Νέα Εποχή για το Retromaniax!

Ενας μήνας πέρασε, ας δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα στο φόρουμ.

Πιστεύω ότι τώρα που έρχονται και οι γιορτές θα μπουν αρκετοί! ;)
 
Εμενα παντως ποναει η καρδια μου οταν βλεπω τα posts χωρις φωτογραφιες. Ελπιζω συντομα να εχουμε εξελιξεις σε αυτο το θεμα.
 
Και όπου γάμος και χαρά.... και εγώ εδώ!!! Αραιά και που... αλλά σας παρακολουθώ, δεν θα γλιτώσετε έτσι εύκολα από μένα!!!
 
Αγαπητά μέλη του Retromaniax,

To forum μας επιστρέφει δυναμικά έπειτα από ανάπαυλα ορισμένων ημερών, ανανεωμένο με διάφορες εκπλήξεις και πλήρως απαλλαγμένο από το πρόβλημα κυβερνοεπίθεσης που το ταλάνισε το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το πέρασμα σε μια νέα εποχή στην ιστορία του, η οποία σηματοδοτείται από διάφορες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αλλαγές:

Nέο Διαχειριστικό Team
Παραλαμβάνουμε ως iamretro team τη σκυτάλη της διαχείρισης από την προηγούμενη ομάδα (Kambia, d@redevil, shock, Wally) την οποία και ευχαριστούμε για την πολύχρονη και ακούραστη συμβολή της στο χτίσιμο αυτής της πολύ σημαντικής κοινότητας. Τα ηνία αναλαμβάνουν συγκεκριμένα οι εξής:
  • ΑΕΟΝ: Σε ένα back to the future scenario, το Retromaniax community επιστρέφει μεταξύ άλλων και στον υποφαινόμενο, ο οποίος το δημιούργησε υπό την προδρομική του μορφή (Greek Retro Maniax) το ...μακρινό πλέον 2006. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
  • geoanas: O Γιώργος αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μέλη της κοινότητας μας, αφού έχει εγγραφεί μόλις μια εβδομάδα μετά τη δημιουργία της. Με τεράστια, απρόσκοπτη και γεμάτη πάθος συνεισφορά στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια, έχει να καυχιέται για ένα από τα πρώτα εν Eλλάδι sites αφιερωμένα στο retro (1996), καθώς και την πληθωρική παρουσία σε διάφορα online scenes και communities που εμπίπτουν σε αυτήν την θεματολογία.
  • nicked: Ο Νίκος είναι ο εκδότης του περιοδικού iamretro και συνιδρυτής του iamretro community και του Retroclub Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι αφιερωμένα στο retrocomputing. Από τους ρετροστηλοβάτες της νεώτερης γενιάς, φανατικός Amstrad fan και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, ο Νίκος είναι μέλος της γνωστής pop, rock, funk μπάντας Before Sunday.
  • dR_wH0: Last (but not least!) το άτομο στο οποίο οφείλουμε σε τεράστιο βαθμό την επιστροφή του Retromaniax από τεχνικής απόψεως. Συνιδρυτής του iamretro community και του Retroclub Θεσσαλονίκης, συλλέκτης, βετεράνος gamer και πολυδιάστατη προσωπικότητα, ο Χρόνης εργάζεται σε γνωστή αλυσίδα για internet gaming stations.

Μετάβαση σε Nέο Server
Το Retromaniax θα συστεγάζεται εφεξής στον ίδιο server που βρίσκεται και το iamretro.gr, απολαμβάνοντας όλα του τα οφέλη: Στιγμιαία ταχύτητα απόκρισης, τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους, ευρύτατο bandwidth και μεγάλη επεξεργαστική ισχύ.

Μετάβαση σε Nέο Forum Software
Όπως ίσως ήδη διαπιστώσατε έχουμε περάσει από το Ιnvision Board στο XenForo 2. Θεωρούμε ότι συνιστά από όλες τις απόψεις το πιο σύγχρονο, εξελιγμένο και με καλύτερη υποστήριξη λογισμικό για forums. Δημιουργήθηκε από την αρχική ομάδα ειδικών που έφτιαξε το vbulletin και αποτελεί τον πραγματικό συνεχιστή του.

Αλλαγές στη Δομή
Τα δυο "αδελφά" πλέον fora θα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και η μετάβαση-εναλλαγή μεταξύ τους θα πραγματοποιείται απλά μέσω του link που έχει τοποθετηθεί στην επάνω μπάρα τους.

Γνωστά προβλήματα / Known Issues
Όπως είναι αναμενόμενο, η εξέλιξη έχει πάντα κάποιο μικρό τίμημα. Αναφέρουμε τα θεματάκια που καταφέραμε να εντοπίσουμε μέχρι τώρα για τα οποία ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας. Για οποιαδήποτε άλλα τυχόν ζητήματα εντοπίσετε, παρακαλούμε να τα αναφέρετε στην ενότητα "Αναφορά Προβλημάτων".
  1. Λόγω της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε το forum, αλλά και για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.
  2. Tα παλιά εσωτερικά links στο forum (προς κάποιο thread ή post) δεν λειτουργούν πια λόγω αλλαγής του λογισμικού και του νέου τρόπου που τα παράγει. Θα πρέπει να αντικατασταθούν σταδιακά με τις νεώτερες διευθύνσεις.
  3. Εκκρεμεί από την παλαιότερη μετάβαση από VB5 σε IPB η μεταφορά κάποιων εικόνων σε δημοσιεύσεις η οποία θα συνεχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά.
  4. Το παλιό σύστημα tagging έχει καταργηθεί και αντικαθίσταται από καινούργιο.
  5. Η Ελληνική μετάφραση των επιλογών του forum θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα. Θα βελτιώνεται και θα εξορθολογίζεται κι εκείνη με την πάροδο του χρόνου.
Θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες τις εργασίες ώστε να κάνουμε την αγαπημένη μας κοινότητα καλύτερη από ποτέ. Πολλά συναρπαστικά πράγματα έρχονται στην πορεία.

Stay tuned!

Εκ της Διαχειριστικής Ομάδας
Γεια σας. Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να δω φωτογραφίες.
 
@Ευαγγελία Καλώς όρισες στο retromaniax.gr και καλή διαμονή! :)

Σχετικά με τις φωτογραφίες, σε ενημερώνω ότι το forum είχε δεχτεί παλιότερα μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση και σε πολλά θέματα έχουν χαθεί οι φωτογραφίες.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια απο τους Admins & Moderators για να αποκατασταθουν ξανά οι φωτογραφίες αυτές.


Όπως γράφει και ο adminατορας @AEON στο αρχικό ποστ... Stay tuned! :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα