Νέος στον Commodore 64, βοήθεια!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας gtsamour
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τελικά ποια είναι η σωστή εντολή φορτώματος akmakas?

Εγώ γράφω Load και ender...

Έχω τέσσερις original κασσετούλες οι δυο έπαιξαν μια χαρά.Οι άλλες δυο θέλουν να ρυθμίσω το αζιμούθιο αλλά δεν το ξέρω γιατί δεν ακούω ήχο οπότε τι να ρυθμίσω...Δεν είναι όπως ο spectrum που ακούς την συχνότητα!!!

Όλοι οι λαλίστατοι Commodore-αδες το βούλωσαν ξαφνικά τώρα που τους χρειαζόμαστε σε κάτι! Γιατί άραγε;

Μπας και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα; :diablotin:

LOAD "" FTW!!!

Ακριβώς αυτό αναρρωτήθηκα και εγώ.

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι στον υπολογιστή και όχι στο κασσετόφωνο?

Πχ στον spectrum υπάρχει βλάβη που δεν σου επιτρέπει να φορτώσεις σωστά, παίζει να υπάρχει και στον commodore κατι ανάλογο?

Να πω στον Vag να μου τον αντικαταστήσει με άλλον?

Δοκίμασα να ρυθμίσω τα αζιμούθιο με trial and error στο φόρτωμα.

Βρίσκω κάποια σημεία που βρίσκει σωστά το όνομα στο found.... και έπαιξα εκεί γύρω αλλά τίποτα.

Πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε από τον Vag μία original κασετούλα και παίξε με το κασετόφωνο έλεγξε το καλώδιο του και τα pin αν είναι οκ..Περίεργο...Ο vag δεν σου έκανε καμία δώρο?Δεν πιστεύω πως ο commodore σου έχει πρόβλημα μην αγχώνεσαι.....

gtsamour είπε:
Ακριβώς αυτό αναρρωτήθηκα και εγώ.
Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι στον υπολογιστή και όχι στο κασσετόφωνο?

Πχ στον spectrum υπάρχει βλάβη που δεν σου επιτρέπει να φορτώσεις σωστά, παίζει να υπάρχει και στον commodore κατι ανάλογο?

Να πω στον Vag να μου τον αντικαταστήσει με άλλον?

Δοκίμασα να ρυθμίσω τα αζιμούθιο με trial and error στο φόρτωμα.

Βρίσκω κάποια σημεία που βρίσκει σωστά το όνομα στο found.... και έπαιξα εκεί γύρω αλλά τίποτα.

Αν και εχουν περασει αιωνες απο την τελευταια φορα που φορτωσα παιχνιδι σε C64 με κασσετα ( ο C64 απεβιωσε και απλως μαζευει σκονη εδω και ...........,αλλα παντα εχει την θεση του).

SHIFT και RUN STOP ταυτοχρονα

και φορτωνει το πρωτο παιχνιδι που θα βρει ...

Υποθετωντας οτι η κασσετα ειναι ενταξει /η κεφαλη καθαρη

και παλι αν η κασσετα ειναι πειρατικη και με καποιο Fast loader (για να φορτωνει στα ~30 clics του counter του κασσετοφονου αντι για τα νορμαλ 100+) αν το αζιμουθιο ειναι εστω και ελαχιστα απορρυθμισμενο την <<εκατσες>>.

Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι σε καποια φαση το αζιμουθιο της κεφαλης του κασσετοφωνου του <<προμηθευτη>> μου τα ειχε παιξει και καθε κασσετα ήθελε διαφορετικο ρυθμισμα .... :mad:

Χαρακτηριστικη φαση οταν μετα απο 3 ωρες ακαρπη προσπαθεια να προσπαθησουμε να φορτωσουμε καποιο παιχνιδι απο μια ιδιαιτερα <<δυσκολη>> κασσετα εγω μαζι με τον ξαδελφο μου , περνωντας μπροστα απο το δωματιο μικρος μου αδελφος ρωταει με ενα σαρδονιο χαμογελο ...

"Ακομα παιζετε ????"

Τωρα πως δεν τον επνιξα ...........

Ευτυχως το 88(ή μηπως το 89???) εγινα κατοχος ενος Disk Drive .........

Αυτα αν δεν με προδιδει η μνημη μου -και χωρις να ειμαι και κανενας c64 power user ............

Υ.Γ. Μια και πιανει το χερι σου ...

Ιt means you can connect your C64 to any PC with a sound card and let the PC act as a Tape Player with a perfectly clear sound - so there are no Load errors possible.
=>

http://www.zimmers.net/anonftp/pub/cbm/documents/projects/interfaces/soundcard2tape.html

http://digilander.libero.it/tcengineer/c64/lptc2n.htm

e.t.c.

Παιδιά δεν ξέρω, σκέφτομαι να πάρω τον Vag τηλέφωνο να μου τον αντικαταστήσει (όταν συναντηθήκαμε είχε δύο και μου είπε να διαλέξω) γιατί άσχετα από το φόρτωμα, κάνει και ένα ηχητικό παράσιτο (στην κλασσική μπλέ οθόνη της basic) και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει παντού.

Κάτι σαν συχνό τσάκ τσάκ ψηφιακού θορύβου, ενώ η εικόνα είναι κρύσταλο. Δοκίμασα καλύτερο συντονισμό αλλά το ίδιο.

Δε νομίζω να φταίει η τηλεόραση (Sony)

Τώρα για το loading, δεν κατάφερα να φθάσω ούτε σε ένα loading screen παρόλο που έκανα αρκετές εγγραφές και έπαιξα με το αζιμουθιο καθάρισα την κεφαλή με μπατονέτα και ισοπροπυλική αλκοόλη, καθάρισα τις επαφές του βύσματος. Τι να πω.

Τώρα βρήκα ένα πρόγραμμα το Azymouth3000.tap που υποτίθεται ότι σε βοηθά να ρυθμίσεις το αζυμούθιο αλλά ακόμα δεν το δοκίμασα, αλλά πως υποτίθεται ότι θα το φορτώσεις αν έχει πρόβλημα το αζυμούθιο?

Από ότι πιστεύω ο ήχος που ακούγεται είναι λόγο καλωδίου έχει παράσιτα,φυσικό είναι δεν νομίζω πως είναι κάτι...Τι να σου πω ρε φίλε καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις!

Δοκίμασα και άλλο καλώδιο και πάλι τα ίδια, δεν μπορεί κάτι τέτοιο να είναι φυσικό, μιλάμε για έντονα παράσιτα όχι ανεπαίσθητα.

Ο δικός σου κάνει?

παντως οταν χρειαζεσαι τους 8bitCommodorαδες και τους Νintendακηδες,σπανιως τους βρισκεις.... :D

Αυτό κατάλαβα και εγώ χθές βρε Wally, ειδικά κάποιοι που το παίζουν και "ειδικοί".

Η μόνη βοήθεια ήρθε από spectrumάδες τελικά και τον pepino, αυτό τα λέει όλα....

Αν και μάλλον αδιαφορία φαίνεται να είναι...

Κάνει κάτι λίγα κυρίως όταν ανοίξω λίγο την φωνή της τηλεόρασης ακούγονται διάφορα αλλά δεν τα δίνω σημασία...Αν έχεις κάποιους ενδοιασμούς πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτησε τον ΑΕΟΝ που νομίζω πως τον commodore του τον έχει στημένο..Δώσε του τον να τον δει!!!

Τα δικά μου είναι δυνατά παράσιτα ρε γμτ, και με νορμαλ ήχο ακούγονται δυνατά.

Τεσπα, μίλησα με τον Vag και θα μου τον αλλάξει σήμερα κιόλας (να είναι καλά το παιδί).

Τώρα για το κασσετόφωνο δεν με πολυνοιάζει (αρκει το μηχάνημα να είναι σωστό), έτσι και αλλιώς λιάν συντόμως θα πάρω το ΜΜC64 γιατί με τις κασσέτες και τις δισκέτες δεν παλεύεται...

gtsamour είπε:
Αυτό κατάλαβα και εγώ χθές βρε Wally, ειδικά κάποιοι που το παίζουν και "ειδικοί".Η μόνη βοήθεια ήρθε από spectrumάδες τελικά, αυτό τα λέει όλα....

Αν και μάλλον αδιαφορία φαίνεται να είναι...
Αν κάποιος δεν ξέρει τι να σου πει βρε gtsamour,μην τρελαίνεσαι ρε φίλε και πρόβλημα να έχει λογικά θα στον αλλάξει ο vag μην χωλοσκάς..25 χρόνια υπολογιστής είναι θα θέλει και την συντηρησησούλα του πως να το κάνουμε!

akmakas είπε:
Αν κάποιος δεν ξέρει τι να σου πει βρε gtsamour,μην τρελαίνεσαι ρε φίλε και πρόβλημα να έχει λογικά θα στον αλλάξει ο vag μην χωλοσκάς..25 χρόνια υπολογιστής είναι θα θέλει και την συντηρησησούλα του πως να το κάνουμε!
Σωστάααα....... όταν ρωτάς πράγματα όπως, με τι εντολή φορτώνεις, ξεκινά μόνο του το παιχνίδι, βγάζει loading screen και άλλα τέτοια δύσκολα, βέβαια είναι φυσικό να μην ξέρει ένας commodorας.

Δεν χωλοσκάω για το πρόβλημα, έχω αντιμετωπίσει και πιο ζώρικα, συζήτηση κάνουμε. Δεν έδωσα δα και μια περιουσία για να κάτσω να σκάσω, άσε που ο Vag ειναι άτομο εμπιστοσύνης και θα μου δώσει άλλο, όπως άλλωστε είναι και αναμενόμενο σαν φανατικός spectrumας που είναι :D .

gtsamour

βρε θηριο απο το κονομησες?

σκεφτομαι να βρω ενα c64 η 128 η 128 D(οπου ειχα) με δισκεττες για να θυμηθω τις κλασικες στιγμες του αξεπεραστου αυτου μηχανηματος

το θεμα ειναι που θα βρεθει?

Ρώτα τον Vag ή καλύτερα στείλτου email από το emarket για να το δει σίγουρα, εκεί λέγεται retromarket. Μου είχε πεί ότι έχει commodore μηχανήματα.

ειναι ψιλοεπικυνδυνα απο τα ελληνικα sites για δημοπρασιες....εκτος εαν καποιος γνωριζει κανενα μαγαζι που να πουλαει τετιου ειδους μοντελα , αλλα για δισκετες ομως

Δεν κατάλαβες, ο retromarket είναι o Vag εδώ, και τον γνωρίζουν αρκετοί από εδώ μέσα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος.

Και ο ίδιος ο pepinos γνωρίζει προσωπικά τον Vag από παλιότερα meetings του mame.gr...οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα προβλήματος αξιοπιστίας του πωλητή. :)

Οι Commodore-αδες πάντως ακόμα μόκο... :diablotin:

Πίσω
Μπλουζα