Ντροπή και αίσχος ! (Αύξηση της τιμής του Wii)

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Δεν φτάνει που η Nintendo πουλάει τεχνολογία δεκαετίας ακριβότερα από το 360, αντί να ρίξει την τιμή του Wii την ανεβάζει στην Αγγλία κατά 18-20 λίρες! Πηγή Eurogamer

Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε το ίδιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Και σε μια συνέντευξη o Peter Moore εκθειάζει το νέο Wii Motion Plus add-on.

certainly played Tennis a lot up in Vancouver with the Wii Motion Dongle attached and in simplistic terms if you think about the normal movement you get with the Wii remote, you know you can sit on your couch and flick your wrist and you get the same reaction as if you stand up and do a full swing playing golf or tennis. What the Wii Motion plus allows you to do is do a true authentic sports motion.
Ναι αλλά αυτό μας το είχε υποσχεθεί εξ αρχής η Nintendo και όχι με την προσθήκη περιφερειακού. Τι άλλο να πούμε; Ντροπή και αίσχος!
 
So?

Γιατί ντροπή και αίσχος;

Καλά κάνει. Αν το κονσολάκι πουλάει να την πάει την τιμή και 500 ευρώ.

Καταλάβετε ότι η διαφορά τιμής 100 ευρώ από κονσόλα σε κονσόλα δεν σημαίνει τίποτε. Μια κονσόλα των 700 ευρώ αλλά με παιχνίδια στα 25 το ένα, είναι εξαιρετικά φτηνότερη από μια άλλη των 200 με 69,99 το κάθε παιχνίδι.

Ρε μανία με τις τιμές στο hardware.... Άλλωστε την κονσόλα την πληρώνεις μια φορά και τα παιχνίδια για όσα χρόνια την κρατήσεις.
 
Δεν είναι έτσι φίλε Pooky. Δεν μπορείς να πουλάς μια τόσο απαρχαιωμένη τεχνολογία τόσο ακριβά, ανεξάρτητα από την τιμή του software. Ο νόμος στο hardware είναι η πτώση των τιμών όσο η τεχνολογία παλιώνει και το κόστος παραγωγής πέφτει.

Άσε που στην Ιαπωνία το PS3 ξεπέρασε σε πωλήσεις το Wii την τελευταία βδομάδα. Aυτό θα έπρεπε να συνεπάγεται πτώση τιμής για το Wii για να κρατήσει το momentum και σίγουρα όχι αύξηση.
 
Μεταξύ μας και εγώ το βρίσκω ψιλοάκυρο. Δέν παίζει να ανεβάζεις τιμή στο hardware (και τί hardware, αλλα ας το αφήσουμε αυτό). Μάλλον εκδικείται για τα ...backups. Απο παλιά η nintendo σιχαινότανε τους μονόφθαλμους γαντζοχέρηδες.
 
Other_Reality είπε:
Μεταξύ μας και εγώ το βρίσκω ψιλοάκυρο. Δέν παίζει να ανεβάζεις τιμή στο hardware (και τί hardware, αλλα ας το αφήσουμε αυτό). Μάλλον εκδικείται για τα ...backups. Απο παλιά η nintendo σιχαινότανε τους μονόφθαλμους γαντζοχέρηδες.
Η επίσημη δικαιολογία είναι η πτώση της τιμής της λίρας.

Πρώτο ερώτημα: γιατί δεν αυξάνει και την τιμή του DS;

Δεύτερο ερώτημα: Γιατί οι άλλοι δύο κατασκευαστές κονσολών δεν προέβησαν σε παρόμοιες αυξήσεις;

Τρίτο ερώτημα: Γιατί όταν το Ευρώ κάλπαζε σε σχέση με το δολάριο και το Γιεν δεν είχαμε και ανάλογη πτώση της τιμής της κονσόλας;

Τέταρτο Ερώτημα: Τι θα κάνουν οι αλυσίδες καταστημάτων; Κατά πάσα πιθανότητα θα μετακυλήσουν την αύξηση του κόστους στον καταναλωτή.

Όπως και να το δεις αυτή η κίνηση είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
 
Είναι σίγουρα απαράδεκτη, και η δικαιολογία είναι άτοπη. Άρα σίγουρα συμπίπτει με την δυνατότητα software modding της κονσόλας, κατα την γνώμη μου. Απο περιέργεια, πώς να πάνε οι πωλήσεις του Zelda ? :) :) :)
 
Other_Reality είπε:
Είναι σίγουρα απαράδεκτη, και η δικαιολογία είναι άτοπη. Άρα σίγουρα συμπίπτει με την δυνατότητα software modding της κονσόλας, κατα την γνώμη μου. Απο περιέργεια, πώς να πάνε οι πωλήσεις του Zelda ? :) :) :)
Περιέργως είχαν ένα μικρό spike πριν μερικές βδομάδες... ;)
 
Ναι βρε συ Leon, δεν επικροτώ την κίνηση της Nintendo.

Απλά εκεί το πάω. Πούλα ακριβά μια κονσόλα και δώσε στο λαό φτηνότερα παιχνίδια. Εκεί είναι το μυστικό να γλυτώσεις μια και καλή από τους πειρατές.

Εμένα το Wii κόστισε 400 ευρώ και όχι 250. Μπορείς να καταλάβεις το λόγο, δεν χρειάζεται να το φωνάξω ανοιχτά.

Θα προτιμούσα να είχε μαμά 400 και το κάθε παιχνίδι 20 με 25. Τότε θα ήξερα και την όψη που έχουν τα παιχνίδια του Wii.

Οι υπόλοιποι κατασκευαστές παιδιά απλά δεν μπορούν να προβούν σε καμία αύξηση τιμής. To PS3 πόσο να πάει πιά; Όσο για το 360, άστο καλύτερα. Η M$ τα μασάει καλά με διάφορες συνδρομές.
 
Pooky είπε:
Απλά εκεί το πάω. Πούλα ακριβά μια κονσόλα και δώσε στο λαό φτηνότερα παιχνίδια. Εκεί είναι το μυστικό να γλυτώσεις μια και καλή από τους πειρατές.
H κονσόλα αυτή υπάρχει και ονομάζεται PC. :D Δε νομίζω ότι την έχει γλιτώσει από την πειρατεία. ;) Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο πωρωμένος PC gamer που διαθέτει χιλιάδες Ευρώ για το hardware το κάνει γιατί ξέρει ότι δεν θα σπαταλήσει δεκάρα για το software.

Θα προτιμούσα να είχε μαμά 400 και το κάθε παιχνίδι 20 με 25. Τότε θα ήξερα και την όψη που έχουν τα παιχνίδια του Wii.
Κάτι τέτοιο δεν θα δούλευε όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν (λέγε με 3DO). Σχεδόν κανένας δεν πρόκειται να σπαταλήσει ένα κάρο λεφτά για μια παιχνιδομηχανή ακόμα και αν έχει φθηνότερα παιχνίδια. Μπορεί σε βάθος χρόνου να είναι οικονομικότερο αλλά κανείς δεν το υπολογίζει έτσι. Είτε γιατί δεν είναι διατεθειμένος να αγοράσει πολλά παιχνίδια ώστε να δει μελλοντικά το όφελος, είτε γιατί δεν μπορεί να διαθέσει τέτοιο ποσό με τη μία, είτε γιατί απλά δεν το έχει σκεφτεί.
 
Leon είπε:
Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο πωρωμένος PC gamer που διαθέτει χιλιάδες Ευρώ για το hardware το κάνει γιατί ξέρει ότι δεν θα σπαταλήσει δεκάρα για το software
Καμία σχέση !

Από πού βγαίνει το συμπέρασμα αυτό ;
 
Μην ξεφύγουμε από το θέμα και μπούμε στο κεφάλαιο πειρατεία που είναι τεράστια συζήτηση αλλά ρίξε μια ματιά εδώ.

PC manufacturers view piracy as "hidden benefit" for consumers - Hollenshead
id Software's CEO Todd Hollenshead has stated that he believes PC manufacturers' acceptance of piracy and the sharing of content the user does not pay for is the PC hardware industry's "dirty little secret".

According to Hollenshead, manufacturers are secretly happy with levels of piracy in the industry as it helps to sell hardware.

"I think that there's been this dirty little secret among hardware manufacturers, which is that the perception of free content - even if you're supposed to pay for it on PCs - is some sort hidden benefit that you get when you buy a PC, like a right to download music for free or a right to download pirated movies and games," said Hollenshead in an exclusive interview published today.

"I think that if you went in and could see what's going on in their minds, though they may never say that stuff and I'm not saying there's some conspiracy or something like that - but I think the thing is they realise that trading content, copyrighted or not, is an expected benefit of owning a computer."

Hollenshead - famed for PC titles Doom, Quake and the forthcoming Rage - believes that PC manufacturers will obviously speak out against piracy in public, but the enormity of the problem is evidence that it's being largely ignored by hardware companies.

"I think that just based on their actions...what they say is one thing, but what they do is another.

"When it comes into debates about whether peer-to-peer file-sharing networks that by-and-large have the vast majority, I'm talking 99 per cent of the content is illicitly trading copyrighted property, they'll come out on the side of the 1 per cent of the user doing it for legitimate benefit.

"You can make philosophical arguments that are difficult to debate, but at the same time you're just sort of ignoring the enormity of the problem," he said.
 
manos426f είπε:
Καμία σχέση !Από πού βγαίνει το συμπέρασμα αυτό ;
Ξεφεύγουμε βέβαια από το θέμα αλλά όσο να'ναι το έχει ένα δίκιο ο Leon. Πόσοι ας πούμε έχουν αυθεντικά Windows στον υπολογιστή του σπιτιού τους (αν δεν τους ήρθαν προεγκατεστημένα σε κάποιο laptop ας πούμε);

Προφανώς δεν ισχύει για όλους αυτό, αλλά η πλειοψηφία αυτό κάνει, πληρώνει για το hardware και βρίσκει τζάμπα το software.

Όσο για την αύξηση τιμής του Wii, απαράδεκτη φυσικά. Πράγματι, όταν είχαμε 1.60$/? δεν είπαν πάμε να μειώσουμε την τιμή, επομένως δεν έχουν δικαίωμα να το επικαλεστούν ούτε τώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και για να επιστρέψουμε στο...θέμα, αυτό που ήθελα να πω με την παράθεση της είδησης και της συνέντευξης είναι το εξής:


Στην ουσία η Nintendo κορόιδεψε τον κόσμο και δυστυχώς πέτυχε.
Πούλησε ακριβά ένα Gamecube+ και μετά από 2.5 χρόνια όχι μόνο δε ρίχνει την τιμή αλλά την ανεβάζει. Το χειρότερο είναι ότι το Wii ΔΕΝ κάνει αυτό που υποσχέθηκε η Nintendo (δηλαδή οι κινήσεις σου να μεταφέρονται στο παιχνίδι) αλλά πρέπει ΤΩΡΑ να αγοράσεις ένα περιφερειακό (το Wii Motion Plus) που θα κάνει 1:1 μεταφορά της κίνησής σου, δηλαδή κάτι που θα έπρεπε να κάνει το Wii εξαρχής.

Προσωπικά θεωρώ τέτοιου είδους τακτικές απαράδεκτες και είναι πραγματικά κρίμα που έπεσε το αγοραστικό κοινό σε τέτοια παγίδα.
 
Μια τεχνολογια 5+ ετων που προσφερεται ως κατι νεο δεν περιμενει καποιος να σπασει ρεκορ πωλησεων. Για αγνωστο λογο εσπασε.

Μια παιχνιδομηχανη ουσιαστικα χωρις ΑΑΑ παιχνιδια (και εκατονταδες σκουπιδια) δεν μπορει να εχει φιλοδοξιες να γινει best seller.Για καποιο μεταφυσικο λογο εγινε.

Μια κονσολα δεν μπορει να ακριβαινει μετα απο 3 χρονια κυκλοφοριας. Για να τσεπωσει η Ν απο τους non, μπορει...

Πιστευω οτι το Wii ως κυκλοφορια και πωλησεις θα μελεταται απο τους ιστορικους του μελλοντος. Χωρις κανενα λογο...ξεπουλησε. Το Ευρωπαικο του 2004 απλα ωχρια μπροστα του...

ΥΓ:Οταν μιλαγαμε περι controller σχεδον "διακοπτη"...μας εκραζαν. Ας αγορασουν τωρα το 1:1 :D
 
Wally είπε:
Μια τεχνολογια 5+ ετων που προσφερεται ως κατι νεο δεν περιμενει καποιος να σπασει ρεκορ πωλησεων. Για αγνωστο λογο εσπασε.Μια παιχνιδομηχανη ουσιαστικα χωρις ΑΑΑ παιχνιδια δεν μπορει να εχει φιλοδοξιες να γινει best seller.Για καποιο μεταφυσικο λογο εγινε.

Μια κονσολα δεν μπορει να ακριβαινει μετα απο 3 χρονια κυκλοφοριας. Για να τσεπωσει η Ν απο τους non, μπορει...

Πιστευω οτι το Wii ως κυκλοφορια θα μελετατε απο τους ιστορικους του μελλοντος. Χωρις κανενα λογο...ξεπουλησε. Το Ευρωπαικο του 2004 απλα ωχρια μπροστα του...
Δεν είναι μεταφυσικό φίλε Wally, υπάρχει εξήγηση. Το Wii έπιασε σε casual και non gamers που αδυνατούν να παίξουν τα σύγχρονα ΑΑΑ παιχνίδια λόγω περιπλοκότητας τόσο στο χειρισμό όσο και και gameplay. Τον κόσμο που παίζει κανά παιχνιδάκι στο κινητό του ή κανά flash game στον browser. Ξέρεις πόσος κόσμος παίζει τέτοια; Το κοινό είναι πολύ μεγαλύτερο από τους κλασσικούς gamers. Επίσης έπιασε αυτούς που έπαιζαν στο Atari ή στο NES αλλά αποξενώθηκαν στη συνέχεια από το gaming (πάλι λόγω πολυπλοκότητας).

Αυτό το κοινό φυσικά αδιαφορεί για ρεαλιστικά γραφικά ή βαθύ gameplay, δεν το ενδιαφέρει να παίξει σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον με physics, ανεπτυγμένη AI κτλ, απλά θέλει να παίξει ένα παιχνιδάκι για να περάσει η ώρα.

Φυσικά αυτό το κοινό δεν παρακολουθεί της εξελίξεις του gaming ούτε διαβάζει τον ειδικό τύπο, οπότε δεν κατανοεί ότι η Nintendo του σερβίρει ξαναζεσταμένη σούπα (παλιές ιδέες με νέο περιτύλιγμα και πολύ άσχημα υλοποιημένες συνήθως) και ίσως δεν κατανοεί καν ότι είτε πατάει ένα κουμπί στο περίπλοκο χειριστήριο του 360 και του PS3 είτε κουνάει το Wii remote είναι το ένα και το αυτό.

ΥΓ:Οταν μιλαγαμε οτι το controller ειναι σχεδον "διακοπτης"...μας εκραζαν. Ας παρουν τωρα το 1:1 :D
Έτσι είναι. Ενώ υπήρχε η δυνατότητα το Wii να προσφέρει κάτι πραγματικά καινούργιο, η Nintendo (που ως συνήθως βγάζει από τη μύγα ξύγκι) αποφάσισε να πουλήσει ένα μηχάνημα που δεν μπορούσε να κάνει αυτό που έλεγε, προφανώς γιατί γνώριζε ότι ο κόσμος θα την πατούσε από το marketing και τις διαφημίσεις και δεν θα καταλάβαινε τη διαφορά.

Να δούμε τώρα αυτό το 1:1 και κυρίως κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί σε πιο περίπλοκα παιχνίδια με μεγαλύτερες απαιτήσεις στο Hardware (και όχι κάτι απλοϊκό σαν το Wii Sports Resort). Και πάλι πολύ αμφιβάλλω αν σε ένα παιχνίδι σαν το RE4 θα μπορούσε να το κάνει. (Άντε να κουνήσεις όλη την IK chain του χαρακτήρα σε πραγματικό χρόνο για να ακολουθήσει ακριβώς την κίνηση του παίκτη με το γελοίο hardware του Wii).
 
Πω πω τι μένος ενάντια στην Nintendo!!!!!!

Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι το Νούμερο 1, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Και αυτό δεν αλλάζει.

Και όσο για τα παιχνίδια και τους ΑΑΑ τίτλους, θα αναφέρω και πάλι τα λόγια του Plink. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΑΑΑ τίτλος = μαγκιά, μούσκουλο, κακία και τα λοιπά.

Άλλωστε τι σκάτε; Δεν σας αρέσει το Wii, μην το αγοράζετε στην τελική. Αφήστε αυτούς που τη βρίσκουν να το αγοράζουν και αφήστε τους στην ησυχία τους. :) :)
 
Pooky είπε:
Πω πω τι μένος ενάντια στην Nintendo!!!!!!
Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι το Νούμερο 1, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Και αυτό δεν αλλάζει.
E όχι και μένος! :) Σιγά μην νευριάσουμε για κάτι τέτοιο. Απλά κριτική κάνουμε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η κοροϊδία αλλά η χαμένη ευκαιρία. Το Wii με το motion control πράγματι θα μπορούσε να πάει το gaming μπροστά αν δούλευε όπως έπρεπε (γιατί τώρα είναι απλά ένας κουραστικός controller που αντί να πατάς ένα κουμπί απλά τον κουνάς-σιγά τη διαφορά) και αν οι εταιρίες δοκίμαζαν νέες ιδέες (συμπεριλαμβανομένης της Nintendo) αντί να πετάνε shovelware της προηγούμενης γενιάς με λίγο αλλαγμένα controls.

Και όσο για τα παιχνίδια και τους ΑΑΑ τίτλους, θα αναφέρω και πάλι τα λόγια του Plink. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΑΑΑ τίτλος = μαγκιά, μούσκουλο, κακία και τα λοιπά.
Καμία σχέση. Αυτά τα παιχνίδια τα βλέπω και κουνάω συγκαταβατικά το κεφάλι. Δυστυχώς αποτελούν την πλειοψηφία του gaming. Αλλά από την άλλη τι καλό έχει βγει για το Wii; Που είναι η πρωτοτυπία; Οι καλύτεροι τίτλοι του δεν δικαιολογούν καν τη χρήση του Wiimote ή είναι μεταφορές από παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς.
 
Εχει καθε δικαίωμα να το κάνει, αν δεν αρεσει σε καποιον, μπορεί απλα να μην πάρει την κονσόλα, τωρα αν κάποιος νομιζει οτι παίρνοντας το Wii και το Force unleased ξαφνικά θα κρατάει ενα lightsabre στα χέρια του, δεν φταίει η Ν σε αυτο.
 
Pooky είπε:
Και όσο για τα παιχνίδια και τους ΑΑΑ τίτλους, θα αναφέρω και πάλι τα λόγια του Plink. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΑΑΑ τίτλος = μαγκιά, μούσκουλο, κακία και τα λοιπά.
Σ'αυτό θα συμφωνήσω και εγώ, αλλά το ΑΑΑ μάλλον πήγαινε σε γραφικά και γενικά επίπεδο παραγωγής. Πάντως το Wii δέν κρύφτηκε ποτέ για το τί μηχάνημα ήταν πραγματικά, θυμάμαι τις διαφημίσεις με τον παππού και την γιαγιά να παίζουν....Εξαρχής στόχευσε στους non gamers. Και φυσικά είναι περισσότεροι αυτοί απο τους hardcore. Τώρα η γιαγιά να παίξει Killzone 2 ή Gears of War 2 δέν πάει...πάει ? Ούτε θα παραπονεθεί για τα blurry textures επίσης....(με τα γυαλιά που φοράει όλα blurry φαίνονται :cool: )

Γι'αυτό πιστέυω πως άμα βγάζανε παιχνίδια χωρίς βία στις next-gen και τα προσέχανε, θα το είχανε φάει το Wii. Υπάρχουν, αλλα είναι μετρημένα και γενικώς παραγκωνισμένα (πλήν του Little Big Planet που πέτυχε στο full). Αυτό το Africa στο ps3 τί έγινε ? Και κάμποσα άλλα που έφαγαν πόρτα. Σε γενικές γραμμές όμως, συμπαθώ τη nintendo γι'αυτό που κάνει στον τομέα του non-violence, και εφόσον οι άλλες δύο ακονίζουν συνεχώς ξίφη και γκάνια, καλά κάνει και βγάζει τα wii fit, wii sports ,motion controllers, κλπ.
 
Πίσω
Μπλουζα