geoanas είπε:
Ατμοκαθαριστής σε πλακέτα ?Χμμμ...too damn risky....
Από ποίας απόψης, λόγω θερμοκρασίας ή λόγω υγρασίας?
Καθάρισα την πλακέτα (και τα πλαστικά, αν και η δουλειά που έκανε στα πλαστικά δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, το καλύτερο καθάρισμα έγινε με τρίψιμο με σφουγγάρι) με τον ατμοκαθαριστή, αποφεύγοντας τελείως σημεία όπως το tv modulator.
Και φυσικά από κάποια απόσταση, όχι να την ψήσουμε κιόλας, 10 εκατοστά περίπου. Αν και τα τσιπάκια δεν είναι και τόσο ευπαθή στη ζέστη όσο φαίνεται (κυρίως χαλάνε λόγω του ρεύματος), έχω κάνει άπειρες κολλήσεις/αποκολλήσεις με κολλητήρι και μια φορά δεν μου έχει κάεί τσιπάκι, και μιλάμε για θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες των 100 κελσίου.
Στεγνώνει γρήγορα επειδή είναι ζεστός ο ατμός, αλλά φυσικά και την έχω αφήσει από χθές το μεσημέρι για να είμαι σίγουρος ότι έχει στεγνώσει τελείως.
Αν μια πλακέτα έχει στεγνώσει και δεν έχει μπεί υγρασία σε σημεία κρυφά, δεν υπάρχει φόβος. Το θέμα είναι να μην πάρει ρεύμα όσο εξακολουθεί να υπάρχει επάνω της υγρασία.
Μια πλακέτα spectrum που είχε γίνει καφέ από τη βρώμα, την είχα σαπουνίσει κανονικά κάτω από τη βρύση. Αφού στέγνωσε για καμια μέρα και είχε ξεπλυθεί και με ισοπροπυλική αλκοόλη δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Ένας άλλος τρόπος να απομακρύνεις την υγρασία μετά το μπάνιο είναι να την περιλούσεις με οινόπνευμα ή ισοπροπυλική αλκοόλη η οποία αναμιγνύεται με το νερό, το συμπαρασύρει και στεγνώνει πολύ γρήγορα.
ps
Τελικά πήρα ατμοκαθαριστή Funai από τον Μαρινόπουλο, πολύ τζάμι, 1600W με μισό λίτρο χωρητικότητα νερού, εξαρτήματα κλπ, για 39.90 ευρώ.