Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Wally είπε:
Η οποια (Sue Lyon) εξελιχθηκε σε πολυ ομορφη γυναικα αλλα χαθηκε αποτομα απο το προσκηνιο καπου στα τελη του 70...
evelknievel216.jpg
μααααανουλα :flower:
 
bambinella 100 είπε:
Eχω γραψει στην αρχη αυτου του post οτι αγαπω πολυ την ταινια Midnight Lace με τη Ντορις Ντει. Σιγουρα δεν ειναι απο τις πολυ γνωστες ταινιες, ειναι ομως ενα εκπληκτικο ψυχολογικο θριλερ. Γυριστηκε το 1960 και εκτος απο την Ντορις Ντει, πρωταγωνιστουν οι Ρεξ Χαρρισον, Τζων Γκαβιν, και Μυρνα Λοι. Αν και η Ντει δεν επαιζε συνηθως σε ταινιες αυτου του ειδους, εδω ο ρολος, της παει γαντι κι αυτη δινει μια πολυ καλη ερμηνεια.
Βambinella θερμά συγχαρητήρια για ένα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό τόπικ!!! Δεν μπορώ να σου πω πόσο ενθουσιάστηκα ειδικά με την αναφορά σου σ'αυτήν την ταινία της Ντόρις. Μη μιλήσω για το άβατάρ σου που συνδυάζει δύο αδυναμίες μου -- Ρομάντσο και ΒΒ. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να γράψω που ειλικρινά δεν ξέρω από που ν'αρχίσω -- με πήρε και το ξημέρωμα(!) οπότε θα επανέλθω σύντομα!
 
retrofan είπε:
Ρόμπερτ Τέιλορ

Η επιτομή της αρρενωπότητας του ρωμαίου εκατόνταρχου στο "Κβο Βάντις"

(και η απογοήτευσή μου όταν έμαθα ότι ο γάμος του με την Μπάρμπαρα Στάνγουικ ήταν επιβεβλημένος από τα στούντιο για να καλύψουν αμφότεροι τις ερωτικές τους προτιμήσεις)
Και τι κρίμα να υποχρεωθούν να το κάνουν αυτό δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί...Σήμερα παρεπιπτοντως ειδα μια ταινια οπου η Στάνγουικ υποδύεται την ιδιοκτήτρια ενός μπορντέλου και είναι καψουρα με ενα απο τα κοριτσια της!!!

Σήμερα είδα το θέμα αυτό ,βλεπω οι παλιες ταινιες εχουν αρκετους φαν!! Αντε μην αρχισω και Κουιζ για το παλιο Χολλιγουντ!!!

bambi οι ταινιες 30s δεν σου κανουν κατι, γι αυτο δεν τις εβαλες στον τιτλο??
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[1959] Μία από το δικό μου τοπ 10: Ελίζαμπεθ Τέιλορ,Μοντγκόμερυ Κλιφτ,Κάθριν Χέπμπορν,Τέννεσυ Ουίλλιαμς (τι αλλο να ζητησει κανεις?) σε ένα σκοτεινό απρόμαυρο ψυχολογικό ταξίδι με οιδιπόδειο,ομοφυλοφιλία και καννιβαλισμό



suddenly_last_summer_01.jpg


[edit] Dead picture [edit]

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΜΠΕΪΜΠΥ ΤΖΕΪΝ (1962)



Κλασσικό (επιτηδες ασπρομαυρο) θρίλλερ όπου ο εξαιρετος Robert Aldrich τα βρηκε σκουρα σκηνοθετωντας τις δύο "σκύλες" του Χόλιγουντ - και αιωνιες αντιπαλους Bette Davis και Joan Crawford. Στη σκηνή όπου η Davis πρεπει να συρει στο πατωμα την Crawford,η δευτερη ειχε βαλει πριν το γυρισμα βαρύτατες πετρες στις τσεπες της...

Μαλλον θα τα ειχε παρει με την κλασσικη δηλωση της Davis:"Δεν θα κατουρουσα επανω της ακομα κι αν ειχε πιασε φωτια"

suddenly_last_summer.jpg

suddenly_last_summer.jpg

Crawford-Davis.jpeg

Crawford-Davis.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
johnalepou είπε:
bambi οι ταινιες 30s δεν σου κανουν κατι, γι αυτο δεν τις εβαλες στον τιτλο??
H αληθεια ειναι οτι δεν με ξετρελλαινει αυτη η πρωτη περιοδος του ομιλουντος κινηματογραφου, οσο οι τρεις δεκαετιες του τιτλου. Αυτο δε σημαινει ομως, οτι δεν μου αρεσει, η οτι δεν θα δεχτω τοσο παλιες ταινιες.

Την ιδια ερωτηση εδω, μου εκανε και ο DINO, και η απαντηση που του εδωσα τοτε, ισχυει φυσικα για ολους σας.

Δεσποινις Χαριτου, ευχαριστω για τα τοσο καλα λογια...
 
Για ευρωπαικο σινεμα και ιδιως για κωμωδια δεν εχουμε κανει λογο ακομη.

Μια ταινια που αγαπω ιδιαιτερα ειναι η ιταλικη Il Magnifico Cornuto - Eνας Υπεροχος Κερατας - γυρισμενη το 1964 απο τον Antonio Pietrangeli.

Πρωταγωνιστουν ο Ugo Tognazzi και η Claudia Cardinale.

H ιστορια εχει ως εξης:

Ενας προσφατα παντρεμενος αντρας, για πρωτη του φορα απατα τη γυναικα του. Η συνευρεση γινεται σε καποιο ξενοδοχειο με μια παντρεμενη κοινη τους γνωστη. Λιγο πριν φυγουν, η ερωμενη του, του αποκαλυπτει καποια μυστικα των παντρεμενων γυναικων για να απατουν τους αντρες τους χωρις εκεινοι να καταλαβαινουν το παραμικρο.

Γυριζοντας σπιτι , καποιες συμπτωσεις σχετικες με τα λεγομενα της ερωμενης, κανουν τον συζυγο να αρχισει να υποπτευεται τη γυναικα του - Κλαουντια Καρντιναλε - με αποκορυφωμα την ευρεση στα πραγματα της μιας καρτας του ξενοδοχειου που λιγο νωριτερα ηταν και ο ιδιος.

Τρελλος απο ζηλια σε σημειο εμμονης, ο αλλοτε ησυχος και σιγουρος Τονιατσι, προσπαθει με καθε πιθανο και απιθανο τροπο να πιασει τη γυναικα του, αλλα ματαια, αφου εκεινη στην πραγματικοτητα ειναι αθωα.

Οταν εντελει πειθεται περιτρανα για την αθωωτητα της με αποδειξεις χειροπιαστες, η Καρντιναλε ξεκινα τον ερωτικο της δεσμο με εναν γοητευτικο γιατρο!

Ομως τωρα πια ο αντρας της ειναι απολυτα σιγουρος για την πιστη της!!

Οι ερμηνεια του Ουγκο Τονιατσι ειναι απολαυστικη. Η Κλαουντια Καρντιναλε ειναι πολυ καλη επισης, και πανω απ' ολα πανεμορφη.

Κλαουντια. Μια αληθινη οπτασια...

http://www.youtube.com/watch?v=yHib2mzQlFA&feature=related
 
E όταν μιλάμε για ιταλικό σινεμά,πρώτα μου ερχονται στο μυαλο οι "νεορεαλιστες" σκηνοθετες (απιστευτες ταινιες ) και αμεσως μετα η Lolo...

LollobrigidaBDay03.jpg


Μία πολύ αγαπημένη ιταλική είναι το OSSESSIONE (1943) του Βισκόντι, διασκευη δηλαδη του Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ. Μία ταινία που πρεπει να δουν ολοι κατα τη γνωμη μου! Καθηλωτικό



sjff_01_img0369.jpg

sjff_01_img0369.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπαρχει μια ταινια της Μπριζιτ μαζι με την Κλαουντια που παιζουν τις λησταρχινες, η ισχυς εν τη ενωσει!
 
Χμμμ έχω αρκετούς να αναφέρω, ας κάνουμε την αρχή με μερικούς...

Christopher Plummer στη "Μελωδία της Ευτυχίας", με την Julie Andrews πολύ γλυκιά ταινία, που φαντάζομαι την έχουν δει οι περισσότεροι. Αν και τα μιούζικαλ δεν αρέσουν στο ευρύ κοινό, δυστυχώς. Μία δόκιμη μοναχή, γίνεται η νταντά των ζωηρών παιδιών ενός αυστηρού και παλαιών αρχών πατέρα. Καταφέρνει να τη συμπαθήσουν και εκείνος την ερωτεύεται! Έχω την εντύπωση ότι όσες σειρές/ταινίες/θεατρικά με νταντάδες έχουμε δει, εμπνεύστηκαν από αυτήν την υπέροχη ιστορία, με φόντο τις Άλπεις!

(ο υποτιτλισμός δεν είναι ελληνικός)

http://www.youtube.com/watch?v=ggv4ekBPWpk

Κάρυ Γκραντ και Τζόαν Φονταίιν στις "Υποψίες" του Χίτσκοκ! Εκείνος ένας γοητευτικός τυχοδιώκτης και εκείνη η γεμάτη αμφιβολίες για το ποιόν του, σύζυγος! Εικάζει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τη δολοφονία της για το συμφέρον του!

http://www.youtube.com/watch?v=mYG5qbnArEM

Μα καλά κανείς δεν έχει αναφέρει την Κατρίν Ντενέβ; Κουκλάρα!Τόσο δε σας αρέσει ρε παιδιά; Εγώ προσωπικά τη θεωρώ ομορφότερη από πολλές άλλες (ακόμα και από τη Μπε-Μπε). Γούστα είναι αυτά βέβαια ελπίζω να μην νιώσω καμιά τσεκουριά στην πλάτη!

Από την Ωραία της Ημέρας, το παρακάτω απόσπασμα! Μπουνιουέλ είναι αυτός!

http://www.youtube.com/watch?v=FJXLCYZMGQ8

Περίεργη ταινία επίσης η "Περιφρόνηση". Μιας και αναφέρθηκε η Μπε-Μπε και σε αυτήν την ταινία παραήταν τολμηρή! Του Γκοντάρ (μάλιστα λέγεται ότι ο ρόλος της προοριζόταν για τη γυναίκα του αρχικά!)


Θα επανέλθω μόλις θυμηθώ κι άλλα!
 
Η ' ωραια της ημερας' ειχε πολυ περιεργη υπόθεση ομολογουμένως..μια γυναικα που τα εχει όλα, μα ολα και αν θυμάμαι ο ανδρας της ειναι και γιατρος και ωραιος και αρκετά ευκατάστατος και αγάπη της εχει, την λατρευει και εκεινη πηγαινει στον αγοραιο έρωτα και μαλιστα με ανδρες πολυ κατωτερους απο τον δικο της.. :eek: !
 
Αριαδνη, η ταινια που λες με τη Μπριζιτ και την Κλαουντια μαζι, ειναι Οι Πυρπολητριες, ενα γουστερν του 1971. Πολυ κακη ταινια κατα τη γνωμη μου, και καθολου του γουστου μου, αλλα σωζεται χαρη στις εκρηκτικες παρουσιες των δυο πρωταγωνιστριων!

Johnalepou, ο ευρωπαικος κινηματογραφος νομιζω οτι πηγε την εβδομη τεχνη πολλα βηματα μπροστα. Ο Νεορεαλισμος ειναι μια σχολη που εκτιμω αφανταστα, οπως και ολους τους εκπροσωπους του. Ο Βιττοριο ντε Σικα, ο Ρομπερτο Ροσσελινι, ο Λουκινο Βισκοντι, και ο Φεντερικο Φελλινι που ηταν και οι κυριοτεροι εκπροσωποι του, εδωσαν ωθηση και νεα πνοη στην τεχνη του σινεμα. Ταινιες σταθμος για μενα, ειναι το Bellissima, του Βισκοντι, και Ο Κλεφτης Ποδηλατων, του ντε Σικα.

Μεγαλη προσφορα στο χωρο της καλλιτεχνικης δημιουργιας, εδωσε και η γαλλικη Νουβελ Βαγκ. Ο Ζαν Λικ Γκονταρ, ο Ερικ Ρομερ, ο Λουι Μαλ και τελος ο πολυαγαπημενος μου Κλωντ Λελους, ηταν η απαντηση της Γαλλιας στις νεορεαλιστικες ιταλικες ταινιες. Προσωπικα λατρευω την ταινια Ενας Αντρας - Μια γυναικα, του Λελους.

Τελευταιοι αγαπημενοι μου ευρωπαιοι σκηνοθετες ειναι ο Ιγκμαρ Μπεργκμαν και ο Καρλ Ντραγερ. Αγαπημενη μου ταινια, Το Καλοκαιρι με τη Μονικα, απο τον πρωτο, και φυσικα ποια αλλη απο τη διασημη, Γερτρουδη, απο τον δευτερο!

Sunset89, για τις Υποψιες, εχω κανει επισης αναφορα στο θεμα που ανοιξα για τον μοναδικο Χιτς!
 
visconti κανείς? gattopardo, senso, morte a venezia?
 
Clemence είπε:
visconti κανείς? gattopardo, senso, morte a venezia?
Και οι τρεις ταινιες που αναφερεις ειναι δημιουργιες υψηλης τεχνης και αισθητικης.

Αλλωστε το ταλεντο του Βισκοντι το εξυμνησα στο προηγουμενο μου μηνυμα.
 
Αγαπημενες ταινιες εκεινης της περιοδου:

1. Σαλωμη με την Ριτα Χειγουορθ

2. Τζιλντα επισης με την Ριτα Χειγουορθ

3. Ρωμαιος και Ιουλιετα του Τζεφιρελλι

3. Ωραια Ελενη με την Ροσσανα Ποντεστα

4. Το παιδι και το δελφινι Σοφια Λωρεν

5. Και ο θεος επλασε την γυναικα με την θεικη Brigitte Bardot

6. Ανεμοδαρμενα υψη με τον Λορενς Ολιβιε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγω ειμαι κολλημενη με παλιοτερες :)

ninotchka 1939

rebecca 1939

that hamilton woman 1941

gaslight 1944

notorious 1946

enchantment 1948

portrait of jenny 1948

the snake pit 1948

5 fingers 1952

roman holiday 1953

μετα τις διακοπες στη ρωμη για μενα αυτο το ''κατι'' των παλιων ταινιων χανεται ... και παντα ξαναγυριζω στα '30ς-40ς για να δω κατι ακομα #)
 
Και αφου αυριο το πρωι ανοιγουν τα σχολεια, σκεφτηκα να βαλω μια ταινια σχετικη με το θεμα...

To Sir With Love, του 1967. Πρωταγωνιστης ο Sιdney Poitier, και διπλα του η Lulu, η Judy Geeson, και η Suzy Kendall. Η σκηνοθεσια εγινε απο τον James Clavell.

Eνας εγχρωμος καθηγητης πηγαινει να διδαξει σε ενα γυμνασιο, μιας φτωχογειτονιας λευκων του Λονδινου. Πολυ συντομα διαπιστωνει οτι οι μαθητες εκει, εχουν χασει καθε αισθηση του μετρου και η συμπεριφορα τους ειναι ακραια εως και επικινδυνη καποιες φορες.

Με την υπομονη, τις πρωτοποριακες μεθοδους, και την αγαπη του προς το λειτουργημα που επιτελει, στο τελος αλλαζει τα παντα. Οι μαθητες του γινονται προτυπα εφηβων, αφου κερδιζει την ειλικρινη αγαπη και εμπιστοσυνη τους.

Η μετεπειτα διασημη τραγουδιστρια Lulu, ξεκινησε την καριερα της απο αυτην την ταινια, αφου οχι μονο τραγουδα το ομωνυμο τραγουδι του τιτλου, αλλα ερμηνευει και τον ρολο μιας μαθητριας.

Αφιερωνω την ταινια σε ολα τα μελη του φορουμ που ειναι γονεις και εχουν παιδια που αυριο θα αρχισουν το Σχολειο.

Καλη χρονια σε ολους!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα