Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
And the oscar goes to...

Αν έδινα αυτούς τους 6 ρόλους ποιος νομίζετε οτι ήταν ο πιο εμβληματικός και ο πιο τέλειος κινηματογραφικά, δηλ. άφησε ιστορία ;)

1.Κλαρκ Γκέημπλ Ρετ Μπάτλερ/ όσα παίρνει ο άνεμος

2.Μάρλον Μπράντο Στάνλευ Κοβάλσκι/ Λεωφορείο ο πόθος

3.Πωλ Νιούμαν Μπρικ/ Λυσσασμένη γάτα

4.Μπόκαρτ Ρικ Μπλέιν / Καζαμπλάκα

5. Ρίτσαρντ Μπάρτον Τζωρτζ/ Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ

6. Τζειμς Ντην Τζιμ Σταρκ/ Επαναστάτης χωρίς αιτία

που θα δινατε το όσκαρ αν είχαμε υποψηφιους αυτά τα ονόματα, ρόλοι-σταθμοί, τι να λέμε!

Θα το εδινα στον Τζεημς Ντιν.

Τον θεωρω θαυμασιο ηθοποιο. Πολυ μεγαλο ταλεντο! Και στον Επαναστατη και στις αλλες δυο γνωστες του ταινιες ηταν μοναδικος.

Μπάμπι να πω την αλήθεια δεν το περίμενα, θα έλεγα οτι θα ψηφιζες Μπάρτον στο ποιος φοβάται την Βιρτζινια!!!

εγω μάλλον πρέπει να δω την καζαμπλάκα για να αποφασίσω αντικειμενικά...τον Μπόγκι εκεί!

πάντως ως συμβολο ανδρισμού θα έλεγα τον Γκειμπλ στο ΄΄οσα παιρνει ο άνεμος'', στην καρδιά μου παντως εχει χαρακτει η ερμηνεία του Νιουμαν( αχ και τα μάτια του) σαν Μπρικ και εκεί θα το έδινα το οσκαρ!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το εδωσα στο Ριτσαρντ Μπαρτον γιατι οταν παρακολουθησα τη συγκεκριμενη ταινια πεθανα απο ανια κι αυτο οσο να' ναι, με επηρεασε αρνητικα.

Αναμεσα στον Μπαρτον, στον Νιουμαν και τον Μπραντο, που ολοι τους επαιξαν εξαιρετικα σε εκπληκτικες ταινιες, θα κατεληγα στον Μπραντο μιας και η ερμηνεια του ως Σταλνει, μου ειναι λιγο περισσοτερο αποτυπωμενη. Και οι 3 κατα τη γνωμη μου θα το αξιζαν εξισου ομως.

αριαδνη είπε:
Αν έδινα αυτούς τους 6 ρόλους ποιος νομίζετε οτι ήταν ο πιο εμβληματικός και ο πιο τέλειος κινηματογραφικά, δηλ. άφησε ιστορία ;)
1.Κλαρκ Γκέημπλ Ρετ Μπάτλερ/ όσα παίρνει ο άνεμος

2.Μάρλον Μπράντο Στάνλευ Κοβάλσκι/ Λεωφορείο ο πόθος

3.Πωλ Νιούμαν Μπρικ/ Λυσσασμένη γάτα

4.Μπόκαρτ Ρικ Μπλέιν / Καζαμπλάκα

5. Ρίτσαρντ Μπάρτον Τζωρτζ/ Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ

6. Τζειμς Ντην Τζιμ Σταρκ/ Επαναστάτης χωρίς αιτία

που θα δινατε το όσκαρ αν είχαμε υποψηφιους αυτά τα ονόματα, ρόλοι-σταθμοί, τι να λέμε!

Προσωπικά θεωρώ ιεροσυλία να γίνεται έστω και αναφορά του ονόματος του Τζέϊμς Ντιν δίπλα σε κάποια από τα ιερά τέρατα της 7ης τέχνης.

:)

Κατ' αρχάς ήταν ...δυσλεκτικός!!! Πιο καθαρά μιλούσε ο Όντι Μέρφι (λέμε τώρα... :D ) παρά αυτός!!!

Για να παραφράσω τα λόγια ενός αντιστοίχου επιπέδου "ηθοποιού" με τον Ντιν, του Ρόναλντ Ρίγκαν, η μόνη προσφορά του στον κινηματογράφο ήταν ότι τον εγκατέλειψε (με ...οποιοδήποτε τρόπο :D )!!! Αν δεν είχε σκοτωθεί τόσο νέος, θα ήταν ένας ακόμα ηθοποιός του σωρού και τίποτα παραπάνω.

miki-mik7 είπε:
Προσωπικά θεωρώ ιεροσυλία να γίνεται έστω και αναφορά του ονόματος του Τζέϊμς Ντιν δίπλα σε κάποια από τα ιερά τέρατα της 7ης τέχνης.:) .
Aν σου πω οτι ποτε δε μου αρεσε ο Μαρλον Μπραντο ως ηθοποιος, τι θα κανεις;

Θα με βαλεις στα πεντε μετρα;

bambinella 100 είπε:
Aν σου πω οτι ποτε δε μου αρεσε ο Μαρλον Μπραντο ως ηθοποιος, τι θα κανεις;Θα με βαλεις στα πεντε μετρα;
Αν κάτσεις στα πέντε μέτρα, θα φωνάζουμε για να ακούσει ο ένας τον άλλο, Βιβή. :P

Ούτε εγώ τρελλαίνομαι για τον Μάρλον, αλλά δεν τον συγκρίνω και με τον Τζέϊμς Ντιν.

Προτιμώ τον Μάρλον Μπράντο στο "Λεωφορείον ο πόθος", αλλά και όλοι οι υπόλοιποι είναι καταπληκτικοί.

... σίγουρα δεν είναι μια εύκολη επιλογή...

ακόμα και αν βγάλω έξω τον Τζέιμς Ντιν (που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα) τον Μπάρτον (που δεν έχω δει την ταινία) και τον Κλαρκ Γκέιμπλ (γιατί θεωρώ το Όσα παίρνει ο άνεμος πολλές ώρες για το τίποτα)...

....τελικά θα ψηφίσω τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ στην Καζαμπλάνκα... (είχα ένα ενδοιασμό για τον Νιούμαν αλλά νομίζω ότι εκεί την παράσταση την κλέβει η Τέιλορ οπότε...) (ασφαλώς είναι αποκλειστικά προσωπικές απόψεις)

Σκεψου την καζαμπλακα, thor, δεν την εχω δει ..και πρόκειται για θρυλική ταινία :)

H ET3 συνεχιζει το αφιερωμα της στα φιλμ νουαρ και αποψε στις 11.00 προβαλλει την ταινια του 1947, Out of the Past, με τον Ρομπερτ Μιτσαμ και τον Κερκ Νταγκλας.

Η μια επιλογή πιο δύσκολη από την άλλη.... Προσωπικά αν είχα αυτές τις υποψηφιότητες, δε θα έδινα σε κανέναν όσκαρ! Θα προσπαθούσα ακόμα να διαλέξω!

Με απίστευτα μεγάλη δυσκολία, επιλέγω τον Γκέημπλ, γιατί από όλες τις ερμηνίες των υπολοίπων, αυτή με συγκλόνισε περισσότερο! :)

Μολις τωρα διαβασα το προγραμμα της ΕΤ3 και για σημερα στις 11.00 θα προβληθει η ταινια Angel Face, με το Ρομπερτ Μιτσαμ και τη Τζιν Σιμμονς.

Κατα τη γνωμη μου ειναι ενα απο τα αρτιοτερα φιλμ νουαρ και οσοι αγαπατε αυτο το ειδος μην τη χασετε. Οσον αφορα εμενα, αποτελει μια απο τις πιο αγαπημενες μου ταινιες ολων των εποχων.

Ο ελληνικος τιτλος που της δοθηκε ειναι Δωσ' μου τα χειλη σου (!!!)

Ημαρτον, Θεε μου!

Η Ετ-3 σήμερα έχει τα κόκκινα παπούτσια, στις 2 και μισή :D , πόσο ήθελα να δω αυτή την ταινία. Χρόνια μας πολλά λοιπόν!!!

εκπληκτική ταινία με πολύ στενάχωρω τέλος

ναι υπέροχη, αριστουργηματική! και απο οτι κατάλαβα ο διευθυντης μπαλέτου την ερωτευτηκε :) ενω το μπαλέτο ήταν ενα πρόσχημα να την κρατά κοντα του ως πρίμα μπαλαρίνα!

Πίσω
Μπλουζα