Λευτέρης Πανταζής

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Ο αρχων της καψουρας! Ο βασιλιας της μπουζουκοπιστας! Ο τροβαδουρος της μουρνταριας και της παρανομης αγαπης! Ηθικος αυτουργος της παγκοσμιας ελλειψης γαρυφαλλου μεταξυ 1979-1990! Ο μεγαλος! Ο ενας! Ο Λευτερης ο Πανταζης. Ο ΛεΠα!

Θα επιχειρησω απλα να ξυσω το παγοβουνο της καψουρο-εποποιιας του με μια δημοσκοπηση απο δεκα (ανεβαστικα επι τω πλειστω) ασματα για να διαλεξουμε αλλα κυριως για να κανουμε κεφαλι...

Ανοιχτε κανα "Τζονι", ριχτε και κανα φυστικοφουντουκο στον ονυχα και παμε. Αν το ετερο ημισυ φορεσει και αρωματακι ΛεΠα και στο βιντεο παιζει 24 Ωρες με εναν Σταρ, καναμε κεντα.

Έχετε δικαιωμα πολλαπλης επιλογης...(για να εξιλεωθω για τα επη που εμειναν εκτος)


Και για να μην παει ετσι στεγνα...και για να εκβιασω κουβεντα...

Προσωπικα θεωρω οτι ο ΛεΠα ειναι ενα παιδι της πιατσας που κοπιασε πολυ για να φτασει εκει που εφτασε αλλα σκονταψε στη λουμπα που επεσε και ο Γιαννης Φλωρινιωτης.

Οταν οι καψουραιοι και οι νυχτοβιοι καινε στα ποδια σου το μισο ΑΕΠ της χωρας, δεν πας να συνεργαστεις με πιο καλλιτεχνικους συνθετες. Καλα τα Ωραιοτερα πλασματα αλλα ο λαος προτιμα Καρδιοπαθειες...εκαστος στο ειδος του.

Ο λογος της επιλογης αυτης? Νομιζω οτι βαρεθηκε να ακουει τους κουλτουροδιανοουμενους να μιλανε για σκυλια και φολες και θεωρησε οτι πρεπει να κανει μια στροφη στο πιο κυριλε, στο πιο politically correct....


Λαθος
...
 
ΛΕ-ΠΑ... απλά RESPECT!

Ένα βιντεάκι, στο κλίμα του thread: :D


Και εδώ τα αγαπημένα μου:

Όλα τα λεφτα λουλούδια

Για πρώτη φορά

Από τη λίστα ψήφισα το "Αν είναι εκείνη" και "Τη βαρέθηκε η ψυχή μου", που μ'αρέσουν περισσότερο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χάρη στην πολύπλευρη & πολυδιάστατη μουσική παιδεία μου, μπορώ να πω ότι έχω άποψη ΚΑΙ για τον Πανταζή! :D (οκ, λιποθυμήστε!)

Ας είναι καλά η μανούλα μου, που ένα διάστημα έπαθε κρίση Πανταζίτιδας με το πικάπ να παίζει στη διαπασών ότι σκυλοσουξεδάκι του ΛεΠα και του Αντύπα υπάρχει!

Ε, άνθρωπος κι εγώ - πόσο ν' αντέξω?! :biglaugh:

Με συνοπτικές ψήφισα τα:

Τη βαρέθηκε η ψυχή μου

Ενώ θεωρώ "τράτζικ" την απώλεια του παρακάτω άσματος από το εν λόγω poll!

http://www.youtube.com/watch?v=RodRcnVRbdk

Ντροπή!!! :D
 
Ο Λευτέρης Πανταζής εκπροσωπεί εκείνη την όψη της Ελλάδας που δεν με βρίσκει καθόλου μα καθόλου σύμφωνο !!! Όχι μονάχα από καλλιτεχνικής απόψεως, αλλά, γενικά, από απόψεως "κοινωνικής", "αισθητικής", ΄"στάσης ζωής", "νοοτροπίας & αντίληψης" κλπ κλπ .... Κι όμως ... παρόλα αυτά ψήφισα στο παρόν δημοψήφισμα κάποιο από τα τραγούδια που προσφέρονται στη λίστα !!! "Το 'πε το 'πε ο παπαγάλος / ότι σ'αγκαλιάζει άλλος"!!! Το τραγούδι δεν είναι καθόλου του γούστου μου, αλλά ... τουλάχιστον έχει άποψη !!! Σκεφθείτε .... ο παπαγάλος να μαρτυράει στο σύζυγο τις απιστίες της γυναικός του ... το πλέον cult σενάριο που μόνο ... το επιτελείο του Λε Πα θα μπορούσε να εμπνευσθεί !!!


[Πάντως, αν στη λίστα είχαμε και τα ... σούπερ ντούπερ καρα-cult έπη "Ταααραχή" ή και το "Μείνε μαζί μου έγκυος / είμαι πολύ φερέγγυος" η επιλογή της ψήφου θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη] .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει μόνο ο Παράνομος δεσμός και μόνο εδώ :) . Βάσω Ζαίμη / Κατερίνα Κόρου ή τι μπορούν να φτιάξουν 2 γυναίκες στη μουσική...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Λεπα ηταν πολυ 'δυνατος' και στα 'ελαφρολαϊκα'... Με σαξοφωνο,

που θα το ζηλευε και ο George Michael του 'Careless whisper'...

'Απο δω η γυναικα μου', για μενα... :)
 
Από αυτά ψηφίζω το σουξέ "Ο παπαγάλος".Αλλά γενικά άλλα κομμάτια του που ακούω άνετα είναι "Εξακολουθώ","Καρδιοπάθειες","Ταραχή","Θέλεις","Μείνε μαζί μου έγκυος","Το ωραιότερο πλάσμα".

Αλλά respect στη μπαλάντα "Εγώ δεν είμαι εγώ" σε μουσική-στίχους Νίκου Καρβέλα

 
Εξαιρετικό το συγκεκριμένο poll, και πολλά μπράβο Πάνο για την ιδέα που είχες. Βέβαια υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και κανονικά θα έπρεπε να υπήρχαν το λιγότερο 20 επιλογές! Ας είναι όμως τι να γίνει.

Από δω η γυναίκα μου και κορμί θανατηφόρο οι 2 επιλογές μου

και θα μου επιτρέψετε και μια τρίτη......

 
Αν και πάντα μου άρεσαν τα λαικά άσματα, ο Πανταζής δεν είναι από τους αγαπημένους μου.

Ωστόσο, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι ήταν παιδί της πιάτσας που ξεκίνησε από το πουθενά, κόπιασε για να φτάσει εκεί που έφτασε και άρα κατά την γνώμη μου το άξιζε.

Όσον αφορά τα τραγούδια, από τα υπάρχοντα στο poll διάλεξα το "Κορμί Θανατηφόρο" που είναι απλά επικό! Αμφιβάλλω αν υπάρχει άντρας που δεν θα ήθελε να τον πάρουν σηκωτό κάποιο πρωί... :p

Φυσικά μόλις έκανα κλικ ανακάλυψα ότι ήταν multichoice poll και μπορούσα να έχω ψηφίσει και άλλο. Οπότε έστω και χωρίς την ψήφο, οφείλω να αναφέρω το επίσης θρυλικό "Από δω η γυναίκα μου" που έμεινε και σαν ατάκα του κάθε...αναποφάσιστου. ;)

Και επειδή ΠΡΕΠΕΙ να γκρινιάξω, θα καταγγείλω μετά βδελυγμίας την έλλειψη του "Καρδιοπάθειες" από τις επιλογές (μόνος σου το γράφεις, ο λαός προτιμά Καρδιοπάθειες, το τραγούδι θα ξεσήκωνε και νεκρό στην πίστα!) και επίσης θα καταγγείλω την ιεροσυλία του "Την Βαρέθηκε η Ψυχή μου" που προσωπικά το έχω συνδέσει με τον Μανώλη Αγγελόπουλο στην πρώτη του εκτέλεση που είναι πολύ πιό "αντρική" και δεν αντέχω καν να το ακούω από τον ΛεΠα.

Πολύ καλό poll πάντως, ελπίζω να ακολουθήσει κανένα για Καρρά ή Μάκη για να φτιαχτούμε ακόμα καλύτερα. :D
 
Τιτανομεγιστος αοιδος της ελληνικης cult σκηνης.

πρωτη επιλογη το μεινε μαζι μου εγκυος, αλλα επειδη δεν υπαρχει σαν επιλογη, απο δω η γυναικα μου...
 
http://www.youtube.com/watch?v=BcSCpyTujyo&feature=related

ενα hit υπάρχει και αυτό είναι οι καρδιοπάθειες, το οποιο ναι ανασταίνει και νεκρούς! για πολύ χορό!

ήταν το τραγουδι που θυμαμαι απο ρετρογιορτες, οταν οι μεγάλοι έπιναν κάτι παραπάνω και τραγουδούσαν Λεπα! :) αυτο και το ταχυπαλμία του Κοντολάζου, πρωτες, πρωτες επιλογές! ε, ρε εποχές, ήξερε ο κοσμος να το ρίχνει έξω!

Στα σουξεδιαρικα τραγούδια του καιρού πάντα έπεφτε και από ενα έμφραγμα, μια καρδιοπάθεια , μια ταχυπαλμία, μια ταραχή βρε παιδί μου ετσι για να μην μενουν και οι καρδιολόγοι άνεργοι ( θέλω κάποιο καρδιολόγο..άλλο υπέρτατο έπος, οχι του Λεπα)!

εδω ψήφισα το'' κορμί θανατηφόρο'', άλλο υπέρτατο σουξέ και το ''την βαρέθηκε η ψυχή μου''
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ψηφισα "ο παπαγαλος" γιατι αυτο το τραγουδι ακουγοταν συχνα την εποχη εκεινη αν και δεν πολυκαταλαβαινα με το αθωο μου παιδικο μυαλο τι ελεγαν οι στιχοι.Mου αρεσε μονο ο στιχος του ρεφρεν "το 'πε το 'πε ο παπαγαλος" ολα τα υπολοιπα δεν τα θυμομουν
 
"Καρδιοπάθειες" ρε σεις!!! Γιατί δεν το βάλατε στο poll;;;

Ντρόπή!!!

Τί άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω;;; 5 by pass (το κέρατό μου) έχω κάνει... :p (τα εμφράγματα, προς το παρόν, τα έχω γλιτώσει :cool: )
 
Κρυφοσκυλάδες!!!!!!!!!!!!!! και το παίζετε μέταλλα, ποιοτικοί κτλ (πλάκα κάνω). Στην εφηβία μου δεν μου άρεσε καθόλου (και ακόμα δεν μου αρέσει) όμως δε μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι είναι μια μορφή που χαρακτηρίζει τη δεκαετία του 80 (80φεύγα θα έλεγα). Σήμερα είναι καλτ όπως τόσοι που σνομπάραμε-σνομπάρανε τη δεκαετία του 1980. Όταν το 1997 ανέβηκα σαν φοιτητής στην Αθήνα τον είχα δει live μαζί με τον Τραντάφυλλο μιας και πολοί από την τότε παρέα μου τον άκουγαν και μια χαρά πέρασα. Τραγούδι ρώτησες? εεε Από δώ η γυναίκα μου (καρακαλτ τράγουδι)
 
Εμένα μου αρέσει πολύ το " Σε νοσταλγώ ". Δεν είναι βέβαια καψουρολαικό...
 
Ψήφισα το τραγούδι ''Ο παπαγάλος''. Άλλα τραγούδια του Λευτέρη Πανταζή που μου αρέσουν είναι ''Ταραχή'', ''Τηλεπάθεια'', ''Καρδιοπάθειες'', ''Κι άλλο'', ''Το ωραιότερο πλάσμα'', ''Πες πως μ'αγαπάς''.
 
Αντισκυλάς κι εγώ αλλά αλλά σέβομαι τους καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει αληθινή διασκέδαση επι 2 δεκαετίες (80,90) και έχουν κάνει καριέρα με το σπαθί τους εστω κι αν δεν είχαν και τόσο καλή φωνή! Μου αρέσουν πολλά κομμάτια αλλά από τα αναγραφόμενα το κορμί θανατηφόρο!!
 
Εγώ πάλι παιδιά, θεωρώ μεγάλη "πρόκληση" το γεγονός ότι ο Λε-Πα έκανε φράγκα απ' το τραγούδι...
 
ειστε λαικιστες και σας καταγγελω..ακου ο παπαγαλος καθαρα μπροστα..
 
Πίσω
Μπλουζα