bernard.c
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 996
Τι ωραία που τα γράφεις! Και πόσο πραγματικά είναι τα λόγια σου, όλη η Ελλάδα είχε μαγευτεί από τους Ξενόπουλους, από τις σειρές αυτές και είχε αγαπήσει την Νόρα Βαλσάμη....EL GRECO είπε:bernard.c εγώ τα θυμάμαι πολύ καλά αυτά τα σήριαλ. Θυμάμαι την τηλεόραση από τον παράξενο ταξιδιώτη και τη βασίλισσα Αμαλία. Τεσσαρών χρονών έπαιρνα ένα καρεκλάκι που είχα και καθόμουνα απέναντι από την τηλεόραση να δω την Αλίκη μαγεμένος. Μεγάλη αγάπη είχα και στα έργα του Ξενόπουλου αλλά μόνο αυτά με τη Νόρα που ταίριαζε απόλυτα στις ηρωίδες του. Μετά από χρόνια έκατσα και διάβασα και τα 80 μυθιστορήματα που είχε γράψει. Σε μία παράσταση στο θέατρο είπα στην Κονιόρδου ότι ήταν λάθος της που έπαιξε Ξενόπουλο ( στο φάντασμα) και κείνη συμφώνησε. Στους μυστικούς αρραβώνες υπήρχε χημεία μεταξύ Νόρας και Αλέκου. Αυτό ο κόσμος το εισέπρατε και για αυτό ξεχώρισε τη σειρά. Το ότι δεν υπάρχουν αυτά τα έργα και άλλα αξιόλογα που είναι η ιστορία της τηλεόρασης ντροπιάζει τους υπεύθυνους της τηλεόρασης και τους κυβερνώντες. Εμείς θα έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας αυτά τα έργα που κανένα μετέπειτα δεν μπήκε στην καρδιά μας όπως αυτά.
Εγώ δυστυχώς αμυδρά μόνο θυμάμαι τους Μυστικούς Αρραβώνες (ήμουν 3,5 ετών τότε...) και αυτό λόγω του ότι τους παρακολουθούσαν μανιωδώς οι δικοί μου (κυρίως η μητέρα μου και η αδερφή μου). Σαν σε όνειρο θυμάμαι την συνύπαρξη της Βαλσάμη με τον Αλεξανδράκη στη σειρά, δυστυχώς...
Κρίμα και ντροπή που τα έσβησε η ΕΡΤ2 τη δεκαετία του '80, κρίμα που δεν κράτησε αντίγραφο ο παραγωγός, κρίμα που τα βίντεο τότε ήταν πανάκριβα και είχαν ελάχιστοι. Λες και όλα συνηγόρησαν στο να εξαφανίσουν αυτές τις πολυαγαπημένες σειρές. Ποτέ όμως από τις καρδιές μας....