Νέο πιο ελεύθερο Forum

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
θα γινει χαος .....εξαλου αν γινει εκτος grm καντε οτι θελετε εγω εδω θα μπαινω ..
 
Βασικά δεν έχω επιπλέον χρόνο για να γράφω και σε άλλο φόρουμ...

Το GRM με καλύπτει απόλυτα στο θέμα Retro.

Για τα υπόλοιπα, μια face 2 face, συζήτηση με φίλους είναι ότι πρέπει, διότι ο γραπτός λόγος, τις περισσότερες φορές παρεξηγείται...

Και γιατί να είναι φόρουμ;

Ας είναι ένα site, με θέματα τα οποία ανέφερε ο Aardvark παραπάνω...
 
Ριχτε και καμια ψηφο στο Poll για να δουμε και σχηματικα που παει το πραμα.

Αλλωστε ειναι η αρχη μιας σειρας Δημοσκοπησεων διοτι αφου η παρεα μεγαλωσε, λεμε να κανουμε και φρεσκα πραγματα τα οποια θα ικανοποιησουν τους φιλους του GRM... ;)
 
O Pooky και η Juanita, εκφράζουν δύο διαμετρικά αντίθετες απόψεις πάνω στο θέμα. Και.. έχουν και οι δύο δίκιο, σε αυτό που αναφέρονται!

Προσωπικά, είμαι πολύ επιφυλακτική σε αυτό που πάτε να κάνετε. Μιλάτε για ένα δεύτερο φόρουμ, που θα κάνουμε μια γενική κουβέντα.. Δυστυχώς, πιστεύω πως τότε, θα φύγουν οι περισσότεροι από εδώ. Θα γίνει "ρετρο φορουμ" με όλη την σημασία της λέξεως..

Και τι ακριβώς θα περιέχει αυτό το νέο φόρουμ; Θέματα σαν αυτά που διάβασα στην ενότητα "κλειδωμένα θέματα"; Τα περισσότερα από εκεί εντελώς άσχετα.. ή μήπως θα ανοίξουν θέματα του τύπου :σχέσεις, φιλίες, αθλητισμός (εκεί, και αν θα γίνει ο… χαμός!), πιστεύω (θρησκεία) κτλ; Αν είναι έτσι, τότε συμφωνώ με την άποψη του Pooky(και των υπολοίπων της άποψης του), αυτοί που τα θέλουν, να πάνε σε άλλα φόρουμ, που ασχολούνται με την συγκεκριμένη θεματολογία.

Έχουμε όλοι μας δει, πόσο ξεφεύγει το μέτρο, σε τέτοια φόρουμ, και πως καταντούν όλοι να βρίζονται μεταξύ τους. Και τι να προλάβουν να κάνουν οι υπεύθυνοι; Πάντως σας το δηλώνω, ότι ένας από τους πολλούς λόγους, που εξακολουθώ να είμαι μέλος του παρόντος φόρουμ, είναι η αίσθηση του μέτρου και του σεβασμού, που υπάρχει μεταξύ μας. Και πιστεύω, ότι αυτό προέρχεται από μας, και όχι από τους αυστηρούς ιδιοκτήτες, και υπευθύνους. Ίσως είναι η γενιά μας τέτοια.. αλλά βλέπω πως σε κάποια άλλα site που επισκεπτόμουν παλιά, και τώρα έχουν γεμίσει με νέα και πολύ νεαρά μέλη, και που μιλούν για γενικά θέματα, έχει χαθεί κάθε αίσθηση του μέτρου..

Μου αρέσει αυτή η αίσθηση παρέας που υπάρχει εδώ, και που την ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Μην μου την χαλάσετε..

Από την άλλη βέβαια, θα είναι ενδιαφέρον, να μπορούσαν να μπουν κάποια αξιόλογα νέα θέματα, που δεν ανήκουν στην σφαίρα του ρετρό, όπως κάποιες καινούργιες σειρές, ταινίες κινηματογράφου, βιβλία, καινούργιοι υπολογιστές, εκδηλώσεις, κτλ Αυτό, θα ήταν ενδιαφέρον, γιατί πολλά θέματα, που μας απασχόλησαν στην μορφή του ρέτρο, υπάρχουν και σήμερα. Και θα ήταν ενδιαφέρον να μπει και κάτι, φρέσκο. Το φόρουμ, αν κατάλαβα καλά, δεν μένει στάσιμο, συνεχώς εξελίσσετε. Θέλει όμως και εδώ, πολύ μεγάλη προσοχή και κουβέντα.

Και κάτι τελευταίο.. αν γίνεται αυτό, με σκοπό να έρθουν νέα μέλη, φοβάμαι μήπως γυρίσει μπούμερανγκ. Τα νέα μέλη, που θα προέλθουν από το νέο φόρουμ, και τα οποία αμφιβάλλω, αν θα έχουν πολλά κοινά με μας (αφού εκείνα θα εγγραφούν για τα θέματα που θα υπάρχουν εκεί), θα εισχωρήσουν και στο GRM, αλλοιώνοντας το, ίσως. Πως θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό;

Ελπίζω, να πράξετε το καλύτερο..
 
Παιδια ολα αυτα ειναι απολυτα ενδεικτικα.Το ιδιο και τα 10 επομενα polls που θα ακολουθησουν.

Απλα επειδη δεν πεφτουν προτασεις απο τους φιλους,προσπαθουμε να αναφερουμε μερικες μηπως σε καποια καταφερουμε και πιασουμε το "σφυγμο".

Προφανως δεν υπαρχει διαθεση μεχρι στιγμης για κατι τετοιο οποτε "παμε γι αλλα" ;)
 
αν και δεν πολυσυμμετεχω πια στο φορουμ,ετσι και κανετε κατι τετοιο τα προβληματα που θα δημιουργηθουν θα ειναι πολυ περισσοτερα απο οποιαδηποτε ωφελη.

σιγουρα θα επηρεαστει προς το χειροτερο και αυτο το φορουμ,ουτε πιστευω οτι θα μπορεσετε να ελεγξετε οσους μπαινουν στο αλλο, για να προκαλουν προβληματα.

σιγουρα αυτα θα μεταφερθουν και εδω.
 
Αν και δεν είμαι ενεργό μέλος με την πλήρη έννοια του όρου (δηλαδή να γράφω καθημερινά και να παρίσταμαι στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του φόρουμ) θα παραθέσω απλά την άποψη μου. Ήδη το φόρουμ είναι ιδιαίτερο- ξεχωριστό αφού ακόμα και ο τίτλος του μας προϊδεάζει για το μοναδικό περιεχόμενο του. Εστιάζει λοιπόν στις ρετρό αναμνήσεις των περασμένων 3 δεκαετιών. Σε αυτό, τα καταφέρνει περίφημα όσο μάλιστα κανένα άλλο φόρουμ στην Ελλάδα!

Αν μπούμε επομένως στην λογική δημιουργίας υποθεμάτων γενικού ενδιαφέροντος θ' αποκλίνουμε από το αρχικό θέμα. Σε τελική ανάλυση τι θέλουμε να γράψουμε και δεν μπορούμε; Ποιος μας εμπόδισε; Εμένα προσωπικά τόσο καιρό κανείς.

Βέβαια δεν επιχείρησα να...λύσω το Κυπριακό σε κάποιο θέμα αλλά δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που θα έπρεπε να το κάνω.

Προτείνω λοιπόν να παραμείνει το φόρουμ ως έχει και να συνεχίσουν όμορφες πρωτοβουλίες σαν το pixel project και το απίστευτο on-line retroπεριοδικό phoenix.

Μην βάζετε τρικλοποδιές στον εαυτό σας. Φιλικά πάντα! :)
 
Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο φίλτατος συναγωνιστής Wally. Η ανάπτυξη της κοινότητας μας αφορά την ολότητα του retro community καθώς πλέον υπάρχει δυνατότητα να οδηγηθούμε σε μεγάλη ανάπτυξη χάρη στην ευχαίρια που μας δίνει η μεταφορά σε αμιγώς δική μας στέγη (βλέπε νέο server).

Η προσπάθεια που γίνεται και που αντικατοπτρίστηκε απο την δημοσκόπηση του Shock, είναι καθαρά δειγματοληπτική με γνώμονα την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το μέλλον του δικτυακού μας τόπου, αλλα και την συνεχή εξέλιξη του που είναι απαραίτητη για την μακροχρόνια επιβίωση της κοινότητας αυτής.

Κάθε λογής προτάσεις είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενες και θα εκληφθούν ως ίσης βαρύτητας με οποιαδήποτε αντίστοιχη κάποιου απο τους ιθύνοντες του φόρουμ. Στην πραρούσα, ας επικεντρωθούμε στην πρόταση που ανέκυψε κατόπιν συζητήσεων της admin team κι ας προσπαθήσουμε να ψηφίσουμε όλοι δίνοντας έτσι μια εικόνα των "θέλω" του παρόντως δυναμικού της κοινότητάς μας.
 
η πορεια της κοινοτητας απο οτι δειχνει θα ειναι μακροχρονια, το θεμα ειναι με τι ορους θα γινει αυτο ,πολλες φορες τα ελευθερου θεματος φορουμ γινονται ξεφραγο αμπελι και χανεια και μπορει η μπαλλα να παρει και αυτο το φορουμ.

απο την αλλη εσεις εχετε περισσοτερη εμπειρια ισως ,εγω κυριως μπαινω σε εξειδικευμενα φορουμ γνωσης.

μπορει και να πετυχει οπως το εχετε σκεφτει.
 
Επειδή βλέπω μια σύγχηση στις τάξεις των GRMάδων, να διευκρινήσω οτι ΔΕΝ μιλάμε για διεύρυνση και εμπλουτισμό του παρόντος forum (GRM) αλλα για δημιουργία νέου (http://www.νέοφόρουμ.gr) με δική του θεματολογία.
 
Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο μια τέτοια ιδέα. (αν και η επιλογή «Ζω και αναπνέω για τη στιγμή που θα γίνει κάτι τέτοιο», μου φαίνεται υπερβολική).

Δεν θεωρώ βέβαιο το γεγονός πως θα «παρεκτραπούμε».

Όχι πως δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά μάλλον αδικούμε τον εαυτό μας αν πιστεύουμε πως σε μια ώριμη ηλικία, δεν έχουμε ακόμη την ικανότητα να συζητούμε πολιτισμένα και φοβόμαστε τον εαυτό και το χαρακτήρα μας.

Επίσης, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να γράφονται στο νέο forum άσχετα μέλη μόνο και μόνο για να παίρνουν μέρος στις off-topic συζητήσεις, θα μπορούσε να μπει ρήτρα που θα απαιτεί να έχουν συμπληρώσει πρώτα κάποιον αριθμό posts στο GRM.

Εξάλλου το ίδιο το GRM, θα παραμείνει ανέπαφο.
 
DINO είπε:
Βασικά δεν έχω επιπλέον χρόνο για να γράφω και σε άλλο φόρουμ...Το GRM με καλύπτει απόλυτα στο θέμα Retro.

Για τα υπόλοιπα, μια face 2 face, συζήτηση με φίλους είναι ότι πρέπει, διότι ο γραπτός λόγος, τις περισσότερες φορές παρεξηγείται...

+10000000000000000
 
ισχυει σε μεγαλο βαθμο αυτο.
 
Λες και δεν υπάρχουν αρκετά θέματα για flames... C= vs /|\, CPC vs Spectrum, Albert vs Terry etc etc...
 
Έχω την αίσθηση ότι πολλά παιδιά δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι συζητάμε για ένα άλλο forum κι όχι για το GRM με προσθήκη ξανά του Εκτός θέματος sub-forum...

Εμένα η γνώμη μου πάντως,πάνω σ' αυτό διατυπώθηκε και πάνω σε αυτό θα μιλήσω λίγο και για τελευταία φορά και τώρα.

Κατανοώ ότι πολλοί σκέφτονται ως εξής:"Εντάξει,καλά τα πάσης φύσεως retro θέματα κι η συζήτηση αυτών,αλλά μη κολλάμε μόνο εκεί,να μιλάμε και για το σήμερα".Λογικό το βρίσκω..

Όμως,η αλήθεια είναι ότι σε κάποιους τομείς (games,hardware θέματα,μουσική τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό) ήδη μιλάμε και στο GRM για το σήμερα.Κι αυτό,στο βαθμό που γίνεται,το θεωρώ θετικό και λογικό,καθότι δε μπορεί,δε γίνεται η κουβέντα να περιορίζεται μόνο στον Spectrum,τους XT 8088 και τους Queen..

Ένα άλλο,νέο forum όμως,θα σήμαινε κουβέντα και για μπάλα,κοινωνικά θέματα,τάσεις της εποχής και διάφορα φαινόμενα αυτής,για να μη φτάσω να πω και για πολιτική,θρησκευτικά θέματα,όπου εκεί γελάω και μόνο που σκέφτομαι τι θα γινόταν...!

Εντάξει,δε λέω,σίγουρα πολλοί θα θέλανε να πούμε και γι' αυτά,αλλά η εμπειρία μου με το παλιό,"Εκτός θέματος" sub-forum μου λέει ότι μακράν πιο πολύ σαματά και μπάχαλο δημιουργούσε (κι είναι επίσης λογικότατο αυτό) παρά προσέφερε κάτι ουσιαστικό.

Anyway,θεμιτό λοιπόν το βρίσκω να θέλουνε κάποια παιδιά (ειδικά όσοι δε προλάβανε το "Εκτός θέματος" sub-forum) να γίνει το νέο αυτό forum,αλλά εμένα δε με απασχολεί στο ελάχιστο μια τέτοια περίπτωση και μπορώ από τώρα να πω ότι θα απέχω από κάτι τέτοιο,όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά διότι,εν τέλει,δε θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας,πώς αλλιώς να το πω ;!;

(γιατί αυτό θα γίνει,believe me...)
 
Το φορουμ είναι ρετρό, αναφέρεται σε οτιδήποτε ρετρό και εκεί πρέπει να μείνει. ΟΧΙ! Δε θέλω κάτι άλλο. Οι off-topic εμπειρίες μου εδώ είναι λυπηρές. Αρκεί το chatbox. Τέλος!
 
Είμαι νέος εδώ μέσα οπότε φυσικά μικρή σημασία έχει η γνώμη μου. Κατανοώ πως κάποια μέλη έχουν γνωριστεί πλέον -και από κοντά-, οπότε είναι λογικό να τους χρησιμεύσει ένα off topic forum. Έχετε σκεφτεί την Σολωμόντια λύση που έχει εφαρμόσει το English Amiga Board; Δηλαδή να υπάρχει ένα off topic section αλλά τα θέματά του να μην εμφανίζονται στο "Πρόσφατα Θέματα" του Portal που είμαι σίγουρος ότι κοιτάμε όλοι με το που μπαίνουμε. Έτσι και θα ικανοποιηθούν αυτοί που θέλουν να κάνουν off topic συζητήσεις, και δεν θα κλέβουν την παράσταση από τα on topic.
 
Με τίποτα...αρκεί το GRM.
 
Τι είναι το GRM ? Ποιοί είστε εσείς ? Από πού ήρθα εγώ? Τι είναι AMIGA?



YΓ: Η αλήθεια είναι οτι το μόνο που θέλω να επιστρέψει απο τον παλιο καιρό , είναι το icon :loco:

:D :D:D:D
 
Βρήκαμε επιτέλους ποιός ψήφισε την τελευταία επιλογή! :D
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα