Νέο πιο ελεύθερο Forum

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shock
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Shock

Retired Admin
Αντιδράσεις
236
Το τελευταίο καιρό πολλά μέλη του GRM ζήτησαν να είναι πιο "χαλαροί" οι κανονισμοί του forum όσο αφορά τη θεματολογία.

Για να το πω πιο απλά θέλουν να επανέλθουν τα εκτός θέματος.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τα εκτός θέματος γενικά αλλά μόνο σε αυτό το forum μιας και πάντα πιστεύαμε ότι τόνοι offtopic μηνυμάτων θα κρύψουν τον θησαυρό που υπάρχει από κάτω.

Όταν έγινε η συνένωση με το B2R ήταν βασική προϋπόθεση των admins του B2R να φύγουν τα εκτός θέματος από το forum των GRM/B2R.. Για αυτό το λόγο μπήκε και το chatbox.

Σήμερα 7 μήνες μετά βρίσκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον δικό μας server και να σηκώσουμε όσα forum θα θέλαμε.

Η ερώρηση είναι αν εσείς θα θέλατε ένα forum επιπλέον στο οποίο θα είστε ελεύθεροι να μιλήσετε για ότι θέλετε (ΟΚ μη μας πάνε και μέσα) και μάλιστα να είναι και ανεξάρτητο από retro καταβολες?

Δε θα περιμένουμε να μείνει κάτι από τα γραφόμενα, θα είναι σαν ένα μεγάλο chatbox με κατηγοριοποίηση που θα επιλέξετε εσείς και θα καταπιάνετε με θέματα που θα επιλέξετε...πάλι εσείς.

Να ξαναπώ ότι μιλάμε για ένα άλλο forum με άλλο URL που όμως θα είνα κάτω από την ομπρέλα μας και θα είναι για τα μέλη του GRM

Shock

Ένα σύνδρομο στέρησης αν δεν μπω στο Ρετρό μιά :wait2: μέρα το περνώ, στο διήμερο θέλω ηρεμηστικό και στο τριήμερο γιατρό... αλλά θα ήθελα να αναφερθώ και σε άλλα θεματάκια: πχ στην αυριανή αναδάσωση στο Γαλάτσι :cheers: ή στην τελευταία συναυλία του Γιώργου και δε με αφήνετε εδώ :D Και ούτε με ενδιαφέρει να πάρω αμπάριζα (ρετρό έκφραση :sure: ) τα φόρα για να βγάλω τα απωθημένα μου. Μου αρέσει η δική μας παρέα!!!

Είμαι αντίθετος στην ιδέα ενός φόρουμ ελεύθερης κουβεντούλας. Έχει βρωμίσει ο τόπος απ' αυτά!!Μπορεί ωστόσο να γίνει μια υποκατηγορία του στυλ GRM Cafe ή οτιδήποτε, που ο καθένας θα μπορεί να γράφει ό,τι του κατεβαίνει, αρκεί να μην υπερβαίνει τους κανονισμους βεβαίως βεβαίως!!!

Αγαπητέ Δημήτρη αν γίνει υποκατηγορία στυλ καφέ μέσα στο GRM απλά θα γίνει χαμός. Eίμαι σίγουρος για αυτό. Καλύτερα θα είναι αν γίνει αυτό, να γίνει εκτός GRM.

Επειδη εζησα απο κοντα τον "διχασμο" GRM/B2R και βρεθηκα σε φαση να θελω να γραψω τα ιδια πραγματα και στα δυο, χανοντας ετσι προσανατολισμο και ουσια (το να γραψω κατι αυθεντικο σε ενα thread ειναι μαγεια.. το να το κοπιαρω και να το ξανα-γραψω και σε ενα αλλο το βρισκω ουτοπικο).

Δεν ξερω τι γνωμη εχουν τα αλλα παιδια, αλλα οπως μαθαμε και στον Highlander..

THERE CAN BE ONLY ONE!!!!

telonio είπε:
Αγαπητέ Δημήτρη αν γίνει υποκατηγορία στυλ καφέ μέσα στο GRM απλά θα γίνει χαμός. Eίμαι σίγουρος για αυτό. Καλύτερα θα είναι αν γίνει αυτό, να γίνει εκτός GRM.
Το λέω, γιατί τα περισσότερα φόρουμ έχουν αντίστοιχη κατηγορία. Είναι σίγουρα δύσκολη στο moderation, μιας και θα υπάρξουν πολλοί "κάγκουρες", αλλά δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στο υπόλοιπο φόρουμ, αφού ό,τι άσχετο θέλει να γράψει ο καθένας, θα γράφεται εκεί, αφήνοντας το θησαυρό "αλώβητο". Θα μπορύσε να χωριστεί και σε υποκατηγορίες, όπως αθλητικά, κοινωνικά κλπ. Ένα ολόκληρο φόρουμ ίσως είναι υπερβολικό. Βέβαια γνώμη μου είναι αυτή και δεν σημαίνει ότι είναι και αντικειμενικά σωστή. Πιστεύω όμως ότι θα ήταν το καλύτερο, που μπορεί να γίνει. Το μόνο, που θέλει είναι λίγο "σφιχτό" moderation, γιατί εύκολα ξεφεύγουν τα θέματα και ιδαίτερα αυτά, που "τσούζουν" όπως τα οπαδικά, εκτός ελέγχου. Τέλος, αν γίνει χαμός με μια υποκατηγορία εντός GRM, σκέψου τι θα γίνει σε ολόκληρο φόρουμ, αφιερωμένο σ' αυτό...

Είμαι κι εγώ εντελώς αντίθετος στη δημιουργία ενός φόρουμ για γενική κουβέντα. Σε όσα γράφτηκα, απλά γράφτηκα, προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί τι συμβαίνει έξω στο κόσμο, γιατί συμβαίνει και πώς συμβαίνει.

Αν δεν είναι για games και αν δεν αναφέρεται σε υπολογιστές, να το βράσω.

Στο παρελθόν, όταν υπήρχαν τα εκτός θέματος είχαν δημιουργηθεί μεγάλες κόντρες ανάμεσα στα μέλη, κόντρες που είχα πάρει μέρος κι εγώ, πολλές φορές επίτηδες, πολλές φορές άθελά μου.

Οι κόντρες του "τότε" οδήγησαν σε "πηγαδάκια", ομάδες, "πλευρές" έχθρες, τσακωμάρες και άλλα γραφικά και δεν συμμαζεύεται. ΟΚ, καταννοώ ότι θα είναι για τα μέλη του GRM, αλλά έχω να σταθώ στα εξής σημεία.

1). Οι κόντρες που τυχόν θα γίνουν είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα μεταφερθούν και μέσα στο GRM. Αυτό δεν θα το αποφύγει κανείς.

2). Στο "γενικό" φόρουμ δεν είναι δυνατόν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με το GRM. Αναμφίβολα κάποια μέλη, ειδικά νεότερα δεν θα καταλάβουν τη διαφορά και δεν θα κάνουν διάκριση. Αποτέλεσμα φαγωμάρες με τους mods και admins "γιατί εκεί με αφήνετε κι εδώ όχι" και άλλα τέτοια όμορφα.

3). Γενικό κουτσομπολιό προς τι; Για να μάθουμε για πολιτική, θρησκείες και το κακό συναπάντημα; Πάμε στo Insomnia, στο in-out και τα λοιπά. Δεν χρειάζεται.

4). Η κίνηση θα φύγει από το GRM και σιγά - σιγά θα μεταφερθεί στο "άλλο" φόρουμ. Θυμάστε ότι τα "γενικά" θέματα είχαν μεγάλη κίνηση αλλά ήταν παντελώς άχρηστα τελικά. Το signal 2 noise ratio όπως λέει και ο Maddog θα είναι τόσο μεγάλο που δεν αξίζει.

5). Θα γραφτούν πάσης φύσεως trolls και πικραμμένοι, οι οποίοι θα μπουν στο "άλλο" και θα έρθουν και από εδώ. Τους θελουμε; Ποιός ο λόγος; Για να σπαστούμε τελικά και εμείς που έχουμε πάθος με το GRM και να αποφασίσουμε να φύγουμε ή να πάμε σε νέα προσπάθεια τρίτου που αναμφίβολα θα δημιουργηθεί τελικά;

Εν κατακλείδι:

Μια δημιουργία ενός βλακώδους mainstream καφενείου που θα μπαίνει ο κάθε άσχετος για να βρει γκόμενα και να κάνει καμάκι, ή ο κάθε ψυχάκιας που έρχεται να ξεχαρμανιάσει προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι έπειδή ακριβώς θα έχει τα ίδια μέλη με το GRM θα το βλάψει τελικά ποικιλοτρόπως και ανεπανόρθωτα.

Θυμίζω ότι όλα τα ευτράπελα άρχισαν όταν μπήκαν τα "εκτός" θέματα.

Avoid at all costs. Σε όποιον δεν αρέσει το GRM όπως είναι να μας αδειάσει τη γωνιά. Να πάει στο facebook να κάνει καμάκι σε 18άχρονα και να μας παρατήσει ήσυχους στην χρονοκάψουλά μας.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To να μπορείς να διατηρήσεις ένα επίπεδο σε ένα φόρουμ και να σέβεσαι τους συγγραφόμενούς σου (κατά το συνομιλητές :D ) δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενό του. Έχει να κάνει με την κουλτούρα του καθενός από εμάς.

Δε μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί και προσπαθώ να τους αποφεύγω τουλάχιστον στο γραπτό λόγο που μπορώ να τον ελέγξω.

Στο δικό μας φόρουμ, δε νομίζω πως κυκλοφορούν κοριτσάκια που ψάχνουν για αγοράκια.

Αντιθέτως, πιστεύω πως είμαστε σχετικά ισορροπημένα άτομα ο καθένας με την κοσμοθεωρία του που όμως σέβεται τις απόψεις των άλλων.

Αν τώρα, κάποιοι ξεφεύγουν από τα εσκαμμένα, όπου και να είναι το ίδιο θα συμπεριφερθούν και εντέλει θα απομακρυνθούν.

Δεν ξέρω τι μπορεί να οδήγησε στην προηγούμενη διαμάχη αλλά νομίζω πως τα ίδια άτομα (σχεδόν) δομούσαν και τα δύο φόρα. Να άλλαξαν χαρακτήρες;;; Δεν το νομίζω... μάλλον αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν

Αν και αρκετά νεότερο μέλος από τους "προλαλήσαντες" έχω να πω ότι γράφτηκα και πλέον προσφέρω και αγαπώ το GRM γι' αυτό που είναι και για αυτά που μου έχει προσφέρει-θυμήσει ως τώρα.

Δε νομίζω πως η δημιουργία ενός υποφόρουμ "σαν όλα τ' άλλα" θα βοηθούσε σε κάτι. Το GRM έχει τη δική του λογική, τη δική του θεματολογία, τα δικά του "κολλήματα", τα οποία όλοι γουστάρουμε, και θα ήταν ακόμα και άδικο να παραποιούνταν έτσι ο χαρακτήρας του GRM.

Το ίδιο πιστεύω και για ένα νέο φόρουμ "υπό την αιγίδα" του GRM, και συμφωνώ πλήρως με τον Pooky.

Φαντάζομαι ότι, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς -και εγώ επίσης-, είμαστε γραμμένοι και σε άλλα φόρουμ, είτε σχετικά με διάφορα άλλα ενδιαφέροντά μας, είτε γενικής κουβέντας.

Άποψή μου, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να μείνει το GRM ως έχει ...γιατί έτσι μας αρέσει, για να χρησιμοποιήσω ατάκα ρετρό διαφήμισης!!!

Το GRM πέτυχε επειδή είναι αυτό που είναι. Μην το μπασταρδέψετε ξανά.

[Κακλαμάνης MODE ΟΝ]

Μην καταστρέψετε αυτό το όμορφο δέντρο...

[Κακλαμάνης MODE ΟFF]

:rofl:

Με άλλα λόγια. Είμαι κατά.

Ευχαριστώ. :thanx2:

Σε τι ακριβως απαντατε ? η ερωτηση δεν εχει να κανει με το GRM αλλα με το αν θα ερχοσασταν (λεμε τωρα) σε ενα (αλλο) free forum γενικης θεματολογιας.

Το GRM δεν προκειται να γινει κατι αλλο απο αυτο που ειναι ηδη τωρα.

Δεν θα ερχόμουν ποτέ.

Mainstream sucks.

'Oχι πάλι τα ίδια! :bash: :points: :banghead: :takethat: :rant: :frypan: :armed: :eek: :ban: :shake:

Telamonas.stokos είπε:
Σε τι ακριβως απαντατε ? η ερωτηση δεν εχει να κανει με το GRM αλλα με το αν θα ερχοσασταν (λεμε τωρα) σε ενα (αλλο) free forum γενικης θεματολογιας.
Το GRM δεν προκειται να γινει κατι αλλο απο αυτο που ειναι ηδη τωρα.

Tel, δε θέλουμε να ακούσουμε καν για κάτι έξω από 'δω.

Kthxbye :tease:

:D

Θα το πω απλά και περιγραφικά για να με καταλάβετε άπαντες:Αύριο και μεθαύριο έχω αρκετή δουλειά με τα Phoenix άρθρα μου,στη συνέχεια και για κάνα-δύο μέρες με μια άλλη δουλειά για το GRM,για την οποία θα πληροφορηθείτε όταν έρθει η ώρα (λίαν συντόμως πάντως) και μετά κι από αυτό,RetroDB δουλειά...

Προτιμώ 1.000.000.000 φορές να ξοδεύω το χρόνο μου σ' αυτά όλα από το να συζητάω για παντός τύπου θέματα σε ένα άλλο forum "μας".Τον επιπλέον χρόνο μου τον περνάω πολύ καλά κι εδώ μέσα άλλωστε,believe me...

Όχι,δε με ενδιαφέρει κα-θό-λου......

BTW,το....σουτάρισμα του "εκτός θέματος" sub-forum,αν κι αρχικά παραδέχομαι ότι είχα τους ενδοιασμούς μου περί της κίνησης αυτής,το αναγνωρίζω πανεύκολα,μια και το έφερε η κουβέντα τρόπον τινά,ως μία από τις καλύτερες αποφάσεις και κινήσεις ever από καταβολής GRM....

Βασικά: από τη στιγμή που πολλοί από εδώ μέσα έχουμε γίνει παρέα, ένα ΟΤ θα είχε νόημα - μπορεί να θέλω να μοιραστώ κάτι με τα παιδιά που γνωρίζω κι ας μην έχει σχέση με ρετρό και άλλες σαχλαμάρες (flame mode on :D ).

Από την άλλη όμως, δεν έχω αισθανθεί την απουσία του... αν το κάναμε δοκιμαστικά;

Ισως ενα φορουμ πιο εξειδικευμενο απο το GRM πανω σε ενα συγκεκριμενο ρετροθεμα κατι να ελεγε,εντελως τυχαια παραδειγματα.

-90ς

-Βιβλια80ς

-Ηandheld LCD

-TV80s με την δυνατοτητα download:xm:

-Comics80s παλι με δυνατοτητα κατεβασματος επιλεγμενων κομματιων. :xm:

-Ενα εξειδικευμενο φορουμ πανω στο ρετρο-gaming

-Πανω στο next gen........

Eνα Μαmeforoum ,ενα 2600 φορουμ,ενα αταρι-related forum.

Ξερω οτι πολλα απο τα παραπανω υπαρχουν ηδη αλλα οχι με την σφραγιδα του GRM.

Το κλειδι βεβαια ειναι το download...........αν το καταφερουμε αυτο,ολα τα αλλα ερχονται.

Οχι δεν θελουμε να παει κανενας φυλακη.

Ισως ο Wally. :D

Gryzor είπε:
Από την άλλη όμως, δεν έχω αισθανθεί την απουσία του... αν το κάναμε δοκιμαστικά;
Έχει γίνει στο παρελθόν που είμασταν και πολύ λιγότεροι και δεν προλαβαίναμε να μαζεύουμε. Η δοκιμαστική επαναφορά των OT, μόνο κακό θα κάνει IMHO.

Εγώ πάλι κατάλαβα πως θα υπάρχει ένα νέο φορουμάκι σαν επέκταση του παρόντος αλλά και αποκομμένο από αυτό αλλά μόνο για να διατηρήσουμε τους "τύπους":

Αυτό είναι το "Ρετρό"

Το άλλο θα είναι το "Σύγχρονο"

Να υπενθυμίσω πως πολλά από τα θέματα που ανοίγονται εδώ δεν είναι ρετρό άρα τυπικά ξεφεύγουν από την αρχική ιδέα.

Δεν είναι ρετρό (τουλάχιστον όχι ακόμη)

- η Άννα Βίσση

- ο Βασιλάκης Παπακωνσταντίνου

- ο Indiana Jones ΙV, V κοκ

- τα Windows (s)Vista

- τα i podakia και τα 3G τηλέφωνα

- όλα τα σύγχρονα gadgetakia

- οι ψηφιακές μηχανές

- η Αίθουσα του θρόνου

- τα Εγκλήματα

κλπ κλπ

Επιπλέον, υπάρχουν πάρα πολλά σύγχρονα θέματα που μπορούν να συζητηθούν:

- όλα τα παραπάνω

- νέα βιβλία

- νέες κινηματογραφικές ταινίες πχ. ο νέος James Bond

- αξιόλογα σήριαλ π.χ: "Ματωμένα Χώματα", "10"

- το νέο cd των AC/DC.

- η συναυλία της Μadonas :D στην Αθήνα

- η συμμετοχή των δικών μας παιδιών στο "Κακό Νο3"

- μιά καινούρια θεατρική παράσταση

- οικολογία - ανακύκλωση

και τόσα άλλα, που φαντασία να έχουμε, θέματα βρίσκουμε...

Αυτό δε σημαίνει πως αποκοβόμαστε από ό, τι πιό όμορφο ζήσαμε στην παιδική μας ηλικία απλά διευρύνουμε τους ορίζοντες της γνώσης και της κριτικής μας σκέψης στο σήμερα και στο αύριο.

Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω γιατί εκ προοιμίου το καταδικάζουμε σε σπλατερολογία, τρολο και τρελο καταστάσεις, βωμολοχίες και λοιπά καταστροφολογικά.

Με τον ίδιο τρόπο που διατηρούμε ένα επίπεδο στο Ρετρό μπορούμε να το διατηρήσουμε και στο νέο. Δεν είναι οι κανόνες που μας βάζουν στη θέση μας... αλλά η προσωπική κουλτούρα και παιδεία του καθενός μας.

26.893 κανονισμούς να θέσουν οι admins και να παλεύουν για την εφαρμογή τους οι mods και οι super mods, αυτοί που θα θελήσουν να το παίξουν "εριστικοί" και να "περάσουν το δικό τους" δε θα συγκρατηθούν από κανονισμούς... Απλά, πολύ απλά, θα πάρουν πόδι. Το να μάθουμε να σεβόμαστε δεν είναι κάτι που το καταλαβαίνουμε για πρώτη φορά στα + - 35 μας.

Στο χέρι μας είναι (ή μάλλον στις ρετρό καταβολές μας) να μην αφήσουμε ένα οφ τόπικ φορουμάκι δικό μας να "πέσει" χαμηλά...

Ο βασικός λόγος που σκέφτηκα πως μπορεί να έχει λόγο ύπαρξης ένα τέτοιο φορουμάκι είναι το γεγονός πως μιά παρέα τόσο ξεχωριστών ανθρώπων σαν τη δική μας μπορεί να είναι μονιασμένη και σοβαρή και έξω από ρετρό καταστάσεις...

Και το σημαντικότερο...

Υπάρχουν πολλά αξιόλογα μυαλά στο Ρετρό που -πιστεύω- πως έχουν πολλά να μας μεταλαμπαδεύσουν όπως -ίσως- και εμείς σε αυτούς.

Γιατί να πηγαίνουν η γνώση και η διάθεση χαμένες;;;

Και, τελικά, ας γράφουν μόνο όσοι θέλουν...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα