Με ποιον Emu-Game πεσατε απο την καρεκλα!!

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Ποιος emulator και ποιο παιχνιδι στις αρχες του χομπι σας σας εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση;

Ποιο παιχνιδι και ποιο μηχανημα ειδατε και καταφερατε μετα απο πολλες προσπαθειες να δειτε εξομοιωμενο στην οθονη σας και ειπατε "Αυτο ειναι,τωρα εμεινα".

Και χοροπηδαγατε!! :flower:

Δεν αναφερoμε μονο στα pc αλλα και στις αλλαξοκονσολιες Π.Χ psx σε xbox και τουμπαλιν.

Ακομα θυμαμαι οταν πρωτοεπαιξα τα g&w της Νιντυ στο pc μου!!!

Ηταν ακριβως τα ιδια. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mε το bleem αν θυμαμαι καλα (εχουν περασει πολλα χρονια) τελειωσα στο PC το Dino Crisis 2 (PSX) τρελο ξενυχτι και δεν το πιστευα οτι το επαιζα κανονικα μεσω emulator.
 
ZX-Spectrum Emulator για MS-DOS στον 386SX-25. Εποχή 1992. Είχα πάθει τη πλάκα μου. Στην οθόνη του pc είχα ένα Spectrum!!!!

O 25άρης επεξεργαστής μου ήταν ιδανικός μια και έτρεχε τον emulator στην πραγματική 100% ταχύτητα. Ο 33άρης πήγαινε πιο γρήγορα. Για να έχεις 100% ταχύτητα έπρεπε να κάνεις registered τον emulator στέλνοντας χρήματα στον προγραμματιστή.

Φόρτωνες παιχνίδια από το σκληρό δίσκο!!!!!! Για το 1992 αυτό ήταν πολιτισμικό σοκ!!!!!
 
Με μια από τις πρώτες ver. του ΜΑΜΕ, όταν είδα το Moon Patrol !

Με τον ανεξάρτητο εξομοιωτή του Peter Leman (αν θυμάμαι καλά) όταν έπαιξα το 1942

Με το ΜΑΜΕ και πάλι, όταν είδα το EXERION

Με τον Callus (CPS-1 system) και τον Genecyst (Megadrive)

...ατέλειωτες ώρες σε dial-up για να κατεβάσω τα ROMάκια !
 
Λοιπόν, πάντα υπήρχε ένα κάποιο "hype" με τους emulators και τον βαθμό στον οποίο κατάφερναν να εξομοιώσουν ένα μηχάνημα - είτε καθαρά μέσω software, είτε με την βοήθεια add-on hardware κάρτας.

Διαβάζαμε διάφορα "θαυμαστά" σε περιοδικά όπως το Pixel (π.χ. Mac emulator για ST, spectrum και C64 emulators για Amiga, pc emulators για Amiga, κλπ), όμως άλλο απλά να διαβάζεις ή να ακούς για κάτι, και άλλο να το έχεις πραγματικά στα χέρια σου και να νιώθεις την μαγεία (αλλά και τον πόνο, μετά το "πέσιμο απο την καρέκλα" που λέει και ο τίτλος :D ).

Αν και πολύς κόσμος είχε ασχοληθεί hands-on με τους emulators αρκετά νωρίς, εγώ κατάφερα να δουλέψω για πρώτη φορά με έναν emulator (cpcemu, του Marco Vieth), μόλις στα τέλη του '94 -αρκετά αργά δηλαδή- χάρη σε έναν γνωστό μου, ο οποίος τον κατέβασε απο μία ΒΒS (εγώ δεν είχα modem ακόμα).

Το σοκ βέβαια, μεγάλο !! Η χαρά του να αντικρίζω την μπλε οθόνη με τα κίτρινα γράμματα ήταν σχεδόν τόσο μεγάλη, όσο και την ημέρα της αγοράς του αυθεντικού amstrad !!

Επιτέλους δεν ήταν ανάγκη να βγάζω τον cpc απο την ντουλάπα κάθε φορά που με έπιανε κρίση νοσταλγίας, ενώ όλα τα "κόλπα" που μπορούσαν να γίνουν με έναν κανονικό cpc, "έπιαναν" κανονικά. Φυσικά, ζήτησα άμεσα απο εκείνο τον γνωστό μου να μου βρεί και παιχνίδια - μέσα στα οποία θα έπρεπε να φροντίσει *οπωσδήποτε* να βρίσκεται και κάποιο που ονομάζεται "Elite".

Eτσι και έγινε - και την συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε νομίζω !! Μάλιστα εκείνη την εποχή το μόνο disk image του Εlite που υπήρχε διαθέσιμο είχε "λάθος" χρώματα στην εισαγωγική οθόνη, κρατώντας τα default του mode1. Βέβαια δύο λεπτά και λίγες εντολές στον basic loader αργότερα, τα πάντα ήταν "set" και όπως τα θυμόμουν...

Φοβερές εποχές πραγματικά !! Ηταν απίστευτο το πως ένας emulator μπορούσε να ξυπνήσει και πάλι το ενδιαφέρον για ένα μηχάνημα για το οποίο (σαφώς λανθασμένα) πιστεύαμε ότι θα "ξεχνούσαμε", καθώς θα "προχωράει η τεχνολογία"...
 
Mame και UltraHLE, ειδικά με τον δεύτερο είχα πάθει την πλάκα μου! Παίζαμε Zelda με τον αδελφό μου στο PC εν έτει 2000! Και για gameboy θυμάμαι είχα εντυπωσιαστεί αλλά λιγότερο τότε, άλλο να βλέπεις gb και άλλο n64 στο PC σου !!!

Όλα αυτά εν έτει 2000 περίπου.
 
το Bleem εμενα με ειχε ενθουσιασει σαν ιδεα αλλα οχι σαν υλοποιηση γιατι ηταν μαπα. το προλαβα και σε πολυ beta φαση... αυτο που θυμαμαι χαρακτηρηστικα ειναι μια φορα που μου εφερε ενας φιλος ενα CD με Ν64 παιχνιδια και κολλησα στην κυριολεξια. ειδικα οταν εκανες render με Voodoo ηταν αλλο πραμα.

Χαραγμενο στη μνημη μου μετα απο αυτο, ηταν γυρω στο 2000-1 οπου ενα περιοδικο υπολογιστων (νομιζω PC Master) ειχε κυκλοφορησει ενα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ CD γεματο με Emulators ZX, ST, CPC (μαλλον...) C64, Amiga κλπ μαζι με ενα καρο roms για το καθενα. Φυσικα κολλησα, ετσι; Αυτο το CD λοιπον καποια μερα το εχασα και απο τοτε οποτε κατεβαζω καποιο καινουριο emu, παντα θυμαμαι το αγαπημενο μου CD, το οποιο παρεπιπτοντως, αν το εχει κανεις ή ξερει για ποιο λεω, θα ηθελα ενα αντιγραφο :(
 
Φίλε Ethaniel ξέρω ακριβώς για ποιο CD λες και είχε και την ίδια τύχη και σε μένα! Έπαιζα Amiga με τον WinUAE, καλά τα θυμάμαι; Από το PC Master πρέπει να ήταν.
 
pooky(1) είπε:
Φόρτωνες παιχνίδια από το σκληρό δίσκο!!!!!! Για το 1992 αυτό ήταν πολιτισμικό σοκ!!!!!
Pooky μ'αρεσε το ποστ σου kαι απο περιεργεια ενετει 1992 τα παιχνιδια που εβαλες στον σκληρο ανευ ιντερνετ που τα βρηκες; :xm:

Που τις βρισκατε τις roms τοσο παλια;

Oποιος βρει τι ειναι το παρακατω!! :cool:

Emu_running_emu.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mπορεί ο pooky να τα "τσίμπησε" απο καμία BBS όπως στην δική μου περίπτωση...

Αardvark είπε:
Oποιος βρει τι ειναι το παρακατω!!
Εξoμοιώνεις Αcorn που εξομοιώνει spectrum; Καλή φάση....

...τι κερδίζω;

Ελπίζω έναν Acorn !!


Ελπίζω ΟΧΙ τον spectrum :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξoμοιώνεις Αcorn που εξομοιώνει spectrum; Καλή φάση.... 


...τι κερδίζω;
Μπαα δεν κανω εγω τετοια πραματα, spectrum ουτε απο emu ,παθαινω ναυτια με το κιτρινο.

Απο το νετ ειναι!!

Το spoiler σου μεσα σε spoiler δεν κλικαρεται επρεπε να πατησω edit για να το δω.
icon10.gif




Θυμηθηκα επισης μιας και λεγαμε για το bleem την επισημη version που ειχα βρει στα κλειστα τωρα μαγαζια oneway για τον Dreamcast.

Hταν το cd με το grand turismo 2,η ιδεα και μονο να τρεξω ps παιχνιδια στο dreamcastako Μου με updated γραφικα με εκανε και πηρα οχι μονο το cd Με τον emu αλλα ετρεξα να βρω και μτχ to GT2 μιας και χωρις το αυθεντικο cd δεν ετρεχε.

Kαι δεν ημουν φαν των realistic racing !!

Πιο πολυ των arcade fun racing. :xm:
 
τα πρώτα εμουλατόρια που ανακάλυψα ενώ είχα pentium 200άρη non-mmx με 32 mb RAM! τρελό tweaking στα Win98 για να παίξει WinUAE αλλά και πάλι χωρίς ήχο και στα 25 καρέ.

Oπότε την είχα καταβρεί με ST emulation που έπαιζε αρκετά καλά.

όλα αυτα με dial up 56άρα. πρέπει να έκανε 5 λεπτά να κατεβάσει μια δισκέτα Amiga...
 
Shinobi είπε:
τα πρώτα εμουλατόρια που ανακάλυψα ενώ είχα pentium 200άρη non-mmx με 32 mb RAM! τρελό tweaking στα Win98 για να παίξει WinUAE αλλά και πάλι χωρίς ήχο και στα 25 καρέ.Oπότε την είχα καταβρεί με ST emulation που έπαιζε αρκετά καλά.
Απίστευτα όμοιες οι περιπτώσεις μας φίλε... :D Εγώ είχα 200άρη MMX και Win95 με 32MB RAM, κι εγώ έκανα τρελές πατέντες για να τρέχουν ικανοποιητικά τα παιχνίδια και ήταν πολύ μεγάλη η απογοήτευσή μου που το Kick Off 2 σερνόταν... βλέπεις εκείνη την εποχή η κοπέλα μου ήταν σε διαφορετική πόλη και της είχα αφήσει την Amiga! Οπότε κατέφυγα κι εγώ σε Atari ST Emulator.

Σε σχέση με το θέμα μας, ένιωσα πολύ βαθιά συγκίνηση με το Spectrum Emulator και το MAME ξαναπαίζοντας Bismark & Gyrus αντίστοιχα.
 
x128!

Επισης το StarForce/Raiden στο Mame
 
ηρωικές εποχές, κατέβαζες ένα adf-st image και δε το σκεφτόσουν να κατεβάσεις άλλο, απλά καθόσουν και έπαιζες. φυσικά για πατέντες με καρτούλες sd μέσα στις Amiges και άλλα τέτοια ουτέ λόγος. έπρεπε να έχεις τα παιχνίδια για να παίξεις σε real μηχάνημα.
 
Ε όχι ακριβώς... υπήρχε και η μεταφορά με δισκέτες φορμαρισμένες σε 720Κ και CrossDOS. Επίπονη διαδικασία αλλά με αποτέλεσμα που σε δικαίωνε!
 
Aardvark είπε:
Pooky μ'αρεσε το ποστ σου kαι απο περιεργεια ενετει 1992 τα παιχνιδια που εβαλες στον σκληρο ανευ ιντερνετ που τα βρηκες; :xm: Που τις βρισκατε τις roms τοσο παλια;
Δεν είχα πολλές roms μη φανταστείς! Μια δισκέτα 1.44 όλη και όλη μαζί με τον emulator. Τη δισκέτα την αντέγραψα σε 5 αντίτυπα για να μη τη χάσω.

Μια rom του spectrum είναι 48 ή 16Κ. Οπότε φαντάζεσαι ότι σε μια δισκέτα χωράνε μπόλικες.

Ο φίλος την είχε τσιμπήσει από κάποιον άλλο στο ΤΕΙ που σπούδαζε τότε. Γενικά έβρισκε όποια rom ήθελα.

Θυμάμαι, με πήρε τηλέφωνο ένα απόγευμα και μου είπε να πάω από το σπίτι του να δω κάτι απίστευτο. Μόλις έφτασα είχε στην οθόνη το 1992 Sinclair Research Ltd. και εγώ του είπα ότι ήθελα να μου αντιγράψει το.... gif!!!!! Όταν πάτησε και φόρτωσε το PSSST είχα μείνει κόκκαλο, είχα χάσει τη φωνή μου, δεν πίστευα αυτό που έβλεπα!!!!!!!!!!!

Τα χρόνια πέρασαν, ο φίλος αυτός έφυγε για μεταπτυχιακό έξω, παντρεύτηκε εκεί και βρήκε δουλειά και δεν ξαναγύρισε, έβαλα dial-up με τη πρώτη μου κλεμμένη σύνδεση από το Πλ@ισ10 που υποτίθεται ότι δούλεψα ένα μήνα περίπου και άρχισα να κατεβάζω roms και emus. Όχι πολλά πράγματα μια και υπήρχε γκρίνια στο σπίτι για το λογαριασμό του τηλεφώνου, ότι ήθελα και δεν μπορούσα να έχω.

Το pc μου από τότε είχε μόνιμη κρίση ταυτότητας, αλλά ο Spectrum emulator με τις κλασσικές roms της Ultimate play the game δεν έφυγαν ποτέ.

Ήταν, το 1992, η δεύτερη φορά που ανακάλυπτα το Spectrum και η δεύτερη φορά που το ερωτευόμουν παράφορα.
 
Cadilacs and dinosaurs & Metal slug στο mame καπου στο 1997-1998. Μου ειχε παρει περιπου 26 ωρες για να κατεβασω και τα δυο. Οσοι διαβαζαν pc master ειχε γινει πανικος για το πως μπορουσανε να παιξουν metal slug στο pc τους.. Λογικο κιολας, αφου ειχαμε ταισει τα μηχανηματα με τοσο μεταλο :)

Πολυ γενικοτερα παντως, οταν ανακαλυψα πως ειναι εφικτο να παιζω ολα αυτα τα παλια παιχνιδια που λατρεψα και μεγαλωσα, ηταν απο τις ομορφοτερες εμπειριες μου στο χωρο.
 
Genecyst, Nesticle, Callus....

το να παίζω megadrive παιχίδια στον 486/100 μου ήταν καλή μαγκιά :) Τα πρόλαβα από την αρχή της κυκλοφορίας τους και θυμάμαι παιδευόμουν μπας και βγάλω κανα frame παραπάνω, με vesa2.0 utilities και καμοια παράξενη ανάλυση...

Πιο πρίν καγόμουν με το iNES (κάπως έτσι) , έναν emulator mastersystem/gamegear , κάτι άλλους ενός Marat Fazyullin (πάλι κάπως έτσι) που αν και εξομοιώνανε μικρότερα μηχανήματα δεν φτάνανε τα αριστουργήματα της BloodLust Software πιο πάνω...

Θυμάμαι κατέβαζα sms/gg/gb roms με Netscape Navigator σε windows3.1 ... 9600bps + Compulink LOL
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει ο hacked bleem στο dreamcast που είχε βγεί 'ψιλουπόγεια' και έπαιζε αρκετά psx games...και ο kawax στο xbox που έτρεχε arcade neogeo και capcom άψογα,ειδικα στο xbox μου με διπλάσια ram απο το retail :cool:
 
Πίσω
Μπλουζα