Bajar
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 7.247
Δεν θα το έλεγα "τρέλα". Μερικές φορές η τρέλα περιέχει και αυθορμητισμό και επίσης και μια ανεμελιά. Εδώ μάλλον μιλάμε για απελπισία. Είναι αυτή η αίσθηση που έχεις όταν θες απελπισμένα να είσαι κάποιος. Όπως σωστά είπε η Queen, ολο αυτό γίνεται για το πρεστίζ. Το να κυνηγάς μια συγκεκριμένη τσάντα για 6 χρόνια δίνοντας τόσα χρήματα ενώ θα μπορούσες να τα επενδύσεις σε κάτι πιο προσοδοφόρο στο μέλλον (γη, ας πούμε) ή ακόμη και να κάνεις μια φιλανθρωπία (μπράβο Βιβή, σωστή σκέψη), μου βγάζει κάτι πολύ ρηχό. Και δεν μιλώ για τους πλούσιους που γεννήθηκαν σε τέτοιες συνθήκες και η επαφή με τους ακριβούς οίκους (ειδικά τους πολύ παλιούς όπως ο Hermes) ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι πλούσιοι εκτός από τα ακριβά ψώνια (τα οποία κάνουν μετά από ώριμη σκέψη, δεν σκορπούν έτσι τα χρήματα) κάνουν και καμιά φιλανθρωπία, γιατί το υπαγορεύει η ηθική τους. Μιλώ για όλους τους άλλους που διαθέτουν νέο χρήμα και πιστεύουν ότι με το να επενδύουν σε εξωφρενικά ακριβά υλικά αγαθά καθιερώνονται σε συγκεκριμένους κύκλους. Συγγνώμη αλλά αυτού του είδους το πρεστίζ το βρίσκω θλιβερό.Η τρελα δεν παει στα βουνα. Δωστε καλυτερα τα λεφτα σας σε καμια οικογενεια που δεινοπαθει απο τη φτωχεια και κρατηστε τσαντα των 50 ευρω και χωρις εξαετη αναμονη. Δε θα παθετε τιποτα, ουτε θα σας πεσει η μυτη.
@QueenofHearts Δεν φτάνει να σε συστήσει στον Hermes κάποια που έχει ήδη μια τέτοια τσάντα. Πρέπει από μόνη σου να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με τον οίκο αγοράζοντας κατά καιρούς και άλλα είδη, ώστε να αποφασίσουν ότι είσαι καλή πελάτισσα. Δυστυχώς ξέρω κόσμο που έχει αγοράσει κάμποσα άσχετα πράγματα από Hermes μόνο και μόνο για να μπει στη λίστα για μια Birkin ή Kelly.
Παρεμπιπτόντως στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπω τη Jane να κυκλοφορεί αποκλειστικά με το καλάθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Δεν μου φαινεται τόσο ακριβό...
Τελευταία επεξεργασία: