ΜΙΝΙΟΝ και άλλα ρετρό πολυκαταστήματα

@foutix Ειλικρινά δεν γνωρίζω. Ενδεχομένως να πούλαγε ελληνικά μέχρι το 1981 όπου αλλάζει γενικώς και το σκηνικό με τις εισαγωγές ενδυμάτων και λοιπών προϊόντων. Αλλά ίσως και όχι και να κράτησε την ελληνική παραγωγή μέχρι τέλους και μάλλον σε αυτό να διαφοροποιήθηκε από τον Βάρδα, ο οποίος ξέρουμε σίγουρα ότι έκανε εισαγωγές στη δεκαετία του 80. Ίσως κάποιο άλλο μέλος να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία και να μπορέσει να μας διαφωτίσει.
Ναι ναι, απλά επειδή έλεγε ότι η βιοτεχνία αποσχίστηκε και πήγε στον Αναγνωστόπουλο σκέφτηκα ότι κράτησε κάποιο κομμάτι της παραγωγής. Κάπου στο δίκτυο έβλεπα ότι ακόμα και το 2010 παρήγαγε καθώς τον κατηγορούσαν για κάποιες απολύσεις που έκανε εκείνη την περίοδο…Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω πληροφορίες ας προσθέσει υλικό.

Ακόμα θυμάμαι τις παιδικες σακούλες του τέλη 80ς αρχές 90, λευκές με μπλε και πορτοκάλι χρώμα….
 
Κάτι λένε πως θα ανοίξει ξανά το Μινιόν το ακούσατε;
 
Αυτο λενε απο τοτε που εκλεισε. :diablotin:
 
Από τη στιγμή που κάποιος το αγόρασε, θα ανοίξει. Το θέμα είναι η νέα του χρήση. Όπως είχα γράψει και παραπάνω ή θα ανοίξει ως πολυκατάστημα με value for money προιόντα ελληνικών εταιρειών ή ως ξενοδοχείο. Μάλλον το δεύτερο βλέπω...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αξιοποιείτε το κτήριο που στεγαζόταν το θρυλικό Μινιόν... that's all!


Πιστεύω ότι τίποτα δεν θα θυμίζει το παλιό Μινιόν που ζήσαμε εκείνη την εποχή.
 
Αξιοποιείτε το κτήριο που στεγαζόταν το θρυλικό Μινιόν... that's all!


Πιστεύω ότι τίποτα δεν θα θυμίζει το παλιό Μινιόν που ζήσαμε εκείνη την εποχή.
Συμφωνώ απολύτως! Μετά από 25 (30 αν πούμε από το 1995, πριν την τριετιας της παρακμης) χρόνια είναι δυνατόν να έχουμε κάτι από εκείνη την εποχή; Εμείς δεν έχουμε αλλάξει;
 
Ξέθαψα ξεχασμένο πουκάμισό μου στο πατρικό και όπως πήγαινα να το πετάξω είδα στην ετικέττα: ΜΙΝΙΟΝ!!! Δεν ήξερα ότι λανσάριζε και ρούχα με δικό του Brand. Θυμάμαι να το φοράω στην περίοδο 1975-78. Φυσικά το κράτησα και διαπίστωσα ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Ποιότητα, όχι αστεία την εποχή εκείνη..............

1.jpg2.jpg
 
Ε ναι το ΜΙΝΙΟΝ πούλαγε φίρμα. Τότε υπήρχε πληθώρα βιοτεχνιών που δούλευαν φασόν δουλειά από μεγάλους οίκους, χρησιμοποιώντας συνήθως πολύ καλά υφάσματα μεγάλων υφαντουργειων ελληνικών και ξένων. Πρακτικά πούλαγαν ρούχα υψηλής ποιότητας με εισαγώμενα και ντόπια υφάσματα, ραμμένα στην Ελλάδα.
 
Ξέθαψα ξεχασμένο πουκάμισό μου στο πατρικό και όπως πήγαινα να το πετάξω είδα στην ετικέττα: ΜΙΝΙΟΝ!!! Δεν ήξερα ότι λανσάριζε και ρούχα με δικό του Brand. Θυμάμαι να το φοράω στην περίοδο 1975-78. Φυσικά το κράτησα και διαπίστωσα ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Ποιότητα, όχι αστεία την εποχή εκείνη........
Αν δεν ηταν σε καλη κατασταση, το εκανες ανετα τραπεζομαντηλο.
 
Μωρε αν ειχα τετοιο και χωραγα :fafoutis: (και δεν ηταν και ο κορονοιος :ghostface: ) θα εβγαινα στην πλατεια με το τρανζιστορ που θα επαιζε τα αμερικανικα... :cool:

 
ο κλαουδατος το κεντρικο που ηταν ακριβως?δεν εχω βρει πολλες φωτο απο εξω οπως του Μινιον πχ..
 
Προβολή συνημμένου 243540
Διαγωνισμός αθλητικών γνώσεων στο ΜΙΝΙΟΝ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας
Αύγουστος 1980
Δυστυχώς οι αναμνήσεις μου από το ΜΙΝΙΟΝ είναι πολύ αμυδρές. Σαφώς ως μικρό παιδί το είχα επισκεφθεί αρκετές φορές. Η δεύτερη φωτογραφία κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας τον Αύγουστο του 1980 απέχει λίγους μήνες από τον καταστροφικό εμπρησμό στις 19 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους (τότε ήμουν ήδη 7,5 ετών) .
Από την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων με τους εμπρησμούς των μεγάλων πολυκαταστημάτων της εποχής προκύπτει ότι τελικά έγιναν βάσει κάποιων σκοτεινών όπως πάντα σχεδίων που είχαν στόχο να αφελληνίσουν την ελληνική αγορά από πολυκαταστήματα ελληνικών συμφερόντων.
 
Πίσω
Μπλουζα