Μικρό μου Πόνυ - My Little Pony (1986)

Πριν αφαιρεθεί το παραπάνω link για ευνόητους λόγους, παρατήρησα το όνομα του Danny De Vito στους τίτλους αρχής. Σε ποιον χαρακτήρα άραγε δίνει τη φωνή του;
 
johnny19818 είπε:
Πριν αφαιρεθεί το παραπάνω link για ευνόητους λόγους, παρατήρησα το όνομα του Danny De Vito στους τίτλους αρχής. Σε ποιον χαρακτήρα άραγε δίνει τη φωνή του;
Ο Ντανυ Ντε Vιτο εκανε τη φωνη του βασιλια των ξωτικων που στην ελληνικη μεταγλωττιση της ταινιας τον εκανε ο Γιαννης Ευδαιμων (Ροθμπαρτ στη Γιαπωνεζικη "Λιμνη Των Κυκνων") ενω στην ελληνικη μεταγλωττιση της σειρας τον εκανε ο Σπυρος Μπιμπιλας.

Ειναι το ξωτικο στη μεση, με το πρασινο στέμμα και το μενταγιον.

my-little-pony-the-movie-1-1.jpeg


my-little-pony-the-movie-1-1.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
candy είπε:
Σήμερα έπεσε στα χέρια μου το dvd με τον βούρκο και το αγόρασα προς 4,99 ευρώ.Η εικόνα όπως τότε,όμως η μεταγλώττιση τόσο άθλια που μου χάλασε την ανάμνηση.Περίμενα να ακούσω τη φωνή της Φριγκίτα (η κακιά μάγισσα) τη στιγμή που φώναζε :"που είναι το μπλούμ;" και απογοητεύτηκα...:eek:hboy:
Αυτό με το βούρκο είναι αυτό που θυμάμαι καλύτερα,το είχα πάρει από ένα βιντεοκλάμπ τότε του νονού μου και μου είχε μείνει αξέχαστο.
 
το βρηκα σε μια κασετα που ειχα και ειπα να το μοιραστώ μαζι σας ΝΎ)

 
Στους τίτλους πρόσεξα το όνομα του Danny Devito! Να είναι άραγε του γνωστού?!?!

Ευχαριστούμε για το απόσπασμα! :)
 
Μάλλον στην ερώτησή σου απαντανε οι johnny19818 (ανάρτηση 81) και Northstar (ανάρτηση 82). Είχα δει την ταινία με το βούρκο σε VHS και την είχα βρει συμπαθητική αν και όχι 100% του γούστου μου

Στην imdb στη σελίδα για την ταινία βλέπουμε πέρα από τον ντε Βίτο και την Μαντλίν Καν (1942-1999, γνωστή από τις ταινίες του Μελ Μπρουκς)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mak93 είπε:
το βρηκα σε μια κασετα που ειχα και ειπα να το μοιραστώ μαζι σας ΝΎ)

ποια ταινία των Πόνυ ήταν αυτή;

Είχα την βιντεοκασέτα με τις ιστορίες ''Η Λουλουδοπαρέα'' και ''Τα μαγικά νομίσματα'' (Μικρο μου πόνυ και οι φίλοι του Νο2) και θυμάμαι στο τέλος υπήρχε το βιντεο αυτό...
 
Thor είπε:
Μάλλον στην ερώτησή σου απαντανε οι johnny19818 (ανάρτηση 81) και Northstar (ανάρτηση 82).[...]
Yep! Sorry, μάλλον έλειψα πολύ & έχασα επεισόδια! :)
 
Το λάτρευα το μικρό μου πόνυ!


Την κασέτα με αυτή την ταινία πρέπει να την είχα δανειστεί τουλάχιστον καμιά εικοσαριά φορές! Ακόμα θυμάμαι τους περισσότερους διαλόγους απ'εξω. Και μου είχε μείνει τότε η απορία γιατί τα αστραπόφτερα πόνυ δεν καθάρισαν και το μέλι από πάνω τους(όταν τα φυλακίσει ένας βασιλιάς μέλισσα)όπως έκαναν με το βούρκο αφού είχαν μαγικά φτερά.
 
Crimson Moonlight είπε:
Το λάτρευα το μικρό μου πόνυ!
Και μου είχε μείνει τότε η απορία γιατί τα αστραπόφτερα πόνυ δεν καθάρισαν και το μέλι από πάνω τους(όταν τα φυλακίσει ένας βασιλιάς μέλισσα)όπως έκαναν με το βούρκο αφού είχαν μαγικά φτερά.

Το πρόβλημά τους σε εκείνο το επεισόδειο ήταν πως οι μέλισσες περιέλουσαν με μέλι όλα τα αστραπόφτερα (ή αλλιώς φτερωτά) πόνυ ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει πως ολονών τα φτερά ήταν καλυμμένα με μέλι με τα εξής αποτελέσματα:

1) Κανένα από τα αστραπόφτερα πόνυ δεν μπορούσε να πετάξει για να δραπετεύσει μιας και το μέλι έκανε τα φτερά τους πολύ βαριά

2) Κανένα από τα αστραπόφτερα πόνυ δεν μπορούσε να κάνει την ειδική κίνηση που στα αγγλικά την αποκαλούν Utter Flutter για την αντιμετώπιση εχθρών εφόσον δεν μπορούσαν να κουνήσουν τα φτερά τους πράγμα που επίσης σήμαινε πως...

3) ...κανένα από τα αστραπόφτερα πόνυ δεν μπορούσε να καθαρίσει το άλλο μιας και τα καλυμμένα με μέλι φτερά τους ήταν αδύνατον να κάνουν τα κόλπα που κάνουν συνήθως

Η δική μου απορία ήταν πως γίνεται στην ταινία να βλέπουμε ένα στρατό από καμιά τριανταριά αστραπόφτερα πόνυ τουλάχιστον, μετά στο επεισόδειο με τις μέλισσες (με τίτλο The End of Flutter Valley) να εμφανίζονται όλο κι όλο 6 αστραπόφτερα πόνυ και να ισχύει το ίδιο και στο επεισόδειο Τhe Return of Tambelon ενώ στο επεισόδειο Bright Lights να εμφανίζονται κανονικά ολα τα αστραπόφτερα πόνυ από την ταινία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι ένα αστραπόφτερο (εκείνο το γαλάζιο με τα καφέ μαλλιά) είχε ξεφύγει, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, έχω χρόνια να το δώ.


Στο επεισόδιο με το Τάμπελον κανονικά δεν θα'πρεπε να λείπουν όλα; Αφού κατοικούσαν στην δική τους κοιλάδα και όχι μαζί με τα άλλα πόνυ. Το γιατί εμφανίζονται τη μια πολλά και την άλλη λίγα εξηγείται εύκολα αν σκεφτείς ότι τα σχεδίαζαν στο χέρι και συχνά ξεχνούσαν ή παραμελούσαν (εγκληματικά) τί είχαν φτιάξει παλιότερα. Ούτε τα κανονικά πόνυ τα βλέπουμε όλα συνέχεια. Τις καημένες τις πριγκίπισσες μία φορά τις έδειξε μόνο (εκείνο το επεισόδιο ήταν ο τρόμος της παιδικής μου ηλικίας
:precry: ).
 
Νομίζω ότι ένα αστραπόφτερο (εκείνο το γαλάζιο με τα καφέ μαλλιά) είχε ξεφύγει, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, έχω χρόνια να το δώ.
Ναι, η Morning Glory/Αυγούλα είχε καταφέρει κουτσά στραβά να βγει από την κυψέλη όπου ήταν φυλακισμένα τα αστραπόφτερα πόνυ μόνο που επειδή δεν μπορούσε να πετάξει πολύ καλά μιας και τα φτερά της ήταν πασαλειμμένα με μέλι σαν φρυγανιές την ξαναέπιασαν μέσα σε 30 περίπου δευτερόλεπτα και την κλείδωσαν σε ένα απομονωμένο κλουβί για να μην ξαναφύγει. Αλλώστε γιʼαυτό το επεισόδιο The End of Flutter Valley είναι και το μεγαλύτερο της σειράς: αποτελείται από διάφορα αποτυχημένα σχέδια αποδράσεων το καθένα από τα οποία προσθέτει επιπλέον λεπτά στην υπόθεση.

Στο επεισόδιο με το Τάμπελον κανονικά δεν θα'πρεπε να λείπουν όλα; Αφού κατοικούσαν στην δική τους κοιλάδα και όχι μαζί με τα άλλα πόνυ. Το γιατί εμφανίζονται τη μια πολλά και την άλλη λίγα εξηγείται εύκολα αν σκεφτείς ότι τα σχεδίαζαν στο χέρι και συχνά ξεχνούσαν ή παραμελούσαν (εγκληματικά) τί είχαν φτιάξει παλιότερα. Ούτε τα κανονικά πόνυ τα βλέπουμε όλα συνέχεια.
Η Κοιλάδα Των Ονείρων (Dream Valley) όπου κατοικούν τα Μικρά Πόνυ και η Φτερωτή Κοιλάδα (Flutter Valley) όπου κατοικούν τα αστραπόφτερα ή αλλιώς φτερωτά πόνυ είναι και οι δυο τμήματα της Χώρας Των Πόνυ (Ponyland) και ο Grogar από το επεισόδειο The Return of Tambelon ενδιαφερόταν για ολόκληρη την χώρα των πόνυ και όχι μόνο για την Κοιλάδα Των Ονείρων. Αφού μόλις τα στρατεύματά του κατέλαβαν την Κοιλάδα Των Ονείρων σε χρόνο ρεκόρ, ο Grogar ανακοίνωσε πως σήμερα πήραν την Κοιλάδα Των Ονείρων και αύριο όλη την Χώρα των Πόνυ. Οπότε είναι λογικό πως άδειασε και την Φτερωτή Κοιλάδα πιάνοντας τα αστραπόφτερα πόνυ. Μπορώ να δεχτώ πως στο επεισόδιο The Return of Tambelon oι σχεδιαστές ζωγράφισαν μόνο τα 6 αστραπόφτερα πόνυ που είχαμε δει στο επεισόδειο The End of Flutter Valley επειδή ήδη είχαν να συμπεριλάβουν στην υπόθεση πάνω από πενήντα πόνυ μιας και δώσανε ρόλο σε όλα τα πόνυ που είχαν ατάκες σε προηγούμενα επεισόδια της σειράς και μέσα στο μπουλούκι από φυλακισμένα πόνυ μπορεί να εννοηθεί πως και τα υπόλοιπα αστραπόφτερα πόνυ υποτίθεται πως είναι εκεί και απλώς δεν τα βλέπουμε. Και σε άλλα επεισόδια όπου δε βλέπουμε όλα τα Μικρά Πόνυ θεωρώ δεδομένο πως τα πόνυ που δεν εμφανίζονται είναι απασχολημένα κάπου εκεί τριγύρω αλλά εμείς δεν τα βλέπουμε επειδή η υπόθεση του επεισοδίου δεν τα αφορά. Όμως το ό,τι στο επεισόδιο The End of Flutter Valley εμφανίζονται μόνο 6 αστραπόφτερα πόνυ παρά το γεγονός οτι αυτο ήταν το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς που το κοινό είδε αμέσως μετά την ταινία όπου θυμούνταν πολύ περισσότερα αστραπόφτερα πόνυ να πολεμάνε τον βούρκο και παρά το γεγονός ό,τι αυτό ήταν το μοναδικό επεισόδειο όπου τα αστραπόφτερα πόνυ ήταν πρωταγωνιστές και όχι δευτερεύοντες χαρακτήρες δείχνει πως οι σεναριογράφοι δεν έπαιρναν πολύ στα σόβαρα το κοινό τους. Προφανώς θα είπαν, «Έλα βρε, δεν πειράζει, ας παρουσιάσουμε μόνο 6 από τα αστραπόφτερα πόνυ για να προωθήσουμε μερικά από τα κουκλάκια που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει περίπτωση να προβληματιστούν τα πεντάχρονα που βλέπουν τη σειρά σχετικά με το που πήγαν τα υπόλοιπα ». Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, ότι είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς που πήγαν τα υπόλοιπα αστραπόφτερα πόνυ. Με τα υπόλοιπα μικρά πόνυ σε άλλα επεισόδια, μπορώ να εξηγήσω την απουσία κάποιων από επεισόδιο σε επεισόδιο αλλά στο επεισόδιο The End of Flutter Valley όπου κεντρικό γεγονός είναι η Γιορτη του Ηλιου και η λατρεία της Πέτρας Του Ήλιου (και η μετέπειτα κλοπή της) θα περίμενε κανείς πως, αφού η Πέτρα Του Ήλιου είναι τόσο σημαντική για τα αστραπόφτερα πόνυ μιας και παρέχει την ενέργεια που κρατάει ζωντανή την κοιλάδα τους ,θα ήταν εκεί όλα τα αστραπόφτερα πόνυ για να γιορτάσουν και δε θα διάλεγαν εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα ώστε όλα (εκτός από 6) να απουσιάζουν. Φυσικά υπάρχουν και τα πλεονεκτήματα του να εμφανίζονται μόνο 6, π.χ. υπήρχε χρόνος ώστε το καθένα να μας δείξει την προσωπικότητά του αλλά παρόλα αυτά παραμένει ένα από τα ανεξήγητα σημεία της σειράς.

Τις καημένες τις πριγκίπισσες μία φορά τις έδειξε μόνο (εκείνο το επεισόδιο ήταν ο τρόμος της παιδικής μου ηλικίας).
Τις πριγκίπισσες πόνυ μπορεί να τις έδειξαν μόνο μια φορά στο επιλεγμένο επεισόδιο-διαφημιση για τα κουκλάκια τους (το οποίο είναι πράγματι ένα από τα πιο τρομαχτικά της σειράς) αλλά τουλάχιστον έτσι δεν άλλαξαν τον αριθμό τους από επεισόδιο σε επεισόδιο και η απουσία τους από προηγούμενα επεισόδια πάνω κάτω εξηγείται στο επεισόδιο αφού οι πριγκίπισσες ζούσαν απομονωμένες και τα υπόλοιπα πόνυ δεν γνώριζαν στα σίγουρα αν αυτές οι πριγκίπισσες υπήρχαν στα αλήθεια ή αν ήταν θρύλος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Μεγάλα Αδέλφια/Big Brother Ponies που εμφανίστηκαν μόνο σε ένα επεισόδιο όπου η απουσία τους σε προηγούμενα δικαιολογείται με την πρόφαση πως λείπουν σε ταξίδια (απλή αλλά λογική εξήγηση και μακάρι να είχαν πει κάτι παρόμοιο και για τα υπόλοιπα αστραπόφτερα πόνυ που εμφανίζονται μόνο όταν βολεύει).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά το Rescue from Midnight Castle και το Escape from Catrina υπάρχουν στα ελληνικά ή όχι;

EDIT: Τα βρήκα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα