Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

1@αριαδνη[/USER] To Gaslight του '40 εχω να το δω καμποσα χρονια. Εχω δει ομως πολλες φορες το Gaslight του '44 με την Ingrid Bergman επειδη αυτη η εκδοση μου αρεσει περισσοτερο. Οσον αφορα τον ωραιο μελλοντικο ερωτα της Kit ειναι ο ηθοποιος John Gavin που την ιδια χρονια τον ειδαμε και στη θρυλικη ταινια Ψυχω.

To My name is Julia Ross το εχω δει κι εγω και ειναι ενα πολυ καλοστημενο βρετανικο θριλερ. Μαλιστα, το ειχα και στο καναλι μου στο YouTube, αλλα μου το κατεβασανε για λογους πνευματικων δικαιωματων.

Παμε τωρα στον Εφιαλτη του '64. Αν και λατρευω τις ταινιες της εταιριας Hammer και παρ' ολο που εχω δει παρα πολλες, αυτην εδω ειδικα διστασα πολυ μεχρι να παρω την αποφαση να την παρακολουθησω και δικαιως, οπως αποδειχτηκε, οταν τελικα την παρακολουθησα.

Η εν λογω ταινια χωριζεται σε δυο μερη. Το πρωτο εχει εντονο ψυχολογικο τρομο. Απιστευτα εντονο! Η ατμοσφαιρα ειναι υποβλητικη μεχρι εκει που δεν παιρνει αλλο και δεν θα συνιστουσα αυτη την ταινια σε οσους εχουν ευαισθητα νευρα ή αδυναμη καρδια. Απο εκει και περα υπαρχει το δευτερο μερος που ειναι ασυγκριτα πιο αναλαφρο χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι εξισου ενδιαφερον. Καθε αλλο! Σε αυτο το δευτερο μερος μας δινεται και η λυση του μυστηριου καθως και μια μεγαλη σεναριακη ανατροπη, κατι που με ξετρελαινει στις ταινιες του ειδους.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μόλις είδα το burry me dead του 44 ,πολύ καλή ταινία μπαμπι αν και ανάλαφρη για φιλμ νουάρ αλλά με ανατροπή στο τέλος ως προς την εύρεση του δολοφόνου εγώ δεν τον κατάλαβα τουλάχιστον, εσύ μπορεί όμως!Δεν είναι για μένα ο εφιάλτης τότε, σιγουρακι!
 
Καλο το Burry me dead. Το ειχα δει πριν απο 2- 3 μηνες. Οχι ομως απο τα αγαπημενα μου.

1@αριαδνη[/USER] Μη νομιζεις. Αφου αντεξα εγω τον Εφιαλτη, τοτε λογικα θα τον αντεξεις κι εσυ.

 
Μια προσπάθεια θα με πείσει! Τώρα βλέπω το life at stake με πρωταγωνίστρια την θρυλική μετέπειτα μις μαρπλ που δω ντύνεται διαβολογυναικα δυστυχώς. Καλό ως εδώ, καλύτερο από το burry me dead , νομίζω πως θα γίνει από τα αγαπημένα μου φιλμ ανυπομονώ για το τελος, είδα και το blonde ice με μια ηθοποιό που έφερνε λίγο στην Μονρόε την Μπρουκς, θανάσιμα όμορφη και femme fatale από τις λίγες απορώ πως δεν έγινε ευρύτερα πιο γνωστή! Στον δε ρόλο τα σπάει της αποτυχημένη ς επαγγελματικά γυναίκας που με την ομορφιά της ζητά πλούσιους και ισχυρούς άνδρες ως συζυγους για να κάνει πράξη τα απωθημένα της
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το μυστικό της μαύρης σκιας, βρετανικό θρίλερ του 55' που φυσικά από την αρχή μαθαίνουμε τον δολοφόνο! Ο σκηνοθέτης μας ανοίγει τα χαρτιά του, όλα γίνονται για το κέρδος και μια διαθήκη που η κακομοιρα γριά μονι δεν ξεκαθαρίζει καλά αν αφήνει στον νεαρό σύζυγό η στην αδερφή της στην Τζαμάικα επίσης η ταινία δεν μας λέει αν ο Έντι ήταν ο πρώτος σύζυγος για αυτό ως μια παρθένα 65 ετών η μόνι  εξαπατειται και του τα γράφει ολα. Ο μικρός της πουλά έρωτα έξυπνα. Μου αρέσει που αφού την σκοτώνει της μιλά και όλας στο πνεύμα της για ότι πρόκειται να κάνει, μιλάμε για ψύχωση και δεν ξέρω κατά πόσο είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Ένας άνδρας ο Εντουαρντ Μπεαρ και τρεις γυναίκες, η μόνι , η Φρίντα και η Σάρλοτ που συσχετίζονται στενά μαζί του. Η Σάρλοτ κρύβει μυστικά που αποκαλύπτονται στο τέλος κάνοντας την ανατροπη ενώ οι άλλες δύο είναι  σύζυγοι  του, θύματα του καλύτερα μιας και το κέρδος είναι ο Θεός του. Ηταινία μας λέει ξεκάθαρα πως όποιος σκάβει τον λακκο του  άλλου πέφτει ο ίδιος μεσα δεν θα πω αλλά! Η γοητεία ενός νεαρού ανδρα χαραμοφάη που ζητά την καλή ζωή και η εξουσία που ασκεί στις γυναικες για να αποκτήσει ότι ποθεί η ψυχή του.

Τώρα βλέπω το σπίτι στον λόφο του τρομου ενώ έχω ακούσει τα καλύτερα για δύο θρίλερ το whispering city και το second woman.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχει ανέβει το the killers με Άβα και Λάνκαστερ αυτός πυγμάχος Σουηδός που δολοφονήθηκε μυστηριωδώς και η Άβα θέαρα πανέμορφη τραγουδίστρια   την βλεπω αυτήν την στιγμη οποίος άλλος θέλει απλώς ας ανατρέξει  στο τιουμπιί, αξίζει έστω για  το πανέμορφο ζευγάρι  απόλυτα ταιριαστό μεταξύ του

!Ειδα το framed ( βρέχει φιλμ νουάρ αυτή  την στιγμή)και τα φιλμ νουάρ έχουν να κάνουν κατά πολύ με ξανθιές πανεμορφες μοιραίες , ψυχρές, γυναίκες που ζητάνε την καλή , εύκολη ζωή και για αυτήν θα κάνανε τα πάντα! Πολύ ωραία η ξανθιά που παίζει στο εν λόγω φιλμ, πρώτη φορά την βλεπω και είναι χάρμα οφθαλμών, μόνο που εδώ στο τέλος την νικά ο έρωτας και κάνει στροφή 180 μοιρών από τα αρχικά της σχεδια!
 
1@αριαδνη[/USER] Η λιστα που μου ζητησες και σου υποσχεθηκα. Αυτες ειναι οι 7 πιο αγαπημενες μου ταινιες στα ειδη νουαρ και θριλερ. Και εξαιρω τον Χιτσκοκ που οπωσδηποτε θα ηταν μεσα αφου αυτο επιθυμεις:

1. Μidnight lace - 1960

2. Homicidal - 1961

3. The snorkel - 1958

4. Sudden fear - 1952

5. Witness to murder - 1954

6. I saw what you did - 1965

7. A blueprint for murder - 1953

 
ByΈχει ανέβει το the killers με Άβα και Λάνκαστερ αυτός πυγμάχος Σουηδός που δολοφονήθηκε μυστηριωδώς και η Άβα θέαρα πανέμορφη τραγουδίστρια   την βλεπω αυτήν την στιγμη οποίος άλλος θέλει απλώς ας ανατρέξει  στο τιουμπιί, αξίζει έστω για  το πανέμορφο ζευγάρι  απόλυτα ταιριαστό μεταξύ του

!Ειδα το framed ( βρέχει φιλμ νουάρ αυτή  την στιγμή)και τα φιλμ νουάρ έχουν να κάνουν κατά πολύ με ξανθιές πανεμορφες μοιραίες , ψυχρές, γυναίκες που ζητάνε την καλή , εύκολη ζωή και για αυτήν θα κάνανε τα πάντα! Πολύ ωραία η ξανθιά που παίζει στο εν λόγω φιλμ, πρώτη φορά την βλεπω και είναι χάρμα οφθαλμών, 

1@αριαδνη[/USER] Η λιστα που μου ζητησες και σου υποσχεθηκα. Αυτες ειναι οι 7 πιο αγαπημενες μου ταινιες στα ειδη νουαρ και θριλερ. Και εξαιρω τον Χιτσκοκ που οπωσδηποτε θα ηταν μεσα αφου αυτο επιθυμεις:

1. Μidnight lace - 1960

2. Homicidal - 1961

3. The snorkel - 1958

4. Sudden fear - 1952

5. Witness to murder - 1954

6. I saw what you did - 1965

7. A blueprint for murder - 1953
Bambi για το midnight lace , ήμουν βέβαιη ότι θα το έβαζες στη πρώτη πρώτη θέση! Από αυτά που έχεις βάλει έχω δει μόνο δύο midnight lace και sudden fear, όσο για μένα από αυτά που έχω δει θα έβαζα 1. Την στριφογυρίστη σκάλα 2. Το midnightlace 3. Το burry me dead 4. Τον σκοτεινό καθρέπτη ,  5. Το blonde ice μην λέω όμως ακόμα πολλά δεν έχω δει πολλές ταινίες ακόμα τώρα θα δω το νούμερο εφτά που έχεις βάλει οπότε η λίστα μου μπορεί να ανατραπεί!

Ο σκοτεινός καθρέπτης ανέβηκε και η Ολίβια Ντελ χαβισαμ είναι εξαιρετική, έχει παίξει και στο " η ξαδέρφη μου η Ρέιτσελ" της Δαφνί Ντι νωρίς! Για τον σκοτεινό καθρέπτη τι να πρώτο γράψω με συνεπήρε με τις δίδυμες και τον φόνο ενός γιατρού όπου προσπαθεί η αστυνομία να εξακριβώσει ποιος το έκανε από τις δύο πανομοιότυπες κοπελες

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημενη ταινια ο Σκοτεινος Καθρεφτης και τεχνικα αρτια, εαν σκεφτουμε οτι γυριστηκε το 1945 και τα πλανα με την Ολιβια ντε Χαβιλαντ σε διπλο ρολο διδυμων αδελφων ηταν απολυτα προσεγμενα και αληθοφανη.
 
Αγαπημενη ταινια ο Σκοτεινος Καθρεφτης και τεχνικα αρτια, εαν σκεφτουμε οτι γυριστηκε το 1945 και τα πλανα με την Ολιβια ντε Χαβιλαντ σε διπλο ρολο διδυμων αδελφων ηταν απολυτα προσεγμενα και αληθοφανη.
Γνώριζες μπαμπι πως Φοντέιν και ντε χαβιλαντ ήτανε στα μαχαίρια και υπήρχε ζήλεια μεταξύ τους και ανταγωνισμος η μια δεν ήθελε να βλέπει την άλλη έτσι η ταινία ο σκοτεινός καθρέπτης ήρθε μέσα από εμπειρίες της μιας αδερφής ΧΑ ΧΑ κάτι ήξερε τώρα ποια έφταιξε δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ταινία δεν έπαιξαν ποτέ μαζί! Ήταν κοινό μυστικό σε όλους πως λέμε Μπέτι ντειβςκαι Τζον κρωφορντ κάπως έτσι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nαι, τα εχω διαβασει αυτα για τις δυο αδελφες. Κορακοζωητες παντως. Η Τζοαν πεθανε στα 96 και η Ολιβια ζει ακομα και ειναι 103!
 
Την έφαγε λάχανο την Τζόαν και στα Όσκαρ και σε όλα το dna bambi ! Η δε Ολίβια έλεγε τα καλύτερα για την Βίβιαν Λη που ήταν κοινό μυστικό πως είχε εκρήξεις θυμού στο σετ λόγω διπολικής, την υπερασπιζόταν παντα
 
Είδα το hangover square και ναι κάτι είχε η ταινία και οι δύο πρωταγωνιστές ο Τζωρτζ και η νετά πέθανανε και οι δύο που νέοι! Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τον Μίστερ Χάιντ και δόκτωρ τζεκυλ, διχασμένη προσωπικότητα καταπιεσμένη με το υπόσυνειδητονα τρελαίνεται. Λάμπρος συνθέτης και πιανίστας να παθαίνει κρίσεις και διαλύσεις και να κάνει φόνους δια στραγγαλισμού. Η νετά ήταν παλιοθηλυκο αλλά και πάλι...η Ερμή η Μπάρμπαρα ευτυχώς σώζεται...
 
Για όποιον φίλο θέλει έχει ανέβει το φιλμ νουάρ " το σπίτι στον λόφο" όπου έχει πολλά από το φως του γκαζιού και το midnight lace, ένας συνδυασμός των δύο είναι! Μια Πολωνή μετανάστρια παίρνει την θέση  και τα  χαρτιά μιαςς κληρονόμου στην Αμερική και κει αρχίζουν όλα. Επίσης έχει ανέβει και ο στραγγαλίστης του Μπραυτον, καλό και αυτό!
 
Ωραία ταινία το caught με το ξανθό μοντέλο που παντρεύεται έναν πολυεκατομμυριούχο που την αντιμετωπίζει ως ακριβό δώρο πολυτελείας και όχι ως οικοδέσποινα  του σπιτιού και  νόμιμη κύρια του! Η κοπέλα είναι τελείως αβγαλτη και αθώα ( όπως οι κορασίδες  των παλαιών ελληνικών  ταινιών, παρθένα ένα πραγμα),πράγματι λίγα πράγματα  έχει κάνει στην ζωή της και τον αγαπά με την καρδιά της ενώ αυτός την τιμωρεί και το απολαμβάνει. Τόσο μίσος πια από μέρους του ενώ γνωρίζει από πρώτο χέρι την απειρία της πως δεν συχνάζει σε κότερα και παρτυ ούτε πηγαίνει με άνδρες επί πληρωμη/ Και ξαφνικά η νεαρή ανακαλύπτει την χαρά της εργασίας και κει ερωτεύεται τον ανιδιοτελή φτωχό και εμφάνισημο γιατρο. Τώρα τι θα ήθελε να πει ο ποιητής; Να μην ονειρεύονται τα νέα κορίτσια τους ωραίους πλούσιους διότι η ζωή που θα προσφερθεί θα είναι τελείως ψευτικη για αυτό ας δουλέψουν μόνες τους, κάτι τέτοιο! Ωραίες που ήταν οι παλιές σταρ βρε παιδί μου, είχαν μια αθωότητα που της έκανε ομορφες τι ωραία κοπέλα η πρωταγωνίστρια! Φυσικά ομορφη σαν κούκλα!

Α και το game of death τελείως σχιζοφρενικο το χειμώνα δει κανείς; Με τον πλούσιο που κυνηγά στο νησί του ανθρώπους ως θηράματα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σίγουρα στην δική μου λίστα θα μπει και η μαύρη ορχιδέα του 53' με τα φιλμ νουάρ! Ωραία πλοκή και η ταινία δεν διαρκεί πολύ είναι ευχάριστη αρκετά. Λιγότερο από μία ώρα και η υπόθεση απλή με έναν γιατρό που κατηγορείται πως σκότωσε την φιλαρεσκη και εγωιστρια γυναίκα του για να παντρευτεί την πονοψυχη αδερφή της! Όμως τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή η γυναίκα που τον λάτρεψε θα ψάξει να βρει την αληθεια! Έχει δει κανείς την λωρα το απόλυτο αυτό φιλμ νουάρ που έχει αφήσει εποχή; Δεν έχουμε πολλούς θαυμαστές εδώ μέσα του Ασπρομαυρου φιλμ νουάρ, why μας πήρε τα μυαλά το netflix
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@αριαδνη[/USER] Τη Μαυρη ορχιδεα δεν την εχω δει. Δεν την ηξερα καν. Υστερα απο το σχολιο σου, θα τη δω οπωσδηποτε και συντομα.

Για τη Λωρα τι να πρωτοπω; Λατρεια και την εχω δει τοσες φορες που εχασα τον λογαριασμο. Τιρνεϊ και Αντριους εχουν το απολυτο δεσιμο, αν και την παρασταση κλεβει για μενα ο Γουεμπ με τις θανατηφορες ατακες του.

 
Βlack orchid λέγεται μπαμπι του 53' αν την δεις θέλω γνώμη! 57 λεπτά είναι όλη και όλη! Δικαίως η Λώρα θεωρείται θρυλική λοιπόν! Έχεις ξαναγράψει για την Λώρα νομίζω σε αυτό το θρεντ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βlack orchid λέγεται μπαμπι του 53' αν την δεις θέλω γνώμη! 57 λεπτά είναι όλη και όλη! Δικαίως η Λώρα θεωρείται θρυλική λοιπόν! Έχεις ξαναγράψει για την Λώρα νομίζω σε αυτό το θρεντ.
Θα τη δω τη Μαυρη ορχιδεα στα σιγουρα γιατι περα απο το σχολιο σου, διαβασα την υποθεση της και μου κινησε το ενδιαφερον.

Για τη Λωρα εκανα οντως ενα μικρο σχολιο στο πρωτο ποστ αυτου του θεματος.
 
Ειδα τη Μαυρη ορχιδεα χθες και ηταν οντως πολυ ενδιαφερουσα. Ταινια δυτερης διαλογης, αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια στο αν θα ειναι καλη η οχι. Εχω δει αμετρητες τετοιες και συνηθως μου αρεσουν πολυ.

Ευχαριστη, γρηγορη, δεν αφηνει τον θεατη να παρει ανασα με τα καταιγιστικα γεγονοτα της πλοκης της. Ειδικα σε ενα θριλερ οπως αυτη, επιβαλλεται να μην ειναι αργο και κουραστικο. Οι Αγγλοι γενικα, το ειχαν αυτο στις ταινιες του '50 και μεχρι καποια στιγμη και του '60. Εφτιαχναν μικρα θριλερακια της μιας ωρας με πολυ ενδιαφερουσα υποθεση και οσα και να δω, δε λεω ποτε οχι σε ενα θριλερ ακομα. Πολλα απο αυτα παιχτηκαν αρχικα στους κινηματογραφους, αλλα αργοτερα προβληθηκαν στην αγγλικη τηλεοραση με τιτλο The Edgar Wallace Mystery Theatre.
 
Πίσω
Μπλουζα