Ουτε κι εγω τις εχω δει ολες της Μπριζιτ, μη νομιζεις. Υπαρχουν καμποσες ακομη που θα ηθελα και δεν ξερω καν αν θα δω ποτε, γιατι δεν τις βρισκω πουθενα.
Ως γαλλικες βλεπεις, ειναι καπως πιο δυσκολο απο ο,τι με τις αμερικανικες η τις αγγλικες.
Αφου θελεις τη γνωμη μου, θα σου προτεινω καποιες καλες που εχω παρακολουθησει:
Ξεκινα με το κλασικο Και ο Θεος επλασε τη γυναικα - Εt Dieu crea la femme (1956). Δεν ειναι η πρωτη που γυρισε η Μπριζιτ, οπως πολυς κοσμος νομιζει, αλλα αυτη που την εκανε διασημη ανα την υφηλιο. Για την ακριβεια μαλιστα, ειναι η 18η κατα σειρα, ταινια της Β.Β. Εκει θα δεις τη Γαλλιδα σταρ αναμεσα σε δυο αδελφους. Ερωτευεται τρελα τον εναν, αλλα παντρευεται τον αλλον.....
Συνεχισε με το υπεροχο δραμα Το κοριτσι της Ακολασιας - Εn cas de malheur (1958). Διπλα στη Μπριζιτ, ο εξαισιος Ζαν Γκαμπεν στο ρολο ενος ευκαταστατου παντρεμενου δικηγορου που ξεμυαλιζεται απο τα καλλη της πρωταγωνιστριας οταν την υπερασπιζεται για μια κλοπη.
Επειτα θα σου προτεινα την Αληθεια - La Verite (1960). Εδω τη σκηνοθεσια εχει κανει ο τεραστιος Ανρι-Ζωρζ Κλουζο και η Μπριζιτ εχει πει στην αυτοβιογραφια της οτι με αυτη την ταινια εγινε ηθοποιος. Η Αληθεια ειναι η τραγικη ιστορια μιας νεας γυναικας που πυροβολει και σκοτωνει τον εραστη της οταν αυτος την εγκαταλειπει για να παντρευτει την αδελφη της που σημειωτεον, δεν αγαπαει καν. Παρακολουθουμε τη δικη της γυναικας, τις καταθεσεις των μαρτυρων, τις αγορευσεις των δικηγορων και με αλλεπαλληλα φλας - μπακ, η ιστορια ξεδιπλωνεται απο την αρχη μεχρι την τραγικη της καταληξη. Το φιναλε ομως, ειναι ακομα πιο τραγικο κι απο το φονο που γινεται.....
Εχω κι αλλες πολυ καλες, αλλα δες αν θελεις πρωτα καποια απ' αυτες και τα ξαναλεμε!
La Verite