Νέος στον Commodore 64, βοήθεια!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας gtsamour
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μμμμμ καλή φάση ο ατμοκαθαριστής αλλά δεν έχω :( Η Stirella της αδελφής μου κάνει? :D Αλήθεια, υπάρχει κάπου στη γλυφάδα telemarketing store? Αν θυμάμαι καλά ήταν φθηνός...

Συνήθως τα βάζω σε καυτό νερό με υγρό πιάτων και τα αφήνω να μουλιάσουν για καμια μέρα.

Μετά τρίψημο με βούρτσα για τα χαλιά, ξέπλυμα και ίσως και πάλι μούλιασμά. Όπου η μπίχλα επιμένει, τρίψημο με βαμβάκι εμποτισμένο με ισοπροπυλική αλκοόλη (δεν λιώνει τα πλαστικά).

geonas παρόλο που είναι σκούρου χρώματος ψωμιέρα και αν η εικόνα που παρέθεσα πιο πάνω είναι σωστή, πρέπει να έχω το μοντέλο που αναφέρει σαν του 1992 (περίεργο).

Δεν το άνοιξα ακόμα αλλά από το άνοιγμα στα expansion ports είδα κεραμικούς πυκνωτές (που το παλιό δεν έχει) και το μεγάλο τετράγωνο transistor που φαίνεται στην κάτω είκόνα αριστερα...(επίσης το παλιό δεν το έχει)

Γίνεται να υπάρχει board toy 92 σε σκουρόχρωμη ψωμιέρα? Μακάρι πάντως

gtsamour είπε:
Αλήθεια, υπάρχει κάπου στη γλυφάδα telemarketing store?
Σχετικά κοντά σου υπάρχει στον Άγιο Δημήτριο και στην Καλλιθέα. Δεν ξέρω για αλλού, πάντως Γλυφάδα δεν έχει. Ίσως έχουν και μαγαζί στο internet, για ψάξε...

Έχει κέντρο. Ακαδημίας. Πρώτα ήταν ουφάδικο!!!!!!!!!!!

Έχει στο The Mall που είναι σχετικά κοντά στη δουλειά μου.

Ο πιο φθηνός ατμοκαθαριστής χειρός κάνει 39.90. χμμμμ δεν ξέρω, τα ψιλολυπάμαι

40 ευρώ περίπου ήταν αυτός που είχαμε, ένας μπλε φορητός!

Κι εγώ τα λυπόμουν όταν τον αγόραζε η γυναίκα μου, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο. Καθαρίζει καλά από κουζίνα έως τουαλέτα και από πάτωμα έως Commodore 64.

Ναι αυτόν είδα και εγώ.... βάζεις νερό βρύσης ή απιονισμένο?

Τώρα με έφτιαξες όμως και με βλέπω να το παίρνω...

Akmaka εσύ που επίσης είσαι συντηρητής τι λές?

Πλυντήριο πιάτων ! Εγγύηση !

Από πλακέττα, μέχρι πλαστικά !!

geoanas είπε:
Τα πρώτα μοντέλλα παρουσίαζαν πρόβλημα υπερθέρμανσης (λόγω του χαρτιού) σε πολύωρη χρήση με αποτέλεσμα κάψιμο PLA, SID, CPU κατά σειρά προτεραιότητος.

Αν έχεις το πρώτο μοντέλο (καφέ σκούρα ψωμοθήκη) καλό είναι να φτιάξεις με ένα κοπίδι τρύπες πάνω από τα τσιπάκια που ανέφερα και να τοποθετήσεις custom made ψηκτρούλες.

ΕΙΔΙΚΑ στην PLA και στο SID !!
geoanas...+2..Θα βάλω ψύκτρες και στο δικό μου!

gtsamour είπε:
Ναι αυτόν είδα και εγώ.... βάζεις νερό βρύσης ή απιονισμένο?Τώρα με έφτιαξες όμως και με βλέπω να το παίρνω...

Akmaka εσύ που επίσης είσαι συντηρητής τι λές?
Νερό βρύσης. Περιμένεις κάμποσα λεπτά να ζεσταθεί και να κάνει ατμό (έχει λαμπάκι) και μετά ξεκινάς. Όταν βλέπεις να τελειώνει ο ατμός πρέπει να το κλείσεις για να ξαναβάλεις νερό και φτου κι απ' την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι για πολλές δουλειές μαζί, π.χ. για να κάνεις όλη την κουζίνα με τη μία, αλλά για τον Commodore φτάνει και περισσεύει. Βέβαια και το πλυντήριο πιάτων (που δεν το είχα σκεφτεί) ίσως κάνει τη δουλειά εξίσου καλά.

telemarketing το κανατε εδω μεσα!! :D

gtsamour η μπουγάδα είναι η μόνη λύση εγώ πάντως την βρήκα όπως οι νοικοκυρές!!! :D Ανέβασε καμία φώτο να τον χαζέψουμε βρε! :)

Ηι guys, μολις επεστρεψα από σκ στη Τζιά.

Λοιπόν έμαθα ότι και ο μαρινόπουλος πουλάει ατμοκαθαριστές χειρός με 40 ευρώ και καλούς.

Πήγα την παρασκευή στο Mall στο μαγαζί Telemarketing και δεν το είχαν (τα γνωστά).....

Φωτό θα βάλω φυσικά μετά από το decontamination process :D

Ρε αθεοφοβοι σε λιγο θα αρχισουμε να μιλαμε και για μαλακτικα πλυντηριου...και μετα flame για τα απορυπαντικα!

Άρχισε η διαδικασία αναπαλαίωσης, akmaka θα το λάτρευες....

Ανοίγω το case και τι να δω... δυο πανεμορφα δωράκια μέσα....

μια αποστεωμένη αράχνη και ένας επίσης αποστεωμένος μπάμπουρας :D

Δεν κάνω πλάκα, θα το περάσανε για κανονική ψωμιέρα.

Wally το UK/PAL λέγεται και PAL G?

Βρήκα μέσα ένα διακόπτη πάνω στο modularor PAL G <=> PAL I

Ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει (για το θέμα των παρασίτων αντί για ήχο που λέγαμε) γιατί καθάρισα την πλακέτα (πολύ μπίχλα μιλάμε) με ατμοκαθαριστή, και την έχω κρεμάσει έξω για στέγνωμα :D

Επίσης αντικατέστησα μερικούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές με φρέσκους (όσους είχα που ήταν ίδιοι).

Τώρα μένει να λύσω το πληκτρολόγιο και αφού βγάλω την πλακέτα, να το ψεκάσω με ατμό μέχρι να λάμψει.

Αν θυμαμαι καλα PAL I ειναι UK και PAL B/G ειναι Ελλαδα ;)

Oh Shit! Περίεργο, ο διακόπτης ήταν στο G, λές να το έχουν βάλει ανάποδα?

Έχει και ένα σημείο πάνω στην πλακέτα (εκτός του διακόπτη πάνω στο modulator) που γράφει shorted G PAL, open I PAL αλλά το βλέπω sorted.

Τεσπα, trial and error.

με τα Commodore ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι απιθανο!!

Ατμοκαθαριστής σε πλακέτα ?

Χμμμ...too damn risky....

Πίσω
Μπλουζα