Ντροπή και αίσχος ! (Αύξηση της τιμής του Wii)

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον φίλτατο other_reality. Μια κονσόλα αναφέρεται σε παιδιά. Το να βγάζεις βίαια παιχνίδια και να βασίζεις το ΑΑΑ line σου στη βία, δεν θα πουλήσει. Πόσοι πια Pookyδες υπάρχουν που στα 40 τους λιώνουν μπροστά σε έναν υπολογιστή και δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο εκτός από τα παιχνίδια; Ελάχιστοι και όλοι αυτοί μπορούν να χαρακτηριστούν hardcore gamers μια και σε προχωρημένη ηλικία παίζουν και μόνο αυτό.

Βέβαια η Nintendo από τη μία έπιασε τους non-gamers και πούλησε για τα καλά, από την άλλη έπιασε και τους hardcore ακριβώς για το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ περιεχόμενο που έχουν τα παιχνίδια της.

Στο pc λιώνω για παράδειγμα με Oblivion, Neverwinter Nights, Prey, GRID, DIRT, Cryostasis, και άλλα παιχνίδια αυτού του τύπου. Όταν ανάβω το Wii σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θέλω να παίξω "μία από τα ίδια". Εκεί θα τη καταβρώ με Mario, Zelda, Wario και ένα άλλο σωρό "παιδικά" παιχνιδάκια γιατί αποζητώ ακριβώς αυτό: Κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, κάτι που θα με χαλαρώσει και θα με διασκεδάσει.

Και όπως αναφέρθηκε. Όποιος δεν γουστάρει τα Wii-fit και τα light sabers είναι ελεύθερος να μη τα αγοράσει. Άλλωστε αν τα γραφικά σας ενδιαφέρουν πάρτε ένα μέτριο gaming pc με μια 19άρα οθόνη (με αναλύσεις που σηκώνουν τα πάντα) και λιώστε.

Καταλάβετε ότι το Wii ποτέ δεν επιδίωξε να παίξει Crysis και άλλα μουσκουλωτά χαζοπαίχνιδα γιατί ποτέ δεν το ενδιέφερε κάτι τέτοιο.

Just my 2 cents. NEVER hard earned and NEVER spent.
 
Η Nintendo επισης πετυχε, γιατι απεφυγε να βγαζει (επι το πλειστον) ports απο pc. Τα μισα και βαλε παιχνιδια που βρισκεις σε 360 / ps3 τα βρισκεις (καλυτερα) και σε υπολογιστη, μιας και για εκει ειχαν σχεδιαστει αρχικα.
 
@Getta

Δεν ηταν επιλογη της Ν να στραφει σε non-nextgen games. Ηταν αναγκαστικη η στροφη λογω απαρχαιωμενου hardware και crippled δυνατοτητων (hardware και online).

Τωρα για τα αν τα παιχνιδια ειναι καλυτερα σε PC χωραει πολυ συζητηση. Κατ αρχην σε ποιο PC. To οτι πιανουμε συνηθως μεγαλυτερη αναλυση και καμια σκαλα ΑΑ παραπανω σε ενα PC του 1500αρικου απο οτι σε μια κονσολα του 2005 δεν ειναι επιτευγμα. Μαλιστα το "συνηθως" δειχνει προβλημα. Η κλειστη αρχιτεκτονικη θα ειναι παντα αποδοτικοτερη και υπερ του καταναλωτη. Με 170 ευρω παιζεις σχεδον οτι παιζει και ο "1500αρης" και μαλιστα αν εξαιρεσεις τα RTS και Indie, στη κονσολα εχεις μεγαλυτερο παλμαρε τιτλων.

Επισης τα παιχνιδια πλεον δεν σχεδιαζονται πρωτιστως να τρεχουν σε PC...αλλά γινονται developed σε PC. Εξου και τα "κονσολατα" controls σχηματα στα τελευταια multi-παιχνιδα και εξου πχ και ο νεος προσανατολισμος της νεας μηχανης της Crytek (το σκληρο μεχρι προτεινος PC "καστρο")
 
Η κλειστη αρχιτεκτονικη θα ειναι παντα αποδοτικοτερη και υπερ του καταναλωτη.
Κλεμμενο απο ομιλια του Jobs..

Δεν ηταν επιλογη της Ν να στραφει σε non-nextgen games
Διπλοθεσιτη !!! Εκτος απο το payroll της m$ εχεις και κραταια θεση στο σχεδιαστικο της Nintendo...χμμμ
 
Wally, απαντοντας στην ερωτηση σου με μια ερωτηση, πες μου εσυ ποια παιχνιδια παιζουν χειροτερα σε ενα συστημα 3.2ghz, 2gb ram, και μια 7900. Συστημα πολυ υποδιεστερο, απο αυτο που μπορει να φτιαξει καποιος με 800? στις μερες μας. Και αυτα δεν τα λεω επειδη μπορω, αλλα γιατι τα εχω δοκιμασει. Ειδικα παιχνιδια οπως oblivion, fallout τρεχουν τραγικα καλυτερα σε ενα τετοιο συστημα, παρα απο οτι σε ενα 360 / ps3.

Καποτε παιρναμε κονσολες γιατι δεν ειχαμε 1.000.000 να παρουμε ενα υπολογιστη που να παιζει παιχνιδια. Πλεον ομως αυτο εχει αλλαξει. Ο καθενας μπορει να αγορασει εναν αξιοσεβαστο υπολογιστη, και να παιξει αυτα τα παιχνιδια πολυ καλυτερα απο οτι σε μια κονσολα. Αν εξαιρεσουμε χαζοπαιχνιδια τυπου gta iv οπου οι προγραμματιστες τους δεν ξερουν να προγραμματιζουν, ολες οι αλλες συγκρισεις γινονται σκονη. Οποτε ειτε βλεπουμε downports σε κονσολες, η ultra hyped παιχνιδια (killzone & halo, God blessed marketing). Προσωπικα προτιμω να παιξω αυτα τα παιχνιδια, στον υπολογιστη μου οπου τον πηρα πριν 3 χρονια, και ειναι δυο φορες ισχυροτερος απο αυτες τις κονσολες, οπως και ειναι σε θεση να παιξει τα παιχνιδια τους καλυτερα.
 
Getta Robo είπε:
Wally, απαντοντας στην ερωτηση σου με μια ερωτηση, πες μου εσυ ποια παιχνιδια παιζουν χειροτερα σε ενα συστημα 3.2ghz, 2gb ram, και μια 7900. Συστημα πολυ υποδιεστερο, απο αυτο που μπορει να φτιαξει καποιος με 800? στις μερες μας. Και αυτα δεν τα λεω επειδη μπορω, αλλα γιατι τα εχω δοκιμασει. Ειδικα παιχνιδια οπως oblivion, fallout τρεχουν τραγικα καλυτερα σε ενα τετοιο συστημα, παρα απο οτι σε ενα 360 / ps3.

Το ζήτμα εδώ όμως είναι κάθε πότε θα πρέπει να σκας 800αρια για να έχεις αυτό το pc? Εγώ με το pc μου πριν ένα χρόνο έσκασα 800...έπαιζε πολλα από όσα κυκλοφορούσαν...μέσα σε 3 μήνες δεν έπαιζε τίποτα από ότι κυκλοφορούσε...

Αν πρέπει να σκας 800 ευρώ 3-4 φορές το χρόνο πλησιάζεις το 1.000.000 δρχ που δίναμε κάποτε...απλώς τώρα δίνεις τα ίδια λεφτά με δόσεις...

Το pc θα είναι πάντα καλύτερο για όποιον γουστάρει τις αναβαθμίσεις, τα hacks και διασκεδάζει με το να χρειάζεται να ρυθμίζει για 3 ώρες κάρτες και αναλύσεις για να παίξει ένα παιχνίδι.

Ο υπολογιστής είναι καλός για τους πιτσιρικάδες, που έχουν χρόνο να ψαχτούν, να ασχοληθούν και που διασκεδάζουν με τον πειραματισμό και με τις αλλαγές σε κάθε είδους ρυθμίσεις...μέχρι τα 22 μου έλεγα ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί στο τομέα του gaming με τους υπολογιστές.

Όταν όμως μετά άρχισε να λιγοστεύει επικίνδυνα ο ελεύθερος μου χρόνος και οι υποχρεώσεις μεγάλωναν....η γνώμη μου άλλαξε. Τώρα θέλω να κάτσω και να παίξω ένα παιχνίδι την 1 ώρα που θα έχω διαθέσιμη, όχι να φάω αυτή την ώρα κάνοντας εγκατάσταση και ρυθμίσεις και μόλις τρέξει επιτέλους σωστά το παιχνίδι να ανακαλύψω ότι θέλει και 2-3 patch και να φάω 2 ώρες μόνο για να το σετάρω...

Η κονσόλα θα προσφέρει πάντα ευκολία, άνεση και ταχύτητα. Ποτέ δεν θα καταφέρει το pc να φτάσει στο σημείο να βάζεις μέσα ένα dvd και να παίζεις ένα παιχνίδι με το πάτημα ενός πλήκτρου...για τον απλούστατο λόγο ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε κλειστή αρχιτεκτονική.

Η nintendo με το wii κατάφερε το αδιανόητο, έβαλε στο χώρο του gaming πάρα πολύ κόσμο που δεν είχε καμία επαφή.

H sony και η ms νοιάζονται για πολύ μικρή μερίδα της πίτας. Στοχεύουν κυρίως στα fps, στα sports και στα racing games.

Βία, αίμα, αθλητισμός.

Η nintendo βγάζει χαζοχαρούμενα, απλά παιχνίδια που ικανοποιούν πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Έχω δει wii στα πιο απίθανα σπίτια.

Μπορεί το wii να μην είναι μια εξελιγμένη κονσόλα με δυνατότητες απόδοσης κορυφαίων γραφικών, όμως το wii προσφέρει εύκολο, απλό και διασκεδαστικόε παιχνίδι για όλους.

Όλοι παίζουν wii, η ανηψιά μου που είναι 6 χρονών, η κοπέλα μου που η προηγούμενη εμπειρία της στα video games ήταν το tetris στο gameboy, ο αδερφός μου που μέχρι τώρα έπαιζε μόνο pro evolution στο ps2, και ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που καμία επαφή δεν είχαν με άλλου είδους παιχνίδια.

Αυτό μόνο ως επιτυχία μπορώ να το δω...
 
Όσο υπάρχουν Ν-fanboys όπως κάνα δυο που μάλιστα υπερασπίστηκαν έμμεσα ότι καλώς έπραξε για τις αυξήσεις, τότε καλά θα κάνει να τα παίρνει από αυτούς που έχουν και όλη την καλή διάθεση να πληρώνουν ξανά και ξανά για τα ίδια και τα ίδια. Η N με την δικαιολογία και καλά "innovative χειρισμό" γύρισε το gaming μία γενιά πίσω και δυστυχώς τα αποτελέσματα από τις τεχνικές της θα αρχίσουν να φαίνονται εν καιρό. Όσο για την γιαγιά και τον παππού της διαφήμισης, μπορεί να αγόρασαν Wii αλλά μόνο gamers δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανείς... αν με αυτούς θέλετε να κάνετε "party" στο online gaming, γούστο σας - καπέλο σας. Θα μου πεις τα παιχνίδια που έχει η κονσόλα υπολείμματα της εποχής τους είναι με λίγο "αναβαθμισμένο χειρισμό" και καλά, για αυτό χαίρονται κιόλας γιατί τους θυμίζει τα παλιά. Aλλά ήταν άλλο ένα σατανικό σχέδιο της ακατανόμαστης σε μυστική συμφωνία που είχε κάνει με αλυσίδα ιδιωτικών ιατρικών κέντρων, αφού εξαιτίας της κονσόλας της γέμισαν τα νοσοκομεία με εξαρθρωμένα χούφταλα που χοροπηδούσαν στους καναπέδες του σαλονιού τους ωσάν ξαναμένες νεανίδες . :sealed: :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οπα οπα, plink μισο λεπτο. Θες να μου πεις πως δεν μπορεις να παιξεις τουλαχιστον σε ισαξια επιπεδα, τα παιχνιδια που κυκλοφορουν; Γιατι αλλο πραγμα ειναι να θες να παιζεις ενα παιχνιδι στο 100%, και αλλο σε τουλαχιστον ανεκτα επιπεδα. Ο δικος μου (3 ετων οπως ειπα) παιζει τουλαχιστον καλυτερα τα τελευταια παιχνιδια, απο οτι τα παιζει πχ το 360.
 
Getta Robo είπε:
Οπα οπα, plink μισο λεπτο. Θες να μου πεις πως δεν μπορεις να παιξεις τουλαχιστον σε ισαξια επιπεδα, τα παιχνιδια που κυκλοφορουν; Γιατι αλλο πραγμα ειναι να θες να παιζεις ενα παιχνιδι στο 100%, και αλλο σε τουλαχιστον ανεκτα επιπεδα. Ο δικος μου (3 ετων οπως ειπα) παιζει τουλαχιστον καλυτερα τα τελευταια παιχνιδια, απο οτι τα παιζει πχ το 360.
Το παράδειγμά μου είχε εμφανές το στοιχείο της υπερβολής για να δώσω έμφαση σε αυτό που έλεγα. Ωστόσο, κοιτώντας τα θεωρητικά προτεινόμενα specs των παιχνιδιών, ισχύει αυτό που λέω.

Στην πράξη, ίσως μπορείς να παίξεις πολλά, όμως τι χρειάζεται να κάνεις για αυτό? Πόσες ρυθμίσεις, πόσα patches, πόσες φορές θα αλλάξεις drivers, κλπ κλπ.

Όπως και να το κάνουμε, το pc αποκλειστικά για gaming θα είναι πάντα πιο πολύπλοκο και ακριβό από το gaming στις κονσόλες.\

@Ambu = δηλαδή βρε Νεκτάριε κάποιος που δεν θα ήθελες να κάνεις party μαζί του στο online δεν μπορεί να θεωρηθεί gamer? Με αυτή τη λογική, εγώ δεν αγγίζω τα fps, δεν παίζω online μάχες, και μου αρέσει όποτε βρίσκω χρόνο να παίζω με παλιά παιχνίδια ή σύγχρονα παιχνίδια κυρίως puzzle ή ότι άλλο χαζοχαρούμενο και ελαφρύ βρω, δεν θεωρούμε gamer?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ειναι λαθος αυτα που λες, απλα και τα παιχνιδια στις κονσολες εχουν προβλημα, αλλα και πλεον η υποστηριξη στα παιχνιδια υπολογιστων ειναι καλυτερη. Μπορει ενας υπολογιστης να θελει περισσοτερες ρυθμισεις, αλλα το παιχνιδι στη τελικη θα παιξει (και 99% καλυτερα), θα υποστηριζεται (εστω και ανεπισημα) και μετα τον θανατο της αντιστοιχης εκδοσης της κονσολας, αλλα και θα ειναι φτηνοτερο (20-40?). Επισης το 360 εχει RROD, και παναπανακριβο σκληρο, και η sony δεν παει πισω με την πλασματικη εγγυηση του ενος ετους.

Δεν κρινω την επιλογη του καθενος για τις προτιμησεις του, αλλα πολλα απο τα δεδομενα εχουν αλλαξει. Ειδικα στο οτι οι κονσολες ειναι 100% plug and play. Θυμαμαι περιστατικα με παιχνιδια οπου βρεθηκαν με πολυ μεγαλα bugs, οπου τους πηραν καιρο μεχρι να τα διορθωσουν, οπου καποια ισως και να μην τα διορθωσουν ποτε.

Υγ. Δεν ειμαι υπερ της αυξησης της τιμης του wii, αλλα επισης δεν γνωριζω απο οικονομικα ωστε να δω γιατι εγινε αυτη η κινηση. Προφανως και δεν τρελαθηκε η nintendo και μεγαλωνει τις τιμες επειδη μπορει. Απεναντιας σκοπευω να παρω πχ το nintendo dsi απο τις ηνωμενες πολιτειες, δεν σκοπευω να δωσω τα 60? καπελωμα που ζητανε για την τοπικη αγορα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ο Νεκταριος προφανως ξεχναει οτι δεν γεννηθηκε κανεις μας video gamer - καποια στιγμη ειτε παιζοντας text adventures ειτε space invaders ειτε πασιεντζα, καποιοι απο μας κολλησαν και ειναι σημερα αυτο που ειναι (οτι ειναι τελος παντων)

Μην στερειτε το δικαιωμα αυτο απο οποιονδηποτε ανθρωπο. Η Nintendo μην μπορωντας ή μη θελοντας (εχει πολυ μικροτερη σημασια απο αυτη που του προσδιδετε) τραβηξε μεσω του wii τοσο πολυ κοσμο στο "κολπο" οσο καμια κονσολα στα χρονικα - αυτο μονο θετικες συνεπειες εχει για τη "φαρα" μας.

Γρινιαζετε λες και ΟΛΟΙ οι μεχρι το wii, gamers ηταν πορωμενοι με τα παιχνιδια που εσεις γουσταρετε... ε ελεος πια - δηλαδη οσοι δεν ειχαν παιξει ποτε videogames και αγορασαν πριν 4 χρονια το WOW και δεν ξεκολλησαν ποτε απο αυτο, τι ηταν ? το wii σας χαλασε ?

Οσο για την αυξηση της τιμης του - ναι οκ δεν με ευχαριστει μεν - αλλα απο την αλλη αν αυτο ειναι το μονο "ανηθικο" που θα δουμε σχετικα με το wii τοτε να το ξανακανει - εδω τοσα χρονια οι "ανηθικες" μαχες των εταιρειων παραγωγης hardware εχουν "αιματοκυλισει" το συμπαν - αυτο μας μαρανε ?

Μην γινεστε fanboys - απλα παιξτε οτι γουσταρετε - και αφηστε και τους αλλους να παιξουν οτι γουσταρουν αυτοι. Ολοι μπροστα απο μια οθονη ειμαστε στην τελικη.
 
trispect στον paspartoo !!! :thumbup:

(αυτό είναι δηλαδή....triple respect,αν δε το καταλάβατε !!! :p :p )

Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τα λεγόμενα-γραφόμενά του !

Γιατί να σκάμε για τους casual games/hardcore gamers/new gamers/κι-εγώ-δε-ξέρω-τι-άλλο-gamers,ας απολαύσουμε όλοι να παίζουμε αυτό που γουστάρουμε,είτε είναι στο Wii αυτό,είτε σε PC των....3.000 ευρώ (ε,έτσι όπως το πάτε,εκεί θα το φτάσετε,αφού προ ολίγου καιρού λέγαμε για PC του χιλιάρικου,τώρα των 1.500 ευρώ,οπότε οδεύουμε προς αυτό που λέω !!! :p :p )

Μια χαρά μηχανάκι είναι το Wii ρε γκρινιάρηδες,απλά δεν είναι ένα ακόμη κακέκτυπο (τα-κάνω-όλα-σαν-το-PC-αλλά-χειρότερα-από-αυτό) των PCs,όπως κάτι άλλα κονσολοειδή !!! :tease: :tease: :diablotin: :diablotin:

(σ.σ Πάλι off-topic είμαστε εν τω μεταξύ βεβαίως....! )
 
Συμφωνώ με τα παλληκάρια από πάνω (άντε ένα παλληκάρι και ένα κουρασμένο νιάτο!!! )

ο καθένας όπως τη βρίσκει και ότι γουστάρει στο κάτω κάτω.Πω πω ρε μανία με τα next gen γραφικά, θα έλεγε κανείς ότι είμαστε σε άλλο forum και όχι στο GRM.

Ρε ότι και να βγάλουν, όσα FPS και να βγάζει, σαν το Raid over Moscow του Speccy δεν θα είναι ΠΟΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!
 
Μα ρε παιδια,γιατι κρυβομαστε πισω απο δαχτυλο μας?

Ολοι εδω μεσα, απο την εποχη που παλευαμε με τα Αταρια και τα G&W, ειμασταν "nextgen whores" της εκαστοτε εποχης και genre!!

Τωρα θα αλλαξουμε??
 
Αν καταφερεις να με κρυψεις πισω απο το δαχτυλο σου Πανο - τοτε να το κοιταξεις :D

Και οχι - δεν ισχυει αυτο που λες - μονο οι φαν του Spectrum το εκαναν αυτο γιατι οοολα τα αλλα μηχανακια ειχαν και χρωματα και ηχο :cool: ....ΑΑΑ εσυ ειχες Spectrum ε ?....
 
Wally είπε:
Μα ρε παιδια,γιατι κρυβομαστε πισω απο δαχτυλο μας?Ολοι εδω μεσα, απο την εποχη που παλευαμε με τα Αταρια και τα G&W, ειμασταν "nextgen whores" της εκαστοτε εποχης και genre!!

Τωρα θα αλλαξουμε??
Μπούρδες, εγώ ήμουνα πάντα retro. :p

Μέχρι τo '95 έπαιζα ακόμα με το Speccy μου. Να το λάβει υπόψη και ο κ. Paspartoo αυτό παρακαλώ... Το '96 πήρα PC και από το '97 που ανακάλυψα το ΜΑΜΕ πάλι με retrogaming ασχολήθηκα. Άκου όλοι...να μιλάς μόνο για πάρτη σου μπρε! :)

Εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι next gen whores καταντήσατε το hardcore gaming να είναι μόνο FPS πλέον και να θέλεις μια κάρτα γραφικών ανά εξάμηνο.
 
Since the dawn of 80s, we keep the fanboy-heroic-flag waving sky-high proudly ;)

Κι ομως...γιααααα σκεφτειτε:

*Απο τα 2600 και τα blocks πηγαμε στα 256*192 του Speccy.

*Οταν τα πραγματα εσφιξαν, περιμεναμε τον SAM που φαντασιωναμε οτι θα τελειωσει το πανυγηρι στα 8bit.

*Οταν ειδαμε το ονειρο να βουλιαζει, τσιμπισαμε Amiga και ταιζαμε σκονη τους υπολοιπους.

*Στις "αναταραξεις" την πεσαμε και στο MegaDrive - υπεροπλα σε στερεο συνδεσμολογια.

*Το αλμα στο Saturn και ο ιερος πολεμος με τους κατασκευαστες τηλεορασεων και ραδιοφωνων ηταν αναποφευκτος. :)

*To σωτηριο ετος 1995 που ξημερωσαν οι μεγαλες εποχες του PC ξεκιναει το αιματοκυλισμα της τσεπης που ομως μας το ανταπεδωσε με απιστευτη διασκεδαση μεσα απο το gaming και το πειραματισμο.

*Το μικροβιο Sega και εκεινη η βολτα στη Στουρναρα με το Sonic να παιζει σε launch συστημα, μας αυτοματα εστειλαν στο ATM.

*Ειδαμε το ΧΒΟΧ σαν φυσικη συνεχεια και σαν απαντηση τεχνολογικης αιχμης στο hype που επεφτε βροχα.

*το 360 ηταν μονοδρομος τοσο λογω ημερομηνιας κυκλοφοριας οσο και της τεχνολογιας που προσφερε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Since the dawn of 80s, we keep the fanboy-heroic-flag waving sky-high proudly
wavingcrew.jpg

"Αν αργησουμε, φατε !"

 
Paspartoo είπε:
Μην στερειτε το δικαιωμα αυτο απο οποιονδηποτε ανθρωπο. Η Nintendo μην μπορωντας ή μη θελοντας (εχει πολυ μικροτερη σημασια απο αυτη που του προσδιδετε) τραβηξε μεσω του wii τοσο πολυ κοσμο στο "κολπο" οσο καμια κονσολα στα χρονικα - αυτο μονο θετικες συνεπειες εχει για τη "φαρα" μας.
Γρινιαζετε λες και ΟΛΟΙ οι μεχρι το wii, gamers ηταν πορωμενοι με τα παιχνιδια που εσεις γουσταρετε... ε ελεος πια - δηλαδη οσοι δεν ειχαν παιξει ποτε videogames και αγορασαν πριν 4 χρονια το WOW και δεν ξεκολλησαν ποτε απο αυτο, τι ηταν ? το wii σας χαλασε ?

Οσο για την αυξηση της τιμης του - ναι οκ δεν με ευχαριστει μεν - αλλα απο την αλλη αν αυτο ειναι το μονο "ανηθικο" που θα δουμε σχετικα με το wii τοτε να το ξανακανει - εδω τοσα χρονια οι "ανηθικες" μαχες των εταιρειων παραγωγης hardware εχουν "αιματοκυλισει" το συμπαν - αυτο μας μαρανε ?

Μην γινεστε fanboys - απλα παιξτε οτι γουσταρετε - και αφηστε και τους αλλους να παιξουν οτι γουσταρουν αυτοι. Ολοι μπροστα απο μια οθονη ειμαστε στην τελικη.
Δηλαδή το γεγονός ότι από τη μία η Nintendo ΔΕΝ ρίχνει την τιμή αλλά την ανεβάζει (προς το παρόν στην Αγγλία μόνο) και παράλληλα πρέπει να αγοράσεις το Wii MotionPlus για να κάνει η κονσόλα αυτό που η Nintendo είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε εξαρχής δεν το θεωρείς ως κοροϊδία προς τον καταναλωτή;

Δεν βρίσκεις τουλάχιστον εξοργιστικό ότι αντί να δούμε νέους πρωτότυπους τίτλους, που δεν θα μπορούσαν να γίνουν πριν, βλέπουμε μεταφορές από shovelware του PS2 από τρίτους και από τη Nintendo μεταφορές από το GC;

Η Nintendo είχε υποσχεθεί τη New Generation, σε αντίθεση με τη Next Gen των άλλων, και αντί για αυτό βλέπουμε κακομασκαρεμένη την παλιά γενιά.

Ναι ένα μεγάλο μέρος του κοινού τσίμπησε. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι καλό για το gaming. Aν η Nintendo συνεχίσει να το ταΐζει σκουπίδια κάποια στιγμή το κοινό θα βαρεθεί και θα της γυρίσει την πλάτη ενώ παράλληλα το gaming δεν θα έχει κάνει βήμα μπροστά.
 
Wally είπε:
Κι ομως...γιααααα σκεφτειτε:
*Απο τα 2600 και τα blocks πηγαμε στα 256*192 του Speccy.

*Οταν τα πραγματα εσφιξαν, περιμεναμε τον SAM που φαντασιωναμε οτι θα τελειωσει το πανυγηρι στα 8bit.

*Οταν ειδαμε το ονειρο να βουλιαζει, τσιμπισαμε Amiga και ταιζαμε σκονη τους υπολοιπους.

*Στις "αναταραξεις" την πεσαμε και στο MegaDrive - υπεροπλα σε στερεο συνδεσμολογια.

*Το αλμα στο Saturn και ο ιερος πολεμος με τους κατασκευαστες τηλεορασεων και ραδιοφωνων ηταν αναποφευκτος. :)

*To σωτηριο ετος 1995 που ξημερωσαν οι μεγαλες εποχες του PC ξεκιναει το αιματοκυλισμα της τσεπης που ομως μας το ανταπεδωσε με απιστευτη διασκεδαση μεσα απο το gaming και το πειραματισμο.

*Το μικροβιο Sega και εκεινη η βολτα στη Στουρναρα με το Sonic να παιζει σε launch συστημα, μας αυτοματα εστειλαν στο ATM.

*Ειδαμε το ΧΒΟΧ σαν φυσικη συνεχεια και σαν απαντηση τεχνολογικης αιχμης στο hype που επεφτε βροχα.

*το 360 ηταν μονοδρομος τοσο λογω ημερομηνιας κυκλοφοριας οσο και της τεχνολογιας που προσφερε
Μιλάς μάλλον για τον εαυτό σου. Η΄για κάποιον άλλον που ξόδεψε πολλά λεφτά για να παίζει.

Με όλο το θάρρος, νομίζω ότι ξόδεψα το 1/20 των χρημάτων και πήρα τις ίδιες ώρες παιχνιδιού με εσένα. Μπορεί να μην εντυπωσίαζα εξίσου τους φίλους μου με το νέο μου "υπερόπλο", αλλά την διασκέδαση μου την είχα ανελλιπώς. Έστω και χωρίς wow factor.

Θέμα επιλογής είναι θα μου πεις, αλλά ακριβώς η αδυναμία ορισμένων εταιριών να δουν ότι δεν θέλουν οι πάντες (ή μάλλον ότι δεν θέλει καν η μεγάλη πλειοψηφία) την αιχμή της τεχνολογίας και ότι αυτή συνεπάγεται έκανε την Nintendo να κερδίσει από το πουθενά την αγορά. Περαστικά σ(μ)ας.
 
Πίσω
Μπλουζα