Καλημέρα παῖδες, λέει κάπου ὁ φίλος ἐλέφαντας:
Καλά το είχα καταλάβει εγώ ότι το ρετρομάνιαξ είναι όλο νιάνιαρα στην ύστερη εφηβεία τους. Οι ανωτέρω φωτογραφίες το επιβεβαίωσαν.
Φίλε μου, ἡ πιὸ ὥριμος τῆς συνάξεως ἦταν ἡ κορούλα τῶν φίλων μας· ἡ δὲ ρετροπαρέα δὲν ἔχει εἰσέλθει ἀκόμη στὴν ἐφηβεία. Αὐτὸ ἐπαληθεύτηκε (καὶ) ἀπὸ τὴν χτεσινὴν συνάντησιν ὅπου ἀντὶ γιὰ πολιτική, μόδα καὶ δὲν ξέρω 'γὼ μὲ τὶ ἄλλο καταπιάνονται οἱ μεγάλοι, ἐμεῖς μιλούσαμε γιὰ παληὲς ταινίες, γιὰ μέρη/σπίτια/περιοχὲς ποὺ γυρίστηκαν παληὲς ταινίες [μιλᾶμε γιὰ τρέλα, ἔτσι; ], γιὰ παληὲς ἐκπομπές/σειρὲς τῆς κρατικῆς τηλεοράσεως (γιατὶ μὲ αὐτὴν μεγαλώσαμε), γιὰ ἀστικὰ λεωφορεῖα (τύποι, γραμμές, κλπ.), γιὰ Ἀμίγκες, Ἀτάρια, spectrum, amstrad, commodore, μὰκ καὶ Acorn, γιὰ σεμεδάκια, καὶ ὅ,τι ἄλλο ξεκούδουνο μὲ τὰ βιώματα ἑνὸς σημερινοῦ 35άρη ἢ νεωτέρου μπορεῖτε νὰ φανταστῆτε. Μιλᾶμε γιὰ 80ίλας μέθεξιν! Ἀναρωτῶμαι, ἂν ἀντὶ γιὰ καμιὰ ντουζίνα νοματαῖοι ἤμασταν, ἂς οὖμε, καμιὰ 20αριὰ τί θὰ γινόταν. Ὅπως πολὺ σωστὰ εἶπαν οἱ φίλοι, ἦταν πρακτικῶς ἀδύνατον νὰ μιλήσουμε ὅλοι μὲ ὅλους. Προσωπικῶς ἔμεινα μέχρι τέλους μὲ τὸν φίλτατον Alfie. Ἡ χτεσινὴ ρετρὸ ἐμπειρία ἦταν καταπληκτική, γνώρισα παιδιὰ μὲ τὰ ὁποῖα θὰ χαρῶ νὰ ξανασυναντηθῶ εἴτε πάλι μέσα ἀπὸ μιὰ τέτοια φάσιν εἴτε κατὰ μόνας γιὰ ἕνα καφέ.
Σουρεὰλ ἐμπειρία ὁ σερβιτόρος, πράγματι ὅ,τι νἆναι τὸ παληκάρι. Μοῦ ἔμεινε τὸ χαμόγελο τοῦ γίγαντα Turrican, ἡ εὐγένεια τοῦ Alfie, ὁ always somewhere ἦταν sometimes everywhere, ὁ Uskoke μᾶς ἐτίμησε ὁρμώμενος ἀπὸ τὴν μεγαλόνησον, ὁ Takero χτύπησε καὶ γάμο κολλητοῦ καὶ ρετροσυνάντησι μὲ χαρακτηριστικὴν ἄνεσιν, ὁ Amigovios ἦταν ἐκεῖ γιὰ νὰ μᾶς δώσῃ τὰ φῶτα του ἐπὶ τῆς Amiga (καὶ ὄχι μόνον), ὁ g1973 Tony πάντα στὸ ἐπίκεντρο (φίλε g1973 Tony μοῦ θυμίζεις ἕναν ἐξάδελφο ἐξ ἀγχιστείας…τὴν ἑπομένη φορὰ θὰ σὲ ρωτήσω σχετικῶς!). Λόγῳ πλήθους καὶ χώρου δυστυχῶς δὲν μπόρεσα νὰ μιλήσω μὲ τὰ κορίτσια τῆς παρέας καὶ τὸν Alucard· πρῶτα ὁ Θεὸς στὴν ἑπομένη συνάντησι. Ἡ φυσιογνωμία τῆς Laura Ingalls μοῦ φάνηκε πάρα πολὺ γνωστή, ἴσως καὶ νὰ ἦταν ἡ ἰδέα μου. Ἀπὸ 'μένα ἕνα μεγάλο εὐχαριστῶ καὶ εὖγε!