gtsamour είπε:
Επίσης στη sony τηλεόρασή μου αντί για ήχο βγάζει παράσιτα καθόλου ήχο ενώ σε μια άλλη philips ο ήχος είναι καθαρός. Έψαξα για ρυθμίσεις στη sony αλλά δεν βρήκα τίποτα που να το διορθώνει, είναι καθαρά θέμα τηλεόρασης γιατί άλλος commodore κάνει και αυτός παράσιτα. Μου κάνει εντύπωση όμως μια καινούρια sony να το κάνει αυτό, δεν είναι θέμα καλού συντονισμού πάντως...
Τώρα που το είπες έτσι, κατάλαβα τί φταίει.
Στην Αγγλία έχουν λίρες, οδηγούν ανάποδα, το ύψος των ανθρώπων το μετράνε σε "stone", τα Opel λέγονται Vauxhal, και στην τηλεόρασή τους έχουν σύστημα "PAL UK".
Το ίδιο έπαθα κι εγώ όταν συνέδεσα στην (τότε) τηλεόρασή μου (Blaupunkt) τον δορυφορικό δέκτη του Sky. Αρχικά νόμισα ότι έκανα κάτι λάθος με τα καλώδια ή ότι έφταιγε κάτι άλλο. Μετά θυμήθηκα ότι ξάδερφή μου που σπούδαζε Αγγλία και έφερε εδώ την τηλεόραση που είχε αγοράσει εκεί, δεν είχε ήχο (στα ελληνικά κανάλια). Παρεμπιπτόντως, της έδωσα έναν παλιό δέκτη του Filmnet για να λύσει το πρόβλημά της.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Commodore, είμαι σίγουρος. Οι Sony δεν υποστηρίζουν PAL UK, ενώ οι Phillips υποστηρίζουν τα πάντα. Ουσιαστικά επειδή κατασκευάζουν ένα μοντέλο που το διαθέτουν σε όλη την Ευρώπη.
Αυτό συμβαίνει όταν το σήμα είναι σαν αυτό των καναλιών, δηλαδή μέσω του TV modulator. Αν Η σύνδεση γίνει με άλλο καλώδιο, τότε δεν θα υπάρχει θέμα. οι λύσεις είναι τρεις: Ή να αλλαχτεί η τηλεόραση, ή το TV modulator, ή ο τρόπος σύνδεσης.
Γιώργο, αν δεν γίνεται κάτι από αυτά και το μετάνοιωσες, πάρε με ένα τηλέφωνο