Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Αριστουργημα θεωρειται για πολλους λογους: Εξαιρετικη σκηνοθεσια, ερμηνειες απο ολους τους ηθοποιους (ιδιως απο την Ανν Μπαξτερ) και υπεροχη ασπρομαυρη φωτογραφια.

To μηνυμα που δινει η ταινια ειναι πως η πανεξυπνη αριβιστρια και ψυχρη υπολογιστρια, Ευα, καταφερνει να κανει μεγαλη καριερα οχι μονο χαριν στο ταλεντο της ως ηθοποιου, αλλα κυριως χαριν στο ταλεντο της να ελισσεται. Κι αυτο ειναι ενα ταλεντο που το εχουν πολλες αλλες, αν θυμηθουμε το τελευταιο πλανο της ταινιας και ποσες αλλες "Ευες" αναπαραγονται μεσα στον καθρεφτη.
 
Στηνει ολοκληρο παραμυθι να πλησιασει την πρωταγωνιστρια και να την πεισει ! Αλλα θα πρεπε να μην ειναι αχαριστη ηταν ομως ετσι απο φυσικου της, μπαμπι ωραια αναλυση!ξερετε ποια αλλη ειδα προσφατα την ταινια" ο παραδεισος γνωριζει τον κυριο αντισον" πολυ καλη και αυτη. Απο παιδι ειχα να την δω και παντα την αναπολουσα! Ο πεζοναυτης που ερωτευεται την μοναχη και δεν ειναι η πρωτη φορα για την κερ που παιζει τον ιδιο ρολο, τον ειχε ξαναερμηνευσει. Πως την σεβεται ομως ο ανδρας αυτος δηλ.ουτε τα ματια του δεν ριχνει ευκολα πανω της, αντε δες μετα τις 50 αποχρωσεις που προσπαθουν να μας πεισουν πως ετσι ειναι η αγαπη...ας δουν αυτην την ταινια πρωτα
 
Αριαδνη, μιλας για την ταινια Ηeaven knows Mr. Allison, που γυριστηκε το 1956. Εχω χρονια να δω αυτο το εργο, αλλα θυμαμαι οτι κι εμενα μου ειχε αρεσει πολυ και τωρα που μου το θυμισες, λεω να το ξαναδω.

Τετοιες ταινιες σιγουρα δε βγαινουν σημερα. Αυτο που πουλαει τρελα στην εποχη μας ειναι το σεξ και η βια και σχεδον ο,τι καινουργιο κυκλοφορει, κινειται γυρω απο αυτα τα δυο στοιχεια. Κι αυτο εγω το ονομαζω καταντια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι γι αυτην μιλαω , για την μοναχη και τον πεζοναυτη που παγιδεονται μοναχοι σε ενα νησι και ο σκληροτραχηλος αυτος ανδρας δινει μαθηματα σεβασμου και αγαπης! Παιδι την ειχα δει και την αναφερω και αλλου σε αυτο το θαυμασιο τοπικ! Ειμαι τυχερη εχουν ερθει τοσες παλιες ταινιες, σημερα θα δω την ανατομια ενος εγκληματος του 59 ' με τον στιουαρτ. Η δε λεσχη μας θα προβαλει την ταινια 12 ενορκοι οποτε με χαρα αναμενω! Δεν θελω καν να δω νεες ταινιες οταν υπαρχουν αυτες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
Δεν θελω καν να δω νεες ταινιες οταν υπαρχουν αυτες!
Σπουδαια κουβεντα, Αριαδνη! Την προσυπογραφω χιλιες φορες.
 
Bambinella και Αριάδνη, συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Η γοητεία αυτών των παλιών ταινιών είναι αξεπέραστη! Και το "΄Όλα για την Εύα" και το "Σάρκα και ψυχή" (ελληνικός τίτλος της ταινίας "Heaven Knows, Mr. Allyson") είναι και από τις δικές μου αγαπημένες ταινίες. Η Ντέμπορα Κερ και η Μπέτυ Ντέηβις είναι στη δεκάδα των καλύτερων πρωταγωνιστριών, κατά τη γνώμη μου.
 
Αριάδνη, επιτρέπεται να ρωτήσω ποια είναι αυτή η λέσχη? Ακούγεται ενδιαφέρον..
 
Βεβαιοτατα και μπορεις! Ειναι η λεσχη αγρινιου θα βαλει 2 ταινιες παλιες, μια οι 12 ενορκοι η αλλη οι 10 μικροι νεγροι του 65' ως λατρης τετοιων ταινιων τις περιμενω πως και πωςκαι τις δυο! Τη μια την εχει εδω σχολιασει η μπαμπι η αλλη οι 10 μικροι νεγροι θα ειναι μια εκπληξη...την προτεινα η ιδια οποτε εχω χαρα που θα μπει!!! Δεν ξερω τι τελος θα χει στο θεατρικο της δευτερας δεν ειχε το τελος του βιβλιου
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
Βεβαιοτατα και μπορεις! Ειναι η λεσχη αγρινιου θα βαλει 2 ταινιες παλιες, μια οι 12 ενορκοι η αλλη οι 10 μικροι νεγροι του 65' ως λατρης τετοιων ταινιων τις περιμενω πως και πωςκαι τις δυο! Τη μια την εχει εδω σχολιασει η μπαμπι η αλλη οι 10 μικροι νεγροι θα ειναι μια εκπληξη...την προτεινα η ιδια οποτε εχω χαρα που θα μπει!!! Δεν ξερω τι τελος θα χει στο θεατρικο της δευτερας δεν ειχε το τελος του βιβλιου
Α ΟΚ, έλεγα μήπως ήταν κάποια λέσχη στην Αθήνα και μπορούσα να έρθω κάποια φορά.
 
απόψε, δεν το χανω με τιποτα

http://webtv.ert.gr/programma-ert2/ ''ο αρχων του τρόμου''

και δεν την εχω ξαναδει , φιλμ-νουαρ και ορσον γουελς ταινια με πολλους αστερες , βλέπω και ιστον
 
παιδια ειδα την ταινια ''12 ενορκοι', αριστούργημα! μια από τις καλυτερες ταινιες , δειχνει πως ολοι παλευουμε μεσα μας με στερεοτυπα και προκαταλήψεις όταν κρινουμε/ ολοι αυτοι οι ανθρωποι ο καθεις εχει την δικη του προκαταληψη απενταντι στην κατασταση του 18χρονου παιδιου και αυτές πεφτουν σταθερα όταν τους αποκαλύπτεται η αληθεια
 
«Αλέν Ντελόν, ένα μοναδικό πορτρέτο»... Σε μία ώρα ακριβώς σκιαγραφούμε το πορτρέτο του πιο όμορφου προσώπου του γαλλικού κινηματογράφου... Φυσικά στην #ΕΡΤ2... #ερτ #ert1 #ert2 #ertbox
 
Εχει αυτη την στιγμη νουαρ ταινια μυστηριου η γυναικα του καμπαρε απο την βουλη αλλα δεν την προλαβα δυστυχως απο την αρχη! Δυο φονοι σε ενα θιασο με αρτιστες
 
αυτην την κυριακη στις 8 αφιερωμα στον μαστρογιαννη με τιτλο " ο ιδανικος ιταλος"
 
Τι να πρωτοπεις εδώ? Βασικά τι να πρωτοθυμηθώ. Τις πιο έντονες. Δε βάζω το "Όσα παίρνει ο 'Ανεμος" και τη "Ρεββέκα" του Χίτσκοκ γιατί είναι του 1939.

​"Λυσσασμένη Γάτα" γνωστό και λατρεμένο

"Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές"

"Ραντεβού το Σεπτέμβρη" καταπληκτική κωμωδία με τουρ Ροκ Χάτσον και Τζίνα Λολομπριτζίτα σε απίστευτες ομορφιές.

"Η κυρία του πορτραίτου" Μιούζικαλ με τη Μπέτι Γκρέιμπλ ("Τhat lady in Ermine" νομίζω λεγόταν ο τίτλος).

"Μάρνι" του Χίτσκοκ με έναν κούκλο Σον Κόννερι και την Τίπι Χέντρεν (μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ). Έλεγαν ότι είναι κρύα αλλά εμένα αυτή η ξανθή ψυχρότητα μου άρεσε σε συνδυασμό με τον καυτό Κόννερι.

"Το κυνήγι του κλέφτη" με την Γκρέις Κέλυ και τον Κάρι Γκράντ (κούκλοι).

"Ντεζιρέ" με τη Τζην Σίμονς και τον Μάρλον Μπράντο. Η ιστορία της πρώτης αγάπης του Ναπολέοντα που παντρεύτηκε τελικά έναν στρατάρχη του και έγινε βασίλισσα της Σουηδίας. Για την ακρίβεια, ίδρυσε με τον σύζυγό της, τη δυναστεία που βασιλεύει μέχρι και σήμερα στη Σουηδία.

"Τραγουδώντας στη βροχή" υπέροχο και κλασικό.

"Brigadoon" επίσης με τον Τζην Κέλυ και την αξεπέραστη Σύντ Τσάρις (για μένα η καλύτερη χορεύτρια που έχω δει).

"Σ' ερωτεύτηκα στα όνειρά μου" με τον Φρεντ Ασταίρ και την Λέσλι Καρόν.

"Ας την κρίνει ο Θεός" με μια πανέμορφη Τζην Τίρνευ (Let her to heaven).(Αυτό έχω πολλά χρόνια να το δω αλλά θυμάμαι ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Προβλέψιμο μελό, αλλά ωραίο) Έχω δει ότι υπάρχει στο YouTube. Σήμερα το βράδι θα κάτσω να το δω. Έτσι για να δω αν θα έχω την ίδια ωραία αίσθηση που είχα όταν το πρωτοείδα.

"Γραμμένο στον άνεμο" με τη Λορίν Μπακόλ, τον Ροκ Χάτσον και την Ντόροθυ Μαλόουν.

"Μογκάμπο" με τον Κλαρκ Γκέιμπλ, βα Γκάρντερ και Γκρέις Κέλυ.

"Εφτά νύφες για εφτά αδέλφια" Υπέροχο, ρομαντικό μιούζικαλ. Όποτε το βλέπω είναι το ίδιο υπέροχο με την πρώτη φορά. Από τις ωραιότερες χορογραφίες που έχουν γυριστεί ποτέ στο Χόλυγουντ. Τα επτά αδέλφια στην πραγματικότητα ήταν χορευτές του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

"Gilda" Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η μετάφραση για την Γκίλντα στα ελληνικά ήταν ¨Τζίλντα¨. Και να πεις ότι δεν αναφέρεται το όνομα της ηρωίδας στην ταινία.

Θα υπάρχουν κι άλλες σίγουρα αλλά αυτές είναι οι πιο έντονα χαραγμένες στη μνήμη μου και είναι οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό. Έσβυσα και τον "Νονό" γιατί πάμε δεκαετία 70.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ας την κρινει ο θεος μου κινησε την περιεργεια και παω να το ψαξω ! Το γραμμενο στον ανεμο τελειο το χω δει φετος
 
Αριάδνη, αν σου αρέσει ο Τενεσί Ουίλιαμς, ψάξε και τη "Νύχτα της Ιγκουάνα" (αν δε το έχεις δει) με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και την Αβα Γκάρντερ.
 
Πίσω
Μπλουζα