Με ποιον Emu-Game πεσατε απο την καρεκλα!!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Να αδραξω την ευκαιρια και να ρωτησω. Ποιον emulator να προτιμησω για segamega drive II/segamega cd και Atari 2600? To μηχανακι, quad 9400, gtx 750 ti, ram 8gb/ddr3/1333, απο οτι μου ειπαν και τα παιδια εδω, θα τα καταφερει. Δισκοι πολλοι και διαφοροι.
Ειναι καλυτερα για καθε προγραμμα και παιχνιδια διαφορετικος σκληρος?

Callus95, Raine και Neorage X τέλη 90 που θυμηθήκαμε τα αγαπημένα μας ηλεκτρονικά, αρκετά από τα οποία είχαν αποσυρθεί τότε. Αλλά ανακαλύψαμε και άλλα που δεν τα γνωρίζαμε καν, πχ το Stakes Winner
Για την εποχή τους είχαν πολύ καλή εξομοίωση, ιδίως ο Callus και δεν είχαν μεγάλες απαιτήσεις.
Επίσης και ο εξομοιωτής στο DOS φτιαγμένος ειδικά για το ηλεκτρονικό Χελωνονιτζάκια, το οποίο μόνο για λίγα λεπτά τότε είχα προλάβει να δω τέλη 80, ενώ έτσι το τερμάτισα!

Aν και όχι στον δικό μου υπολογιστή, είχα εντυπωσιαστεί και απο τον Zinc έπαιζε σε καλό υπολογιστή με Voodoo κάρτα το Street Fighter EX άψογα,
Ανοιξα κατι cd απο τα 2001 και ειδα μεσα τον callus και Raine και επαθα ψιλοσοκ, oνοματα που ειχα ξεχασει.

Τα MAME... Θα έλεγα και εγώ.

Ήμουν φανατικός παίκτης arcade μέχρι τα μέσα των '90s.

Μια μέρα, ένα μέλος του Retromaniax (δυστυχώς πια μη ενεργό) μου έδωσε μια συλλογή με χιλιάδες MAME ROMs. Όλα τα παιχνίδια που έπαιζα μικρός (και λίγο αργότερα, πιο μεγάλος) ήταν εκεί. Όλα. Ένα ψηφιακό ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Αν και σήμερα σπάνια παίζω παιχνίδια (εκτός από αυτά που γράφω εγώ), τα MAME είναι πάντα εγκατεστημένα σε κάθε υπολογιστή μου, από τότε και για πάντα. Αν λείπουν, νιώθω πως κάτι λείπει από το ίδιο το PC.

Να πω και ένα emu πρόσφατο σχετικά, cemu και breath of the wild. Εκπληκτική απόδοση σε nvidia 1070 και ryzen 5. Καρφωμένα 60 καρέ και custom αναλύσεις σε ένα από τα 5-10 καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών

Παρόλο που ήμουν φανατικός αναγνώστης του πίξελ μεχρι και το 133 τεύχος ποτέ δεν έπαιρνα pc master ίσως γιατί άργησα να πάρω και πισι το 1998! Μέσα λοιπόν σε κάποιο τεύχος του τελευταίου είχαν βάλει ενα cd rom με κάποια έκδοση του mame και εκατοντάδες ρομς νομίζω κάπου στο 99! Ένας φίλος που δεν ασχολιόταν καθολου με ρετρο παιχνίδια μου έφερε μια μέρα το εν λόγω cd. Θυμάμαι ότι το εγκατέστησε μόνος του και το άφησε εκεί... Την επομένη μέρα είχα χρόνο και το έβαλα να παίξει....Μόλις λοιπόν κατάλαβα τι μπορούσε να κάνει από την νοσταλγία που χτύπησε κόκκινο πρέπει να πέρασα ένα πεντάωρο μπροστά από τον υπολογιστή σε μία προσπάθεια να δω όσο περισσότερα πράγματα μπορούσα! Αργότερα έμαθα ότι μπορούσα να εξομιώσω και τα παλιά μηχανήματα μας με τον υπολογιστή! Οπότε mame και από μενα!

Καλο και του Pc Master το cd αλλα σαν το double sided 9 giga του GΓΟ δεν εχει.
Το ανοιξα προσφατα και μεσα στο dvd εχει επισης αρχειο με ολα τα reviews-περιεχομενα των περιοδικων ως εκεινη την χρονια.

IMG_20250510_114741 (1).jpg

Αφου εχεις τετοιο ωραιο, δεν το ανεβαζεις μια και στο archive.org για να διατηρηθει;

Το αρχείο λες ; Ή το dvd;
Δεν είναι κακή ιδέα να ανέβει το αρχείο κάπου.

Αν μπορεις να ανεβασεις iso 8gb προτου γινει ο ηλιος super nova, :fafoutis: τοτε γιατι οχι ολοκληρο;

Αλλιως βαλε μονο τα reviews-περιεχομενα.

Το 2005 τετοια εποχη αν θυμαμαι καλα ξεκινησαν να μας ταραζουν καθε τρεις και λιγο στις διαφημισεις τα Ελληνικα καναλια για να παμε να αγορασουμε απο τα περιπτερα την μεγαλη MAME συλλογη για το pc με ολα τα arcade παιχνιδια του σε μια συλλογη των 6 DVD με 1 DVD την καθε φορα στο περιοδικο tomorrow.

Aυτό το τεύχος του Computer για όλους είναι μέσα του 2007, οπότε μιλάμε για MAME έκδοση 0.118 το αργότερο

Τα πιο παλιά romset που μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα είναι έκδοση 0.36 (MAME 2000) και 0.78 (MAME 2003).

Θα ήθελα πολύ να βρω ακόμα πιο παλιά sets, εποχής 1998. Φτιάχνω ένα period correct setup με Pentium ΙΙ και emulators που κυκλοφορούσαν το 98, όταν δηλαδή τους ανακάλυψα και άρχισα να θέλω να ασχοληθώ με αυτούς, πριν πάρω το πρώτο μου PC το 1999. Εχει ενδιαφέρον να βλέπω πως ήταν το emulation τότε, με όλα τα bugs κλπ που είχαν και πως εξελίχθηκαν.

Πίσω
Μπλουζα