Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Χαχα τα μπιλοζήρια τα έλεγε και η κύπρια σπιτονοικοκυρά στο Βόρειο Λονδίνο που έμενα. (Όπως και την ηλ/κη κουζίνα την έλεγε κούκα και την αγορά μαρκέτα). Επίσης το έχω ακούσει σαν...ναυτικό όρο από παλαίμαχο που έκανε στα καράβια.
Μπρρρ ούτε να τα σκέφτομαι τα μπιλοζήρια που λέει ο elephadas. Το πιο φρικτό είναι όμως να φτυαρίζεις το χιόνι με τα μπιλοζήρια τυλιγμένα στα χέρια σου, στο λαιμό σου και κολλημένα στην πλάτη σου. Απαλλαγή δίνουν εκεί από το ξεχιόνισμα ή όντως είναι υποχρεωτικό;
 
Κι όμως το ξεχιόνισμα σε ζεσταίνει. Άλλωστε σπάνια χιονίζει όταν κάνει πολύυυυυ κρύο. Έχεις την πρώτη ψυχρολουσία όταν βγαίνες αλλά γρήγορα ζεσταίνεσαι (εννοείται, μπαμπουλωμένος και με σκουφιά και με κασκόλ). Δεν εννοώ ότι το απολαμβάνω, αλλά δεν με πολυπειράζει όταν είναι Σαβ/κο οπότε ξεχιονίζω με το πασο μου. Εκείνο που μισώ είναι όταν πρέπει να ξεχιονίσω πρωί για να πάω κάτεργο ή βράδυ που γυρνάω για να μπω γκαράζ. Επίσης όταν φυσάει, γιατί το εκχιονιστικάκι μου δεν πετάει το χιόνι με πολλή δύναμη κι όταν φυσάει κατάλληλα μου το φέρνει πίσω στη μούρη. Αλλά ξεχιόνισμα με ήλιο και φώς είναι ΟΚ. Πριν που δεν είχα εκχιονιστικό και έπρεπε να φτυαρίζω ήταν πιο δύσκολα, αλλά ήμουν και πιο νέος και δεν με πολυπείραζε ούτε και τότε, αρκεί να μην είχαμε μισό μέτρο.

Όταν κάνει κρύο το χιόνι είναι σκόνη και ελαφρό. Στην περισσότερη Ελλάδα όταν χιονίζει η θερμοκρασία δεν είναι πολύ κάτω από το μηδέν και το χιόνι είναι υγρό και κολλάει κι είναι πιο δύσκολο το ξεχιόνισμα. Ίσως και γι' αυτό δεν μπορείτε να οδηγήσετε ούτε με μισό πόντο χιόνι, πέρα από την έλλειψη εμπειρίας.
 
Με όλα αυτά που λέτε μου θυμίζετε την ταινία" χιόνια στο Κιλιμαντζαρο" του Χεμιγνουει με Πεκ και Αβα Γκαρντερ, επίσης μία τηλεταινία του Κινγκ που χε σχέση με καταιγίδες.
 
Μου φαίνεται ως υπέροχη ή πλοκη
 
Η Ανούκ Αιμέ και η Ανίτα Έκμπεργκ σε νέες ψηφιακές κόπιες... αυτό θα πρέπει να το δει κανείς (αρκεί να μην την επιχρωμάτισαν!)
 
Από ποια ταινία το ενσταντε;
 

Συνημμένα

  • IMG_20210326_113121.png
    IMG_20210326_113121.png
    595,1 KB · Προβολές: 2
Ναι Φελινι
Ανέβηκε και ή ταινία" το ημερολόγιο ενός τρελού "με τον Βινσεντ Πραις όπου έχει πολύ περίεργη πλοκή.
Ο πρωταγωνιστής, ένας δικαστής με κύρος και περιουσία δαιμονιζεται και αρχίζει να έχει δολοφονικές τάσεις.
Με άλλα λόγια πρώτη φορά νομίζω πως βλέπω ξένη ρετρό ταινία ο πρωταγωνιστής να συνομιλεί με ένα κακό πνευμα και αυτό να το διατάζει να ενεργεί.
 
Kαι οταν εισαι η Marianne Faithfull και αντι να κοιταχτεις στον καθρεφτη καλα, μου θελεις και τον Alain Delon. :D
 
Μισώ τους ανθρώπους που είναι τόσο αδύνατοι που μπορούν να σταυρώσουν τα πόδια τους όπως ο Τζάγκερ. Το Ντελονικό παντελονικό σταυροπόδι το καταφέρνω ακόμη. (Άψογο στυλ και ντύσιμο όμως ο Α.Ντ., σ' αντίθεση με τους άλλους δύο.)
 
Grace Kelly απο μενα γιατι το μαλλι της ειχε κινηση και δεν ηταν ισιουμπα οπως της Paltrow που ειναι σαν να την κουρεψαν με προβατομηχανη.
 
Στην ταινία " το τρίγωνο του διαβόλου" με την Νοβακ είναι από τις λίγες φορές που από την μισή ωρα καταλαβαίνω περίπου τι θα αποκαλυφθεί στο τέλος( το οποίο και δεν είδα άφησα τα τελευταία 14 λεπτά, ή μπαμπι μου είπε το τέλος)
Ή Κιμ Νοβακ κάνει μία πορνη που πηγαίνει με έναν πλούσιο άνδρα και τον αδερφό του στο γιωτ του πρώτου ( τα αδέρφια μεταξύ τους ανταγωνίζονται ποιος θα κάνει το μεγαλυτερο κατόρθωμα)για να πιάσουν έναν τεράστιο ξιφία στα νερά του τριγώνου του διαβόλου. Βρίσκεται όμως μόνη της στο γιωτ( ζωντανή) με όλους δολοφονημένους μεταφυσικως και έναν διασωστη να την βρισκει .
Εκεί αρχίζει να του λέει πως βρίσκονται στην περιοχή του διαβόλου και αυτός δολοφονεί και πώς και αυτοί είναι προορισμένοι να πεθάνουν.
. Ο διάσωσης προσπαθεί να την συνετίσει πως όλα έγιναν φυσιολογικά. Ο Τίτος Βανδης ερμηνεύει έναν από το πλήρωμα τον Σαλαο που φυσικα εξαφανίζεται μυστηριωδώς σε αστραπή.
Στο γιωτ ανασύρουν και έναν ναυαγό καθολικό παπά που βρίσκει και αυτός θάνατο κρεμασμένος σε ένα κατάρτι. Το υπόλοιπο πλήρωμα ευτυχώς αναχωρεί λόγω μιας προκατάληψης από το πλοιο.Το τέλος είναι όντως πρωτότυπο και ανατρεπτικο . Για κάποια λεπτά πίστεψα πως ο Τίτος έκανε τον Παγκολινι τον οδηγό διασωστη( έναν θρησκο , συντηρητικό άνθρωπο). Μα ίδιος ήταν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπαρχει μια τραγικη ιστορια στην προσωπικη ζωη του David Niven.
Hταν παντρεμενος 5μιση χρονια με την Primmie και ειχαν αποκτησει δυο αγορια 3 ετων το ενα και μολις 6 μηνων το αλλο.
Ενα βραδυ του Μαϊου του 1946 ο Niven και η Primmie ηταν προσκαλεσμενοι στη βιλα του Tyrone Power στο Bel Air μαζι με πολλες ακομη διασημοτητες. Την εποχη εκεινη συνηθιζοταν πολυ στα παρτυ να παιζονται παιχνιδια. Ετσι καποιος εδωσε την ιδεα να παιξουν κρυφτο. H συζυγος του Niven επρεπε να κρυφτει και να την ψαξουν οι υπολοιποι προσκεκλημενοι αφου πρωτα μετρουσαν μεχρι το 100. Τα φωτα εσβησαν και η Primmie εψαχνε να βρει το καταλληλο μερος. Καθως δεν γνωριζε τα κατατοπια του σπιτιου του Power ανοιξε μια πορτα νομιζοντας πως ηταν ντουλαπα ενω στην πραγματικοτητα ηταν η πορτα που οδηγουσε στο κελλαρι.
Σε χρονο μηδεν η Primmie επεσε απο τη μεγαλη τσιμεντενια σκαλα και βρεθηκε κατω αναισθητη. Φυσικα ετρεξαν ολοι να δουν τι ειχε συμβει και μετα απο λιγο πηγε ο γιατρος ο οποιος δεν ηταν σιγουρος για την ακριβη της κατασταση και προτεινε να τη μεταφερουν στο νοσοκομειο. Την επομενη μερα η Primmie χειρουργηθηκε και φανηκαν τα πρωτα σημαδια βελτιωσης.
Παρ' ολα αυτα και εντελως αναπαντεχα, η νεαρη γυναικα πεθανε λιγες ωρες αργοτερα απο κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις.
Ηταν μονο 28 χρονων.

H Primmie Niven
1618824761214.png
 
Και λαμπάδα Ντην , ωραία λαμπάδα!
 

Συνημμένα

  • IMG_20210420_121152.jpg
    IMG_20210420_121152.jpg
    1,1 MB · Προβολές: 2
Κουιζ : ποια είναι ή κυρία διπλα στην Μπριζιτ;
 

Συνημμένα

  • IMG_20210421_220155.png
    IMG_20210421_220155.png
    629,9 KB · Προβολές: 6
Η στοματάρα και τα ζυγωματικά μου λένε Dalida. Τον κύριο δεν τον ξέρω.

 
Πίσω
Μπλουζα