εγραφε η Ελένη Κωστοπουλου. Στην συνέχεια το έγραφε η Τίνα Καμπίτση. Προφανως εκεί οφειλονται κι οι διαφορές στα στορυ των επεισοδίων. Δεν νομίζω να δόθηκε κι ιδιαιτερη σημασια στο τι είχε ήδη ειπωθεί
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λαβ Σόρρυ

Στο επεισόδιο 1, δια στόματος Σάκη υδραυλικού, αναφέρεται οτι η Ολυμπία δεν ειναι σε διασταση με τον άντρα της, μένουν ολοι μαζι στο πατρικο τους σπίτι στο Χαιδαρι, συμπεριλαμβανομενου κι του συζυγου της.
Σάκης: Εκείνη είναι παντρεμένη..
Λίλη: Εν διαστάσει;;
Σάκης: Πως σου ήρθε τώρα αυτό;;
Λίλη: Δηλαδή μένει με τον άντρα της;;
Σάκης: Κι με την κόρη της...
Λίλη: Κι τότε πως θα κοιμόσουν σπίτι της;;
Σάκης: Αφου σου ειπα οτι μένουμε ολοι μαζι...
Λίλη: Με τον αντρα της κι με την κόρη της;;
Σακης: Κι με την αδερφη μας την μικρή...


Στα επόμενα επεισόδια όμως αναφερεται οτι ο άντρας της Ολυμπίας ζει ολα του τα χρόνια στο εξωτερικο, στελνοντας της μόνο εμβάσματα για να ζει. Παντρεύτηκαν κι έφυγε όταν εκείνη ήταν εγκυος στην κόρη τους. Ουσιαστικά την παντρεύτηκε απο υποχρέωση επειδή είχε μείνει έγκυος. Μάλιστα, δια στόματος Ολυμπίας, αναφερεται οτι ήταν ναυτικός που όταν ξεμπαρκάριζε, προτιμούσε να πηγαίνει στα αδερφια του στην Αμερική παρα να ερχεται στην Ελλάδα, στην γυναίκα κι το παιδί του. Η κόρη τους ζήτημα αν τον ειχε δει 2-3 φορες στη ζωη της. Στην Αμερικη, αυτός υποτιθεται συζούσε χρόνια με μια αλλη γυναικα, για αυτο κι ζητουσε συνεχως διαζυγιο από την Ολυμπία το οποιο αρνιόταν να του δωσει πεισματικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και σ' αυτό, δεν μπορείς να δικαιολογήσεις την αλλαγή της σεναριογράφου γιατί ένοχος ήταν η ανυπέρβλητη Ελένη Μαβίλη :D :D . Μα πόσα χαζοσήριαλ τελικά έχουμε αντέξει? αυτό δεν το έβλεπα εγώ. Ήξερα βέβαια το στόρι, διότι αναφερόταν σε κάθε συζήτηση.
Ξέρεις, για μία και μοναδική φορά στη ζωή μου, παρακολούθησα πριν χρόνια ένα τούρκικο σήριαλ. Δεν έχω δει άλλο και δεν πρόκειται να ξαναδώ άλλο. Αλλά αυτό ήταν ιδιαίτερη περίπτωση, τελείως διαφορετικό απ' όλα τα άλλα σήριαλ και ήταν πραγματικά κάτι καταπληκτικό. Τέλος πάντων, στη μέση των επεισοδίων άλλαξαν υποχρεωτικά σεναριογράφο, λόγω θανάτου της πρώτης. Όταν ανέλαβε το team των επόμενων σεναριογράφων, δεν ξέφυγαν ούτε μία φορά από το αρχικό κείμενο. Δεν τους έπιασα ούτε μία φορά να κάνουν λάθος. Και μιλάμε για σήριαλ που κράτησε τέσσερα χρόνια Και ήξερα τους διαλόγους απ' έξω, διότι το είχα δει πολλές φορές. Δεν είναι κρίμα λοιπόν? Δεν είναι κρίμα να μη μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι της προκοπής τα τελευταία χρόνια? Έκλεισα κι εγώ την τηλεόραση και δεν βλέπω καθόλου από το 2011 ελληνικά σήριαλ.
 
Στο Λαβ Σορρυ γινεται λάθος κι με την ηλικία της Λίλης....

Ο Περικλής (Περικλής Λιανός) λεει στο Σάκη στο επεισόδιο 8 οτι γνωρίζει την Λίλη 12 χρόνια.
"Εγώ την Λίλη την ξέρω 12 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ιατρική".
18 ετών η Λίλη όταν μπήκε στο πανεπιστήμιο + 12 χρόνια, συνεπώς ήταν 30 ετων.
Επιπλεον αναφέρει στο επεισόδιο 9 οτι η Λίλη με τον Τηλέμαχο γνωρίζονταν πριν απο το Πανεπιστημιο.
"Χώρια που η Λίλη με τον Τηλέμαχο γνωρίζονταν απο πιο πριν".
Σε αλλη σκηνή, επιβεβαιώνει την ηλικια της κι ο πατέρας της (Τρυφων Καρατζας) λέγοντας της: "ολα αυτα επρεπε να σου έχουν συμβεί εδώ κι 10 χρόνια, από τότε που ήσουν 20χρονων".


Στο επεισόδιο 29 ομως, η Λίλη σε συνομιλια με την Πηνελόπη (Ελένη Μαυρομμάτη) λεει οτι η αποφοιτηση της από το Πανεπιστήμιο έγινε πριν 12 χρόνια! Κι ότι τότε (στην αποφοίτηση) γνώρισε κι τον Τηλέμαχο!
Πηνελόπη: Το φόρεμα που σου ειχα αγορασει για την αποφοιτηση σου ήταν το καλύτερο. Κι να ξέρεις οτι ειχα στεναχωρηθεί τοτε που δεν το ειχες βαλει
Λίλη: Έχουν περασει κι 12 χρόνια από τοτε.
Πηνελόπη: Περασαν τόσα χρόνια;
Λίλη: Βεβαια, τότε ήταν που είχα γνωρίσει τον Τηλέμαχο!


Τελικά τι είχε γινει με την Λίλη πριν 12 χρόνια...Μπήκε στο πανεπιστήμιο (συμφωνα με τα λεγόμενα του Περικλή);;; ή αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο (συμφωνα με τα δικά της λεγόμενα);;;
Κι αναλογα με την αποφοιτηση της, ποσο ετών ήταν τελικά;;; 30 ή σχεδόν 40;;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι, ναι, δίκιο έχεις... Είχε κι άλλα....

Η Μυρτώ Μαυρογυαλούρου (χαρακτήρας που η Χριστίνα Θεωδοροπούλου έπαιζε εξαιρετικά κατά την άποψή μου), στην αρχή είναι παντρεμένη με τέσσερις άντρες. Της το θυμίζει η ορντινάντζα της, ο Δρούγκας. Σε κάποιο επεισόδιο με τον Βασίλη Κούκουρα που παίζει την παλιά της αγάπη, του λέει να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, γιατί έχει κάνει τρεις θρησκευτικούς.

Ενα άλλο! Η Μέλα ήταν 19 ετών. Το λέει ο ίδιος ο Χάρης στην μάνα του: "Η Χαρά έμεινε έγκυος πριν από 19 χρόνια". Πως γίνεται σε αυτην την ηλικία η Μέλα να είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας;;; Οταν ο Χάρης εψαχνε τα στοιχεία της στο αρχείο του Δρούγκα, βρήκε "Παπαστεφάνου Μέλα, πτυχιούχος".
Καλά πόσο ετών τελείωσε το σχολείο κι πότε πρόλαβε να πάρει κι πτυχίο γυμναστού στα 19 της;;
 
Ενα άλλο! Η Μέλα ήταν 19 ετών. Το λέει ο ίδιος ο Χάρης στην μάνα του: "Η Χαρά έμεινε έγκυος πριν από 19 χρόνια". Πως γίνεται σε αυτην την ηλικία η Μέλα να είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας;;; Οταν ο Χάρης εψαχνε τα στοιχεία της στο αρχείο του Δρούγκα, βρήκε "Παπαστεφάνου Μέλα, πτυχιούχος".
Καλά πόσο ετών τελείωσε το σχολείο κι πότε πρόλαβε να πάρει κι πτυχίο γυμναστού στα 19 της;;

Άσε δηλαδή που ήταν 18 χρονών.... Γιατί μέχρι να γεννηθεί ένα μωρό περνάν εννιά μήνες.....

Επίσης, ο μπαμπάς της Μυρτώς, ο εφοπλιστής, λέει στο πρώτο επεισόδιο στον καπετάνιο: "Μια και άλλα παιδιά δεν έχω, νόμιμα τουλάχιστον, θα λουστείτε την τρελοκαμπέρω την κόρη μου"... Σε επόμενο επεισόδιο βγαίνει ότι η Μυρτώ έχει και μια αδελφή που τη λένε Μελίνα....!!!!!
 
Άσε δηλαδή που ήταν 18 χρονών.... Γιατί μέχρι να γεννηθεί ένα μωρό περνάν εννιά μήνες.....

Επίσης, ο μπαμπάς της Μυρτώς, ο εφοπλιστής, λέει στο πρώτο επεισόδιο στον καπετάνιο: "Μια και άλλα παιδιά δεν έχω, νόμιμα τουλάχιστον, θα λουστείτε την τρελοκαμπέρω την κόρη μου"... Σε επόμενο επεισόδιο βγαίνει ότι η Μυρτώ έχει και μια αδελφή που τη λένε Μελίνα....!!!!!

Ενα σκηνοθετικό λάθος αυτη τη φορά, κατα τη γνώμη μου, ήταν η εγκυμοσύνη της Βαλέριας. Εγκυος υποτιθεται 5-6 μηνων κι κοιλιά καθόλου! Το δικαιολογησαν σεναριακά, οτι δηθεν προσεχε τη διατροφη της κι δεν πήρε κιλά. Το ελεγε ο Λεωνίδας στην μάνα του. Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; το μωρο δεν μεγαλώνει στην κοιλιά;;; μωρό ειναι, οχι ποντικι..
 
Στην κωμική σειρά ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ στο επεισόδιο 51 η Ολγα θέλει να ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη για να παραστεί σε ένα δικαστήριο.

Όμως έχει φοβία με τα αεροπλάνα. Όταν βρίσκεται στο αεροδρομιο με τη Μαρια και την Ειρηνη, πηγαίνει τουαλέτα και καθυστερει επίτηδες για να χασει την πτηση. Η Μαρία και η Ειρηνη την ψάχνουν στην τουαλέτα και ανοίγουν τις πόρτες. Κάποια στιγμή η Ειρηνη ανοιγει μια πορτα και εκείνη τη στιγμή βρισκεται μια άλλη κυρια στην τουαλέτα και κλεινει γρηγορα την πορτα.

στην εικονα σε κύκλο βλέπετε το χέρι της κυριας που βρισκεται στην τουαλέτα...

image.png
 
Κι στο Παρα Πέντε υπαρχουν αρκετα λαθη στο σενάριο, δεν ξέρω όμως κατα πόσο θεωρείται ρετρό σειρά...βεβαια έχουν περασει 15 χρόνια κι ειναι πλεον από τις κλασσικες σειρες του Mega
 
Πίσω
Μπλουζα