Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απεβιωσε η γλυκυτατη Bibi Andersson..

(11 Νοεμβριου 1935 – 14 Απριλιου 2019)

5FEE86E2-6320-4CE7-BAB6-201DFC355B8E.jpeg

E628564B-DFAE-43D3-B214-26945A5094ED.jpeg

CEE16B5A-5911-46E4-8695-A9F167D1747C.jpeg

Εφυγε  και η Ντόρις Ντέι χθες βράδυ μαζί με την Βιβεττα Τσούνη.

Δύο υπέροχες κυριες, ξανθιές ντελικάτες!!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τη λατρευα τη Ντορις. Δεν ηταν μονο σπουδαια ηθοποιος και τραγουδιστρια, αλλα νομιζω πως ηταν και ενας σπανιος ανθρωπος. Εχω δει σχεδον ολες τις ταινιες της και οσες δεν εχω δει ακομα ειναι επειδη δεν μπορεσα να τις βρω. Πιο αγαπημενη ολων, το θριλερ Midnight Lace με συμπρωταγωνιστη τον Rex Harrison.

H γυναικα αυτη εζησε μια 97χρονη ζωη  γεματη δοξα, χαρα, αλλα και πολυ πονο. Eκανε τεσσερις γαμους, κακοποιηθηκε απο τον δευτερο συζυγο της και πριν απο περιπου 15 χρονια η μοιρα της επιφυλαξε το χειροτερο: Εχασε τον μονακριβο γιο της απο καρκινο του δερματος.

Η Ντορις θα βρισκεται για παντα στην καρδια μου και για εναν ακομη λογο: Μαζι με τον Rock Hudson και τις τρεις ταινιες που γυρισαν μαζι, αποτελεσαν για μενα το ωραιοτερο και πιο ταιριαστο κινηματογραφικο ζευγαρι.

Αντιο, γλυκια μου....

πολυ αναλαφρη ταινια μου θυμιζει τις δικες μας ασπρομαυρες  τις κομεντι καπως συμφωνειτε; με καρεζη και αλικη η πλουσια κορη που το σκα απο τον πλουσιο μπαμπα

Τελικά η σειρά του 70' Σέρλοκ χολμς είναι εξαιρετική είχα λάθος που νόμιζα  πως δεν θα ναι ισάξια των ταινιών Σέρλοκ είναι ανεπανάληπτη καμία σχέση και με την νέα σειρά !! Έχει πολύ από  το πνεύμα των βιβλιων. Ο Σέρλοκ ααριστοκρατικος. Αυτήειρά χρειάζεται δικό της θρεντ σίγουρα είναι σειρά διαμαντι, εγώ δεν μπορώ να το κάνω , να το ανοίξω θα ήταν ωραίο να χούμε συζητήσεις επί του θέματος του συγκεκριμένου. Βέβαια τις ταινίες της είδα όλες 

μολις το ειδα εξαιρετικη ταινια φιλμ νουαρ αν και στο τελος θα μπορουσε να εξηγησει λιγο περισσοτερο το θεμα/ ενας καλος στην δουλεια του δικηγορος βρισκεται νεκρος και ειναι πολλοι οι υποπτοι που θα μπορουσανε να το κανουν η συζυγος ο συνεργατης του ενας κακοποιος που τον ειχε αναλαβει( μπαμπι ειμαι σιγουρη πως την εχεις δει την ταινια)

Backlash1947Lobby.jpeg

Αριαδνη μου, την ειδα, αλλα δεν θυμαμαι σχεδον τιποτα. Ξερεις ποσα ασπρομαυρα βλεπω τη βδομαδα; Δεκα με δεκαπεντε.

Κραταω μονο αυτα που μου αρεσουν πολυ και τα εχω τοποθετησει σε λιστες που εχω στην IMDb ετσι ωστε να ξερω ποια ειναι και να τα ξαναβλεπω.

Περιμένω να ανέβει και το midnight lace με ελληνικούς υπότιτλους κάθε μέρα ανεβαίνουν ασπρόμαυρα έργα του παλιού Χόλυγουντ! Σαν θρίλερ το καλύτερο που δω δει μέχρι σήμερα είναι το η στριφογυρίστη σκάλα κάπως έτσι λεγότανε με μια κωφάλαλη κοπέλα που γινότανε δολοφονίες σε έναν απομονωμένο πύργο! Όσο για το back lash, αντίδραση στα ελληνικά έχει σχέση με έναν δικηγόρο διεφθαρμένο που βρίσκεται νεκρός στο αυτοκίνητό του και οι κύριες υποψίες πέφτουν στην όμορφη , νεαρή σύζυγό η οποία είχε προσπαθήσει να τον δηλητηριάσει ξανά στο παρελθόν ...

Tο midnight lace είναι ταινιαρα και σχολή ιδεών , οδηγός για πολλές ακόμα σύγχρονες  και παλαιότερες ταινίες του είδους/υπάρχει και του 81 midnight lace περίπου με το ίδιο θέμα αλλα αμφιβάλλω αν είναι της ίδιας υψηλής αισθητικής. Η Ντόρις Ντέι γεννημένη κόκκετα χωρίς αμφιβολία ατσαλακωτη, ακόμα και στον τρόμο της, το μαλλί , τα ρούχα όλα προσεγμενα το στούντιο σίγουρα πέταξε αρκετά λεφτά στην γκαρνταρόμπα της. Η ταινία ονομάζεται μεταμεσονύχτια δαντέλα αλλά δεν υπάρχει κάποιο χτυπητό περιστατικό να δικαιολογεί τον τίτλο , η Κιτ αγοράζει μεν μια  πανάκριβη δαντελενια ρόμπα δεν την βλέπουμε όμως ποτέ φορεμένη πάνω της., νομίζω ότι η Ντόρις πρέπει να έκανε δίαιτα σε όλη της την ζωή και να προσέχε τα κιλά της ιδιαίτερα, κοκέτα όμως και υπέρ παραγωγή πάντα!

Κατάλαβα από την αρχή ποιος ήταν πίσω από όλα αυτά ως προς το πρώτο σκέλος τουλάχιστον. Το δεύτερο άτομο δεν το υποπτεύθηκα ποτε μου θύμισε λίγο και το gaslight δεν ξέρω ποιο προηγήθηκε όμως ποιου. Φαίνεται πως κάποιος θέλει να τρελάνει την άμοιρη κοπέλα και να την στείλει σε κλινική, πετυχημένο και το φινάλε. Θέλω να την ξαναδώ και να διαβάσω κριτικές και άλλες. Τον χαρισσονν θα τον πρότεινα για Όσκαρ άνετα  πάντως. Και την Ντόρις, καλή και η ηθοποιός που ερμηνεύει την μπι

Tο midnight lace είναι ταινιαρα και σχολή ιδεών , οδηγός για πολλές ακόμα σύγχρονες  και παλαιότερες ταινίες του είδους/υπάρχει και του 81 midnight lace περίπου με το ίδιο θέμα αλλα αμφιβάλλω αν είναι της ίδιας υψηλής αισθητικής. Η Ντόρις Ντέι γεννημένη κόκκετα χωρίς αμφιβολία ατσαλακωτη, ακόμα και στον τρόμο της, το μαλλί , τα ρούχα όλα προσεγμενα το στούντιο σίγουρα πέταξε αρκετά λεφτά στην γκαρνταρόμπα της. Η ταινία ονομάζεται μεταμεσονύχτια δαντέλα αλλά δεν υπάρχει κάποιο χτυπητό περιστατικό να δικαιολογεί τον τίτλο , η Κιτ αγοράζει μεν μια  πανάκριβη δαντελενια ρόμπα δεν την βλέπουμε όμως ποτέ φορεμένη πάνω της., νομίζω ότι η Ντόρις πρέπει να έκανε δίαιτα σε όλη της την ζωή και να προσέχε τα κιλά της ιδιαίτερα, κοκέτα όμως και υπέρ παραγωγή πάντα!

Κατάλαβα από την αρχή ποιος ήταν πίσω από όλα αυτά ως προς το πρώτο σκέλος τουλάχιστον. Το δεύτερο άτομο δεν το υποπτεύθηκα ποτε μου θύμισε λίγο και το gaslight δεν ξέρω ποιο προηγήθηκε όμως ποιου. Φαίνεται πως κάποιος θέλει να τρελάνει την άμοιρη κοπέλα και να την στείλει σε κλινική, πετυχημένο και το φινάλε. Θέλω να την ξαναδώ και να διαβάσω κριτικές και άλλες. Τον χαρισσονν θα τον πρότεινα για Όσκαρ άνετα  πάντως. Και την Ντόρις, καλή και η ηθοποιός που ερμηνεύει την μπι
To Gaslight προηγηθηκε του Midnight Lace κατα 20 χρονια και αναφερομαι στην ταινια του 1940. Βεβαια υπαρχει και το Gaslight του 1944.

Η Ντορις Ντεϊ εκανε κατ' εμε την ερμηνεια της ζωης της και μαλιστα λεγεται πως η σκηνη του νευρικου κλονισμου στη σκαλα του σπιτιου της ηταν εν μερει αληθινη. Τα ρουχα της πρωταγωνιστριας, αλλα και ολων των γυναικων που παιζουν στο εργο, ειναι πραγματι ονειρεμενα και η σχεδιαστρια τους ηταν υποψηφια για Οσκαρ. Πως θα μπορουσαν αλλωστε να ηταν ασχημα σε ταινια που γυριστηκε το 1959; Θα ηταν πολυ δυσκολο.

Οσον αφορα τη Mεσονυχτια Δαντελα που δινει το ονομα της στον τιτλο, και βεβαια τη βλεπουμε φορεμενη απο τη Ντορις. Ειναι η μαυρομπλε πυτζαμα που φοραει η Ντορις στις τελευταιες σκηνες της ταινιας οπου γινεται και η αποκαλυψη του ενοχου. Ενα δαντελενιο σετ που τη βοηθα στη διαφυγη της απο τα νυχια του δολοφονου λογω του τροπου που ειναι σχεδιασμενο.

image.png

Τον νευρικό κλονισμό που μου τυπώθηκε στο μυαλό από την Ντόρις είναι την ώρα που κλείνεται στο ασανσέρ και βλέπει κάποιον άνδρα να έρχεται. Η Κιτ πέρασε τόσα που σίγουρα αργότερα θα έκανε κάποιου είδους ψυχοθεραπεία!  Θα χρειάστηκε ψυχίατρο,, δεν πέρασε λίγα!Λοιπόν δεν κατάλαβα πως ήταν πυτζάμα τόσο όμορφα ήταν σχεδιασμένο νόμιζα πως επρόκειτο για ρούχο για νυχτερινή εξοδο. Σε ευχαριστώ μπαμπι δεν το είχα καταλάβει , χθες είχα κάποιες πολύωρες πρόβες για παιδικό θεατρικό μα ήταν τόση η ανάγκη μου να το δω που τίποτα δεν με συγκρατούσε, οπότε κάποια σημεία δεν τα συγκράτησα καλά για αυτό και θα το ξαναδώ. Νομίζω πως το λάτρεψα γιατί όλες θα θέλαμε την ζωή της Κιτ σε αρχική ανάγνωση, καλή οικονομική κατάσταση και έναν τόσο καλό και τρυφερό σύζυγό , ταξίδια στην Βενετία μόνο που τα φαινόμενα απατουν

Oχι, δεν αναφερομουν στη σκηνη του ασανσερ. Εκει ηταν τρομος. Μιλαω για τη σκηνη του νευρικου κλονισμου που παθαινει η Ντορις πανω στα σκαλοπατια του σπιτιου της οταν κανεις δεν δειχνει να την πιστευει και ολοι της φερονται με συγκαταβαση σαν να ειναι τρελη.

Ήταν σχεδιασμένο άψογα το κόλπο! Ρολόι απορώ αν συνήλθε αργοτερα η Κιτ δεν μας το δειχνει ! Αυτή τη στιγμή βλέπω το a study in scarlett του 1934 με τον Σέρλοκ  ανέβηκε με ελληνικούς υπότιτλους! Υπάρχει και το lost του 44 αγγλικό θρίλερ πολύ καλό!

Ήταν σχεδιασμένο άψογα το κόλπο! Ρολόι απορώ αν συνήλθε αργοτερα η Κιτ δεν μας το δειχνει !
Kι ομως μας το δειχνει. Στην τελευταια σκηνη περπαταει διπλα της ο μελλοντικος της ερωτας. :)

Kι ομως μας το δειχνει. Στην τελευταια σκηνη περπαταει διπλα της ο μελλοντικος της ερωτας. :)
Και είναι και κούκλος!!!!

Είδα το φως του γκαζιού του 40 ταινιαρα με τα όλα της μα με τα όλα της! Ο σύζυγός την διαστροφή του την είχε στο μάτι,  ηθοποιαρα αυτός που ερμηνεύει  τον ρόλο την τρέλανε την κοπέλα ο ανισσοροπος/εξαιρετικη η ταινία καμία σχέση με το θέατρο της δευτερας δηλαδή..,?το τι έπαθε η Ερμή η σύζυγος είναι λίγο και να το αναφέρουμε μπροστά της η κίττ του midnight lace κιουρια.  Πως άντεξε να την έχει σε τόσο κλειστοφοβίκο περιβάλλον και να την υποβάλλει σε τέτοια δοκιμασία με ψευδη!Με το ζόρι τρελή θα την έκλεινε στο άσυλο ο αθεοφοβος και ας είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος.

Είδα και μια παλιά ταινία φιλμ νουάρ my name is julia ross, μικρή σε διάρκεια αλλά περιεκτικη. Με παράξενη υποθεση, για δουλειά πάει η κοπέλα και τράβα τα πάνδεινα!

Που να φανταστεί τι την περίμενε ι

Α τον εφιάλτη του 64 τον έχει δει κανείς έχει ανέβει με ελληνικούς υπότιτλους είναι φοβιστικη σαν ταινία; Αντέχετε; Είναι αγγλικό θριλερ!!! Να το δω να μην το δω!

Πίσω
Μπλουζα