Μετά από 10 χρόνια...η Amiga μου βγήκε από το κουτί της

σκέψου και τα μεταφορικά οπότε θα μου πάει πάνω απο 50 ευρώ για ένα βύσμα κόστους 1/30 της αξίας αυτής
 
spyros_s είπε:
σκέψου και τα μεταφορικά οπότε θα μου πάει πάνω απο 50 ευρώ για ένα βύσμα κόστους 1/30 της αξίας αυτής
Είναι σίγουρα ακριβή λύση...

Αλλά σκέψου ότι ένα ποντίκι θα σου πάει τα μισά λεφτά...και με αυτό λύνεις δια παντός το πρόβλημα με τα παλιά ποντίκια και τις μπιλίτσες....

Δυστυχώς η amiga όπως θα διαπιστώσεις και ο ίδιος είναι αρκετά έως πολύ ακριβό χόμπι....
 
Plink είπε:
Είναι σίγουρα ακριβή λύση...Αλλά σκέψου ότι ένα ποντίκι θα σου πάει τα μισά λεφτά...και με αυτό λύνεις δια παντός το πρόβλημα με τα παλιά ποντίκια και τις μπιλίτσες....

Δυστυχώς η amiga όπως θα διαπιστώσεις και ο ίδιος είναι αρκετά έως πολύ ακριβό χόμπι....
σωστό, μάλλον έτσι θα γίνει
 
Plink είπε:
Επίσης, ο 3,5'' δίσκος δεν χωράει μέσα στην Amiga.
Αν ειναι μικρουλης στο μεγεθος χωρις ευμεγεθεις γωνιες χωραει ισα ισα πισω απο το drive και παιρνεις ρευμα και απο την παροχη του drive. Στην 1200 μου ειχα βαλει εναν Seagate 3.2GB και χωρουσε μια χαρα, με τερμα κλειστο το καπακι της Amiga. Με βγαλμενη την υποδοχη για τον 2,5 σκληρο εννοειται..

Την Amiga δουλεψε την με τα πληκτρα ρε συ μεχρι να παρεις ποντικι. Με το Alternate και τα βελακια κινειται κανoνικα το ποντικι. Και αν θυμαμαι με τα Amiga keys ειναι τα αριστερο/δεξι κουμπί..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
phil_vr είπε:
Αν ειναι μικρουλης στο μεγεθος χωρις ευμεγεθεις γωνιες χωραει ισα ισα πισω απο το drive και παιρνεις ρευμα και απο την παροχη του drive. Στην 1200 μου ειχα βαλει εναν Seagate 3.2GB και χωρουσε μια χαρα, με τερμα κλειστο το καπακι της Amiga. Με βγαλμενη την υποδοχη για τον 2,5 σκληρο εννοειται..
Βρε με λίγη καλή θέληση τα πάντα χωράνε...το θέμα είναι αν είναι καλό να τα στριμώξεις έτσι...

Με 3.5 δίσκο ...η αμίγκα θα βράζει...με ότι επακόλουθο μπορεί να έχει η μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της
 
phil_vr είπε:
Την Amiga δουλεψε την με τα πληκτρα ρε συ μεχρι να παρεις ποντικι. Με το Control και τα βελακια κινειται κανινικα το ποντικι. Και αν θυμαμαι με τα Insert/Del ειναι τα αριστερο/δεξι κουμπί..
Σωστό και αυτό. Βέβαια με τα πλήκτρα το βελάκι του mouse κινείτε με τραγικούς ρυθμούς.
 
κύριοι σε συνεργασία με τον Plink σύντομα θα οδηγήσουμε την αμίγκα σε πλήρη ανάσταση. Φωτογραφίες της κινέζας μόλις ξαναγίνει μάχιμη!

(*) Σε λίγες μέρες μου επιστρέφουν και τον σπεκτρουμ μου μετά από...20 χρόνια ενώ το 6128 μου θα πάρει σειρά μετά. ξαφνικά θα γίνω πολύτεκνος πατέρας home micros :)
 
Μετά απο πολλούς πειραματισμούς, κατέληξα ότι το καλύτερο καθαριστικό είναι ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγαράκι πιάτων (όχι απο την τραχιά επιφάνεια) και λίγο απορρυπαντικό ρούχων σε μορφή τζέλ. Κιτρινίλες δεν διώχνει, εκτός αν είναι λεκέδες και όχι διάβρωση του πλαστικού, αλλά διώχνει τα πάντα απο βρωμιά με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα!!!
 
Κύριοι ύστερα από οληγοήμερη συνεργασία με τον φίλο Plink η αμιγκούλα μου - γνωστή και ως κινέζα λόγω χρώματος πλήκτρων- αναστήθηκε από τον ύπνο μιας χιλιετίας και επέστρεψε στην ενεργό δράση. Πλέον έχει σκληρό 6 γκιγκα και τρέχει και wdhload. Μόλις την δοκίμασα στην 14αρα μου αλλά αύριο με rca θα παίξει και στην 48αρα για μεγαλύτερες συγκινήσεις! Ο plink ισχυρίζεται ότι είναι λίγο αργή αλλά εμένα δεν με νοιάζει... ήδη έπαιξα ik+ και θυμήθηκα την εφηβεία μου! Α ρε αμιγκάρα τι μηχάνημα ήσουν στην εποχή σου!

Βέβαια για να παίξουν τα παιχνίδια θέλει κολπάκια αφού η μνήμη των 2μβ είναι οριακή για το wdhload. Πρέπει να κάνεις ρεσετ μόλις παίξεις για να αδειάζει η μνήμη ώστε να παίζουν τα παιχνίδια γεγονός που περιορίζει πολύ την συμβατότητα του προγράμματος με την στοκ αμίγκα μου.

Οι επόμενες κινήσεις θα είναι ένας επιταχυντής 030 για να τα παίζει όλα ή έστω μια 8αρα μνήμη για να παίζει το μεγαλύτερο ποσοστό των παιχνιδιών.

Ακούω γνώμες για το τι να κάνω ενώ σας ζητώ να μ' ενημερώσετε αν ακούσετε για επιταχυντή ή μνήμη! Πάω για ύπνο τώρα και αύριο θα τσακίσω την κινέζα γεμίζοντας το κεφάλι μου με γλυκιές αναμνήσεις!

Υ.Γ. Ηλία σ' ευχαριστώ και δημοσίως για τον χρόνο που αφιέρωσες στην αμίγκα μου αλλά και που με ανέχθηκες!
 
Να'σαι καλά Σπύρο.

Χαίρομαι που βοήθησα να αναστήσουμε μία ακόμα Amiga.

:cheers: :cheers:
 
σήμερα την σύνδεσα στην προβολική...

να το αποτέλεσμα...

http://img293.imageshack.us/img293/3151/dsc00069sb4.jpg' alt='dsc00069sb4.jpg'> [/img]
 
πάρτε και μια κάτοψη της κινέζας με την προίκα της....(λείπει το δεύτερο pacman)

http://img383.imageshack.us/img383/5209/dsc00070ef6.jpg' alt='dsc00070ef6.jpg'> [/img]
 
Sensible soccer στην τηλεόραση δεν βλέπω. :D
 
αυτό για την ώρα μέσω δισκετών αφού δεν παίζει με την μνήμη που έχω από το wdhload... τώρα αναρωτιέμαι ρώτησα και στο amigahellas αν φθάνει μια μνήμη 8μβ η αν είναι υποχρεωτική η αγορά επιταχυντή για να παίξει το σύνολο των wdhload...

Αυτό που με ...αγχώνει είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες κάρτες για πούλημα οπότε προσανατολίζομαι στο να βάλω μια μνήμη να τελειώνω αρκεί να βρω... ότι πετύχω βέβαια

Plink είπε:
Έτσι έτσι :headbang: :headbang:Καλό λιώσιμο τώρα!!!
θα πάρω ένα rca μερικά μέτρα διότι από το ... πάτωμα :cool:

δεν μπορώ να παίξω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η γνώμη μου είναι η εξής πάντως. Έχεις την 600αρα ως έχει και βάζεις βγάζεις δισκέτες και απολαμβάνεις classic old style gaming. Αγοράζεις μια φτηνή 1200 από ebay με κάνα 80αρι με 100 ευρώ, βάζεις έναν σκληρό δίσκο με το workbench και whdload, τα σκάς κανονικά για επιταχυντή με μνήμη και είσαι κομπλέ. Προσωπικά περίπου κάτι τέτοιο κάνω.
 
το θέμα επαναλαμβάνω ότι είναι που να τον βρεις τον επιταχυντή...εξαφανίζονται αμέσως...

αν βρω θα τον χτυπήσω αμέσως αλλά το θέμα είναι που και πότε...

έχετε με υπόψιν σας αν βρείτε κάτι...
 
έχεις δίκιο...απλά είμαι τόσο άσχετος με διαδικτυακές συναλλαγές που μου φαίνεται βουνό...τα ίδια μου έλεγε και ο Ηλίας!
 
Πίσω
Μπλουζα