Μουσείο - Ελληνικά γαριδάκια!!!

mitsakos είπε:
Πάντως εγώ είμαι διατεθειμένος να προσφέρω όλες τις λεπτομέρειες όσον αφορά τα συστατικά από την σακούλα μου. προκειμένου να επανακυκλοφορήσουν τα φοφίκο :cool:

se perimeno akoma mitsako na valeis to opisthofilo ton fofico :)
 
Μητσάκο τι να πω... ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!! :worship:

Απίστευτη συλλογή, ξύπνησες πολλές αναμνήσεις!

Δεν φανταζόμουν ούτε θυμόμουν ότι υπήρχε τόσο μεγάλη ποικιλία... μέχρι και γαριδάκια "ΨΙΤ, ο ιππότης της λακούβας"!!!!!!! :eek:

Αλήθεια θυμάται κανείς τα "ΠΑΥΣ"; Ηταν κάτι μεγάλα γαριδάκια, από τα αγαπημένα μου...
 
Ελπίζω να έχεις πακετάκι Φοφίκο!

Τέλεια συλλογή! Μπράβο!
 
Για όσους εχουν δεί μόνο την πρώτη σελίδα:

Φωτογραφίες υπαρχουν στις σελίδες 1, 3, και 6 (τα φοφίκο είναι στην 6) :cool:
 
Πολύ καλό!

Μπράβο!

Ευτυχώς ή δυστυχώς θυμάμαι ελάχιστα από αυτά γιατί δεν πολυέτρωγα γαριδάκια μέχρι τα 15 μου λολ -με πείραζαν στο στομάχι.

Αλλά θυμάμαι σίγουρα τα βασικά: (φυσικά τα) φοφίκο, πακοτίνια, πιτσίνια, πιτσα μεξικανα, δρακουλίνια και κάποια άλλα από τις διαφημίσεις όπως τα βιντεο και τις ωραίες πατάτες με την διαφήμιση με τον Χάρρυ Κλυνν.

Και απορώ, σας άφηναν οι δικοί σας να τρώτε τόσα γαριδάκια; Σας έδιναν χρήματα για να τα αγοράζετε; Γιατί σε εμάς έπεφτε πολλή χούντα, μόνο τσιπς αγοράζαμε και από τα άλλα με το σταγονόμετρο (και στην αδερφή μου που δεν την πείραζαν). Και στο σχολείο μας δεν τα είχε το κυλικείο, πάλι μόνο τσιπς θυμάμαι.

mitsakos είπε:
Nα τα περάσω αν είναι στο post της καταγραφής,

Μπόζο ή Bozo;
Θυμάμαι το τραγουδάκι στην διαφήμιση τους: τώρα όλα τα παιδάκια, μπόζο τρώνε γαριδάκια!


@mitsakos:



αφού κάνεις τόση δουλειά με τα σκαναρίσματα, ελπίζω να τα φτιάχνεις σε μια σωστή βάση δεδομένων ώστε το αρχείο να είναι χρηστικό.
 
Παιδιά γνωρίζει κανείς πως λεγόντουσαν αυτά και αν κυκλοφορούν ακόμα? Το μόνο που θυμάμαι είναι πως είχαν τέλεια γεύση και τα έτρωγα μικρός στο δημοτικό!

Ορίστε και ένα πρόχειρο σχεδιάκι που έκανα για να δείτε πως είναι:

24083446.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mitsakos είπε:
@Starbuck: Ποιά χρονολογία κυκλοφόρησαν?
Τα Μπόζο είναι από τα πιο παλιά πράγματα που θυμάμαι. Θα τα τοποθετούσα τέλη ʼ70 αρχές ʼ80. Ο Μπόζο ήταν μάλλον κάποιος Έλληνας κλόουν και είχαν βγει αντίστοιχα και γαριδάκια που είχαν απʼ έξω έναν κλόουν, μάλλον σε σκίτσο. Έχω μια αμυδρή ανάρτηση πως το σακουλάκι ήταν τάχα σε άσπρο χρώμα.

Θυμάμαι να τα αγοράζω σε έναν κινηματογράφο στο διάλειμμα και να βρίσκω μέσα ένα μικρό παζλ σε ένα δεύτερο σακουλάκι.
 
Starbuck είπε:
Τα Μπόζο είναι από τα πιο παλιά πράγματα που θυμάμαι. Θα τα τοποθετούσα τέλη ʼ70 αρχές ʼ80. Ο Μπόζο ήταν μάλλον κάποιος Έλληνας κλόουν και είχαν βγει αντίστοιχα και γαριδάκια που είχαν απʼ έξω έναν κλόουν, μάλλον σε σκίτσο. Έχω μια αμυδρή ανάρτηση πως το σακουλάκι ήταν τάχα σε άσπρο χρώμα.
Θυμάμαι να τα αγοράζω σε έναν κινηματογράφο στο διάλειμμα και να βρίσκω μέσα ένα μικρό παζλ σε ένα δεύτερο σακουλάκι.
Τα Μπόζο κυκλοφορούσαν σίγουρα το 1973. Και όντως ήταν το σακουλάκι λευκό, ο Μπόζο ήταν ζωγραφισμένος στην μπροστινή όψη, υπήρχε γύρω από το σκίτσο αυτό ένα μικρό κόκκινο περίγραμμα και ο φιόγκος γύρω από το λαιμό του ήταν ανοιχτό μπλε. Η τιμή ήταν 20 λεπτά (της δραχμής). :)
 
jumaru17 είπε:
Παιδιά γνωρίζει κανείς πως λεγόντουσαν αυτά και αν κυκλοφορούν ακόμα? Το μόνο που θυμάμαι είναι πως είχαν τέλεια γεύση και τα έτρωγα μικρός στο δημοτικό!Ορίστε και ένα πρόχειρο σχεδιάκι που έκανα για να δείτε πως είναι:

24083446.jpg

Η ζωγραφιά τα σπάει! :headbangdude:
 
τα μποζο κυκλοφορουσαν σιγουρα την δεκαετια του 70.Ημουν στις πρωτες ταξεις του δημοτικου και τα αγοραζα.Φανταστικη γευση ! Για μενα αυτα ηταν τα νοστιμοτερα γαριδακια που εχω φαει και τα θυμαμαι ακομη.
 
Είσαι φοβερός! Μας πήγες όλους πολλάαα χρόνια πίσω! :D Έχεις δημιουργήσει ένα από τα σημαντικότερα thread του forum!

:bow:

:thanx2:
 
Πήγα και πήρα από το πατρικό μου τη συλλογή subbuteo που είχε διασωθεί για να ανεβάσω φωτογραφίες και να τις μοιραστώ μαζί σας και μέσα στη σακούλα βρήκα ένα ( άδειο φυσικά ) σακουλάκι tsipers!! Προφανώς την τελευταία φορά που έπαιξα subbuteo κατανάλωσα και το συγκεκριμένο προίόν! Μάλιστα υπήρχαν και υπολλείμματα από πατατάκια μέσα στη σακούλα και μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω :p

Εντάξει ο mitsaras έχει ήδη ανεβάσει φωτογραφία από tsipers αλλά δύο ακόμα δεν πιστεύω να πειράζουν!
 
Έχω πάθει πλάκα απο τις φωτογραφίες, χίλια μπράβο! :hurrah: :worship:
 
Θεϊκό ποστ! Mitsako μας έχεις τρελάνει λέμε....
 
γιατι δεν μπορω να βρω πια τι και τι?τα εβγαζε η παπαδοπουλου νομιζω ειχαν μια γευση που δεν υπαρχει πουθενα αλλου τα ρημαζα μεχρι που δεν ξαναβρηκα πουθενα
 
Μητσάκο είσαι ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι το πιο όμορφα νοσταλγικό thread που υπάρχει ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!

Μου κάνει τρομερή εντύπωση που κρατήσατε όλα αυτά τα σακουλάκια, όλα αυτά τα χρόνια!!!!! Πώς ήξερες ότι μια μέρα θα έχουν τόσο μεγάλη αξιά????

Πραγματικά πρέπει να μπουν σε μουσείο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

100000000000000 ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
@butterfly :

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Η αλήθεια είναι ότι δέν μπορώ να αποχωριστώ πράγματα που έχουν συναισθηματική αξία για μένα, έτσι και έμεινε αυτή η συλλογή ανέπαφη, με μερικές εξαιρέσεις δυστυχώς όπου ο χρόνος ήταν αμείλικτος... :(
 
Πίσω
Μπλουζα