Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Παιδιά σημερα η ετ-1 ( όπως γραφει το πρόγραμμα φυσικά και ο καθένας ας ρίξει μια ματιά ;) ) έχει στις 9 και μισή την ταινία ''ο μαύρος νάρκισσος'' που έχει κερδίσει δυο όσκαρ. Απο ότι διαβασα πρόκειται για αξιόλογη ταινία με Ντεμπορα Κερ και Σιν Σιμμονς. Την Παρασκευή η νετ στις 1 το βραδυ ( τόσο καλά) θα βάλει την πολύ καλή ταινία ''η βασίλισσα της Αφρικής '' με την Χεπμπορν και τον Μπόκαρτ που τιμήθηκε και αυτη με πολλά βραβεία και όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Αριάδνη, ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Πολύ ωραίες ταινίες και ο ''Μαύρος νάρκισσος'' και η ''Βασίλισσα της Αφρικής''.

Είναι πολύ καλή ταινία ο Μαύρος Νάρκισσος (άσχετα από τα Όσκαρ)

Παιδιά και εγώ είμαι σίγουρη πως ο ''μαύρος νάρκισσος '' ειδικά πρόκειται να είναι πολύ καλή ταινία. Παίζουν και δύο γυναίκες ηθοποιοι που τόσο έχουμε γράψει γι'αυτές εδώ μέσα.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας και για όσους αγαπούν ταινίες σαν τον ασπροδόντη ο αλφα την Μ. Παρασκευή έχει την οικογενιακή ταινία '' Σιδερένια θέληση'' στις 4 και μισή του 94'που είναι εκπληκτική στο είδος της φυσικά.

Παιδιά ο ''μαυρος νάρκισσος'' είναι πολύ καλή ταινία αλλά ναι μου φάνηκε ολίγον σύντομη, θα μπορούσε να πει πιο πολλά, όσο για την Σιμμονς αμίλητη και αγνώριστη και είχα την εντύπωση πως αυτην θα ήταν τελικά ο μαύρος νάρκισσος αλλα ουχί.

Το Μ. Σαββατο υπάρχει ''η Λάιδη Χαμιλτον'' από την ετ1 στις 12 και μισή με την Βιβιαν Λη και τον Ολιβιέ και την Κυριακή στις 1 απο την ετ1 πάλι ''ο Βαρώνος και η τσιγγάνα'' με την Μερκούρη.

Καλά νέα για τους ρετρομανείς λάτρεις των παλιών φιλμ. Σημερα στις 11 η ετ-3 έχει την ιστορική ταινία ''Ιωάννα της Λωραινης ''με την Μπέργκμαν, ταινία του 48'. Αυρίο η ετ-3 παρουσιάζει μια ταινία του Χίτσκοκ'' στον αστερισμό του αιγώκερου'', πάλι με την ίνγκριτ Μπέργκμαν.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστουμε, αριαδνη, αν και η ταινια Στον αστερισμο του Αιγοκερω, δεν ειναι απο τις καλυτερες στιγμες του Χιτσκοκ.

Εγω τουλαχιστον που τον εχω λατρεψει οσο κανεναν αλλο ξενο σκηνοθετη, αυτην προσπαθω να την ξεχασω.

Αριάδνη, για πολλοστή φορά, θερμές ευχαριστίες για την ενημέρωση.

Μπάμπι δικαιούται και ένας Χιτσκοκ να έχει τις κακές του στιγμές ;) atanasio αλοίμονο δεν κάνω τίποτα, μεγάλη ευχαρίστηση μου να πετύχω στο πρόγραμμα μια ωραία κλασσική ταινία και να την μοιραστώ μαζί σας, γιατί ξέρω πως και σεις τις λατρεύτε .

Μια θαυμάσια ταινία έρχεται στην ετ-1 την Παρασκευή στις 10 παρά δέκα, η θρυλική Άννα Καρένινα με την Βίβιαν Λη. Ταινία του 1948( ε, πολύ ρετρό :) ) !

Αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να το δω!!!!

Από τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε! ;)

Ευχαριστούμε! :flower:

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία

Ποιά από όλες αυτές τις εμηνείες θα ξεχωρίζατε και θα λέγατε πως είναι αριστουργηματική; Παιδιά με αντικειμενικότητα παρα την σταρ που αγαπούμε

1. Καζαμπλάνκα: ίνγκριντ Μπέργκμαν

2. Όλα για την Εύα: Μπέτι Ντέιβς

3. Λυσσασμένη γάτα : Λιζ Τευλορ

4. Η αλήθεια: Μπριζίτ Μπαρντό

5. Λεωφορείον ο πόθος: Βίβιαν Λη

6. Μαύρος νάρκισσος: Ντέμπορα Κερ

7. Αγγελικό πρόσωπο: Τζιν Σιμμόνς

8. Η ωραία της ημέρας : Κατρίν Ντενέβ

9. Η ιστορία μιας μοναχής: Ωντρευ Χέμπορν

10. Μονομαχία κάτω από τον ήλιο: Τζενιφερ Τζόουνς

Παρα τη γνωστη αγαπη μου στη Μπριζιτ Μπαρντο, και αφου μιλαμε μονο για ερμηνεια και οχι για συμπαθεια, προτιμω το Νο 7:

Η Τζιν Σιμμονς ειναι εξαισια ως ψυχοπαθης δολοφονος στο Angel Face. Ιδιως η σκηνη οπου παιζει πιανο αταραχη ενω μολις διεπραξε διπλο φονο, μου εχει μεινει αξεχαστη.

Τζιν λοιπον, σε μια αριστουργηματικη ταινια της Εβδομης Τεχνης!

:award: για μένα ..νούμερο 10, ανατρίχιασα με την ερμηνεία της Τζόουνς στην μονομαχία κάτω από τον ήλιο( που όσες φορές και να την δω την ταινία δεν την βαριέμαι) και μετά Βίβιαν Λη λεωφορείον ο πόθος. Παιδιά πείτε και οι άλλοι να ανταλάξουμε απόψεις να δούμε αν συμφωνούμε, άλλωστε έβαλα ταινίες γνωστές.

Η Μονομαχια κατω απ' τον ηλιο ειναι η μοναδικη ταινια απο τις δεκα που δεν εχω δει. Γουεστερν ειναι; Γιατι αν ειναι, δυσκολα θα τη δω καθως αντιπαθω το ειδος.

Duel in the Sun ειναι ο πρωτοτυπος τιτλος της;

μπαμπι οχι και τοσο σχέση με γουεστερν αν και εχει στοιχεία, πεισσότερο είναι δράμα με φινάλε απροσδόκητο και είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψεις, αφού είσαι και φαν του Πεκ πάρε μια πρωτη γεύση. Εχουμε κάνει λόγο με την ρετροφαν για την ταινία σε αυτό το θρεντ, λίγο πίσω θα τα βρεις :)

Η Wikipedia γουεστερν το αναφερει, αλλα και οι σκηνες που ειδα στο βιντεο σου, εκει με παραπεμπουν.

Τελος παντων ομως, θα τη νοικιασω απο το βιντεο κλαμπ της γειτονιας μου και θα κρινω....

Στα θετικα της δεν ειναι μονο η παρουσια του Γκρεγκορι Πεκ, αλλα και του Τζοζεφ Κοτεν που τον λατρευω. Κι ας μην ξεχναμε βεβαια, πως ειναι παραγωγη του Σελζνικ και σκηνοθεσια του Κινγκ Βιντορ, δηλαδη εγγυηση!

Με λίγα λόγια είναι ο έρωτας με μπόλικο δράμα μιας ορφανής κοπελίτσας για δυο αδέλφια, ο ένας κακός( Πεκ) ο άλλος ο ξανθός( πολύ καλός παλιός ηθοποιός) καλός :) αλλα και η ποσωπική ιστορία ενός σκληρού πατέρα με αγάπη και αδυναμία προς τον άτακτο γιο. Αυτά, αν την νοικίασεις περιμένουμε γνώμη :)

Ευρωπαικός η Αμερικανικός κινηματογράφος

Παιδιά ποιός σας αρέσει καλύτερα; Ποιός πιστεύετε οτι πήγε το σινεμά ένα βήμα μπροστά :) ; Και εννούμε φυσικά για τις δεκαετίες που λέει το θρεντ! Φελίνι ή Χίτσκοκ( τρόπος του λέγειν)

Απο αποψη τεχνης, ο ευρωπαϊκος ηταν ανωτερος, κατα τη γνωμη μου.

Αλλο πραγμα ομως τι ειναι καλυτερο και αλλο τι ειναι αυτο που πραγματικα απολαμβανουμε. Ετσι λοιπον απο μια ταινια κουλτουρας του Μπερτολουτσι η του Βισκοντι προτιμω Κινγκ Βιντορ και Τζων Φορντ.

Ωστοσο υπαρχει και η ενδιαμεση περιπτωση ευρωπαιων σκηνοθετων που εκαναν θαυμασιες αμερικανικες ταινιες που λατρευω: Αλφρεντ Χιτσκοκ, Οττο Πρεμινγκερ, Νταγκλας Σερκ, ειναι μερικα ονοματα που μπορω να φερω ως παραδειγμα.

Ψηφιζω λοιπον αμερικανικο κινηματογραφο γιατι με τις δικες του ταινιες περναω καλυτερα.

Πίσω
Μπλουζα