Δεν έχω γραψει εδώ και καιρό στο θρεντ αλλά από τη χαρά μου που είδα μια όχι και τόσο δημοφιλή ταινία εκείνης της εποχής είπα να μπω να το ανακοινώσω. Λοιπόν, μετά από αρκετό ψάξιμο κατάφερα να βρω και να δω για πρώτη φορά το Midnight Lace! (και κάπου εδώ φαντάζομαι τη Βιβή που μόλις ήταν έτοιμη να πεταχτεί σε κάποιο άλλο thread να κάθεται κάπως πιο άνετα στην καρέκλα της για να διαβάσει τη συνέχεια του post
)
Κατ' αρχήν να είμαι ειλικρινής: Δεν ένοιωσα την αίσθηση της αγωνίας που μου προκαλούν άλλα θρίλερ της περιόδου. Για φόβο ούτε λόγος. Ωστόσο το βρήκα απολαυστικό, άρτιο, καλοδουλεμένο ως σενάριο και με πολύ ενδιαφέροντα σκηνικά στα πλάνα εκτός σπιτιού. Ίσως τη μόνη στιγμή που ένοιωσα μια στιγμιαία ταχυπαλμία να ήταν με τη σκηνή στο ασανσέρ, κι αυτό γιατί έχω ένα θεματάκι από μωρό με τους παλιούς ανελκυστήρες.
Όσο για τις ερμηνείες, παρ' όλο που η Ντόρις Ντέι δεν με ξετρελαίνει σαν παρουσία, οφείλω να πω ότι σε αυτό το ρόλο τα έδωσε όλα. Ο νευρικός κλονισμός της όταν έφτασε σε σχεδόν μη διαχειρίσιμο στάδιο και σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη δυσπιστία των γύρω της για την κατάστασή της, ήταν από τους πιο πειστικούς που έχω δει ποτέ σε ταινία. Από την άλλη ο Rex Harrison είχε ένα μάλλον εύκολο ρόλο για τις δυνατότητές του. Η υπόλοιπη διανομή ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα και χάρηκα με την παρουσία της Myrna Loy στη όλη ιστορία.
Κατά τ' άλλα είχε τα στοιχεία ενός καθώς πρέπει θρίλερ. Ατμοσφαιρικές σκηνές όπως η πρώτη πρώτη με την βαριά ομίχλη στην (αγαπημένη) Grosvenor Square και την αλλόκοτη φωνή από το πουθενά να προειδοποιεί για θάνατο όπως και η ακροβασία στις σκαλωσιές, ωραία μουσική υπόκρουση και σωστά επιλεγμένα ηχητικά εφέ, γρήγορη πλοκή που προκαλούσε το ενδιαφέρον του θεατή και φυσικά αρκετό σασπένς.
Όσον αφορά το αισθητικό μέρος, τα ρούχα της Ντέι (17 διαφορετικές αμφιέσεις μέτρησα!) ήταν υπέροχα με πιο αγαπημένο μου το σταυρωτό μαύρο παλτό με το ανάγλυφο εφέ, τα τρουακάρ μανίκια και τα γάντια, με το οποίο κλείστηκε στο ασανσέρ. Αλλά και των υπολοίπων γυναικείων ρόλων ήταν εξίσου εντυπωσιακά. Αν βάλουμε στα συν και την τοποθεσία (το Λονδίνο είναι πάντα must για τέτοιου είδους σενάρια) θα έλεγα ότι εν συνόλω είναι πράγματι μια ταινία που αξίζει να προβληθεί.