Μανάδες Καταστροφείς (ας κλάψουμε μαζί)

Ε, λοιπόν, αυτό ήταν. Προτείνω την ανάρτηση ενός thread με μοναδικό σκοπό την εξιστόρηση από τον Vagelis ρετροκαταστροφών από μέλη της οικογένειας του. Η εικόνα της λεκάνης με έναν τόνο ψαροτροφές να επιπλέουν στην επιφάνεια είναι ανεπανάληπτη! Εν τω μεταξύ, εντάξει τα χρυσόψαρα --αλλά τα χελωνάκια τα έσωσες;
 
χμμ.. γενικα δεν εχω παραπονο απο την μανουλα, ειναι σκουπιδομαζωχτρα (το γνωστο συνδρομο της κατοχης των γονιων μας), αλλα πριν 2 χρονια εζησα ενα μεγαλο δραμα.. εν αναμονη της πολυποθητης συναυλιας των duran duran , αποφασισα να ξεθαψω το παναρχαιο official t-shirt μου που ειχα αποκτησει στην ΕΚΤΗ δημοτικου παρακαλω, κ να το φορεσω ακομα κ αν μου εφτανε μεχρι την μασχαλη.. ρε, εφαγα τον τοπο, πουθενα το μπλουζακι, δραμα σας λεω, αναστα το σπιτι!

η μαδερ επεμενε πως δεν ειχα ποτε τετοιο t-shirt (ομολογουμενως με πολυ υποπτα ενοχη φατσα ) μεχρι που της κολλησα μια φωτο απο τοτε στα μουτρα, οπου κ σταματησε να ισχυριζεται πως δεν υπηρχε και αρχισε (υποπτα) σιωπηλα να ψαχνει μαζι μου..

δεν βρεθηκε ποτε.. ουτε για την συναυλια του 2005, ουτε για του 2006..

αντι για αυτο ομως βρεθηκε το κοκκινο πουλοβερ που μου ειχε πλεξει τοτε, στο οποιο ειχε ραψει πανω την λεξη "DURAN 2" ( δλδ στο τετραγωνο, οπως λεμε στα μαθηματικα) γιατι βαριοταν να ξαναγραψει την λεξη παλι !!:biglaugh:

... και φυσικα επεμενε να φορεσω το πουλοβερ στην συναυλια !!

ακομα κατα καιρους στοιχειωνω τις ντουλαπες μουρμουρωντας "μα που διαολο ειναι αυτο το μπλουζακι?":icon_cry:

παρακαλω ανοιξτε την εικονα παρακατω
 
Vagelis είπε:
Και άλλο ένα:Όταν τελείωσα από τη σχολή των ΥΕΑ στον στρατό και ξαναπήρα το PC μου, ο αδερφός μου είχε σβήσει όλα τα roms του ΜΑME (πλήρες σετ τότε, που τα είχα κατεβάσει ένα-ένα) "γιατί χρειαζόταν χώρο" όπως είπε.
Ο αδερφός σου μήπως ήταν ΥΕΑ Β; :diablotin:

:D
 
ok ακουστε αλλη μια ιστορια ρετρο-καταστροφων...δευτερος ξεδερφος ο καλητερος που εχω...

location ----> σπιτι του

time ----> 1982 (νομίζω)

target ----> playmobil και το καράβι και το κάστρο και ο γερανός της LYRA (άγνωστοι οι στόχοι για μένα έως εκείνη την στιγμή και ως μικρότερος και ως φιλοξενούμενος)

weapons ----> δυναμιτακια εποχής σε λωρίδες κόκκινα και μπλε

causalities ----> πολλά πάρα πολλά αχρηστευμένα...
 
νομίζω πως δεν υπάρχει μάνα που να μην έχει πετάξει κάτι από τα δικά μας πράγματα τα οποία τώρα τα θεωρούμε ανεκτίμητους θησαυρούς!!

Εγώ είχα την ατυχία να χάσω από την αποθήκη μου γύρω στα 40 τεύχη του Pixel τα οποία ευτυχώς τα βρήκα και τα ξαναγόρασα.Επίσης έχουν πεταχτεί και πολλά Playmobil τα οποία θα τα θυμάμαι..Τελικά κατάφερα να διασώσω το πειρατικό καράβι και το subuteo μου!!!
 
Death2Eliza είπε:
ακομα κατα καιρους στοιχειωνω τις ντουλαπες μουρμουρωντας "μα που διαολο ειναι αυτο το μπλουζακι?":icon_cry:παρακαλω ανοιξτε την εικονα παρακατω
Πως φαίνεται όμως πως είσαι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους... Κλαις για ένα ρετροαντικείμενο που έχασες ενώ έχεις φωτογραφία του! Τι δε θα 'δινα να είχα φωτογραφίες έστω και του 10% των ρετροαντικειμένων μου που έχουν πεταχτεί, δωθεί σε ξαδέλφια, κλπ.... :icon_cry:

plintiriopiaton είπε:
target ----> playmobil και το καράβι και το κάστρο και ο γερανός της LYRA
Ε όχι και να δυναμιτίσετε το γερανό της LYRA! Ομολογώ πως όταν άνοιγα αυτό το thread δεν περίμενα να διαβάσω για δυναμιτισμό παιχνιδιών, exploding χρυσόψαρα, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο. Τρομερά πράγματα!

akmakas είπε:
Τελικά κατάφερα να διασώσω το πειρατικό καράβι και το subuteo μου!!!
Μεγάλη δουλειά. Μην παραπονιέσαι καθόλου μεγάλε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mastoras είπε:
Ε, λοιπόν, αυτό ήταν. Προτείνω την ανάρτηση ενός thread με μοναδικό σκοπό την εξιστόρηση από τον Vagelis ρετροκαταστροφών από μέλη της οικογένειας του. Η εικόνα της λεκάνης με έναν τόνο ψαροτροφές να επιπλέουν στην επιφάνεια είναι ανεπανάληπτη! Εν τω μεταξύ, εντάξει τα χρυσόψαρα --αλλά τα χελωνάκια τα έσωσες;
Χε χε, ίσα-ίσα που γλίτωσα το εγκεφαλικό τότε. Και τα χελωνάκια γλίτωσαν.

Μια και σου αρέσουν αυτές οι ιστορίες μου, θα προσπαθήσω να θυμηθώ κι άλλες.

Μια άλλη περίπτωση είναι όταν είχα γυρίσει από Αγγλία και είχα αγοράσει δύο (ψεύτικα) πλήκτρα υπολογιστή (αυτοκόλλητα), το ένα κόκκινο να γράφει "Alarm" και το άλλο κίτρινο και να γράφει "@#$&!". Αυτά ήταν πανάκριβα γι αυτό που ήταν, τότε θυμάμαι το ένα 3 λίρες, 1500 δρχ (εποχή πριν το ευρώ).

Η μητέρα μου πέταξε το κίτρινο γιατί νόμισε ότι ένα πλήκτρο μόνο του θα ήταν χαλασμένο. Το κόκκινο δεν το είδε μέσα στη σακούλα...

Α, τώρα μου ήρθε στο μυαλό και ένα άλλο.

Πριν από λίγο καιρό με έναν άλλο φίλο του forum εδώ κάναμε μια εκπομπή στον Gamesradio, ονόματι "Retro". Επειδή ο σταθμός ετοιμαζόταν τότε χωρίς πόρους, προσφέρθηκα να δανείσω έναν μίκτη (που είχα αγοράσει μικρός με δικά μου λεφτά). Λοιπόν, ύστερα από πολύ ψάξιμο, η μητέρα μου μου είπε ότι τον πέταξε, γιατί τον έβλεπε πολύ καιρό που δεν τον χρησιμοποιούσα!

Omenforever είπε:
Ο αδερφός σου μήπως ήταν ΥΕΑ Β;
Όχι ήταν άλλος τύπος. Πήγε Αεροπορία, και τώρα έχει Mac.
 
Ευτυχώς εμένα δεν πείραξαν τίποτε.

Όσο για τα ξαδέρφια και τους λοιπούς συγγενείς ισχύει απαγορευτικό εισόδου στο σπίτι. Δώξα τω Θεώ!
 
100+ playmobil τα εδωσε (και καλως εντελει κατα την γνωμη μου αφου απο το να απο το να σκονιζονται σε καποιο παταρι ,ειναι απειρως προτιμοτερο να παιζει καποιος με αυτα αλλωστε αυτος ειναι και ο προορισμος τους )

Ολα τα επιτραπεζια (και παλι καλως ....)

Μια κουτα με marklin και οταν λεω κουτα , εννοω κουτα μεγαλη και μαλιστα φουλ, συσκευασμενα εστσι για να πιανουν οσο το δυνατο λιγοτερο χωρο, γιατι την εδωσε σε φιλικο προσωπο λογω ελλειψης χωρου για να την αποθηκευσει σε δικο τους αποθηκευτικο χωρο και απ οπου εξαφανιστηκε μετα απο καιρο (δεν φταινε οι σε καμια περιπτωση ανθρωποι ,να μας εξυπηρετησουν προσπαθησαν αλλα φαινεται ειχε αρουραιους ..... ) .

Ας εδινε μια απο τις τοσες κουτες με βιβλια πχ
 
Nemo είπε:
Μια κουτα με marklin και οταν λεω κουτα , εννοω κουτα μεγαλη και μαλιστα φουλ, συσκευασμενα εστσι για να πιανουν οσο το δυνατο λιγοτερο χωρο
Τραγωδία! Συμπάσχω μαζί σου και σε συμπονώ.
 
Κούτα Marklin!!!!!!!!:animeek: Τραγωδία!! Πολλά από αυτά είναι και συλλεκτικά τώρα φαντάζομαι!!!!! Καλά δεν σου λέω αλλά γιατί σε βλέπω με ένα κυνηγετικό να κυνηγάς τους υπεύθυνους!!! :D
 
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, η εφορευτική επιτροπή τείνει να απονείμει τα εξής:

Το πρώτο βραβείο της Ιδανικής Ρετρομητέρας του Retromaniax.gr θα απονεμηθεί στη μητέρα του Telonio (δείτε σχετικό ποστ), και στη μητέρα της Domniki (σχετικό ποστ).

Δεύτερο βραβείο της Ιδανικής Ρετρομητέρας του Retromaniax.gr στη μητέρα του Thamonas (ποστ).

Πρώτο βραβείο Μανιακού Μητρικού Ρετροκαταστροφέα στη μητέρα της bi-bi (ποστ).

Ειδικό βραβείο Οικογενειακής Ρετροκαταστροφής στην οικογένεια του Vagelis (σχετικά ποστ εδώ [άπιαστο!], εδώ και εδώ).

Θα περιμένουμε ακόμα μερικές ημέρες για τυχόν εκπλήξεις από άλλα μέλη. Τα βραβεία θα μεταβιβάζονται εάν κάτι αλλάξει, κάτι σαν τους τίτλους του WWE.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μόλις μου ήρθε στο μυαλό μία περίπτωση αυτορετροκαταστροφής.

Σαν πρόλογο να πω ότι ο αγαπημένος μου star ήταν ο Ιούλιος Βερν. Κάθε φορά που αρρώσταινα, διάβαζα και από ένα βιβλίο του (αλλά όχι μόνο τότε). Νομίζω ότι έφτασε κάποια στιγμή να τα έχω διαβάσει όλα τα μυθιστορήματά του, αλλά και μερικά άλλα (μικρά διηγήματα).

Όταν ήμουν πια στο γυμνάσιο, είχα διαβάσει τόσα βιβλία που κάποιοι δεν έχουν διαβάσει σε 40 χρόνια (γι αυτό και το έκοψα).

Νομίζω στη δευτέρα γυμνασίου, πήρα κάμποσες δεκάδες βιβλία, μαζί με περιοδικά (Pixel κυρίως, αλλά όχι πολλά) και πήγα στο κέντρο (μαζί με φίλο μου, κουβαλήσαμε δύο τεράστιες κούτες) και τα πούλησα.

Όλα τα λεφτά τα έφαγα στις γυναίκες.

Όχι, πλάκα κάνω, ήμουν μικρός. Όλα τα λεφτά τα έφαγα στα arcades.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που κάνατε στην μητέρα μου, ήρθε επιτέλους ο καιρός να βραβεύτει αυτός o θηλύκος terminator για τα καμώματα της.:biglaugh::biglaugh:
 
Τα θερμα μου συγχαρητηρια στις νικητριες!!!

Παντα αξιες!!
 
Η μάνα μου είναι ήδη περήφανη! :D
 
Δεν ξέρω αν παίζει η μάνα μου σε αυτή την κατηγορία,αλλά ό,τι παιχνίδια,ρούχα είχαμε από παιδάκια τα έχει δώσει στα ξαδέλφια μας.Βέβαια δεν έχει η μητέρα μου την απόλυτη ευθύνη,οπότε μάλλον το βραβείο μανιακού μητρικού ρετροκαταστροφέα εν αγνοία βλέπω να κερδίζει.:king::gun::102:
 
Ναι, κλασσικη 80's ανακυκλωση μεταξυ ξαδερφων!:biglaugh:

ρουχα, παιχνιδια κτλ, πηγαιναν σε ολο το σοι.. εγω ευτυχως ημουν το δευτερο μεγαλυτερο κοριτσι απο τα ξαδερφια, και τα πηρα μονο second hand!! Τι να πει κ η μικρη ξαδερφη στο χωριο που ηταν ο τελικος αποδεκτης ολης της σαβουρας?

πλακα- πλακα, η μανουλα ολα εκει τα εστειλε στο τελος..

Ευτυχως που ειχαμε την τροχοσκηνη, οπου μετα απο εγκαταλειψη πολλων ετων, την ανοιξα περσι, για να ανακαλυψω πολλα ρετρο πραγματακια μας στα ντουλαπια, με αποκορυφωμα ενα τευχος του "μαχη των πλανητων"!! :D
 
Μολις τωρα ειδα το ποστ και το βραβειο που πηρε η μαμα μου...θα της το διαβιβασω :) Ευχαριστω πολυ για την τιμη. Της αξιζει :)

Νομιζω οτι μετα τις φωτογραφιες που ποσταρα στα διαφορα 80ς culture, ειδατε και ιδιοις ομασι τα παλια μου παιχνιδια...και επονται και αλλα.
 
Domniki είπε:
H μαμα μου μπορει τοτε να παρει το βραβειο. Εκτος απο τα κουκλακια της Μαγιας της μελισσας (που εβαλα σε φωτογραφια), εχω ολα μου τα παιχνιδια (επιτραπεζια + κουκλες), ολες τις συλλογες μου σε χαρτακια, χαρτοπετσετες, φυλλα αλληλογραφιας, stickers, κομικ (καπου εχω αυτα της Καντυ Καντυ), τα αλμπουμ με τα χαρτακια κολλημενα (Καντυ, Χαιντυ, Τhundercats, κτλ), παλια αναγνωστικα του Δημοτικου, κτλ και μονο οτι πεταξα μονη μου εχει φυγει απο το σπιτι. Συγκεκριμενα η μαμα μου υποστηριζει οτι το να πεταξεις καποιο παιχνιδι ειναι σαν ενας μικρος θανατος για το παιδι, και ετσι δεν πεταξε ποτε τιποτα, ουτε δικο μου, ουτε της αδερφης μου!!! Σε σημειο να μην χωραμε εμεις στο δωματιο και ολες οι ντουλαπες και αποθηκη να ειναι γεματες απο πραγματα μας....χαχαχαχα
Για να μην αναφερω τα βιβλια (ολη την σειρα της Αγκυρας με Ιουλιο Βερν, ολα της Εστιας με Πηνελοπη Δελτα, Μυστικοι 7, και απειρα αλλα, μπορω να ανοιξω ανετα δανειστικη βιβλιοθηκη για παιδια). Ο πατερας μου εχει φρικαρει και θελει να τα πεταξει ολα, αλλα η μαμα μου δεν τον αφηνει.

Θέλω τη μαμά σουουουουουου... :icon_cry:


 
Πίσω
Μπλουζα