gtsamour είπε:
Ακριβώς αυτό αναρρωτήθηκα και εγώ.
Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι στον υπολογιστή και όχι στο κασσετόφωνο?
Πχ στον spectrum υπάρχει βλάβη που δεν σου επιτρέπει να φορτώσεις σωστά, παίζει να υπάρχει και στον commodore κατι ανάλογο?
Να πω στον Vag να μου τον αντικαταστήσει με άλλον?
Δοκίμασα να ρυθμίσω τα αζιμούθιο με trial and error στο φόρτωμα.
Βρίσκω κάποια σημεία που βρίσκει σωστά το όνομα στο found.... και έπαιξα εκεί γύρω αλλά τίποτα.
Αν και εχουν περασει αιωνες απο την τελευταια φορα που φορτωσα παιχνιδι σε C64 με κασσετα ( ο C64 απεβιωσε και απλως μαζευει σκονη εδω και ...........,αλλα παντα εχει την θεση του).
SHIFT και RUN STOP ταυτοχρονα
και φορτωνει το πρωτο παιχνιδι που θα βρει ...
Υποθετωντας οτι η κασσετα ειναι ενταξει /η κεφαλη καθαρη
και παλι αν η κασσετα ειναι πειρατικη και με καποιο Fast loader (για να φορτωνει στα ~30 clics του counter του κασσετοφονου αντι για τα νορμαλ 100+) αν το αζιμουθιο ειναι εστω και ελαχιστα απορρυθμισμενο την <<εκατσες>>.
Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι σε καποια φαση το αζιμουθιο της κεφαλης του κασσετοφωνου του <<προμηθευτη>> μου τα ειχε παιξει και καθε κασσετα ήθελε
διαφορετικο ρυθμισμα ....
Χαρακτηριστικη φαση οταν μετα απο 3 ωρες ακαρπη προσπαθεια να προσπαθησουμε να φορτωσουμε καποιο παιχνιδι απο μια ιδιαιτερα <<δυσκολη>> κασσετα εγω μαζι με τον ξαδελφο μου , περνωντας μπροστα απο το δωματιο μικρος μου αδελφος ρωταει με ενα σαρδονιο χαμογελο ...
"Ακομα παιζετε ????"
Τωρα πως δεν τον επνιξα ...........
Ευτυχως το 88(ή μηπως το 89???) εγινα κατοχος ενος Disk Drive .........
Αυτα αν δεν με προδιδει η μνημη μου -και χωρις να ειμαι και κανενας c64 power user ............
Υ.Γ. Μια και πιανει το χερι σου ...
Ιt means you can connect your C64 to any PC with a sound card and let the PC act as a Tape Player with a perfectly clear sound - so there are no Load errors possible.
=>
http://www.zimmers.net/anonftp/pub/cbm/documents/projects/interfaces/soundcard2tape.html
http://digilander.libero.it/tcengineer/c64/lptc2n.htm
e.t.c.