Μπομπ ο Σφουγγαράκης - SpongeBob SquarePants (1999)

και ΓΙΑΤΙ θίχτηκαν οι Αμερικανογκέουλες?

:animrolleyes:
 
Τί έγινε παιδιά; Τις κατεβάσατε τις δύο αυτές σεζόν;

(1η και 3η που είχα δώσει στην αρχή του topic)

Ωραία λοιπόν, τρέξτε να κατεβάσετε και την 2η σεζόν.

Ανέβηκε στο γνωστό σημείο και έχει ήδη αρκετό κόσμο,

οπότε μην σας ανησυχεί, έχει ικανοποιητική ταχύτητα.

 
Ξέρει κανείς σε ποιόν κύκλο είναι το επεισόδιο με το πάρτυ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[spoiler INFO FOLLOWS]

Θεωρώ ότι μιλάς για το επεισόδιο που κανονίζει το πάρτυ με μία απελπιστικά μεγάλη λίστα και όλοι βαριούνται αρχικά (κυρίως επειδή θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο - ακόμα και όταν πάνε να περάσουν ευχάριστα) μέχρι που κλειδώνεται έξω από το σπίτι του και μέσα γίνεται ένα απίστευτο πάρτυ, χωρίς τον ίδιο...

Σεζόν 3.

Όνομα: Party Pooper Pants

Στο αρχείο torrent: 11_Party_Pooper_Pants.avi

partypooperpantsja8.jpg


Άντε και επειδή σε συμπαθώ:

Η λίστα με τις δραστηριότητες του πάρτυ

8:00-8:05: Άφιξη όλων των καλεσμένων

8:05-8:15: Αρχικές παρατηρήσεις σχετικά με την λειτουργία του πάρτυ και έπειτα γενική συζήτηση

8:15-8:27: Χειροτεχνία και βεβαίως μοίρασμα των ταμπελών με τα ονόματα

8:27-8:37: Κατανάλωση κράκερ και διαγωνισμός "περιστροφής γλώσσας";

8:37-8:52: Δυνατή ανάγνωση των κόμικ από τις εφημερίδες

8:52-9:03: Ώρα για το κέικ

9:03-9:07: Δυνατό γέλιο, παρακαλώ

9:07-9:20: Διαγωνισμός συλλαβόγριφων - τρέχωντας όμως!!!

9:20-9:38: Θεατρική παράσταση με κουκλοδακτυλοθέατρο

9:38-9:57: Το μήλο της φιλανθρωπίας

9:57-10:00: Μαραθώνιος χορού με ηλεκτρονικό ζωήφιο;;; (οι γυναίκες επιλέγουν εδώ)

10:00-10:09: Χορέψτε μέχρι εξάντλησης (Dance your pants off)

10:09-10:41: Αστεία (ανέκδοτα) με το γνωστό κτύπημα της πόρτας... - τοκ τοκ - ποιος είναι;

10:41-10:47: Κουβέντα με ανάλαφρο θέμα μεταξύ του Καλαμάρι και του Κου Καβουρι

και εάν μπορείς βρες και το easter egg που έκρυψα στο μήνυμα

Ουφ... πολύ δύσκολο πρόγραμμα... μα που είναι ο Μπομπ;

(ωραίο επεισόδιο αφού σου αρέσουν τα πάρτυ είναι και αυτό με τις τσούχτρες


Jellyfish Jam - Πρώτη Σεζόν - 07b_Jellyfish Jam.avi)


Enjoy... :)
 
spoiler Ambu!

Ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου επεισοδια!Ειδικα εκει με τις λιστες συζητησης...

"θα ειναι το καλυτερο παρτυυυ!!"
 
ambu_dare είπε:
Σεζόν 3.Όνομα: Party Pooper Pants

Στο αρχείο torrent: 11_Party_Pooper_Pants.avi
Thanks a million Ambu!!! Η εγκυκλοπαίδεια ξαναχτύπησε :thumbup:

BTW το εν λόγω επεισόδιο είναι απο τα πλέον must της σειράς ....
 
Μην με ευχαριστήτε...

Διαβάστε το αρχικό μου μήνυμα πιο προσεκτικά και δεν

θα χρειαστείτε την βοήθεια μου ξανά για αυτό το θέμα...

;)

Επεισόδια αξιόλογα υπάρχουν πολλά... πάρα πολλά.
 
ενταξει, μιλαμε για τρελο σκηνικο!

δυστυχως μονο αυτοι που εχουν δει το anime "deathnote" θα καταλαβουν τι παιζει..

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=J2avdf289OY]YouTube - DeathSponge NotePants
 
Αμφιαταλαντεύτηκα πολύ πριν αρχίσω να γράφω την γνώμη μου για τον Μπόμπ Σφουγγαράκη και δεν θα το επιχειρούσα στο τέλος με το φόβο μήπως παρερμηνευτούν τα λόγια μου και θεωρηθώ ύπερ του δέοντος συντηρητική όσον αφορά το θέμα...Ένα πράγμα λοιπόν που κάνω σαφές απο την αρχή είναι ότι σας εκτιμώ πολύ για να μετατρέψω το θρεντάκι σε αρενα ανταλλάγης "πυρών"...Αν δεν το έκρινα σαν παιδικό,μέσα απο το πρίσμα του γονιού,ίσως ο Μπομπ να τύχαινε καλύτερης μεταχείρισης και εκτίμησης μέσα στο μυαλό μου. Από ένα επεισόδιο που έτυχε να δω (του έδωσα ευκαιρία και δεν στάθηκα σε λόγια άλλων) που ο Πάτρικ έχει μια σημαία στα οπίσθια (συγνώμμη για την έκφραση,αλλά έχει σημασία η εικόνα που με έκανε να κατασταλάξω αρνητικά),θεώρησα πως δεν είναι κάτι που θα με ευχαριστούσε να βλέπει ο γιός μου...Ο Μπόμπ μπορεί να έχει την λογική των Σίμπσονς(καρτούν κορυφή για το είδος του) αλλά εκεί έγγυται και το πρόβλημα...Οι Σίμπσον είναι περισσότερο ξεκαθαρισμένο στο μυαλό όλων ότι δεν πρόκυται για ένα καθόλα αθώο παιδικό και ότι απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό,με το Μπομπ όμως δεν ισχύει το ίδιο...Τα προιόντα και η τηλεθέαση στοχεύει εξ' ολοκλήρου τις μικρές ηληκίες και νομίζω πως αυτό είναι στην τελική αυτό που με εξοργίζει περισσότερο,ο τρόπος που το διαχειρίζονται,γιατί αναρωτιέμαι αν μια παιδική ψυχή μπορεί να φιλτράρει εύκολα ¨μεγαλίστικο" χιούμορ...Μια επιπλέον αγανάκτηση ίσως να έχω γενικά με τα παιδικά-σκουπίδια που σερβίρονται στα παιδιά μας και μεις καλούμαστε να κάνουμε το φίλτρο που θα τα προστατέψει...Εν ολίγοις αν ο Μπόμπ δεν πλασαρόταν σαν ένα αθώο παιδικό που ε και τι έγινε βρε αδελφέ να το δει το παιδί,ίσως και να μην τα έγραφα με τόσο σθένος όλα αυτά...όπως είπα αν ήμουν χαλαρή και το έβλεπα μόνη μου και όχι με τον 4χρονο γιο μου ίσως να μιλούσα ακόμη με συμπαθεια για το συγκεκριμένο καρτούν...Συγνώμμη αν σας χάλασα την διαθέση με όλα αυτά,πραγματικά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου...ίσως και εγω να κανω το λάθος και να φορτώνω όλα τα κακώς κείμενα στον Μπομπ,γι αυτό θέλησα να μοιρασθώ τις ανησυχίες μου αυτές μαζί σας,γιατί όπως σας είπα...σας εκτιμώ....
 
συμφωνώ.. εχω δει και εγω διάφορα κουφά σαν αυτό με την σημαία...

εχω μια κουβέρτα ίδια για 2πλο κρεβάτι,σωστός??

cwsbfacesgl.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
misspepper εχεις χιλια δικια σε οτι λες.

δυστυχως ομως το ενηλικο χιουμορ υπαρχει σε πολλες δουλειες που θεωρουνται οτι εχουν ως target group τα παιδια.

θυμαμαι π.χ. στον "καρχαριομαχο" της ντισνευ νομιζω, εκεινα τα δυο ψαρια με τα ραστα που ηταν φυσικα τρελα μαστουρια.. μου εκανε τρομερη εντυπωση η εμφανιση τους κ το πως τα παρουσιασανε.

γενικα, αν ειχα παιδι, θα του εβαζα μονο τα παλια κλασσικα παιδικα.. τουλαχιστον για οσο ειχα λογο στο τι θα βλεπει, γιατι μετα αν μπλεξει με σχολεια κτλ, θα θελει να βλεπει οτι κ τα αλλα παιδακια.

μου αρεσει πολυ το χιουμορ του μπομπ κ το "καψιμο" του πατρικ αλλα ειμαι κ καποιας ηλικιας, ετσι? δυστυχως οι εναλλακτικες σου ειναι κατι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ βαρετα οπως η ντορα η μικρη εξερευνητρια που ειναι αθλιο κ υποτονικο μεχρι αηδιας. δεν μπορουνε να ξαναβαλουνε το σουσαμι ανοιξε που ειναι για μικρες ηλικιες κ τα εσπαγε κιολας?
 
Death2Eliza είπε:
θυμαμαι π.χ. στον "καρχαριομαχο" της ντισνευ νομιζω, εκεινα τα δυο ψαρια με τα ραστα που ηταν φυσικα τρελα μαστουρια.. μου εκανε τρομερη εντυπωση η εμφανιση τους κ το πως τα παρουσιασανε.
Και σε άλλα παιδικά animation βάζουν Ενήλικο χιούμορ, και καλά για να διασκεδάσουν τους Ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους.

Αυτό που περιγράφεις στον καρχαριομάχο δεν είναι τίποτα. Στο Madagascar, έχουν αρκετό απαράδεκτο χιούμορ, που δεν απευθύνεται καθόλου σε παιδιά.

Death2Eliza είπε:
δεν μπορουνε να ξαναβαλουνε το σουσαμι ανοιξε που ειναι για μικρες ηλικιες κ τα εσπαγε κιολας?
Θα ήταν ωραίο να το ξαναδούμε στην Ελληνική ΤV, αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζει με την κουλτούρα μας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα μου επιτρέψετε να πω κάτι τελευταίο που είναι εντελώς off topic αλλά νοιώθω την ανάγκη να το πω...Έχετε αναρωτηθεί πως γίνεται οι γονείς μας (που στο μεγαλήτερο ποσοστό έχουν βγάλει ένα δημοτικό,δεν το λέω φυσικά υποτιμηκά αυτό, άλλοι καιροί τότε...),να έχουν μια συντηρητική ναι μεν αλλά ποιοτική τηλεόραση την δεκαετία του 80 και εμείς που υποτίθεται πως ένα λύκειο το έχουμε βγάλει και συνεπώς το βιωτικό και πνευματικό επίπεδο έχει ανέβει,να αρκούμαστε στωικά σε αυτή την ανεκδιήγητη υποκουλτούρα που τόσο μεθοδικά με τα χρόνια μας έμαθαν να την δεχόμαστε σαν δεδομένη και φυσιολογική;....Όσο και αν θέλω εγώ να προστατέψω το γιό μου απο τα διάφορα παιδικά, συναναστρεφεται όπως πολύ σωστα είπε η αγαπητή death2eliza τα άλλα παιδάκια και αρχίζει και αναρωτιέται εύλογα γιατί να μην βλέπει για παράδειγμα τον Μπομπ το σφουγγαράκη ή δεν έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ήρωα,οπότε η προσπάθειά μου πάει στράφι... Θα περιορίσω την κουβέντα μου και παλι για την παιδική ζώνη και να σας πω χαρακτηριστικά μια πολύ όμορφή φράση, που την έιπε ο πολύαγαπημένος παραμυθάς μας Ευγένιος Τριβιζάς (με επιφύλαξη αυτό γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρη)...Είπε λοιπόν ότι τα παιδιά της δεκαετίας του 80 έιχαν την τύχη να μεγαλώσουν με πολύ όμορφες εικόνες και σαν παιδια!!...Οι υπόλοιπες γενιές απλώς...και ξαφνικά!...μεγάλωσαν....Και γω συνεχίζω και αναρωτιέμαι γιατί δεν αντιδράμε ώστε να σταματήσει κάποτε αυτό...;...Δεν θυμάμαι αν έχω γράψει κάτι παρόμοιο στο φορουμάκι...αν ναι λυπάμαι που αναλώνω την κουβέντα στα ίδια και τα ίδια...ένεκα η αγανάκτιση...
 
Φίλη μου,χωρίς να επεκταθώ κι εγώ πολύ,θα πω ότι συμφωνώ σε πάρα πολλά σημεία μαζί σου.

Σίγουρα ο Σφουγγαράκης ΔΕΝ είναι και τόσο....παιδικό τελικά (δεν το έχω δει-από όσα ακούω και διαβάζω κατά καιρούς το λέω αυτό,το ξεκαθαρίζω) και σίγουρα τα σημερινά παιδικά είναι διαφορετικά από αυτά που βλέπαμε εμείς.

Εγώ χαίρομαι κάθε φορά που μπορώ να δώσω σε κάποιον φίλο μου γονέα,κάποια από τα παλιά παιδικά που έχω συγκεντρώσει,να βάζει στο παιδί του να βλέπει,μέχρι βέβαια να μη μπορεί να το "ελέγξει" άλλο αυτό.Διότι,εδώ που τα λέμε,δε μπορεί και να απομονώσει το παιδί του από την εποχή,δε θα ήταν και σωστό άλλωστε !

Είναι δύσκολο θέμα αυτό και είναι ένας πονοκέφαλος για τους γονείς.Τι να πω,μακάρι να γίνει μια στροφή της TV προς τα πιο παλιά,πιο αθώα παιδικά,αν και μάλλον αυτό αποκλείεται...
 
Αγαπητέ Μάνο αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα...Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση το παιδί μου να μεγαλώσει απομονωμένο απο την εποχή του,γιατί όχι μόνο δεν είναι σωστό αλλά εγκυμονεί και κινδύνους στην ψυχολογία του επειδή θα νοιώθει μονίμως εκτός κλίματος απο τα υπόλοιπά...Ως ένα βαθμό λοιπόν προσπαθώ να κάνω ότι περνά απο το χέρι μου ώστε να μεγαλώσει όσο το δυνατόν "αθωότερα" όπως αρμόζει στα χρόνια του...δεν διατηρώ φρούδες ελπίδες πως θα μεγαλώσει σαν εμένα γιατί έχουν αλλάξει πολλά απο τότε και όχι μόνο η τηλεόραση...όσον αφορά τα παιδικά ,δεν ζητάω πολλά νομίζω,έναν επαρκή σεβασμό απέναντι στα παιδιά που στο κάτω κάτω είναι αυτονόητος και αδιαπραγμάτευτος...Ευχαριστώ για την κατανόησή σας,γι αυτό τα έβαλα όλα αυτά επι τάπητος άλλωστε ,γιατί μου αρέσει να κουβεντιάζω τέτοια θέματα μαζί σας και παίρνω και γω πολλά πράγματα απο την γνώμη σας... Παρακαλώ να συνεχίσετε την κουβεντούλα σας με γνώμονα το θρεντάκι(αν μπορείτε βεβαίως μετά απο τέτοια παρένθεσή εκ μέρους μου :D )....
 
Επ, να πω και εγώ την γνώμη μου που και παιδάκι είμαι αλλά έχω και ένα παιδάκι δικό μου;

Ναι ο Μπομπ απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να το βλέπουν και παιδιά τριών και τεσσάρων χρονών. ΟΚ, αναγνωρίζω ότι χρειάζεται κάποιο "φιλτράρισμα" ως προς ποια επεισόδια θα προβάλλονται και ποια όχι, αν και από μόνα τους τα παιδιά δείχνουν εμφανή προτίμηση σε κάποια από αυτά, ενώ άλλα τα φοβούνται και δεν θέλουν να τα βλέπουν (π.χ.: με τον ιπτάμενο ολλανδό). Δεν είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για τα παιδιά, αλλά μην λέμε ότι και τα παλαιότερα ήταν καλύτερα. Απίστευτη βία, κυνισμός, βία ξανά, ειρωνεία, κλπ (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Μην μου πει κανείς ότι τα πολυπαιγμένα Μπαγκς Μπάνι ή τα Μίκυ Μάους είναι πολύ καλύτερα. Μην ανησυχείς πάντως misspepper, το παιδί σου δεν θα πάθει κάτι αν βλέπει και ένα Μπομπ μία στις τόσες, και είμαι σίγουρος θα μπορέσεις να βρεις μερικά όμορφα επεισόδια που να είναι αποδεκτά από το μητρικό σου ένστικτο, ώστε να έχει έστω το παιδί σου μία μικρή επαφή με μία πολύ αναγνωρίσιμη φιγούρα της εποχής μας για τα μικρά παιδιά.

Όσο για την αγαπητή Death2Eliza το μόνο που έχω να πω, είναι ότι η Ντόρα είναι απίστευτο και πολύ πετυχημένο κινούμενο για τα παιδιά, καθώς τηρεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βοηθήσει το παιδί να μάθει γράμματα/αριθμούς/αγγλικά, αλλά και έννοιες όπως η φιλία/οικογένεια/κλπ. Το μυστικό είναι αυτό που αποκαλείς βαρεμάρα: επανάληψη σε συνδυασμό και με την συμμετοχή από το παιδί. Είναι ένα πλήρως αλληλεπιδραστικό κινούμενο για τα παιδιά και πίστεψε με μαθαίνουν αρκετά έως πολλά από την Ντόρα (σίγουρα πολύ περισσότερα από τον Μπομπ, το παραδέχομαι). Δεν ξέρω εάν έχεις παιδί ή βαφτιστήρι, πάντως άμα της δώσεις μία ευκαιρία συντροφιά με ένα παιδάκι και συμμετάσχεις και εσύ, τότε θα δεις ότι είναι πολύ όμορφο σαν σύλληψη.

Αυτά, πάω να δώ πέντε-έξι επεισόδια Μπομπ και Ντόρα να στανιάρω, άλλωστε είναι ΣΚ, οι μόνες μέρες που επιτρέπεται η τηλεόραση στο σπίτι για την μικρή, καθώς τις άλλες έχει σχολείο (να έχουμε και ένα μέτρο).
 
Αγαπητέ ambu dare,ήταν λιγάκι αγένεια απο μέρους μου να κλείσω το "θρεντάκι " μέσα στο θρεντάκι που άνοιξα,ώστε όλα τα "παιδάκια" να εκφραστούμε επι του θέματος. :eek: ..Θεώρησα απλώς ότι είχα αποπροσανατολίσει και μονοπωλήσει πολύ την κουβέντα...(αλήθεια τι συζητούσατε εξ αρχής... :D .)...Θα σου πω πως απο τα λεγόμενα σου κατάλαβα πως είσαι ένας συνειδητοποιημένος γονιός και τεκμηρίωσες όμορφα τα όσα είπες αλλά θα διαφωνήσω σε ένα δύο πραγματατάκια...Πρώτα απ ' όλα τα κλασικά πλέον μικύ μάους και μπάγκς μπάνυ έχουν ένα όμορφα περασμένο χιούμορ που ενδείκνυται για όλους και που εμένα προσωπικά δεν με κάνει να προβληματίζομαι για το αν πρέπει να τα δει ο γιός μου...(άλλωστε μην ξεχνάμε πως οι καταβολές των εν λόγω καρτούνς είναι στις δεκαετίες του 30 μέχρι και του 50 και απευθύνονταν και σε ενήλικους αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για το ίδιο μεγαλίστικο χιούμορ του Μπομπ ή των Σίμπσον,ούτε παραπέμπουν στους φίλους μας τα μαστουρόψαρακια απο τον καρχαριομάχο...)...Οπότε θα συμφωνήσω με τον φίλτατο Μάνο και θα πω και γω...χαλαρά :D !Στο σκέλος που λες για την Ντόρα θα συμφωνήσω γιατί θεωρώ όαση πλέον το εν λόγω παιδικό και όταν οι επιλογές σου μάλιστα περιορίζονται ανάμεσα στην Ντόρα και το παιδί μούμια που είδα προσφάτως στο στάρ... :angry: ...θα ψηφίσω Ντόρα και πάλι Ντόρα...όντως επιμορφωτικό και δεν προσβάλλει τις σταθερές αξίες όπως η οικογένεια και φιλία ...αλλά καταλαβαίνω απόλυτα την death2eliza ,όταν λέει περι βαρεμάρας...Η Ντόρα φτάνει μέχρι ενός σημείου χωρίς να εμβαθύνει καθόλου έννοιες και πράγματα(λέει αυτή είναι η γιαγιά μου και την αγαπώ...μέτρα τώρα πόσα τετράγωνα χρειάζονται για την βρούμε.. :xm: .)...Αν ήταν έστω σαν τον τάο τάο θα με κάλυπτε λίγο περισσότερο...Αλλά απο την αναβροχιά καλό και το χαλάζι που λένε...Και τέλος να πω ,πως ο υιός μου έχει δει επεισόδια απο τον Μπόμπ(δεν είμαι και... παπαδιά βρε παιδιά.. :D .)απλώς δεν τον βλέπει συνέχεια και αυτό γιατί με κουράζει να σκέφτομαι πότε θα σκάσουν μύτη τα οπίσθια του Πάτρικ και να χαλασθώ πάλι η μάνα,γι αυτό ενίσταμαι και λέω πως αυτό είναι κάτι με το οποιό, καλό θα ήταν να ασχοληθούν οι υπέυθυνοι προγραμμάτων (που μετράνε μόνο όσες διαφημίσεις για παιχνίδια θα βάλουν ανάμεσα στα παιδικά)!....Τι να πρωτοκάνουμε πια και μεις οι έρμοι οι γονείς.... :shake: Σε αυτό μάλλον με κατανοέις απολύτα! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
manos426f είπε:
συμφωνω οτι ειναι ανωτερα, αλλα ας ειμαστε κ λιγο δικαιοι.

ο μπομπ κατηγορειται οτι ειναι γκει κ πλασαρει αυτη την εικονα υποσυνειδητα στα παιδια. ολοι ομως τεινουν να ξεχνανε οτι ο μπαγκς μπαννυ με την πρωτη ευκαιρια πεταγε την σκουφια του να ντυθει γυναικα και το εκανε με τοση απολαυση κ επιτυχια το χρυσο μου! ψεματα? αυτος δεν παραπεμπει στον τρανσεξουαλισμο δλδ?

θελω να πω πως αν τα ψειρισουμε βρισκουμε ενα σωρο τετοια. παντως το γεγονος οτι ο μπομπ εννιοτε ειναι παραπανω προκλητικος δεν αλλαζει. το συζηταγαμε με την queen τις προαλλες κ μου ελεγε για ενα επεισοδιο οπου ο πατρικ ψαχουλευε τα παντελονια του μπομπ (ενω ο δευτερος τα φορουσε!) κ επαιξε ενας διαλογος περιπου σαν κ αυτον: (δεν ειναι ακριβως κατα λεξη, αυτο θυμοταν η queen)

μπομπ¨" δεν πρεπει να το κανεις αυτο, ειμαστε κ οι δυο αγορια"

πατρικ:" παλιοτερα δεν σε πειραζε!"

οκ, ειναι ξεκαρδιστικο για εμας, αλλα του ματς για τα πιτσιρικια!

τεσπα, ηθελα απλα να πω πως καποιες φορες βαλονται καποια συγκεκριμενα σοου κ καποια αλλα, λογω ρετροσυνης, παιρνουνε συγχωροχαρτι.

το θεωρω παρομοιο με την κατακραυγη για την ροκ μουσικη πισω στα νιατα μας, οπου οι μεγαλοι φωναζανε πως μας οδηγει στα ναρκωτικα ενω οι ιδιοι ακουγανε (παρουσια μας) ρεμπετικα χασικληδικα.

καπως ετσι...
 
Να πω κι εγώ την γνώμη μου για το παιδικό αυτό, μια και διάβασα όλες τις απόψεις σας.

Αρχικά να τονίσω ότι έχω δει 4-5 επεισόδια μαζί με τον γιο μου (έχω δύο). Είναι το μοναδικό παιδικό που απαγορεύω στα παιδιά μου να δουν. Άσχετα αν μου αρέσει το χιούμορ του (που σχεδόν δεν υπάρχει, να πω την αλήθεια), το πρόγραμμα αυτό είναι εντελώς ανήθικο. Μάλιστα απ' όσο ξέρω, εδώ στην Ελλάδα το ΕΣΡ πήρε απόφαση να το σταματήσει κάποια στιγμή, αλλά πέσανε τα μεγάλα μέσα και η απόφαση δεν ίσχυσε.

Δεν έχει νόημα να κάτσω να εξηγήσω λεπτομέρειες, για τις ομοφυλοφιλικές ατάκες ή κινήσεις, για το πόσο καλά είναι τα χάμπουργκερ, κλπ.

Φίλε Ambu, εμπιστεύσου με και μην αφήνεις την κόρη σου να βλέπει το συγκεκριμένο (και όσοι άλλοι είστε γονείς - τον Ambu τον γνωρίζω καλύτερα). Δεν θα χάσει τίποτα.

EDIT: Καμιά φορά αφήνω τον γιο μου να δει Simpsons, ανάλογα με το επεισόδιο φυσικά.

Death2Eliza είπε:
ο μπαγκς μπαννυ με την πρωτη ευκαιρια πεταγε την σκουφια του να ντυθει γυναικα και το εκανε με τοση απολαυση κ επιτυχια το χρυσο μου! ψεματα? αυτος δεν παραπεμπει στον τρανσεξουαλισμο δλδ
Δεν νομίζω ότι παραπέμπει σε τίποτα τέτοιο. Είναι η λογική διαφορετική και είναι προφανές ότι γίνεται για πλάκα. Εκτός του ότι υπάρχει και χιούμορ αλλά και αισθητική.

Η Dora και ο Diego είναι όντως οάσεις, επειδή κάποια άλλα παιδικά δυστυχώς είναι άγνωστα εδώ, αφού τα ελληνικά κανάλια προτίμησαν Μπομπ Σφουγκαράκη κ.α. Π.χ.:

Yo Gabba Gabba! http://en.wikipedia.org/wiki/Yo_Gabba_Gabba Funk παιδικό, φοβερή μουσική και μόνο καλά νοήματα.

LazyTown http://en.wikipedia.org/wiki/LazyTown Και πάλι μόνο καλά νοήματα, κυρίως για την καλή διατροφή, την εξάσκηση και την ομαδικότητα. Δυστυχώς έχει αρκετή φαλτσαδούρα.

Super Why http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Why Απίστευτο παιδικό για εκμάθηση ανάγνωσης (στα αγγλικά).

Backyardigans http://en.wikipedia.org/wiki/Backyardigans Επίσης πολύ ωραίο παιδικό που μαθαίνει αξίες στα παιδιά και με φανταστική μουσική.

Οπωσδήποτε μου διαφεύγουν και άλλα.

Πάντως είδα ότι τα Yo Gabba Gabba! και LazyTown προταθήκανε για το BAFTA Children's International Award του 2008.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα