... όπως έγραψαν και άλλοι πιο πάνω... ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΘΕΜΑ...
Την αρχή την είχαμε δει όταν είμασταν πολύ-πολύ μικροί. Κάτι υπέροχα μοντέλα αεροπλάνων, μεγάλα και ακριβά (πλαστικομοντελισμός), για τα οποία είχαμε πάρει βοήθεια από μεγαλύτερο ξάδερφο για να τα συναρμολογήσουμε... πετάχτηκαν γιατί "έπιαναν σκόνη". Πριν πεταχτούν, στην φάση του ξεσκονίσματος, είχαν "φύγει" βόμβες - πυροβόλα - ρόδες - ό,τι εξείχε.... κλαψ λυγμ θλιψ Νο 1.
Μετά, αφού "μεγαλώναμε" και "δεν τα παίζαμε", κάποια παιχνίδια έπρεπε να βρουν νέα αγκαλιά, σε άλλα σπίτια. Με αυτή τη δικαιολογία έφυγαν πολλά - πολλά παιχνίδια, κυρίως μπαταρίας, κουκλάκια, κύρ πατάτες, σπιρτούληδες, αρκούδοι, αλλά και πιανάκια, κιθάρες, τύμπανα κλπ κλπ Το ίδιο και για όλα τα σχολικά, από ποδιές και κασετίνες, τσάντες, βιβλία κλπ κλπ Τα πάντα όλα. Κλαψ λυγμ θλιψ Νο 2.
Για αρκετό καιρό δώσαμε μάχες [που τις κερδίσαμε] και καταφέραμε να κρατήσουμε τα περισσότερα επιτραπέζια και όλα τα Playmobil. Τέλεια. Αλλά, μετά από τόσα χρόνια, τα ριμάδια, χειμώνα - καλοκαίρι στον αέρα, την υγρασία, την ηλιακή ακτινοβολία.... αποπολυμερίστηκαν. Ήρθε μια μέρα που πήγα να κατεβάσω το πειρατικό καράβι [ήταν στην κορυφή βιβλιοθήκης, με 4 δάκτυλα σκόνης] και μου έμειναν τα μισά πλαστικά στα χέρια. Μόνο ο κυρίως σκελετός είχε μείνει. Ακόμα και τα πανιά - κατάρτια - ξάρτια - λεπτά κομμάτια, όλα έσπαγαν με το παραμικρό.... κλαψ λυγμ θλιψ Νο 3. Τα δε lego, βαφτίστηκαν "παλιακά / βρώμικα / τα μισά είναι σπασμένα..." και πετάχτηκαν και αυτά.
Η χαριστική βολή δόθηκε όταν έγινε η μεγάλη μετακόμιση [είχα ήδη φύγει από το πατρικό μου, όπως και ο αδερφός μου]. Έφυγαν περιοδικά, βιβλία, επιτραπέζια, παιδικά παζλ, ψηφιδωτά, μηχανοκίνητα (μπαταρίας) παιχνίδια, ό,τι σχολικό είχε απομείνει, μέχρι το αναλόγιο και το φωτιστικό που είχα στο δημοτικό, ραδιοκασετόφωνο που είχα στο πολυτεχνείο, δισκέτες Η/Υ ξεχασμένες και ..... ΑΑΑΧΧΧΧΧ ... όλες οι κασέτες ήχου..... ΑΑΑΧΧΧΧΧΧ. Μαζί με όλα αυτά, αναγκάστηκα να σουτάρω και το (χαλασμένο - red ring of death) XBOX με 4 χειριστήρια και όλα τα παιχνίδια που είχα.
... δεν συνεχίζω.....
Άτιμη κενωνία, να μην μπορώ να έχω ένα σπίτι 200 μ2, με 2-3 playrooms, γυναίκα με κατανόηση και τέκνα με διάθεση να παίξουν με τα παιχνίδια που έπαιζα εγώ....!!!!!