O Pooky και η Juanita, εκφράζουν δύο διαμετρικά αντίθετες απόψεις πάνω στο θέμα. Και.. έχουν και οι δύο δίκιο, σε αυτό που αναφέρονται!
Προσωπικά, είμαι πολύ επιφυλακτική σε αυτό που πάτε να κάνετε. Μιλάτε για ένα δεύτερο φόρουμ, που θα κάνουμε μια γενική κουβέντα.. Δυστυχώς, πιστεύω πως τότε, θα φύγουν οι περισσότεροι από εδώ. Θα γίνει "ρετρο φορουμ" με όλη την σημασία της λέξεως..
Και τι ακριβώς θα περιέχει αυτό το νέο φόρουμ; Θέματα σαν αυτά που διάβασα στην ενότητα "κλειδωμένα θέματα"; Τα περισσότερα από εκεί εντελώς άσχετα.. ή μήπως θα ανοίξουν θέματα του τύπου :σχέσεις, φιλίες, αθλητισμός (εκεί, και αν θα γίνει ο… χαμός!), πιστεύω (θρησκεία) κτλ; Αν είναι έτσι, τότε συμφωνώ με την άποψη του Pooky(και των υπολοίπων της άποψης του), αυτοί που τα θέλουν, να πάνε σε άλλα φόρουμ, που ασχολούνται με την συγκεκριμένη θεματολογία.
Έχουμε όλοι μας δει, πόσο ξεφεύγει το μέτρο, σε τέτοια φόρουμ, και πως καταντούν όλοι να βρίζονται μεταξύ τους. Και τι να προλάβουν να κάνουν οι υπεύθυνοι; Πάντως σας το δηλώνω, ότι ένας από τους πολλούς λόγους, που εξακολουθώ να είμαι μέλος του παρόντος φόρουμ, είναι η αίσθηση του μέτρου και του σεβασμού, που υπάρχει μεταξύ μας. Και πιστεύω, ότι αυτό προέρχεται από μας, και όχι από τους αυστηρούς ιδιοκτήτες, και υπευθύνους. Ίσως είναι η γενιά μας τέτοια.. αλλά βλέπω πως σε κάποια άλλα site που επισκεπτόμουν παλιά, και τώρα έχουν γεμίσει με νέα και πολύ νεαρά μέλη, και που μιλούν για γενικά θέματα, έχει χαθεί κάθε αίσθηση του μέτρου..
Μου αρέσει αυτή η αίσθηση παρέας που υπάρχει εδώ, και που την ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Μην μου την χαλάσετε..
Από την άλλη βέβαια, θα είναι ενδιαφέρον, να μπορούσαν να μπουν κάποια αξιόλογα νέα θέματα, που δεν ανήκουν στην σφαίρα του ρετρό, όπως κάποιες καινούργιες σειρές, ταινίες κινηματογράφου, βιβλία, καινούργιοι υπολογιστές, εκδηλώσεις, κτλ Αυτό, θα ήταν ενδιαφέρον, γιατί πολλά θέματα, που μας απασχόλησαν στην μορφή του ρέτρο, υπάρχουν και σήμερα. Και θα ήταν ενδιαφέρον να μπει και κάτι, φρέσκο. Το φόρουμ, αν κατάλαβα καλά, δεν μένει στάσιμο, συνεχώς εξελίσσετε. Θέλει όμως και εδώ, πολύ μεγάλη προσοχή και κουβέντα.
Και κάτι τελευταίο.. αν γίνεται αυτό, με σκοπό να έρθουν νέα μέλη, φοβάμαι μήπως γυρίσει μπούμερανγκ. Τα νέα μέλη, που θα προέλθουν από το νέο φόρουμ, και τα οποία αμφιβάλλω, αν θα έχουν πολλά κοινά με μας (αφού εκείνα θα εγγραφούν για τα θέματα που θα υπάρχουν εκεί), θα εισχωρήσουν και στο GRM, αλλοιώνοντας το, ίσως. Πως θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό;
Ελπίζω, να πράξετε το καλύτερο..