Tο midnight lace είναι ταινιαρα και σχολή ιδεών , οδηγός για πολλές ακόμα σύγχρονες και παλαιότερες ταινίες του είδους/υπάρχει και του 81 midnight lace περίπου με το ίδιο θέμα αλλα αμφιβάλλω αν είναι της ίδιας υψηλής αισθητικής. Η Ντόρις Ντέι γεννημένη κόκκετα χωρίς αμφιβολία ατσαλακωτη, ακόμα και στον τρόμο της, το μαλλί , τα ρούχα όλα προσεγμενα το στούντιο σίγουρα πέταξε αρκετά λεφτά στην γκαρνταρόμπα της. Η ταινία ονομάζεται μεταμεσονύχτια δαντέλα αλλά δεν υπάρχει κάποιο χτυπητό περιστατικό να δικαιολογεί τον τίτλο , η Κιτ αγοράζει μεν μια πανάκριβη δαντελενια ρόμπα δεν την βλέπουμε όμως ποτέ φορεμένη πάνω της., νομίζω ότι η Ντόρις πρέπει να έκανε δίαιτα σε όλη της την ζωή και να προσέχε τα κιλά της ιδιαίτερα, κοκέτα όμως και υπέρ παραγωγή πάντα!
Κατάλαβα από την αρχή ποιος ήταν πίσω από όλα αυτά ως προς το πρώτο σκέλος τουλάχιστον. Το δεύτερο άτομο δεν το υποπτεύθηκα ποτε μου θύμισε λίγο και το gaslight δεν ξέρω ποιο προηγήθηκε όμως ποιου. Φαίνεται πως κάποιος θέλει να τρελάνει την άμοιρη κοπέλα και να την στείλει σε κλινική, πετυχημένο και το φινάλε. Θέλω να την ξαναδώ και να διαβάσω κριτικές και άλλες. Τον χαρισσονν θα τον πρότεινα για Όσκαρ άνετα πάντως. Και την Ντόρις, καλή και η ηθοποιός που ερμηνεύει την μπι