Λευτέρης Πανταζής

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Lol nemo!

Έχωδείξει τόση βαρβατίλα ως admin και δε το έχω πάρει χαμπάρι; Θα γεμίσουν πάλι τα αντίστοιχα threads άλλων sites που μας "στολίζουν".

Διαφωνείς εσύ, διαφωνώ κι εγώ από τη πλευρά μου με την σύγκριση λεπτά και Βοσκόπουλου :)

-Το ότι ο λεπά επέλεξε να τραγουδάει ρινικά και να αντιγράφει το ύφος του Βοσκόπουλου δεν τον κάνει και Βοσκόπουλο. Το ότι το 2cv τυγχάνει να έχει 4 ρόδες δεν το κάνει και Ferrari:)

-Ο Βοσκόπουλος τραγούδησε Χατζηνάσιο, Πλέσσα, Ζαφειρίου τον εμπιστεύτηκε ένας Γκάτσος. Αν κατάλαβα καλά απο το post του Wally η ποιοτική στροφή του λεπα ήταν να τραγουδησει....Καρβέλα;!;!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μου αρέσει ο Βοσκόπουλος αλλά ε όχι και σύγκριση με λεπα!

Αυτό το είδος της μουσικής ευδοκίμησε γιατί ήταν φθηνό και πολύ επικερδές. Τι εννοώ:

Οι δισκογραφικές εταιρίες δεν έμεναν στις πωλήσεις δίσκων, δεν είναι εκεί τα λεφτά. Οι δίσκοι δεν είναι το προϊόν αλλά το μέσον για να πουλήσεις το κυρίως προϊόν που είναι τα κέντρα διασκέδασης. Εκεί όπου πάει ο κόσμος και αφήνει ολόκληρο το μισθό του για να ανοίξει κούτες σαμπάνιες και να πετάξει γαρίφαλα. Εκεί όπου είναι σε μια κατάσταση που μπορείς να τον ποτίσεις και να του πουλήσεις ότι θέλεις.

Καλό Ελληνικό τραγούδι υπήρχε και στην δεκαετία του 80/90 αλλά δεν το έσπρωχναν όπως δεν κάνουν και τώρα γιατί πολύ απλά το φθηνό πουλάει καλύτερα. Να θυμίσω Σαββόπουλο, Κατσιμίχα, Φατμέ, το τρίο Κραουνάκη/Νικολακοπούλου/Πρωτοψάλτη; Θάνο Μικρούτσικο Σιδηρόπουλο, Παναγόπουλο;. Στα λαικά ειδικά ήταν ο Νικολόπουλος που από μόνος του είναι η Εθνική ομάδα, ο σύγχρονος Τσιτσάνης και όχι δεν είναι ιεροσυλία έχω επίγνωση αυτών που λέω, κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα σ' αυτόν τον τεράστιο συνθέτη. Έχει ως τώρα 4 σελίδες thread ο λεπα, δε ξέρω πόσες ο Σφακιανάκης και ούτε γραμμή ο Νικολόπουλος.

Αυτό κάτι έπρεπε να μας λέει.

Στη λαική μουσική, που το σκυλάδικο θέλει να πιστεύει ότι ταυτίζεται, εκείνη την εποχή έβρισκες ονόματα όπως Βιτάλη, Κούκα, Μπάσης που τους έγραφαν στίχους ο Παπαδόπουλος, ο Ρασούλης, ο Βίρβος και άλλοι στιχουργοί που έθεσαν τις βάσεις σε αυτό που λέμε πλέον Ελληνική μουσική.

Αυτοί οι τραγουδιστές είχαν ερμηνεία και ρεπερτόριο, το θέμα είναι πόσα χρήματα μπορείς να αρπάξεις σε μια νύχτα από τους θαμώνες της Αλεξίου που τραγουδούσε εκείνη την εποχή το "Μια ζωή μέσα στους δρόμους", αν δεχόταν να της ανοίγουν σαμπάνιες στη πίστα και πόσα από τους θαμώνες του Πανταζή;

Δε μπορώ να φανταστώ τον Μητσιά να τραγουδάει το "Σου χω έτοιμη συγνώμη" και να σκάει ο δίσκος με τα ποτήρια μπροστά του. Αλλά δε μπορώ να φανταστώ και τον Βίρβο να δεχόταν τα τραγούδια του να γίνουν εργαλεία πώλησης παπάτζας.

Ακόμα και το "Απόψε θέλω να πιω" που υπό συνθήκες τριγκάρει παραγγελία extra μπουκαλιού :) είναι σε άλλη κλάση από τα σκυλάδικα που προωθούνταν εκείνη την εποχή.

Το ίδιο και σήμερα, άκουγα σε μια εκπομπή για τα χρήματα που κυκλοφορούν στο μαγαζί ενός σύγχρονου Πανταζή του Κιάμου και σκεφτόμουν ότι όσα soldout και να κάνει ο Χαρούλης δεν πρόκειται να φτάσει στο 1/10 των χρημάτων που παίζονται στα "κέντρα διασκέδασης".

Μέσα σε μια νύχτα φτιάχτηκαν δισκογραφικές εταιρίες που έβρισκαν "ταλέντα" μέσω της τηλεόρασης, τους έδιναν κάτι για να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους και τους έστελναν στην παραλία για να πουλάνε μπόμπες όσο ο Μακεδόνας έκανε ορθοπεταλιές και ο Μητροπάνος χόρευε με τον χάρο.

Η νύχτα ήταν και είναι αυτός που ορίζει, εμείς είμαστε αυτοί που αφήνουμε τους φελλούς να επιπλέουν και τα "βαρύδια" να πηγαίνουν στον πάτο.
 
Shock είπε:
Ελα ρε Bill. Δηλαδή χωρίς να είσαι σε κάποιο περίεργο mode θα καθίσεις να ακούσεις μουσική και ανάμεσα στα χιλιάδες υπέροχα τραγούδια που έχουν δημιουργήσει ιερά τέρατα της μουσικής θα επιλέξεις να ακούσεις λεπα γιατί σε ξεκουράζει/ευχαριστεί/χαλαρώνει.
Θα προτιμήσεις τον λεπά από τα θησαυρό που έχουμε; Γιατί σαν χώρα στην οικονομία είμαστε ταπί αλλά στη μουσική έχουμε πλεόνασμα.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε γράψε λάθος μου :)
Ναι, διασκεδάζω με αυτά. Δεν τα ακούω σαν σοβαρή μουσική αλλά δεν αισθάνομαι ότι είναι αναγκαίο να δικαιολογηθώ για αυτό ή να παραστήσω ότι προτιμώ την όπερα για να το παίξω πολιτισμένος. Νομίζω ότι είναι φάουλ να χαρακτηρίζεις συλλήβδην παρακμιακούς όσους μπορούν να διασκεδάσουν έτσι. Άλλοι ακούνε Manowar, άλλοι Λοίζο και άλλοι Βιβάλντι, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι αναγκαστικά παρακμιακός αυτός που τρώει σε σουβλατζίδικο και όχι αποκλειστικά σε κυριλέ εστιατόριο με 3 σκούφους Michelin.
 
Επικό απόσπασμα από την ταινία "Μπλου τζην και πέτσινα μπουφάν" του Δημήτρη Αθανασιάδη με τον Πανταζή να ερμηνεύει το "Να γυρίσεις" από τον δίσκο "Πάλι μόνοι" (1981) και το παρήγγειλε ο Φάνης Κερανίδης για την αγαπημένη του Αννούλα (Λίλα Καφαντάρη).

 
Στιγμιότυπο από την ταινία "24 ώρες με έναν σταρ" (1989) με τον Λε.Πα. στο στούντιο να "ηχογραφεί" το "Και μη χαθούμε" (Στίχοι: Κώστας Νίτσος, μουσική: Δημήτρης Καββαδάτος, από τον ομώνυμο δίσκο (1987)).

 
Είναι δυνατόν να λείπει αυτός ο ύμνος???? :D

Κι όμως κάποιος σκέφτηκε αυτούς τους στίχους!!! Ακούστηκε αρκετά στις αρχές των 90s μαζί με την Ταραχή

 
αξεχαστες εποχες!!!! ο Λεπα στα ντουζενια του.ειχε βγαλει κ αρωμα...
 
Πίσω
Μπλουζα