Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Στην ταινία με την Αννιτα υπάρχουν τρεις αν θυμάμαι καλά εκδοχές( του παππά της ενορίας τους, του ανδρός της και η δική της στο τέλος, ίσως και εν μερει του κουνιαδου της που λέει πια την αληθεια) , το δικαστήριο ψάχνει αν ή Βαλερια είναι μία ενάρετη γυναίκα θύμα του βίαιου συζύγου ή είναι μία ξεδιάντροπη γυναίκα που την πέφτει στον κουνιάδο και στον παπά της ενορίας της οπότε είχε δίκιο ο άνδρας της που την πυροβολησε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με ποια Ελληνίδα εστεμμένη και μοντέλο μοιάζει ή Μπαρμπαρα του caught και μετά του Νταλλας; Το δε caught, δεν ξέρω γιατί την λατρεψα την ταινία, βασίζεται στο βιβλίο, wild calander και έχει αρκετές διαφορές από την ταινια.

IMG_20190906_153943.png
 
Ακριβώς Τζενη μπαλατσινου!!!μα στην σκέψη μου ήσουν.
 
Αποψε στη 1:00 και για οποιον εχει το κουραγιο, αλλιως εγγραφη, η ΕΡΤ1 προβαλλει μια πολυ ωραια κωμωδια.

Λεγεται Ανεβασμα στον ουρανο (Subida al cielo) και ειναι μεξικανικης παραγωγης 1952 σε σκηνοθεσια Luis Bunuel προτου ο διασημος σκηνοθετης πεσει στη βαρια κουλτουρα. Την ταινια αυτη την ειχε προβαλει τη δεκαετια του 1980 η εκπομπη Κινηματογραφικη Λεσχη και ετσι την πρωτοειδα. Αργοτερα τη νοικιασα απο ενα βιντεο κλαμπ που ειχε παλια και ασπρομαυρα, αλλα εχω να τη δω 15 χρονια και βαλε.

Οποτε χαρηκα πολυ σημερα που επιτελους θα εχω την ευκαιρια να δω ξανα μια τοσο ποιοτικη και ευχαριστη ασπρομαυρη κωμωδια που τοσο σπανια προβαλλεται.
 
Αυτη η φωτογραφια πρεπει να ειναι απο την ταινια Vie privee (A very private affair) 1962.
 
Aκριβως ή οποία και δύσκολα την βρίσκεις με ελληνικούς υπότιτλους δυστυχώς! Είδα όμως αρκετές της Μπαρντο δεν είμαι αχάριστη συν την παριζιαννα , οψομεν και για αλλες!! Aλλα και την μετάφραση του νέου βιβλίου της

IMG_20191006_172647.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Invitation , 1952, αυτή την ταινία πιστεύω θα την λάτρευε ή Κατερινακ: Μία από τις πιο ανθρώπινες ταινίες που έχω δει ποτέ μαζί με το now and tomorrow(για την οποία θα αναφερθω σε άλλο θρεντ).
Μία μοναχοκορη ή Ελεν υπερπροστατευμενη (από τον πατέρα της )πλούσια και όμορφη κοπελα είναι παντρεμένη με έναν γοητευτικό αρχιτέκτονα. Ή κοπέλα έχει χάσει την μητέρα της νωρίς ενώ εχει περάσει ρευματικό πυρετό παιδι, ο οποιος της έχει αφήσει σοβαρό κουσουρι στην καρδιά κάτι που ο οικογενειακός γιατρός και ο πατέρας της , της κρύβουν.
Ή κοπέλα έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση για τον εαυτό της, χωρίς λόγο, πριν τον γάμο της θεωρούσε ότι θα έμενε για πάντα γεροντοκόρη! Έχει μία πανέμορφη φίλη ( ποια είναι; Πανέμορφη ή μελαχροινη που την υποδύεται) δόλια ομως, γεμάτη αυτοπεποίθηση και ζωή, ερωτευμένη με τον αρχιτεκτονα και διατεθημενη να κάνει οτιδήποτε να τον κατακτησει.
Δυστυχώς ή μοίρα της παίζει άσχημο παιχνίδι, επειδή προκειται να πεθάνει σε έναν χρονο ο πατέρας της κάνει συμφωνία με τον παιδικό της φιλο να την παντρευτεί τάζοντάς του οικονομικά οφέλη. Ή κοπέλα θα τα μάθει όλα λόγω της κακίας της φίλης της με μία ιατρική πρόσκληση θα ανακαλύψει την πάθηση της, το σοκ όμως θα είναι όταν θα πληροφορηθεί για την συμφωνία του πατέρα της με τον νυν σύζυγο της...ευτυχώς ο δόλος και ή ανθρώπινη κακία και ζήλεια στο τέλος δεν θα νικησουν
 
51S8QDM2J0L.jpg


Και ακόμα ερωτευμένος είμαι... :love:

 
Τελευταία επεξεργασία:
@αριαδνη Κι εγω το λατρεψα το Invitation. Η μελαχρινη ηθοποιος ειναι η Ruth Roman και εμενα μου θυμιζει πολυ σε εμφανιση τη Σπερνατζα Βρανα. Την εχω δει σε πολλες ταινιες, αλλα οι πιο σημαντικες ερμηνειες της ηταν στο Three secrets και στο διασημο Strangers on a train οπου υποδυθηκε τη μνηστη του πρωταγωνιστη.
 
Ήταν πολύ σέξυ σε αυτήν την ταινία ομολογουμένως και της έβγαινε από μέσα, αβιαστα!Ισως ως κόρη καθηγητή πανεπιστημίου που ανήκε στην ανώτερη τάξη να πιστεψε πως ότι ήθελε το χε! Όλο στα τενις κλαμπ και στις διασκεδασεις ήτανε! Ενώ ή Ελεν πολύ πιο πλούσια από την φίλη της και μοναχοπαιδι ήταν ανώτερος πνευματικά ανθρωπος. Κρίμα για την χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτό την έτρωγε, τον είχε χαμηλά τον εαυτό της παρ όλα τα προσόντα της. Τελικά χαίρομαι που κατατροπώνει την δόλια φιλη και κερδίζει τον άνδρα που αγαπά.
 
@αριαδνη Και στο Tomorrow is another day (1951) ειναι παρα πολυ σεξυ και μαλιστα εκει στο αρχικο 1/3 της ταινιας εμφανιζεται ως πλατινε ξανθια.
 
Ε μα το χε ή γυναίκα, θραύση σε αυτούς τους ρόλους θα εκανε, γενικά όλο το καστ ήταν εξαιρετικο για όλους τους ρόλους, ταιριαστό 100/100 από τον πατέρα μέχρι τον γιατρό και την Ελεν!
Τώρα το a kiss before dying δεν ξέρω σε ποιο είδος να το καταταξω ( μάλλον αστυνομικό και δράμα θα το ελεγα, όχι μυστηρίου)αλλά ο πρωταγωνιστης θα έπρεπε να χε πάρει όσκαρ , γοητευτικοτατος κακός , ρίχνει και τις δύο πλουσιες αδελφές στα δίκτυα του έρωτα του, την μία την σκοτώνει κιόλας με τρεις αποπειρες κατά της ζωής της όταν μαθαίνει πως είναι έγκυος στο παιδί του( αυτός την περιουσία θέλει). Και δυστυχώς ή δεύτερη ψάχνοντας για τον δολοφόνο στην σκέψη της έχει αλλον , ευτυχώς που υπάρχει ο καθηγητής να την βάλει στον σωστό δρόμο.
 
@αριαδνη Παντως προτου σκοτωσει τη μια αδελφη, της ειπε οτι την αγαπαει πολυ και τη φιλησε! Εξ ου και ο τιτλος.
Που και να μην την αγαπουσε δηλαδη....
 
And now tomorrow : εξαιρετική ταινία , ασπρόμαυρη, μία ταινία που ξετυλίγεται Νοεμβρη μήνα, έχει ολίγον από Χριστούγεννα( όταν ή εμιλη και ο γιατρός Βανς ηταν παιδιά και πρωτογνωριζονται) και πολύ από την γιορτή των θειων ευχαριστιων των καθολικων!
Ή εμιλυ Μπλερ, είναι μία όμορφη πλούσια κληρονόμος , γόνος του οίκου των Μπλερ, ή πόλη έχει το όνομα τους, μιλάμε για όνομα που μετρα στην καλή κοινωνια.Ή κοπέλα κάποια στιγμή καταλήγει κωφη μετά από μηνιγγίτιδα που περνά μετά τον αρραβώνα της με έναν όμορφο νεαρό, γόνος και αυτός πλούσιας οικογένειας. Μόνο που ο Τζεφ τα χει παράλληλα με την αδερφή της την τζανις που τον διεκδικεί με πάθος αλλά θέλει να παντρευτεί και την Εμ, και την μία ως ερωμένη και την άλλη ως γυναίκα. Ή Εμ όμως αρνείται πλέον να τον δεσμευσει λόγω της κωφωσης της.
Στην προσπάθεια της να βρει ξανά την ακοή της ή Εμ πηγαίνει σε παρα πολλούς γιατρούς του καλού κοσμου ώσπου ο οικογενειακός γιατρός της, της συστήνει έναν έμπιστο του , τον νεαρό γιατρό Βανς που πειραματίζεται πάνω σε κωφούς και δέχεται να αναλάβει την Εμ. Ο Βανς είναι παιδί φτωχών μεταναστών και ο γιατρός Γουινκλς τον έχει ουσιαστικά μεγαλωσει και σπουδάσει. Είναι καχύποπτος ως προς τις μεθόδους της καλής κοινωνίας των Μπλερ εξαιτίας μιας παραμονής Χριστούγεννων όταν ο πατέρας του απολύεται εξαιτίας της οικογένειας από το χαλυβουργείο.
Ο Βανς αρχίζει να της κάνει ενέσεις με όρο αλλά δεν αντέχει την υπεροψία και τον εγωισμό της κοπέλας ή οποία αρχίζει να τον ερωτεύεται. Ή υπεροψία της κοπέλας μετριάζεται όταν πηγαινει στην παραγκούπολη με τον γιατρό στο σπίτι πρώην συμμαθήτρια της και σώζουν το παιδί της. Ή θεραπεία με τον ορο αποτυγχάνει τελικά, ή εμιλυ πια αποφασίζει να παντρευτεί τον Τζεφ και κάνει κομμάτια την καρδιά του νεαρού γιατρού ο οποίος αποφασίζει να γυρίσει στην βάση του. Σύντομα ο γιατρός βρίσκει μία άλλη πιο αποτελεσματικη θεραπεία και τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα αυτήν την φορά( αν και ή Εμ κινδυνεύει στην αρχή). Τα άλλα επί της οθόνης. Ή σουζαν/ Τζανις πάντα την μοιραία γυναίκα έπαιζε .
 
Στο and now tomorrow, ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς ένιωθε ή Τζανις για την Εμιλυ ! Όταν ξανακουσε ή Εμ, το μόνο που την νοιαζει την Τζανις είναι να μάθει ή αδερφή της πως αγαπιέται με τον αρραβωνιαστικό της πίσω από την κλειστή πόρτα για να χαλάσει ο αρραβώνας. Δεν μου αρέσει ο χαρακτήρας της, μία αδερφή την έχει και μάλιστα κουφή και δεν πολύ νοιάζεται μόνο να συναντά τον Τζεφ στα αυτοκίνητα και στο γκαράζ κρυφά . Αδερφή να σου πετύχει! ευτυχώς που ή ταινία έχει υπέροχο τέλος και ειναι ταινία των Θειων Ευχαριστηριων μία γιορτή που δεν την γιορτάζουμε οπότε δεν ξέρουμε γιατί πρόκειται. Το τέλος όμως υπέροχο, ένα τηλ.και όλα λύνονται ρομαντικά.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αντισταθω σε μία υπέροχη ταινία" ήταν όλοι τους ένοχοι"! Μία gold digger! Eστεμμενη , αριβιστρια με φτωχό μπακραουντ πηγαίνει στην Ευρωπη να βρει τον πλούσιο γαμπρο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αντισταθω σε μία υπέροχη ταινία" ήταν όλοι τους ένοχοι"! Μία gold digger! Eστεμμενη , αριβιστρια με φτωχό μπακραουντ πηγαίνει στην Ευρωπη να βρει τον πλούσιο γαμπρο.
Και μαλιστα εστεμμενη οχι με την αξια της, αλλα με πολλη πονηρια για να καταφερει να βγει πρωτη.
Κοινωνικη ταινια που μονο λιγο προς το τελος αποκτα στοιχεια θριλερ. Μου αρεσει κι εμενα πολυ και την εχω δει δυο φορες.
 
Νομίζω προς το τέλος παίρνει αυτό που της αξίζει! Θα μου πεις πως όντως είχε τραυματικά βιώματα, δεν ξέρω αν μπορούμε να την κρινουμε αυστηρά, πέρασε εφιαλτικα στην εφηβεια. Ή ηθοποιός που την ερμηνεύει , ξέρει να υποδύεται, τον ενσαρκώνει άριστα τον ρόλο. Gold digger από τις λίγες ή κυρία , έφτασε πολύ ψηλά και κει ζαλιστηκε οπότε τα πολλά τα ύψη δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Κρίμα για τον καμμένο τον κινηματογραφιστή που την λάτρεψε παρά τα λάθη της.
 
@αριαδνη Ευτυχως στο τελος σωζεται. Τη σωζει δηλαδη ο τυπος που γνωρισε στο αεροπλανο. Θα ηταν κριμα να την εκτελουσαν γιατι ηταν αθωα. (Θα ηταν κριμα ακομα και αν ηταν ενοχη διοτι ειμαι φανατικα εναντιον της θανατικης ποινης.)
Το γεγονος ομως οτι εζησε τον εφιαλτη της επικειμενης εκτελεσης της, την κανει να πληρωνει για οσα εκανε εις βαρος των αλλων και μαλιστα πολυ παραπανω απο οσο θα επρεπε να πληρωσει.
 
Πίσω
Μπλουζα