ΜΙΝΙΟΝ και άλλα ρετρό πολυκαταστήματα

Θα προτιμούσα να ανοίξει κάτι άλλο,παρά έτσι ερείπιο.
 
@ polo03

Συγνώμη που δεν είδα τη σακούλα. Ευχαριστώ που την ανέβασες. Αφιερωμένη η φωτο σε σένα

picture.php
 
Δεν υπαρχει σημερινος 26αρης και βαλε που να μην εχει κανει μια βολτα απτο Μινιον.Εχω παρα πολλες αναμνησεις,συνδεδεμενες με καθε εποχη σχεδον του ετους!

Ποιος δεν θυμαται τον Αγιο Βασιλη στην εισοδο τα Χριστουγεννα?Η τις βιτρινες με τα καστρα και τα καραβια Playmobil?Το Πασχα με τα αυγα,καλαθια κλπ.Χαλαρα το καλοκαιρακι με ολα τα ειδη εξοχης,αποχες,φουσκωτα στρωματα,σκηνες και θερμος και το Σεπτεμβρη με την εναρξη της σχολικης χρονιας παλι με ολα τα κομφορ οι βιτρινες!

Ομως εικονες οροσημα,στο δικο μου μυαλο ειναι οι εξης!

Οι φωτο που βγαζαμε πιτσιρικια με τον Αη Βασιλη,η τα παιχνιδια στα μπαλακια και οι φωτο στον ελεφαντα!

Η επιθεωρηση που ειχα δει στην αιθουσα εκδηλωσεων (που ανεβαινες μια μεταλλικη σκαλα) με Τζελεπη,Βεγγο κλπ κλπ!

Το συρταρι που ειχε ανοιξει η υπαλληλος στα ηλεκτρονικα και ειχε μεσα 10αδες GAME AND WATCH!(Δεν ξεχνιεται η εικονα εκεινη)

Οι εκπληκτικες και πρωτοποριακες για την εποχη τους κυλιομενες σκαλες!

Οι πολλες ωρες που παιζαμε ορθιοι στις κονσολες που στηνανε(με Nes και Mario τοτε)και ο διαγωνισμος τερματισμου του Μαριο 1 στο Nes (την κληρωση την εκανε η μητερα μου!)

Ολες τις καρτελες κρεμασμενες με GIJOE,Masters of the Universe,Transformers και φυσικα τα τεραστια σετ playmobil και Lego(δοξα τω Θεω δε μου λειψε κατι,αλλα παντα ηθελα να τα χω ΟΛΑ,ποτε δεν ηταν αρκετα)

Και τελος,οι δυο στιγμες που χα βρεθει σε διλλημα για το ποιο παιχνιδι να αγορασω.Τη μια μεταξυ ενος Τransformer και ενος GIJOE,με αγορα τελικως και των 2,και την αλλη μεταξυ του Πρασινου Δρακου απο Καστρα και Πολιορκητες,και του Κερβερου απο Κυριαρχοι του Συμπαντος,με αγορα μονο του πρωτου(ηταν πανακριβα!!)

Σε λιγες μερες θα ανεβασω φωτο απο εκεινη την υπεροχη πορτοκαλι σακουλα Μινιον που εχω ακομα!!!
 
Pharcyde είπε:
Δεν υπαρχει σημερινος 26αρης και βαλε που να μην εχει κανει μια βολτα απτο Μινιον.

εεε είπαμε, ελλάδα δεν είναι μόνο η αθήνα :) εμείς που είμασταν επαρχία δεν είχαμε όλοι την ευκαιρία να το επισκεφτούμε :(
 
Clemence είπε:
εεε είπαμε, ελλάδα δεν είναι μόνο η αθήνα :) εμείς που είμασταν επαρχία δεν είχαμε όλοι την ευκαιρία να το επισκεφτούμε :(
Σιγουρα εχεις δικιο και ανασκευαζω ;) Δεν υπαρχει σημερινος 26αρης και βαλε που να εμενε η εζησε για καποιο χρονικο διαστημα Αθηνα που να μην εχει κανει μια βολτα απτο Μινιον.Ελλαδα φυσικα και δεν ειναι μονο η Αθηνα!
 
Εγώ που μεγάλωσα επαρχία έβλεπα τις διαφημίσεις τα Χριστούγεννα για το Μινιόν και ξεροστάλιαζα κυριολεκτικά :p !!! Το ονειρό μου ήταν να πάω Χριστούγεννα στο Μινιόν. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Το επισκέφθηκα φοιτήτρια το 96 αν θυμάμαι καλά αλλά ήταν στην παρακμή του :( .

Το ονειρό μου λοιπόν είναι να βρεθώ Χριστούγεννα στο Μινιόν όπου θα έχει πολλές bibi-bo και ντουλάπες bibi-bo:D:D:D:D!!!!!!!!!
 
Το ΜΙΝΙΟΝ θα ανοίξει ξανά το 2012 (σχεδόν επιβεβαιωμένο από γιο επιχειρηματία).

Το συγκλονιστικό είναι πως τότε θα έχουν βγει και οι νέες φιγούρες ThunderCats και υπάρχουν φήμες για νέα Ghost Busters! The eighties are... the new black ;D
 
:sad::sad::sad: Ζεν με πηγαινε η μαμα μου :cry: :cry: :cry: :cry:

Ειχα παει μια φορα στο Μινιον αλλα δεν ξαναπήγα για καποιο λόγο . Στο μυαλο μου ηταν ενα μεγαλο παιχνιδαδικο . μαλλον καποιο παιδικο τραυμα εχω για αυτο δεν ξαναπήγα !! Πιο πολυ θυμαμαι τον Κλαουδατο και τον Κατραντζο που αγοραζα ειδη σκι-στην Αθηνα ο Κλαουδατος ηταν αθλητικο πολυκαταστημα απλα αναγκαστηκε να ανοιξει και καποια σκορπια μαγαζια στην Αθηνα αφου την 10ετια του 80 ο κοσμος μετακόμιζε απο το κεντρο, ο Κατραντζος εγινε εταιρεια security και εκλεισε αργότερα.

Κερδοφορια παντως το Μινιον δεν ειχε παρα την απήχηση

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=91613&dt=28/09/1997

(Στο αρθρο θα δειτε και τι ειναι σημερα ο Λαμπροπουλος και ο Κλαουδάτος)

ΥΓ :cry: :cry: :cry:
 
Εμένα η νονά μου μου έφερνε από την Αθήνα κουμπαράδες και κασετίνες από το Μινιόν!!! #) Στον Βόλο είχαμε τον Κλαουδάτο ,ο οποίος δεν είχε κι αυτός καλό τέλος.Όταν έκλεισε ο Κλαουδάτος,άνοιξε για ένα διάστημα BHS στην θέση του,αλλά ποτέ δεν κατάλαβα τι σχέση είχε με τον Κλαουδάτο αυτό το κατάστημα ρούχων και όχι μόνο.Σήμερα το τετραόροφο κτίριο ρημάζει,ενώ στον 1ο όροφο στεγάζεται μαγαζί με Κινέζικα.Επίσης είχαμε και τον τετραόροφο Χατζησταματίου,ο οποίος μετά την ίδρυση του Τζάμπο,έχει μείνει μόνο με έναν όροφο!!Αααχ.Πάνε τα παλιά καλά χρόνια!:sad:

Διαβάστε εδώ γιατί έκλεισαν αυτά τα καταστήματα:"η κρίση του ελληνικού εμπορίου από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ"

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=88498&ct=3&dt=25/05/1997

Νομίζω η σακούλα πορτοκαλί-μαύρο είναι η παλιά η καλή και ορίτζιναλ και η άλλη άσπρο-μωβ η μεταγενέστερη...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τελικα τι γινεται με το μινιον εχει κανεισ κανα νεο ????
 
Θυμάμαι το τραγουδάκι από το τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτάκι για το ΜΙΝΙΟΝ !!! Το τραγουδούσαν πολλά παιδάκια μαζί !!! Το τραγουδάκι είχε ως εξής :

Τα Χριστούγεννα στο ΜΙΝΙΟΝ

έχει ξεφάντωμα και γλεντάμε

και τι γέλιο τρελό, πολύ

με τον φίλο σας Χάρρυ Κλυν

ενώ παρακάτω ο στίχος, αν δεν απατώμαι, έλεγε :

... με τον φίλο σας τον ελέφαντα !!!

Κι επειδή θυμάμαι το τραγουδάκι της διαφήμισης ... έχω την "πληροφορία" ότι από το ΜΙΝΙΟΝ έκανε κι ο Χάρρυ Κλυν ένα πέρασμα !!! Πάντως, δεν θυμάμαι να το έχω επισκεφθεί ως παιδάκι το εν λόγω κατάστημα ..... Θυμάμαι, όμως, ότι ο θείος μου μού είχε κάνει δώρο τον πρώτο δίσκο των Iron Maiden [εκδόσεως 1980, σε βινύλιο φυσικά] αγορασμένο από το κατάστημα ΜΙΝΙΟΝ !!! Έτσι, με βάση αυτή την ανάμνηση, έχω την "πληροφορία" ότι στο ΜΙΝΙΟΝ λειτουργούσε, μεταξύ άλλων, και τμήμα πωλήσεως δίσκων !!!!!

Επίσης, θυμάμαι τη μεταγενέστερη [περί τα μέσα των 80ς] διαφήμιση των καταστημάτων ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ !!! Σε αυτήν παίζει ο Παπαναστασίου [ο γνωστός και αγαπημένος Λαλάκης ο Εισαγόμενος] και μάλιστα ... σε τριπλό ρόλο : υποδύεται και τον μπαμπά, και τη μαμά και το παιδί !!! Η ατάκα που μάς έμεινε : "το παιδί! που είν' το παιδί !!!" και αμέσως .... μπαμπάς και μαμά ψάχνουν το παιδί !!! Και στο τέλος εμφανίζεται ο Παπαναστασίου, ντυμένος με παιδικά ρούχα, και λέει [με τη χαρακτηριστική "παιχνιδιάρικη" φωνή του] : "στον Κλαουδάτο είναι το παιδί !!! Μπαμπά, μαμά, ελάτε .... " ....
 
Θυμάστε τον αείμνηστο Στράτο Παχή (μας άφησε το 1996), στην τηλέοπτική διαφημιστική καμπάνια του Μινιόν, με την χαρακτηριστική φράση "Είδες το Μινιόν;;;";;
 
abbey είπε:
Εγώ που μεγάλωσα επαρχία έβλεπα τις διαφημίσεις τα Χριστούγεννα για το Μινιόν και ξεροστάλιαζα κυριολεκτικά :p !!! Το ονειρό μου ήταν να πάω Χριστούγεννα στο Μινιόν. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Το επισκέφθηκα φοιτήτρια το 96 αν θυμάμαι καλά αλλά ήταν στην παρακμή του :( .Το ονειρό μου λοιπόν είναι να βρεθώ Χριστούγεννα στο Μινιόν όπου θα έχει πολλές bibi-bo και ντουλάπες bibi-bo:D:D:D:D!!!!!!!!!
κ εγώ το επιθυμώ αυτό,πολύ έντονα...

το 1983 είχα αγοράσει μια μπιμπι-μπό, και εναν τζον-τζόν...
 
fonis είπε:
τελικα τι γινεται με το μινιον εχει κανεισ κανα νεο ????
Με την παρακμή που πλήττει την Ελλάδα αυτές τις μέρες θα ήταν παραπάνω από ριψοκίνδυνο να ανοίξει σύντομα ένα τέτοιο πολυκατάστημα. Δυστυχώς δεν το βλέπω για 2012...
 
Rinus Cesar είπε:
Επίσης, θυμάμαι τη μεταγενέστερη [περί τα μέσα των 80ς] διαφήμιση των καταστημάτων ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ !!! Σε αυτήν παίζει ο Παπαναστασίου [ο γνωστός και αγαπημένος Λαλάκης ο Εισαγόμενος] και μάλιστα ... σε τριπλό ρόλο : υποδύεται και τον μπαμπά, και τη μαμά και το παιδί !!! Η ατάκα που μάς έμεινε : "το παιδί! που είν' το παιδί !!!" και αμέσως .... μπαμπάς και μαμά ψάχνουν το παιδί !!! Και στο τέλος εμφανίζεται ο Παπαναστασίου, ντυμένος με παιδικά ρούχα, και λέει [με τη χαρακτηριστική "παιχνιδιάρικη" φωνή του] : "στον Κλαουδάτο είναι το παιδί !!! Μπαμπά, μαμά, ελάτε .... " ....
μαμά: "-Το παιδί...που είναι το παιδι;.."

μπαμπάς: "-Στην κοιλιά σου τόχεις!" (σσ: η μαμά ήταν "έγγυος"....:) )

"όχι αυτόόόό....το γεννημέέένο!"

παιδί: "Στον Κλαουδάτο είναι το παιδί...Μαμά, μπαμπά, ελάτε να πληρώσετε...όόόχι ακριβά...πολύ φτηνά...τζάάάμπα...στον Κλαουδάτο είναι το παιδί (τελική ατάκα)". Αστείος ο Παπαναστασίου και στους τρεις ρόλους!
 
Δεν ξέρω από πότε είναι αυτή η απόδειξη, υποψιάζομαι όμως ότι είναι από τη δεκαετία του 1970!

attachment.php
 
Λοιπόν κυρίες και κύριοι,

να σας πω και εγώ οτι είμαι απο αυτούς που λαχταρούσαν πως και πως να πάνε στο Μινιον να κάνουν βόλτα και να χαθούν ανάμεσα στα αμέτρητα παιχνίδια.

Όσον αφορά το θέμα του αν θα ανοίξει ποτέ ξανά και με τι προφίλ θα άνοιγε, πιστεύω οτι θα ήταν καινοτόμο αν άνοιγε ακριβώς με το ίδιο προφίλ που είχε και τότε.

Και λέω καινοτόμο διότι το να ανοίξει σαν Mall θα είναι κάτι πολυφαγωμένο, ενώ για σκεφτείτε πόσος κόσμος θα ήθελε να ξαναγυρνούσε η εποχή του Μινιόν?!

Είδομεν...!
 
Πίσω
Μπλουζα