Λευκώματα

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.052
Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ασθένεια !

Αλλά στα τετράδια που κυκλοφορούσαν στις παρέες, εποχής κυρίως γυμανσίου.

Ξεκινάγανε με κλασσικές ερωτήσεις "Αγαπημένος ηθοποιός", "αγαπημένο συγκρότημα" κλπ και μετά σε πιό "πιπεράτα" όπως "τι είνα ιέρωτα", "τι είναι γυναίκα/άντρας" κλπ.

Πρέπει να έχω ακόμα ένα λεύκωμα από το Γυμνάσιο.

Αποτελεί αδιάσειστο τεκμήριο, του πόσο ανώριμος (και ευτυχισμένος)

υπήρξα στα 15 μου !
 
Καλά exetlaios… είσαι cult μορφή. Respect.

Θυμάμαι κάποια λευκώματα… Γεμάτα αφελείς ατάκες, ζωγραφιές, παιδικές σφραγιδούλες (exetlaios κάνε ένα thread για αυτές… καρδούλες, ελεφαντάκια, ξέρεις…) και… ορθογραφικά λάθοι χεχ… ;)

Αχ...:rolleyes:
 
Κλασσική περίπτωση...χεχε

Τι εστί γυνή ? Τι εστί φιλί? :D

Θα ήταν καλή περίπτωση για καινούργια κατηγορία :D
 
Θυμαμαι εκανα ολοκληρη καταδρομικη covert-operation,για να "βουτηξω" τα λευκωματα απο τις συμμαθητριες μου και να διαβασω τα μυστικα τους.Πολυ γελιο!Ωραια χρονια...αραγε τα σημερινα πιτσιρικια τι κανουν???Ασε καλυτερα,δεν απαντω,γιατι το forum δεν ειναι ΧΧΧ
 
Αρκει να δεις τα videaκια που τραβανε με τα κινητα τους και θα καταλάβεις τι κανουν. Θυμάμαι σε πολλά λευκώματα τελευταία ερώτηση ήταν "Τι γνώμη έχεις για το Λευκωμα και εμένα"

payback time :D
 
Συνήθως στην πρώτη σελίδα συναντούσα την ερώτηση 'Τι είναι ΛΕΥΚΩΜΑ'

και πάντα έδινα τις πιο άθλιες απαντήσεις που μπορούσα να σκεφτώ εκείνα τα χρόνια έτσι ώστε να καταστρέψω το λεύκωμα (FPD := first page disaster) του εκάστοτε αθώου (για την εποχή εκείνη) κοριτσιού.

Λ = Λεύκωμα

Ε = είναι

Υ = ...

Κ = ...

Ω = ...

Μ = ...

Α = ...

:eek:
 
Απαίσιε τύπε! :D :p :D
 
το "απαίσιε" το έχω ακούσει άπειρες φορές από εκείνα τα χρόνια.... :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατά έναν περίεργο τρόπο, τα παιδικά λευκώματα δεν τα συμπαθούσα ιδιαίτερα!!!Περισσότερο θυμάμαι το λεύκωμα από την πενταήμερη εκδρομή όπου γράψαμε τις εντυπώσεις μας.Αυτό μάλιστα! :thumbup:
 
Νομίζω έχω ακομή το 1 και μοναδικό μου λεύκωμα απο την ΣΤ..όταν πήγα στο γυμνάσιο ήταν πια ξεπερασμένα και δεν κυκλοφορούσαν..Η αγαπημένη μου 'ερώτηση' ήταν όταν ζήταγα να βάλουν φωτογραφίες και βέβαια η τελευταία που λέγανε τι γνώμη είχαν για μένα..(εννοείται οτι έγραφαν τα καλύτερα, αφού το έδινα μόνο σε φίλους και στα αγόρια που 'αγαπούσα', τα τελευταία για να τα ψαρέψω! :p )
 
Anestis είπε:
Συνήθως στην πρώτη σελίδα συναντούσα την ερώτηση 'Τι είναι ΛΕΥΚΩΜΑ'και πάντα έδινα τις πιο άθλιες απαντήσεις που μπορούσα να σκεφτώ εκείνα τα χρόνια έτσι ώστε να καταστρέψω το λεύκωμα (FPD := first page disaster) του εκάστοτε αθώου (για την εποχή εκείνη) κοριτσιού.

Λ = Λεύκωμα

Ε = είναι

Υ = ...

Κ = ...

Ω = ...

Μ = ...

Α = ...

:eek:

Λεύκωμα

Εστί

Υπέροχο

Καρνέ

Ωραίων

Μαθητικών

Αναμνήσεων

:)

ακόμα έχω ένα από β λυκείου (είχα βάλει και το τότε αγόρι μου να γράψει)

ρεεε γλέντια!
 
Ήταν μεγάλη επιτυχία αν κατάφερνες τις όμορφες της τάξης σου να γράψουν στο λεύκωμα σου!Αυτομάτως έπαιρνε αξία και λειτουργούσε σαν κράχτης για να γράψουν και οι υπόλοιποι! :)
 
Δυστυχώς εγώ δεν είχα λεύκωμα ποτέ αλλά είχα γράψει σε άπειρα άλλων και φυσικά είχα διαβάσει ποιοι με συμπαθούσαν και ποιοι όχι. Επίσης θυμάμαι ορισμό για το τι είναι φιλί από μια συμμαθήτριά μου όπου ανέφερε ότι φιλί είναι 99% σάλιο και 1% αγάπη. Κυνικός ρεαλισμός:rolleyes:
 
Σωστός!Σε κάθε λεύκωμα που σέβεται τον εαυτό του υπήρχε το θέμα -Πια η γνώμη σας για εμένα!! Πολύ χρήσιμο αν ήθελες να μάθεις πως σε βλέπει η κοπέλα που ενδιαφερόσουν!!Πέρα από αυτά το λεύκωμα θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην ψυχή μου!Το θεωρώ επίσης σαν τον πρόγονο των σημερινών Forums!!
 
σωστα προγονος των σημερινών φόρουμ αλλά πιο κλειστά και πιο αγνά. βαρετά αγνά πολλές φορές...
 
Και πανω που νομιζα οτι δεν υπηρχε thread για το "λευκωμα"....παντως τα λευκωματα εχουν πολυ μεγαλη ιστορια, γιατι ακομα και η μαμα μου μού ελεγε οτι εγραφαν σε τετοια. Θυμαμαι οτι γραφαμε στο Δημοτικο, στο Γυμνασιο ηταν ξεπερασμενα-ειχαμε μεγαλωσει (τρομαρα μας). Δυστυχως δεν εχω κρατησει το λευκωμα μου, αλλα καπου πρεπει να εχω ενα τετραδιακι με καποιες κλασικες απαντησεις.

Η κλασικη πρωτη ερωτηση: "τι ειναι λευκωμα"...θυμαμαι και την κλασικη απαντηση: "το ασπρο του αυγου" :) Σιγουρα περιειχε ερωτησεις του στυλ "τι ειναι γυναικα", "τι ειναι αγαπη". Και τελευταια σελιδα με τα nicknames, τα αληθινα ονοματα, υπογραφες, τηλεφωνα, διευθυνσεις ολων αυτων που ειχαν γραψει στο λευκωμα.

Ειμασταν πολυ αθωα τοτε :supergrin: αλλα φυσικα ειμασταν και πολυ μικρουλια :indeed:
 
Είχα και κλασσικό λεύκωμα (με ερωτήσεις) και άλλο ένα, με... "ελεύθερο θέμα" ! :D

Το 2ο ήταν που είχε την μεγαλύτερη απήχηση!!

Σήμερα ψάχνοντας κάτι απ τα παλιά, τα βρήκα μπροστά μου και μια που πήρα σκάνερ (ξέρω άργησα πολύ) είπα να σκανάρω μερικές από κείνες τις σελίδες!

Μελαγχόλησα γλυκά, θυμήθηκα τον μεγάλο έρωτά μου στο Λύκειο και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές από εκείνες τις αναμνήσεις.

















 
Αχούυυ!!! Τι γλυκούλια!!! Εγώ είχα ένα λεύκωμα στο δημοτικό, και 2 στο γυμνάσιο. Μετά η μόδα του λευκώματος ξεπεράστηκε και αντικαταστάθηκε από τα αφιερωλόγια όπου έγραφες αφιέρωση στο άτομο που στο έδωσε και από εκεί και πέρα σε όποιον άλλο ήθελες! Στα λευκώματα μου έβγαινε όλη η πολυλογία αλλά και οι καλλιτεχνικές τάσεις με αποτέλεσμα να με θέλουν να γράφω στην αρχή. Νομίζω η μεγαλύτερη αφιέρωση που έκανα ποτέ ήταν 8 σελίδες στη best friend μου τότε!

Έχω όμως και ψυχολογικά τραύματα από λεύκωμα.

Ψυχολογικό τραύμα αριθμός 1 - Είχα δώσει το λεύκωμα σε μια φίλη μου που την έβλεπα μόνο στις διακοπές. Την επόμενη μέρα μου το επέστρεψε φυσικά γραμμένο αλλά για κάποιο λόγο δεν της άρεσαν

τα όσα έγραφε μια άλλη κολλήτη

οπότε σε όλα μα σε όλα όσα είχε γράψει η μια, είχε βάλει βελάκια και (πικρόχολα) σχόλια η άλλη.:eek: Φυσικά η άλλη όταν ξαναρχίσαν τα σχολία το έμαθε. Ζήτησε να το δει κι εγώ ο βλάκας την άφησα. Την επόμενη μέρα μου το επέστρεψε μεσ΄το blanco και τα σχόλια και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε γράψει ξανά, δήθεν με άλλο όνομα και έχοντας κάνει τα γράμματά της λίγο πλαγιαστά.:animeek: :animeek:Φυσικά τα άκουσε. Η καταστροφική της μανία όμως δεν είχε σιγάσει. Κάποια άλλη στιγμή το πήρε κρυφά από μια άλλη κοπέλα που το είχα δώσει και αποφάσισε να βγάλει μερικές απ'τις νησίδες-blanco που είχε δημιουργήσει και αντι για διαλυτικό έβαλε ασετόν με αποτέλεσμα να καταστραφούν όσα είχαν γράψει παιδιά με μαρκαδοράκια και gel στυλό, μαζί και οι διακοσμητικές ζωγραφιές και τα αυτοκολλητάκια μου!! Μην νομίζετε όμως πως και η άλλη που το είδε εν καιρώ το άφησε ήσυχο! Τελικά το απέσυρα στους 4 μήνες περίπου γιατί είχε γίνει πεδίο μαχών και πλέον έμοιαζε πιο πολυ με συλλογη μπακαλόχαρτων παρά με όμορφο λεύκωμα. Mου'μεινε η πίκρα γιατί με τους τσακωμούς τους δεν γράψαν πολλά άτομα τελικά! Αυτές πάλι μείναν με ένα άσβεστο μίσος. Για χρόνια με ρωτάγαν η μια αν ψόφησε η άλλη κλπ...

Ψυχολογικό τραύμα αριθμός 2 Όταν πήγα γυμνάσιο ήξερα μόνο μια κοπέλα που είχαμε έρθει μαζί απ'το δημοτικό η οποία για κάποιο λόγο με αντιπαθούσε τρελά χωρίς να γνωριζόμαστε ιδιαίτερα (μεγάλη ιστορία). Είπα να φτιάξω ένα λεύκωμα κι εγώ για να γνωριστούμε με τ' άλλα παιδιά. Για να μην μακρυγορώ όπως πριν, το λεύκωμα υπέστη κακοποίηση απ' την Σκύλα(το τέρας) και την Χάρυβδη (τον αδερφό του τέρατος). Ευτυχώς όχι αδιόρθωτη.

Αχ.. βαριέμαι να γράψω κι άλλα.. άλλη ώρα!! :D
 
Τα λευκώματα των κοριτσιών, κάτι απ' τα παλιά.. Σκληρό εξώφυλλο, λευκές σελίδες.. Οι περισσότερες ερωτήσεις πράγματι ήταν κοινές σε όλα τα λευκώματα. Υπόγραφες τις απαντήσεις με κάποιο ψευδώνυμο όμως στο τέλος "πέφτουν οι μάσκες" κι έπρεπε να πεις ποιος πραγματικά είσαι (μα ο Ζορρό! ορκίζομαι!) Αντίστοιχα με τις ερωτήσεις φαίνεται πως κι οι απαντήσεις συχνά ήταν κοινές.. Μεταδίδονταν από λεύκωμα σε λεύκωμα.. Τι είναι το φιλί; Έβλεπες πάντοτε την ίδια απάντηση, απλά ίσως να άλλαζαν τα ποσοστά: 70% σάλιο, 30% έρωτας κ.λπ.

Κατά κύριο λόγο κοριτσίστικη αδυναμία, φτάναν και στα δικά μας χέρια να τα συμπληρώσουμε.. οι σελίδες γεμάτες με τις απαραίτητες καρδούλες και τ' αστεράκια.. Έχω καιρό να δω ένα λεύκωμα..

Πρόταση: να φτιάξουμε ένα και να το συμπληρώνουμε στις ρετροσυναντήσεις μας.. Είμαστε μέσα;
 
Εγώ είμαι (αρκει να έρχομαι)
 
Πίσω
Μπλουζα