Τα παιδιά (Bill&Jim) φτιάχνουν arcade λύσεςι κυρίως, όμως δουλεουν με ξύλο , είναι δύο (ένας για τα μερεμέτια και ό άλλος για τα καλωδιακά), συνεπώς δεν το κόβω να βγαίνει φθηνότερα σαν λύση. Με λίγα λόγια, οτιδήποτε σε custom πλέον φτανει στα 80-100 ευρώ, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ιορδάνη απο την "αγορα".alkis21 είπε:Στην έκθεση retrocomputers, υπήρχε ένα stand από ανθρώπους που κατασκευάζουν joysticks. Δυστυχώς δεν συγκράτησα τις πληροφορίες, αλλά σίγουρα αν ρωτήσεις τον Fotis_KFOR θα μπορέσει να σε βοηθήσει..
Και όχι μόνο. Ήθελαν ένα μηχάνημα (το 1982) για να κατασκευάζουν εξομοιωτές πτήσης. Και γι' αυτό χρησιμοποίησαν Motorolla 68000.Βασικά η amiga ήταν arcade machine που έγινε υπολογιστής γιατί κατάλαβαν ότι θα πούλαγε περισσότερο έτσι.
1. Ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής.αυτη την θεοποιηση της amiga που μονο εδω μεσα εχω παρατηρησει σε τοσο μεγαλο βαθμο εγω προσωπικα δεν μπορω να την καταλαβω αλλα απο την αλλη εννοοιται οτι δεν την υποτιμω μην τρελαθουμε κιολας.
Βασικά για τα arcade conversions, χρησιμοποιούσαν το Joystick, όπως έγραψε ο Άλκης, με την κατεύθυνση "πάνω" για jumb, και για τρίτο κουμπί το space. Πάντως μπορούσες να παίξεις μέχρι και flight/space sims με αυτά τα joysticks.Aν το 90% των παιχνιδων που εχει η amiga ειναι τοσο απλοικα που παιζονται μονο με ενα κουμπι τοτε ετυχως που δεν ασχοληθηκα ποτε σοβαρα μαζι της.
Aν και εχουμε βγει off topic,και εαν και δεν ειχα ποτε amiga (θα παρω ομως καποια στιγμη) ο Σπυρος τα ειπε ολα!!spyros_s είπε:Αυτός ο υπολογιστής ήταν συνώνυμο του wow factor και ο μύθος που αυτό δημιούργησε ήταν μεγαλύτερος από το μηχάνημα καθεαυτό! Καταλαβαίνω ότι δεν το βίωσες διότι συνέκρινες πάντα με τα arcades που προφανώς υπερτερούσαν ως εξειδικευμένο στο εκάστοτε game μηχάνημα! Για εμάς όμως ήταν η επιτομή της τεχνολογίας, το μηχάνημα των ονείρων μας! Πόσο μάλλον όταν το συγκρίναμε με τους 8μπιτους προγόνους και ανταγωνιστές της! Ήταν ξεχωριστό συναίσθημα τόσο η κατοχή όσο και η χρήση της εκείνο τον καιρό που αδυνατώ να σου περιγράψω και κατά συνέπεια να σε κάνω να το αντιληφθείς!
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!phil_vr είπε:Εχω στα σκαρια ενα σχεδιο για μικρου μεγεθους joystick σε σκαφτο ξυλο στις γραμμες των παλιων Elite (με επικλινη επιφανεια που να δινει μια κομψη νοτα στο ολο σχεδιο ξεφευγοντας απο το κλασικο κουτι των tomahawk) με μεγεθος που να μπορει να φιλοξενησει fire κουμπι αυτου του μεγεθους, αν και πιθανοτατα θα κοιταξω για ενα μεγεθος πιο μικρο καθως το κλασικο των arcades ειναι μεγαλο και αβολο για τον αντιχειρα σε τετοιο setup. Μολις βρεθει χρονος θα πεσει υλοποιηση.