H Ιστορία του Retromaniax (πάλαι ποτέ GRM: Greek Retro Maniax)

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.398
Αντιδράσεις
308
Ήταν μια βροχερή βραδιά Πρωτοχρονιάς, χαραυγή του σωτήριου έτους 2006. Περιδιαβαίνοντας τις λεωφόρους του διαδικτύου και ψαχουλεύοντας όρους αναζήτησης στο google που είχαν άμεση συνάφεια με τις γλυκιές αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας, ο ταπεινός υποφαινόμενος ξεψάχνιζε νοσταλγικά μια σειρά από σκόρπιες ιστοσελίδες. Παλιές ταινίες, σειρές, περιοδικά, παιχνίδια, βιβλία, τραγούδια κι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής, μια νοοτροπία που σιγά σιγά άρχιζε να ξεθωριάζει στη μνήμη του και να χάνεται στον απόηχο του παρελθόντος, του θύμιζαν ότι ο χρόνος που μόλις έκλεισε πρόσθεσε ένα ακόμα έτος στην καμπούρα του και ταυτόχρονα τον απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από την κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής...κι όμως, κάτι μέσα του τον 'έτρωγε΄...δεν ήθελε με τίποτα να την δει να ξεχνιέται...

Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναρωτιώταν τι απέγινε εκείνη η υπέροχη μεταβατική και τόσο σημαντική γενιά των late 70s και 80s. Όλα όσα αξιόλογα ζήσαμε, όλα εκείνα τα βιώματα και οι εμπειρίες που διαμόρφωσαν τον ψυχισμό και τον χαρακτήρα μας και κάθε τι που αποτυπώθηκε σε χαρτί, μαγνητική ταινία ή βινύλιο από τον ευρύτερο πολιτισμό της εποχής εκείνης... Ο χρόνος φίλοι μου είναι αμείλικτος, τίποτα δεν αντιστέκεται στο σαρωτικό πέρασμα του, εκτός αν εφεύρεις έξυπνους τρόπους να τον κοροιδέψεις, "συμμαχώντας" τρόπον τινά με την αιωνιότητα. Ένας από αυτούς (θέλω να πιστεύω) είναι και το Διαδίκτυο, το οποίο εκτός σεισμού, λιμού, καταποντισμού διαθέτει, με την πληθώρα επιλογών που παρέχει, την ικανότητα να συμβάλει ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην διαφύλαξη όλων των πολύτιμων μνημών και των όμορφων αναμνήσεων. Πόσες και πόσες φορές δεν αναρωτήθηκα για όσες στιγμές έχουμε να μοιραστούμε με τις επερχόμενες γενιές από το κτίσιμο ενός τέτοιου "ζωντανού μουσείου". Αναλογιστείτε το απλά...Χαρούμενα περιστατικά, αλησμόνητα πρόσωπα και καταστάσεις, αλλα και παραδείγματα προς μίμηση ή αποφυγή.. ότι θα θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ή στα εγγόνια μας για εμάς τους ίδιους, τον τρόπο που μεγαλώσαμε και τα ενδιαφέροντά μας, συγκεντρωμένα σε μια ενιαία Δικτυακή Πύλη. Με μια φράση ότι θα άξιζε να μείνει ανεξίτηλο...Πόσο μάλλον αν λάμβανε την μορφή μιας διαρκώς εμπλουτιζόμενης βιβλιοθήκης πληροφοριών μέσα στην οποία δρα και κινείται μια ολοζώντανη κοινότητα, γεμάτη από προικισμένα άτομα, νοσταλγικές φυσιογνωμίες, ενθουσιώδεις εκπρόσωπους της παλιάς και της νέας γενιάς που διψούν να θυμηθούν και να μάθουν.

Αφορμή λοιπόν δημιουργίας του Greek Retromaniax, αλλά όχι αιτία, ήταν η κατάληξη της περιπλάνησής μου εκείνο το βράδυ στο περίφημο Insomnia forum, όπου μεταξύ άλλων είχα την ευτυχία να αναγνώσω ιδιαίτερα συγκινητικά posts από τους τότε συντάκτες των περιοδικού Pixel και User, δυο από πιο τις πιστές συντροφιές της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας. Εκεί συνάντησα για πρώτη φορά και τον εκλεκτό φίλο billy, στον οποίο εκμυστηρεύτηκα τα σχέδια μου για υλοποίηση της πρωτότυπης αυτής ιδέας που δειλά-δειλά είχε αρχίσει να εκκολάπτεται στο μυαλό μου. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, στήθηκε αυτό που ακόμα και σήμερα αποτελεί τον θεματικό πυρήνα του φόρουμ που έχετε τώρα στα χέρια σας, ενώ ξεκίνησε παράλληλα να συγκεντρώνεται όλος ο κόσμος που θα γοητευόταν από ένα τέτοιο εγχείρημα και θα συμμερίζονταν τον ενθουσιασμό μου. Η μηχανή του GRM απέκτησε επίσημα ζωή για πρώτη φορά στις 6/1/2006.. και πραγματικά τίποτα δεν έμελλε να είναι πια το ίδιο...

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς....Υπήρξαν διάφορες ατάκες που επρόκειτο να παίξουν όπως (για να σας μπάσω λίγο στο πνεύμα) "Greek Retromaniax: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι" ή "Που το θυμήθηκες αυτό βρε παιδί μου...γράψ' το στο Retromaniax!", αλλά εγκαταλήφθηκαν ως ελαφρώς κιτς! :D Με την πάροδο των μηνών ήρθαν παιδιά από το mame.gr, το insomnia και αλλού...κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας και της θεματολογικής γκάμας του, από φράση που ξεκίνησε στόμα σε στομα, το GRM γρήγορα απέκτησε διαστάσεις χιονοστιβάδας. Σύντομα απαρτίστηκε το πρώτο συντονιστικό team κι άρχισαν να λαμβάνουν χώρα αμίμητες συζητήσεις, πραγματικός πόλος έλξης για κάθε παλαβιάρη που κρατούσε ακόμα ζωντανό το παιδί μέσα του. Κόσμος άρχισε να συρρέει από παντού και να ψάχνει πληροφορίες για κάθε τι αγαπημένο που πίστευε ότι είχε για πάντα χαθεί στην λήθη του χρόνου. Ακόμα και οι πιο απίστευτες, οι πιο ξεχασμένες ονομασίες και τίτλοι αγαπημένων πραγμάτων έρχονταν για άλλη μια φορά στην επιφάνεια, και μαζί τους οι αναμνήσεις από όλα εκείνα τα μοναδικά συναισθήματα και γεγονότα που τα πλαισίωναν. Ποτέ δεν έλειπαν τα ευτράπελα (ακόμα και μεταξύ συντονιστών), αλλά μήπως κι αυτά δεν προσέθεταν τελικά το αλατοπίπερο στην συνολική γεύση; Στην διαδρομή, διάφοροι προσπάθησαν κατά καιρούς να μιμηθούν την επιτυχία ή να αντιγράψουν το περιεχόμενο του GRM λιγότερο ή περισσότερο αποτυχημένα, αλλά όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, τίποτα δε συγκρίνεται με το Αυθεντικό. Κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και με τον καιρό το GRM project γιγαντώθηκε...υπήρξαν μετεγκαταστάσεις, συγχωνεύσεις και δώσ' του πάλι μετεγκαταστάσεις. Όλα τα παιδιά που αποτελούν το σημερινό διαχειριστικό team έβαλαν την ψυχή τους για αυτό το site, εργάστηκαν φιλότιμα (πολλές φορές around the clock) για να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο Portal, μια πλήρης Retro Database και να εμπλουτιστούν παράλληλα οι δραστηριότητές μας με συνεντεύξεις retro διασημοτήτων και διάφορα events ώστε να γνωριστούμε καλύτερα. Και ξέρετε κάτι; Xωρίς καμμιά υπερβολή τίποτα δεν ανταλλάσεται με τις φιλίες και ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη συγκέντρωση ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα σε αυτή τη μεγάλη δικτυακή παρέα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλα τα παιδιά που ακούραστα και με πολλές προσωπικές θυσίες συνέβαλαν όλη αυτή τη δύσκολη 3ετία να γίνει το όνειρο πραγματικότητα...και με τρόπο μάλιστα που είτε ξεπέρασε κάθε αρχική προσδοκία είτε βρίσκονταν κρυμμένο μόνο στους πιο μύχιους και ευσεβείς μας πόθους. Ειδική μνεία θέλω να αποδόσω στην παλιοπαρέα των πρώτων ημερών, τον πολυμαθέστατο μπαρμπα-billy, τον ακούραστο Segata Wally, τον ιππότη και Κύριο telamona.stoko, τον metal-brother keeper7k, τον πληθωρικό akmakas, τον imperious leader ambu_dare, τον ρετρο-απίθανο exetlaio, τον τσαχπινογαργαλιάρη pooky και τον GNU shock (που στην πρώτη μας συνάντηση έσκασε μύτη με μπλούζα pac-man!). Θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπώ και σας εκτιμώ όλους σας, ασχέτως των εν πολλοίς προβλεπόμενων ερίδων και αψιμαχιών για διαδικαστικά θέματα, που όταν μια τέτοια προσπάθεια αποκτά μεγάλες διαστάσεις είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενα φαινόμενα. Yπομείνατε καρτερικά τις γκρίνιες, τις ολιγωρίες και τα τερτίπια μου και γι' αυτό σας είμαι διπλά ευγνώμων. Περάσαμε μαζί πολλές φουρτούνες και κύματα, αλλά αυτό που στο τέλος πάντα απομένει είναι η μαγεία του ταξιδιού και η αγαλλίαση της άφιξης στον πολυπόθητο προορισμό.

Πάντα θα είμαι στο πλευρό της διαχείρισης και θα βοηθώ δια βίου, είτε ως συνδιαχειριστής ο ίδιος είτε ως 'εξωτερικός συνεργάτης / σύμβουλος', στο μέτρο των προσωπικών αντοχών μου και στον βαθμό που επιτρέπουν οι εκάστοτε υποχρεώσεις μου. Η προσπάθεια αυτή ξεπερνά εδώ και καιρό τα όρια του ενός ατόμου. Είναι και επιβάλλεται να είναι συλλογική στην φύση της και αποτέλεσμα δημιουργικής συνεισφοράς και συνεργασίας από όλους όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν.

Να θυμάστε ότι το Greek Retromaniax, ή σκέτο Retromaniax όπως θα αποκαλείται εφεξής, αποτελεί πλέον την χρυσή βίβλο του ελληνικού internet σε οτιδήποτε αφορά τα 70's και τα 80s και παρόλο που θεματικά εστιάζεται στο παρελθόν, το μέλλον του προδιαγράφεται κάτι παραπάνω από λαμπρό!

The Retromaniac Spirit Rages On!

Υ.Γ. 1: Ο τίτλος, για να αποδίδουμε τα εύσημα, ήταν εν μέρει εμπνευσμένος από ένα ελληνικό χεβυμεταλλάδικο IRC κανάλι που τιτλοφορούταν #80s_metal_maniax και στο οποίο σύχναζα λίγο παλιότερα.

Υ.Γ. 2: Σας θυμίζω ότι ξεκινήσαμε με '80s και '70s, αλλά όσο περνούν τα χρόνια ότι παλιώνει, σαν το παλιό καλό κρασί, θα βρίσκει σταδιακά τον χώρο του εδώ, στις φιλόξενες ενότητές μας.

Y.Γ. 3: Το μόνο που ζητώ από τα νέα παιδιά είναι να αγαπήσουν το Retromaniax όσο το αγαπήσαμε και εμείς και να σεβαστούν την άπειρη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα από ένα σωρό κόσμο για να μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το περιεχόμενο του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.445
Αντιδράσεις
240
Χρήστο, εμείς σε ευχαριστούμε που στάθηκες αφορμή να γνωριστούμε μεταξύ μας και να ανπτύξουμε αυτή την ξεχωριστή κοινότητα.

Όταν έκανα το πρώτο μου ποστ, δε φανταζόμουνα ότι θα εξελισόταν έτσι ...
 

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.259
Αντιδράσεις
157
AEON τα λόγια είναι φτωχά για όλα όσα ζήσαμε και θυμηθήκαμε ξανά .

Να τα εκατοστήσει το φορουμάκι μας!!! :cheers:

Μήπως μαζί με τη βασιλόπιτα να κόβαμε και τούρτα;;; :cool: :dribble:
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.390
Αντιδράσεις
565
Χρήστο,μην ξεχνάς ότι απόψε θα έχεις την τιμή να κόψεις την πίτα που αποτελεί και επέτειο των 3 χρόνων του GRM.

@Ιωάννα, έδωσα εντολή η πίτα να αναγράφει "3 χρόνια Retromaniax", με την ελπίδα να μην το ξεχάσουν και να το γράψουν και σωστά. Κεράκια δε θα έχει, αλλά πιστεύω αυτό φτάνει. Να προλάβουμε να τη βγάλουμε φωτογραφία ολόκληρη, πριν ορμήσει ο μαχοθλης να την κατασπαράξει. :D
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.363
Αντιδράσεις
2.719
Να θυμισω το thread στο Insomnia.Θα δειτε πολλους GRMαδες με αλλα nicks... :)

Να περναμε καλα!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.390
Αντιδράσεις
565
Πάντως αυτός που το είχε ανοίξει, είναι banned :D :D:D:D
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.363
Αντιδράσεις
2.719
Χαχαχαχαχαχαχα

Θυμαμαι το πρωτο meeting οπου αρχισαμε να σκαμε μυτη και οι περισοτεροι γνωριζομασταν, χωρις να το ξερουμε απο πριν (αφου πολλοι χρησιμοποιουσαμε διαφορετικα nicks), απο αλλα sites...

Επισης θυμαμαι το πρωτο τριμηνο που ειμασταν καμια 20αρια ατομα και ποσταραμε αριμανιως...
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.390
Αντιδράσεις
565
Τώρα κάνω μια επιδρομή σε όλο το θρεντ και βλέπω, εκτός από AEON, keropi, Gryzor, τον ίδιο το Λεκοπουλο ο οποίος μάλιστα αναφέρει ότι εχει σε VHS σχεδόν όλα τα επεισόδια του CS(στο ποστ αυτό θα διαβάσετε και την ιστορία του), κάποιος billy128 ειναι ο...billy??

Ιστορικό θρεντ!
 

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.398
Αντιδράσεις
308
Ναι, πρόκειται για τον συνήθη ύποπτο billy!

Eπικοί Διάλογοι:

- Βρε εσύ είσαι ο Pytzamarama;

- Δεν τον πιστεύω, βρε τον Paspartoo...

(τώρα ότι καταλάβατε, καταλάβατε...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

billy

Retromaniax Co-Founder
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.228
Αντιδράσεις
135
Πραγματικά η εξέλιξη του "GRM" ήταν το κάτι άλλο !!

Οταν ανακοίνωσε ο Aeon ότι είχε στήσει το forum αυτό, το επισκέφθηκα με την σκέψη ότι θα αποτελούσε έναν χώρο επικοινωνίας των "αδιόρθωτων" Πιξελάδων, όμως βρήκα κάτι πολύ περισσότερο απο αυτό που νόμιζα: Ο Αeon είχε ρίξει απίστευτη δουλειά δημιουργώντας πλήθος ενοτήτων που κάλυπταν ποικίλα θέματα των δύο περασμένων αγαπημένων μας δεκαετιών. Φυσικά ο ενθουσιασμός μου έγινε ακόμα μεγαλύτερος, και άρχισα άμεσα να συμμετέχω - αυτή είναι άλλωστε η μαγεία του forum αυτού: Για όποιον έζησε τα παιδικά του χρόνια εκείνη την μαγική περίοδο, η κοινότητα αυτή είναι απλά... παράδεισος !! :D

Πρόεδρε, να 'σαι καλά !! :thumbup:
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιολ 2006
Μηνύματα
7.390
Αντιδράσεις
565
AEON είπε:
Eπικοί Διάλογοι:

- Βρε εσύ είσαι ο Pytzamarama;

- Δεν τον πιστεύω, βρε τον Paspartoo...

(τώρα ότι καταλάβατε, καταλάβατε...)
Καταλάβαμε ;) :biglaugh:

Ιδου η ιδέα/σπίθα του Χρήστου!

Από εκεί και ύστερα απαντούν διάφοροι γνωστοί, δλδ Omenforever, Nemo, paspartoo ;) , μπιτζάμαράμα ;) (ημαρτον),

κάποιος Orestis_g είναι μαλλον ο Giama,theoritikos(είχε γεννηθεί τότε; :D ), akmaka βλέπω. Να'ναι καλά όλα τα παιδιά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.398
Αντιδράσεις
308
Στην πρόσκληση απευθυνόμουν κυρίως σε ρετροκομπιουτεράδες (εξάλλου τέτοια ήταν η φύση του forum εκεί και το pixel scanning project ήταν από μόνο του μεγάλο ερέθισμα), αλλά είχα εξ αρχής φροντίσει να συμπεριλάβω θεματολογία από το ευρύτερο retro culture. Κάτι που ευτυχώς δεν το μετάνοιωσα ποτέ! Ήρθαν έτσι τα πράγματα που ευδοκίμησαν, κυρίως λόγω χημείας και κοινής προσπάθειας, όλες οι πτυχές του GRM.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.390
Αντιδράσεις
51
Πρόεδρε,το περίμενα ότι θα γινόταν κάποια χρονιά το μίνι αυτό αφιέρωμα και να που ήρθε φέτος η ώρα να το κάνεις !

Εγώ λοιπόν καταρχήν ευχαριστώ θερμά εσένα,για την τότε σκέψη,την έμπνευση και τελικά τη δημιουργία του παρόντος forum.

Ευχαριστώ επίσης όλα εκείνα τα παιδιά που,στα πρώτα βήματα του forum αυτού,το "χτίσανε" με τα τόσα όμορφα θέματα που ανοίξανε.

Ύστερα,όλους όσους κοπιάσανε και φροντίσανε για την ομαλή διεξαγωγή των διαφόρων συζητήσεων,αλλά και για την ευταξία του δικτυακού αυτού τόπου,υπομένοντας μάλιστα κατά καιρούς άδικες και αναίτιες επιθέσεις από διαμαρτυρόντα μέλη,διαθέτοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο.

Ακόμη περαιτέρω,εκείνους που,όταν ήρθε η ώρα,πήραν το forum αυτό "από το χεράκι" και το περάσαν στο "επόμενο επίπεδο",διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του για όσο θα υπάρχει,αλλά και την διεύρυνση των οριζόντων του.

Κι ασφαλώς,last but not least,όλα τα μέλη που μέχρι και σήμερα,τη στιγμή αυτή που μιλάμε,συνεισφέρουν στο θεματικό πλούτο του forum,με τα τόσο όμορφα και πολυποίκιλης θεματολογίας posts τους.

Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο,πέρα από τ' ότι τα 3 αυτά χρόνια προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι απλά τα 3 πρώτα χρόνια ενός δικτυακού τόπου που έχει πολύ μακρύ μέλλον μπροστά του,ακριβώς διότι η θεματολογία του είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητη !

Να είστε καλά όλοι !!
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιον 2006
Μηνύματα
9.120
Αντιδράσεις
102
Χρήστο, είναι πραγματική μου τιμή που μέσα από το forum αυτό γνώρισα μια παρέα από εξέχοντα, πραγματικά, άτομα. Άτομα εντελώς διαφορετικά που μας ενώνει μια τεράστια σπίθα, μια απίστευτη, μοναδική χημεία.

Την σημαδιακή εκείνη ημέρα 14-6-2006 (και όσοι έχουν μιλήσει μαζί μου ξέρουν γιατί η 14η Ιουνίου αποτελεί ημερομηνία σταθμό στη ζωή μου), με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης, λόγω όσων η συγκεκριμένη ημερομηνία αντιπροσωπεύει, είχα βαλθεί να ψάχνω για παλιά περιοδικά. Ήθελα τόσο να τα βρω κάπου σκαναρισμένα, έστω και μια σελίδα, για να ξεφύγω λίγο πίσω στα ωραία χρόνια της εφηβείας μου. Εκεί έπεσα πάνω στο insomnia thread και αμέσως γράφτηκα.

Ήμασταν δεν ήμασταν 50 άτομα τότε. Η φάση άκρως απίστευτη, τίποτε δεν προμήνυε ότι θα άλλαζε η ζωή μου εκείνη τη μέρα. Και πραγματικά, από τη πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, γνώρισα πραγματικά διαμάντια!

Θυμάμαι στη καγκελόφρακτη έξοδο στο Θησείο τον exetlaio να κυκλοφορεί με ένα χαρτί που είχε τυπωμένο το λογότυποι τότε του GRM, και να κόβει βόλτες προσπαθώντας να αναγνωρίσει τους υπόλοιπους. Οι AEON, Billy, Wally, Keeper, Shock, Telamonas, Ambu ιστορικές επιβαλλόμενες μορφές, Συναντηθήκαμε μεσημέρι και φύγαμε βράδυ.......

Από τότε η παρέα μεγάλωσε, άλλοι ήρθαν και άλλοι έφυγαν, έγιναν πάρα πολλά. Συμφωνήσαμε, κοντραριστήκαμε, πλακωθήκαμε, κλάψαμε, περάσαμε πολλές ωραίες έντονες στιγμές.

Σήμερα στην ίδια περιοχή που έγινε η πρώτη μας συνάντηση (εμένα με τους υπολοίπους) θα ξανασυναντηθούμε για να κόψουμε τη πίτα μας. Πολλά έχουν αλλάξει στα τρία αυτά χρόνια, αλλά είναι ένα σίγουρο: Ότι είμαστε και παραμένουμε παιδιά, κόντρα στις επιταγές του κόσμου, κόντρα σε οποιαδήποτε ληξιαρχική πράξη γεννήσεως!!!!!!! Να είμαστε πάντα καλά και του χρόνου να γιορτάσουμε τα 4 χρόνια με την ίδια ένταση!!!!!!!
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
22
ρε παλιόπαιδα με συγκινήσατε.. να είστε όλοι καλά και χαίρομε που σας γνώρισα.. και αν δεν πέρασα από φόρουμ και φόρουμ από το 96' που είμαι στο νετ (καλά δεν είχε και πολλά τότε) με κανένα δεν κόλλησα κανένα δεν το αγάπησα με κανένα δεν ταξίδεψα δεν συγκινήθηκα δεν γέλασα δεν δεν..

είστε ολοι ξεχωριστοί κάτι σαν τα στρουμφακια ένα πράγμα... χμμ μου ήρθε μια ιδέα αχαχαχα

Aeon:Μπαμπά-Στρουμφ

pooky:γκρινιάρης (μου την δίνουν τα αφεντικά)

wally:Σπιρτούλης (γιατι άραγε?αρκεί να δείτε τα thanks κάτω από το avatar του)

manos426f:Μελένιος (λεγε με και γυναικά και εντουρα και μαλλιά και και..)

Rygar:Χαχανούλης (με τα ποστ του πολλές φορές κλαίω από τα γέλια απλά)

telonio:Ντορεμί (ο καλλιτέχνης.. οι φοβερές φώτο τον ανακηρύσσουν έτσι)

maxoulis:Λιχούδης( γκουχου γκουχου)

exetlaios:Προκόπης (δικαιωματικά αυτόν των τίτλο μετά και από ότι έκανε για τα παιδάκια τησ Β.ηπείρου)

Amigos:Χουζούρης (απο την βαρεμάρα άπυρες φορές να γράψω ενώ διαβάζω σχεδόν όλα τα ποστ της κάθε μέρας)

τα κοριτσια:στρουμφητες.. (τι άλλο)

δεν ξέχασα κανέναν από τους άλλους φίλους απλά δεν θυμάμαι και άλλα στρουμφακια τώρα οπότε σταματάω εδώ... και βαριέμαι να ψάχνω στο νετ.. είπαμε χουζουρης..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

simonkey

RetroAdept
Joined
9 Ιολ 2007
Μηνύματα
855
Αντιδράσεις
18
αν και δεν εζησα το forum απο την αρχη του ,μπορω να πω πως ειμαι πολυ ....φαρδος που το πετυχα καπου τυχαια στο δικτυο!!!! . απο τοτε αλλαξε και εμενα η ζωη μου αφου γνωρισα μια υπεροχη παρεα,εκοψα την τηλεοραση,μειωθηκαν τα εσοδα μου αφου αυξηθηκαν τα εξοδα μου..(αγοραζοντας υπεροχους υπολογιστες της χρυσης εποχης 80s)κλπ.

ευχαριστω ολους τους mod που προσεχουν το forum ολη μερα και νυχτα και τα παιδια που δινουν την ψυχη τους σε αυτο που κανουν..!!

οντως και εγω αισθανομαι οτι θα μεγαλωσει πολυ το θεμα με το forum γιατι υπαρχει πολυ μερακι..

μπραβο παιδια!!

παω για την πιτα...
 

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.629
Αντιδράσεις
70
Να ευχηθώ και εγώ τα χρόνια πολλά μου και ότι καλύτερο με υγεία στο forum και τους συνforumίτες . Αν και έχω γνωρίσει προσωπικά μόνο τον billy, τον vag και τον telamona stoko σας θεωρώ όλους σαν την παρέα μου. :thanx2: :thanx2:
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
54
Έυχομαι χρόνια πολλά και καλή συνέχεια στο GRM. Κι εγώ απο τότε που βρήκα αυτό το φόρουμ, το διαβάζω (και ποστάρω και καμμιά φορά!!) καθημερινά !! Και ας ζηλέυω τις τεράστιες συλλογές των εξέχοντων μελών (ας είναι καλά το emulation)...
 

lou

RetroN00b
Joined
18 Νοέ 2008
Μηνύματα
24
Αντιδράσεις
1
:thanx2: Και εγώ που είμαι από τα νεώτερα μέλη του retromaniax θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές για το ταξίδι, την επιστροφή στα ωραία και δημιουργικά εκείνα χρόνια. Αισθάνομαι τυχερή που βρήκα τυχαία το σάιτ αυτό και γράφτηκα και έμαθα, μαθαίνω, γνωρίζω, αισθάνομαι, μυρίζω αυτό το άρωμα του γιασεμιού, της γαζίας που τόσο νοσταλγώ, και τόσο μου λείπει............ ευχαριστώ retromaniax παίδες
 

nessie

RetroActive
Joined
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
358
Αντιδράσεις
7
Τι να πω τώρα εγώ, που τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες;

Πριν ένα χρόνο έψαχνα την Candy και τελικά βρήκα μια καινούρια οικογένεια!

Και το παράξενο είναι, ότι ενώ δε σας έχω συναντήσει ποτέ, νιώθω σαν να σας γνωρίζω χρόνια!!

Και όταν διάφορες καταστάσεις με κράτησαν μακριά από το "σπίτι"- γιατί, σπίτι μας είναι το GRM με τόσες ώρες που ξημεροβραδιαζόμαστε εδώ μέσα- μόνο εγώ ξέρω πόσο μου λείψατε...

Δε λέω άλλα! Με συγκινήσατε! Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ που ομορφαίνετε τις μέρες μου! :thanx2:

Και να τα εκατοστήσουμε φυσικά! ;)
 
Μπλουζα