Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Να απαντησω: Εφτιαξε το φορεμα της ριτας χειγουορθ στην τζιλντα λοιπον και το εραψε πανω της οπως και το φορεμα της μονροε ραφτηκε πανω της απο 18 μοδιστρες που δουλευαν 7 μερες ακαταπαυστα
 
Αλλο ενα κουιζακι: Ποιος Ελληνας πασιγνωστος σε ολη την οικουμενη σχεδιασε προξενιο αναμεσα στην Μεριλιν και στον πριγκιπα Ρενιε του Μονακο! Επισης: Ποιος Ελληνας ηταν ο διευθυντης της φοξ για σειρα ετων;
 
Ο ωνασης εκανε προξενιο την μεριλιν στον Ρενιε πραγμα που οταν το διαβασα στην βιογραφια του ωναση απο τον φορεστιε μου εκανε εντυπωση! Το αφεντικο της φοξ ηταν ο Σπυρος Σκουρας
 

Τόσο υπέροχη ταινία, αξίζει κυριως για την συνάντηση του μικρού, 8χρονου Εράσμους Λιφ με την Μπαρντό στα τελευταία λεπτά που έβαλα εδώ, αξίζει η αναμονή, τοσο υπέροχο το σπίτι της Μπριζιτ αν είναι όντως το δικό της το οποίο και βλέπουν γιος και πατέρας, με τόση σπάνια διακόσμηση και μικρά κουταβάκια , ένα ονειρικό σπίτι μιας φιλόζωης που σέβεται τον ευατό της! sweet story και κυρίως αυθόρμητο και σπάνιο σενάριο , μια τετραμελής αγαπημένη οικογένεια του καθηγητή Ρόμπερτ Λιφ, ποιητή και καθηγητη λογοτεχνίας, παθιασμενου με τον Σαιξπηρ και μη δυνάμενου να αντιληφθεί τον κόσμο των θετικών επιστημών και την μηχανοποίηση του κόσμου!

Ο δε γιος, ένας γλύκας με φακίδες και έφεση στην αριθμητική( παρα την αγάπη του πατέρα για τις τέχνες στις οποιες θέλει να στρέψει και τα δύο τα παιδιά του), μαθηματική διάνοια, ήδη από τα 8 και ερωτευμένος με την Μπαρντό ( το εξομολογείται και στον ψυχιατρό του, " θελω να παντρευτώ την μις Μπαρντο", μια πολύ αστεία σκήνη, τομή στην ψυχιατρική) !Ο μικρός της γραφει γράμματα κάθε βράδυ μυστικά από τους δικούς του και τα ταχυδρομεί στο Παρίσι, οπότε λαμβάνει μια πρόσκληση από την ίδια την ηθοποιό να τον επισκεπτεί στην οικία της/ για μένα είναι δώρο να έχω ταινία της Μπε-Μπε να δω, είναι απόλαυση
 
Αν κάποιος κατάλαβε κάτι από αυτην την ταινία, please ας γραψει εδώ τι κατάλαβε; βρηκα ένα βιντεακι που μας λέει για τους 5 λόγους για να την ξαναδούμε, μου αρεσει που στα σχόλια γραφουν πως μόνο ενας λόγος υπάρχει η Μπριζιτ, εγω δε θέλω να την ξαναδω διοτι νο καπισι nada/ ένα ζευγαρι σαφως και περνα κρίση γάμου αλλά από εκεί και πέρα τι συμβαινει, εγω δεν καταλαβα . Παιδια πρωτη φορα ακουω και για την υπαρξη της ηθοποιου Καρενινας η οποια και ηταν η μουσα του Γκονταρ

Aννα Καρενιν ηθελα να πω χα χα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια εξαιρετική ταινια με την Ντέμπορα Κερ/ Η υπόθεση μιλά για μια παντρεμένη γυναίκα που ερωτεύεται παράφορα έναν καλεσμένο του άνδρα της και αρχίζουν ερωτική σχέση στα μέσα του πολέμου, την οποια όμως διακόπτει ο χαρακτήρας της Κερ μετά από κάποια συναντηση τους εν τω μέσω του πολέμου και βομβαρδισμών. Μετά αρχίζει το μυστήριο γιατί ο πληγωμένος εραστής δεν γνωρίζει τα πως και τα γιατι της μυστιριώδους συμπεριφοράς της γυναίκας που λατρεύει και πιστεύει πως έχει διπλή ζωη( πως υπάρχει και τρίτος άνδρας δηλ. στο προσκήνιο) και εξαπά και εκείνον και τον ηρεμο συζυγο της, ετσι βάζει έναν ντετεκτιβ να την παρακολουθεί, βάζοντας και τον συζυγο που βλέπει την γυναίκα του να αργοπορει έξω από το σπίτι στο παιχνίδι αυτο. Τελικά τι συβαίνει στα αλήθεια; μην κάνω σποιλερ.

Επίσης μια υπέροχη ταινία είναι και το : η τελευταία φορά που είδα το Παρίσι με την Τείλορ, όσοι δεν την έχετε δει, θα περασετε μιαμιση ωρα με συγκινήσεις για την ζωή μιας ανεξάρτητης, διαφορετικής γυναίκας που αγαπά έναν μαχόμενο δημοσιογράφο με όνειρο να γίνει καταξιωμένος συγγραφέας και να κάνει υπερήφανη την γυναίκα της ζωής του. Δυστυχως όλα του, τα όνειρα ανατρέπονται με δραματικές εξελίξεις που τον οδηγούν σε αδιέξοδα.
 
Οταν εισαι κολλημένος με τις παλιές κλασσικές ταινίες, δεν σου ξεφεύγει καμία αφίσα, καμια κλασσικη μπροντούρα χα χα,ε δω το μουσικαλ του 50' , εφτα γαμπροί για εφτα νύφες , ειναι το καλυτερο μου να βλέπω σε καφε κτλ. τετοιες αφίσες και αλλη μια σπάνια αφίσα, όλα για την ευα

21430224_346321392488450_7398754740818574101_n.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Μπριζιτ στα 83 της έβγαλε νεο βιβλίο για την ζωη της, μπαμπι πρεπει να το αγορασουμε εδω ενα βιντεακι μεταγλωτισμενο

 
Η Μπριζιτ στα 83 της έβγαλε νεο βιβλίο για την ζωη της, μπαμπι πρεπει να το αγορασουμε.....
Εχω την αυτοβιογραφια της απο τα Ελληνικα Γραμματα. Ενα βιβλιο πολυσελιδο σαν τομος εγκυκλοπαιδειας. Τι αλλο εμεινε πια να γραψει;

Ισως να ειναι σχετικο με τους αγωνες της υπερ των ζωων η σχετικο με καποιες ταλαιπωριες που υφισταται κατα καιρους απο διαφορους.
 



Ψαχνοντας λίγο περισσότερο βλέπω πως το βιβλιο εχει ήδη κυκλοφορήσει στην Γαλλία τον Γενάρη του 2018 και ειναι σε συνεργασία με ένα δημοσιογράφο που εχει επιμεληθεί πολλά κεφάλαια του, ο τιτλος " Larmes de combat" τον επέλεξε η ίδια η Μπαρντο και αν κάποιος ξέρει να μας τον μεταφράσει θα ηταν καλό. Η Μπαρντό λέει πως ένιωθε πάντα διαγορετική από τους άλλους ανθρώπους, σχεδόν αφύσικη , για να γίνει τετοια σταρ οφείλεις να είσαι διαφορετικη σίγουρα. Θα ηθελα να μας μιλήσει περισσότερο για τον αγωνα της με την κατάθλιψη αλλα και με τν καρκίνο του μαστού, δυο ασθένειες που στον δυτικό κόσμο πια κυριαρχούν και θα ηταν καλό καποιος ανοικτα να βγει και να μιλήσε, καποιος που τα εχει περασει και τα νικησε. Πάλεψε σε μεγάλο βαθμό σε όλη της  σχεδόν την ζωη και με τις κρίσεις πανικού η σκηνη στο ανσασερ στην ταινια "une viee privee" ειναι περα για πέρα αληθινή( οι άνθρωποι της επιτίθονταν ασχημα για το lifestyle της θα θελα λοιπόν να διαβάσω για αυτα τα κομμάτια τα οδυνηρα της ζωής της, πως τα αντιμετώπισε, τα ζωα και το Σεντ-Τροπε σιγουρα την βοηθησαν  σε όλο αυτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα δακρυα του αγωνα, ο τιτλος του βιβλιου και σιγουρα εχει σχεση με τους αγωνες της Μπριζιτ για την προστασια των ζωων, κρινοντας απο το εξωφυλλο. Ισως μαλιστα να εχει σχεση και με αλλου ειδους αγωνες που δινει.

Ειναι μια γυναικα απολυτη, που παντα ηθελε τα πραγματα να γινονται με τον δικο της τροπο, αλλιως δεν ησυχαζε. Εχει αποψη, θεληση και δεν φοβαται να πει τη γνωμη της ακομα και οταν ξερει οτι σιγουρα θα βρει τον μπελα της γι'αυτο. Μου αρεσει ο χαρακτηρας της και πιστευω πως της μοιαζω πολυ σε καποια πραγματα.

Σε καποια αλλα παλι, καθολου. :)
 
Επειδη εχεις την πρώτη της αυτοβιογραφια αν θες μπαμπινελλα μας ανοιγεις ενα θεμα στα βιβλία( υποφορουμ) για να μάθουμε στοιχεια από την ζωή της περισσότερα, άλλωστε το βιβλίο δεν κυκλοφορει πλέον ειναι δυσευρετο αν και θα το ψαξω να το βρω! Είναι θαυμα που ζει σήμερα ( και η ίδια το έχει δηλώσει)και αν δεν ειχε αυτην την δυναμη που περιγραφεις δεν θα τα κατάφερνε, πέρασε δια πυρός και σιδήρου και άντεξε ( βαρειά κατάθλιψη, αυτοκτονικές σκέψεις που οδηγησαν σε αποπειρες 4 φορες , αλκοολισμός, καρκίνος και κοινωνική κατακραυγη την δεκαετια του 60' δεν ειναι και λιγα )
 
Η κοινωνικη κατακραυγη συνεχιζεται και σημερα, αλλα για αλλους λογους.
 
Oι στιχοι στα αγγλικά ενός απο τα διασημότερα κομμάτια της Μπαρντο 

https://lyricstranslate.com/el/la-madrague-la-madrague.html#ixzz5GuB9v7Qe
 


La Madrague


Εκδόσεις: #1#2


On the deserted beach
shells and crustaceans, who'd have thought it?
bemoan the loss
of summer since gone.


 

Hollidays have been stoved
in cardboard suitcases
and you feel sad thinking of the season
of sun and songs.


 

Still I know for sure that next year
everything will bloom again and we will come back,
now untill then I am saddened
to leave the sea and my house


 

The North wind1 will get used to
running withouth sailboats,
but it's its ruffling of my hair
that I will miss the most.


 

The sun, my great buddy
will burn me only from afar,
thinking we must be somewhat at odds
since we're so far apart


 

The train will carry me toward autumn
back to the rainy city.
I'll share my grief with noone,
I'll keep it close like a friend.


 

Now no sooner summer is back
we'll forget all our troubles
and come back to have some fun with seafood2
from the sunny beach
from the sunny beach
from the sunny beach
Θα ήθελα επίσης να ρωτησω αν θεωρειται τηνΖαν Μορο πολυ καλη ηθοποιο όσο έχω δει κριτικές που της έχουν γινει και αν έχετε δει ταινιες της/ Και για την Τζοαν Κροφορντ επίσης εχετε δει καποια αξιοσημείωτη ταινια της;
 
Θα ήθελα επίσης να ρωτησω αν θεωρειται τηνΖαν Μορο πολυ καλη ηθοποιο όσο έχω δει κριτικές που της έχουν γινει και αν έχετε δει ταινιες της/ Και για την Τζοαν Κροφορντ επίσης εχετε δει καποια αξιοσημείωτη ταινια της;
Ναι, ηταν πολυ καλη ηθοποιος η Ζαν Μορω. Εκτος απο το Viva Maria οπου συμπρωταγωνιστησε με τη Μπαρντο, την εχω δει ακομη σε αλλες τρεις ταινιες:

Οι εραστες, Η νυχτα, και φυσικα στο πολυ κλασικο και αγαπημενο μου Ασανσερ για δολοφονους, πλαϊ στον Μωρις Ρονε και τον Λινο Βεντουρα.

Για την Τζοαν Κρωφορντ τι να πρωτοπω; Μη με ρωτας σε ποσες ταινιες την ειδα, αλλα σε ποιες δεν την ειδα. Οπου κι αν επαιξε αυτη η γυναικα ηταν εκπληκτικη. Εχω τοση λατρεια γι' αυτην που παρακολουθω ακομα και ταινιες της χωρις υποτιτλους γιατι αυτες που εχουν μεταφραστει τις εχω δει ολες.

Η πιο αγαπημενη μου ταινια της απο ολες ειναι το Sudden fear, ενα θεσπεσιο θριλερ που κρατα τον θεατη σε αγωνια μεχρι το τελευταιο λεπτο κυριολεκτικα. Την ειχα ανακαλυψει πριν απο χρονια σε ενα σαϊτ με παλια ασπρομαυρα φιλμ και την ανεβασα στο καναλι μου στο YouTube, χωρις υποτιτλους. Αγαπηθηκε τρελα απο τους θεατες, αν κρινω απο τον αριθμο προβολων και τα σχολια, μεχρι που πριν απο καναδυο χρονια μου τη διεγραψαν για λογους πνευματικων δικαιωματων. Παντως τωρα πια εχει υποτιτλιστει στα ελληνικα και ειναι ευρεως διαδεδομενη.

Aλλη δικη της αγαπημενη μου ειναι το κοινωνικο δραμα Autumn leaves. Δειχνει πως μεσα απο την μεγαλη αγαπη μπορουν να νικηθουν εμποδια που εκ πρωτης οψεως φαινονται ανυπερβλητα.

Η τελευταια ταινια της που παρακολουθησα τωρα τελευταια ηταν το Queen Bee. Μια θαυμασια μελετη πανω στον σκληρο και απολυταρχικο χαρακτηρα μιας γυναικας, μια βασιλισσας μελισσας, που ξερει να δαμαζει τις ζωες των αλλων στην εντελεια ωστε να πετυχαινει παντα τους υπουλους σκοπους της.
 
Θα ήθελα επίσης να ρωτησω αν θεωρειται τηνΖαν Μορο πολυ καλη ηθοποιο όσο έχω δει κριτικές που της έχουν γινει και αν έχετε δει ταινιες της/ Και για την Τζοαν Κροφορντ επίσης εχετε δει καποια αξιοσημείωτη ταινια της;
Θεωρώ τη Ζαν Μορώ πολύ σπουδαία πρωταγωνίστρια. Έπαιξε σε κορυφαίες ταινίες μεγάλων σκηνοθετών και η καριέρα της κράτησε 65 χρόνια (1950-2015). Η Μορώ και η Μπαρντό επαναπροσδιόρισαν, από διαφορετική σκοπιά η καθεμία, την έννοια της θηλυκότητας τη δεκαετία 1960-1970, γι' αυτό και η συνεργασία τους στο "Βίβα Μαρία" ήταν τόσο επιτυχημένη. Εκτός από τις πολύ καλές ταινίες που αναφέρει η bambinella, η Μορώ ήταν καταπληκτική στις ταινίες "Το λιμάνι των αγγέλων", "Εύα", "Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας", "Ζυλ και Τζιμ", "Μεγάλη Αικατερίνη" και "Η νύφη φορούσε μαύρα". Από την τελευταία ταινία ένα μικρό απόσπασμα:




Η Τζόαν Κρώφορντ ήταν επίσης πολύ σημαντική. Ήταν θαυμάσια στις ταινίες "Μίλντρεντ Πηρς", "Τζώνυ Γκιτάρ", "Τι απέγινε η Μπέιμπυ Τζέιν" και σε όλα αυτά τα έργα που αναφέρει η bambinella. Μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του Χόλυγουντ.
 
θα ξαναδω το" autumn leaves " το είχα δει το χειμωνα και λίγο πολυ το εχω ξεχασει, επίσης μπαμπι θα ψαξω για το θρίλερ που μας είπες, εννοειται , για να λες πως ειναι καλό, κάτι θα ξέρεις! Σας ρωτησα παιδια γιατι στην λέσχη άκουσα τα καλυτερότερα και για τις δυο αυτες ηθοποιους και στην λέσχη δεν είμαστε και του πολύ κλασσικού αρα θα μερτανε οι δυο αυτες γυναικες σίγουρα/ Παιδιά πολλές ταινιες πια κλασσικές ειναι αυτην την στιγμη μεταγλωτισμενες εγινε θαυμα μια χαρα δηλ.

Atanasio thanks α, μιας μιλάμε για Μπαρντο

( ας μείνουμε λίγο ακομα στο θέμα), δείτε εδω το αγαλμα της Μπε-Μπε που τοποθετηθηκε φετος στην πλατεια του Σαιντ-Τροπεζ προς τιμην των γενεθλίων της

 
Α, την καημενη τη Β.Β. πως την καναν ετσι! Που ειναι εκεινο το θεϊκο στομα, σημα κατατεθεν της;

Αν δεν το ηξερα, δεν υπηρχε περιπτωση να καταλαβω πως ειναι αυτη.
 
...και κατευθείαν εμπρός από την στρατοχωροφυλακή! (τα γραφεία της-gendarmerie nationale). που έχει κάνει διάσημο με τις υπέροχες ταινίες του ο Lui de Funes. Αγαπημένη μου ο χωροφύλακας και οι εξωγήινοι. Le gendarme et les extraterrestres. πολύ πλάκα.
 
Πίσω
Μπλουζα