Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Aριαδνη, η ταινια για την οποια μιλας ειναι το γουεστερν Duel In the Sun (1946), του σκηνοθετη King Vidor.

Oι ερμηνειες των Jennifer Jones και Lillian Gish προταθηκαν για Οσκαρ Α' και Β' γυναικειου ρολου, αντιστοιχα.
 
Μη με μισήσεις Αριάδνη μου αλλά το "Μονομαχία στον ήλιο" δεν μου πολυαρέσει #)

Πάει να πει πολλά και τ' αφήνει όλα στη μέση (προσωπική άποψη πάντα)

Η Τζόουνς δεν με συγκινεί ούτε ως ομορφιά ούτε ως παίξιμο (την βρίσκω υπερβολική). Και τα αναπάντητα ερωτήματα σωρό :cool:

1. Ο Τζέσε ήταν ερωτευμένος με την Περλ; Κι αν ναι, γιατί στο τέλος της το γυρνάει "θα σε προστατεύσω γιατί νοιάζομαι για σένα κι έτσι είναι το σωστό, αγαπώ όμως την αρραβωνιαστικιά μου"; Γενικώς η αρραβωνιαστικιά πού κολλάει; Στο ότι είναι ξανθή, καλή και καθώς πρέπει και περνάει το "σωστό" μήνυμα για επιλογή συντρόφου;

2. Ο Λουκ γιατί μισεί έτσι τον αδελφό του; Επειδή είναι ο αγαπημένος της μητέρας; Αφού κι αυτός είναι ο αγαπημένος του πατέρα. :p

3. Ο πατέρας τελικά τι ζόρι τραβούσε; Να τιμωρήσει τη γυναίκα του επειδή είχε αγαπήσει άλλον με το να καταστρέψει τους γιους του;

Το μόνο δυνατό σημείο ήταν το πόσο καλά έδειχνε (και για τα δεδομένα της εποχής που η λογοκρισία περιόριζε τους ε χμ #) τρόπους έκφρασης) τη δύναμη του ερωτικού πάθους. Η δόλια η Περλ είναι τόσο υποταγμένη, σε καθαρά σεξουαλικό επίπεδο, στον Λουκ που όσες προσπάθειες απεξάρτησης και να κάνει (μ' αυτόν τον φουκαρά τον αρραβωνιαστικό π.χ.) πέφτουν στο κενό.
 
Retrofan, πολυ θα ηθελα να σου απαντουσα εγω στις αποριες σου, αλλα μολονοτι η ταινια ειναι πολυ γνωστη, δεν την εχω δει μεχρι στιγμης.....
 
retrofan είπε:
Μη με μισήσεις Αριάδνη μου αλλά το "Μονομαχία στον ήλιο" δεν μου πολυαρέσει #) Πάει να πει πολλά και τ' αφήνει όλα στη μέση (προσωπική άποψη πάντα)

Η Τζόουνς δεν με συγκινεί ούτε ως ομορφιά ούτε ως παίξιμο (την βρίσκω υπερβολική). Και τα αναπάντητα ερωτήματα σωρό :cool:

Το μόνο δυνατό σημείο ήταν το πόσο καλά έδειχνε (και για τα δεδομένα της εποχής που η λογοκρισία περιόριζε τους ε χμ #) τρόπους έκφρασης) τη δύναμη του ερωτικού πάθους. Η δόλια η Περλ είναι τόσο υποταγμένη, σε καθαρά σεξουαλικό επίπεδο, στον Λουκ που όσες προσπάθειες απεξάρτησης και να κάνει (μ' αυτόν τον φουκαρά τον αρραβωνιαστικό π.χ.) πέφτουν στο κενό.
ναι και στην αρχή της κριτικής της ταινίας, ο κριτικός μίλησε για δυο πράγματα, για τον γερουσιαστη και πόσο η απολυτη εξουσία μπορει και αυτή με την σειρά της να γίνει καταδυνάστευση, αφού δεν αναγνωρίζει τα δικαια!!

αλλά και για την υποβοσκουσα σεξουαλικότητα, όπως τα λες η Περλ είναι υποταγμένη στον Λουκ σε σεξουαλικό επίπεδο, σε πνευματικό, δηλ. με τον Τζεσι θα φτουρούσε κάτι; αφού τον τιμούσε και τον σεβότανε!

το ερωτημα μένει ο Λιουκ, ερωτεύτηκε την Περλ η ήταν τόσο υποταγμενος στον κακοπροαιρετο πατερα του και στην θεωρία του περι γάμου και γι' αυτο εκρυβε τα πραγματικά του αισθηματα για την κοπέλα ή απλά ηταν ενα σεξουαλικό ον και τίποτα περισσότερο και στην Περλ βρηκε την κατάλληλη !

'' Δεν πιστευω να θες να παντρευτείς αυτην την ασήμαντη ινδιάνα;''

Την Περλ την λυπάμαι, νιώθει μεσα της σκουπίδι..ο Λιουκ τρεφεται με τις πληγές της!

όσο για την τριτη ερώτηση ο πατερας λατρευει τον μικρότερο γιο του είναι ξεκάθαρο, τον υποστηρίζει όταν γίνεται παράνομος..τον θεωρει σαν εκείνον, συνεχιστή του παράξενο και ενω στα ανατολικά της Εδεμ, ο πατερας-εξουσιαστης αγαπά τον μεγαλυτερο γιο που εκπροσωπεί την ηθική εδω γινεται το αντίθετο, ο πατερας αγαπά τον παγαπόντη γιο, τον άλλον τον αποκληρωνει!!!! :xm:

οσο για τον Τζεσε κατάλαβε οτι ποτέ δεν θα ειχε δικιά του την κοπέλα γι' αυτο υποχωρεί..
 
77 χρονων σημερα η Μπε - Μπε.

Χρονια της πολλα!!!

 


brigitte-bardot-20090204-490131.jpeg
 
bambinella 100 είπε:
Kαι μια και μιλησαμε για τη Ντεμπορα Κερ ας θυμηθουμε μια ρομαντικη ιστορια ενος πολυ μεγαλου ερωτα. An Affair to Remember η αλλιως Μια Αξεχαστη Αγαπη.Σε ενα υπερωκειανιο που ταξιδευει για τη Ν. Υορκη, η Κερ συναντα τον Καρυ Γκραντ. Αυτη ειναι τραγουδιστρια και μνηστευμενη. Αυτος τυχοδιωκτης, καλομαθημενος και δεν εχει εργαστει ποτε στη ζωη του. Συμφωνουν να αλλαξουν πορεια στις ζωες τους για να ειναι μαζι. Δινουν ραντεβου για 6 μηνες ακριβως μετα την τελευταια τους συνσντηση στο υπερωκειανιο. Θα συναντηθουν στο Εmpire State Building, το ψηλοτερο κτιριο του κοσμου για τοτε, το 1957. Πιστευουν πως μεσα στο διαστημα των 6 μηνων, που εχουν ορισει, θα εχουν τακτοποιησει τις εκκρεμοτητες τους.

Οταν περνα ο καιρος κι εκεινη δεν ερχεται, αυτος μενει με την ιδεα πως εκεινη τον ξεχασε και γινεται δυστυχισμενος.

Ομως, μια παραμονη Χριστουγεννων, το πορτραιτο που καποτε αυτος ειχε ζωγραφισει, θα αλλαξει τη ροη των γεγονοτων.
Πραγματικά, υπέροχη ταινια με όλη την λάμψη του παλιου Χολυγουντ και οτι πρέπει για τα Χριστούγεννα! Όλες οι γυναικες αυτων των δεκαετιών ειχαν μια ξεχωριστη φινέτσα και θηλυκότητα! στο ντύσιμο , στο μακιγιαζ ( που γινονταν με παλ, ανοιχτα χρώματα, φωτεινά ), στην κομψότητα!

και ο Νικι Φεραντε, εγκαταλειπει με την σειρά του μια εκατομυριούχο, ομορφη αρραβωνιαστικια και γενικά , κάνει θυσιες για την Ντεμπορα, την Τερρυ ξαναβρισκοντας όμως και το ταλέντο του στην ζωγραφική που είχε αφήσει για χρόνια!

συγκινητικοτατη στιγμή , όταν στο τέλος της δινει ένα αντικείμενο της γιαγιάς του...που τοσο της αρεσε και συμβολιζει την αγαπη του και την αφοσειωση του!

Μαγευτικη φωνή η Ντεμπορα, πολυταλαντη και πρεπει να ηταν απο τις πρώτες διασημες κοκκινομάλλες της εποχής! ολες αυτες οι σταρ, ηξεραν και τραγουδι, οποτε μπορουσαν κάλλιστα να υποστηρίξουν και το μιουζικαλ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αριαδνη, σκεψου οτι οταν αυτοι οι δυο συναντηθηκαν στο υπερωκεανιο για πρωτη φορα, αγαπουσαν την καλοπεραση και την ευκολη ζωη. Ο Νικι δεν ειχε δουλεψει ποτε του και το μονο που τον ενδιεφερε ηταν η πολυτελεια και οι ωραιες γυναικες. Η Τερρυ τραγουδουσε περιστασιακα εχοντας την προστασια του πλουσιου αντρα που τη λατρευε και δεν ειχε να στεναχωρεθει για τιποτα.

Κι ομως, αφησαν κι οι δυο τα παντα: Χρημα, ανεση, ψυχικη ηρεμια, για να ειναι μαζι. Κανεις τους δεν το μετανοιωσε ουτε στιγμη και δεν ξεχασε ο ενας τον αλλον ακομα και υστερα απο εναν ολοκληρο χρονο που ειχαν να βρεθουν. Παρεμειναν πιστοι στην αγαπη τους δικαιωνοντας τις δυσκολιες που περασαν και πανω απ' ολα, αυτη την ιδια.

nnnnnn.bmp
 

Συνημμένα

  • nnnnnn.bmp
    395,4 KB · Προβολές: 15
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Αριαδνη, σκεψου οτι οταν αυτοι οι δυο συναντηθηκαν στο υπερωκεανιο για πρωτη φορα, αγαπουσαν την καλοπεραση και την ευκολη ζωη.Ο Νικι δεν ειχε δουλεψει ποτε του και το μονο που τον ενδιεφερε ηταν η πολυτελεια και οι ωραιες γυναικες. Η Τερρυ τραγουδουσε περιστασιακα εχοντας την προστασια του πλουσιου αντρα που τη λατρευε και δεν ειχε να στεναχωρεθει για τιποτα.
Μάλλον κατάλαβαν και οι δυο το πραγματικό νόημα της ζωής ή περιμεναν κάτι αληθινό να τους συμβεί για να αλλάξουν ρότα και πορεία!ωραια ταινία!!! και η γιαγια του Νικι, κατάλαβε πως ηταν διαφορετική η Τερρυ και πως κάτι θα γινότανε και θα εξελλισότανε αλλιως η σχέση! μαγευτική η Ντεμπορα την ωρα που τραγουδα, κλασσατος ο Γκαρι με το μαυρο σμόκιν!

να μεινουμε και στο γεγονός πως οι παλιοι ηθοποιοι μπορούσαν να ερμηνευουν εξαιρετικά ρόλους, να χορευουν και παράλληλα να τραγουδούν και η μαγεια τους να μην χάνεται δες Αντριους , Χειγουορθ, Μονροε, Ωντρευ κ.τ.λ.
 
Η ταινία An Affair to Remember είναι αληθινό κομψοτέχνημα του παλιού καλού Χόλιγουντ, φτιαγμένο με πολλή μαεστρία από τον σκηνοθέτη Λίο μακ Κάρεϊ, με δύο υπέροχους πρωταγωνιστές, τον Κάρι Γκραντ και τη Ντέμπορα Κερ.
 
Για τους λατρεις του παλιου ασπρομαυρου Χολυγουντ και του καλου κινηματογραφου, αποψε στις 11.00 η ΕΤ3 προβαλλει μια εξαιρετικη ταινια:

Ο πεθερος της νυφης - Father's little dividend (1951) με την Ελιζαμπεθ Τεηλορ, τον Σπενσερ Τρεϊσι και τη Τζοαν Μπενετ. Προκειται για τη συνεχεια του Father of the bride, που αναφερω στο πρωτο ποστ. Ο ελληνικος τιτλος της σημερινης ταινιας ειναι εντελως ασχετος, πρεπει να πω, αλλα ευτυχως ο ξενος ταιριαζει απολυτα.

Υστερα απο τις φασαριες για το γαμο της μοναχοκορης του, στην πρωτη ταινια, σημερα ο Σπενσερ Τρεϊσι μαθαινει οτι θα γινει παππους. Αυτο, αντιθετα με τους υπολοιπους, τον αναστατωνει πολυ δυσαρεστα γιατι ενω περιμενε να ζησει ηρεμα με την αγαπημενη του νεα και ωραια συζυγο, τα σχεδια του ανατρεπονται.

Στη σημερινη κωμωδια βλεπουμε τις περιπετειες του μελλοντα παππου κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης της κορης του μεχρι τον τοκετο, αλλα και ολα τα διασκεδαστικα περιστατικα οταν γεννιεται το μωρο.

Η σκηνοθεσια του Μινελλι απολαυστικη, αλλα την παρασταση κλεβει με τη θεϊκη ερμηνεια του ο μεγαλος Σπενσερ Τρεϊσι.

Μια απο τις τρεις πιο αγαπημενες μου ξενες κωμωδιες ολων των εποχων που δεν πρεπει να χασετε!

fathers2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θα βγω εκτός θέματος αλλά δε μπορώ να κρατηθώ!!!υπήρξε ποτέ στη γη γυναίκα ομορφότερη από την Elizabeth Taylor;;;δεν περιγράφεται η ομορφιά της με λόγια
 
Δεν εισαι καθολου εκτος θεματος, dimitri. Ο τιτλος του θεματος ειναι Ξενοι Ηθοποιοι που αγαπησαμε, οποτε μπορουμε ανετα να πουμε και μια καλη κουβεντα για να δειξουμε το θαυμασμο μας.

Στο ερωτημα που θετεις, θα σου απαντουσα: Η Μπριζιτ Μπαρντο, αλλα απο μενα τι αλλο θα ακουγες; :)
 
bambinella δεν φανταζόμουν με τίποτα ότι θα σου άρεσε η Brigitte:D!!!

Πάντα λάτρευα τον κλασικό κινηματογράφο,και μια από τις πρώτες κλασικές ταινίες που είχα δει ήταν η Κλεόπατρα σε ηλικία περίπου 7 χρονών...ήταν σαν να είχα ερωτευτεί την Taylor και θυμάμαι πολλές χρονιές το Πάσχα να ξυπνάω 6 το πρωί μεγάλη Πέμπτη και να τη βλέπω στον Αντ1...πάρα πολύ μου αρέσει και η Vivien Leigh ειδικά το ''Όσα Παίρνει ο Άνεμος''η ''Άννα Καρένινα'' και το ''Λεωφορείον ο Πόθος''...Πολύ ξεχωριστό για εμένα είναι και το ''Ημέρωμα της Στρίγκλας''πάλι με την Taylor αλλά το λατρεύω για την εξαίσια μουσική του...

όσο για την αγαπημένη σου Brigitte, bambinella δεν έτυχε να δω καμία από τις ταινίες της...εσύ ως φαν ποια θα μου πρότεινες να δω?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ουτε κι εγω τις εχω δει ολες της Μπριζιτ, μη νομιζεις. Υπαρχουν καμποσες ακομη που θα ηθελα και δεν ξερω καν αν θα δω ποτε, γιατι δεν τις βρισκω πουθενα.

Ως γαλλικες βλεπεις, ειναι καπως πιο δυσκολο απο ο,τι με τις αμερικανικες η τις αγγλικες.

Αφου θελεις τη γνωμη μου, θα σου προτεινω καποιες καλες που εχω παρακολουθησει:

Ξεκινα με το κλασικο Και ο Θεος επλασε τη γυναικα - Εt Dieu crea la femme (1956). Δεν ειναι η πρωτη που γυρισε η Μπριζιτ, οπως πολυς κοσμος νομιζει, αλλα αυτη που την εκανε διασημη ανα την υφηλιο. Για την ακριβεια μαλιστα, ειναι η 18η κατα σειρα, ταινια της Β.Β. Εκει θα δεις τη Γαλλιδα σταρ αναμεσα σε δυο αδελφους. Ερωτευεται τρελα τον εναν, αλλα παντρευεται τον αλλον.....

Συνεχισε με το υπεροχο δραμα Το κοριτσι της Ακολασιας - Εn cas de malheur (1958). Διπλα στη Μπριζιτ, ο εξαισιος Ζαν Γκαμπεν στο ρολο ενος ευκαταστατου παντρεμενου δικηγορου που ξεμυαλιζεται απο τα καλλη της πρωταγωνιστριας οταν την υπερασπιζεται για μια κλοπη.

Επειτα θα σου προτεινα την Αληθεια - La Verite (1960). Εδω τη σκηνοθεσια εχει κανει ο τεραστιος Ανρι-Ζωρζ Κλουζο και η Μπριζιτ εχει πει στην αυτοβιογραφια της οτι με αυτη την ταινια εγινε ηθοποιος. Η Αληθεια ειναι η τραγικη ιστορια μιας νεας γυναικας που πυροβολει και σκοτωνει τον εραστη της οταν αυτος την εγκαταλειπει για να παντρευτει την αδελφη της που σημειωτεον, δεν αγαπαει καν. Παρακολουθουμε τη δικη της γυναικας, τις καταθεσεις των μαρτυρων, τις αγορευσεις των δικηγορων και με αλλεπαλληλα φλας - μπακ, η ιστορια ξεδιπλωνεται απο την αρχη μεχρι την τραγικη της καταληξη. Το φιναλε ομως, ειναι ακομα πιο τραγικο κι απο το φονο που γινεται.....

Εχω κι αλλες πολυ καλες, αλλα δες αν θελεις πρωτα καποια απ' αυτες και τα ξαναλεμε!

La Verite

Lcum1L92Wnhfb63a6xVIxJ3fo1_400.jpg
 
ευχαριστώ πάρα-πάρα πολύ για το χρόνο που διέθεσες για αυτήν την τόσο λεπτομερή ''λίστα''!!!Θα επανέλθω με εντυπώσεις.Προσθέτω και μια φωτογραφία,ελπίζω να μην την έχεις!!! :)

0001.jpg
 
Bambinella και Dimitri, έξοχη είναι και η ταινία του Λουί Μαλ "Βίβα Μαρία" (1965), ένας σπάνιος συνδυασμός γουέστερν και μιούζικαλ, όπου η Μπριζίτ Μπαρντό συμπρωταγωνιστεί με την άλλη μυθική Γαλλίδα πρωταγωνίστρια της δεκαετίας του '60, τη Ζαν Μορό.
 
Κι εγω σε ευχαριστω για τη σπανια φωτογραφια της Β.Β. που ουτε εχω ουτε ειχα δει ποτε. Λες και το' ξερες!

Atanasio, εχεις απολυτο δικιο για το Viva Maria! Σε επομενη λιστα με αγαπημενες ταινιες της Μπριζιτ, θα βαλω κι αυτην αναλυτικα!
 
Ειχα δει απο την ετ-3 μια Κυριακή βραδυ, μια ταινια με Γκρεκορι Πεκ και την Αβα Γκαντνερ , ''χιόνια στο Κιλιμάντζαρο''! αν πω οτι την πολυκαταλαβα..θα πω ψέματα! Ωραιος συγγραφεας αυτός, ασημος ακόμα υπέροχη και ραφινάτη συζυγος αυτή, συναντιούνται μια μέρα σε ενα καφε στο Παρισι και ερωτεύονται! Αυτος αχόρταγος, άπληστος από εμπειριες θέλει να γνωρισει τον κόσμο, να γράψει και φτάνει μέχρι την Αφρική και τα σαφαρι...από κοντά και αυτή, μενει έγκυος και φευγει μακρυά του για να τον αφήσει να κάνει την ζωή του. Από εκει και πέρα κενό....πως φτάνουμε στο τέλος :) δεν πολυκατάλαβα..μια επιστολη, ενα αινιγμα με μια τιγρη και όλα μπερδευονται!
 
Το φιλμ νουαρ στην Ετ3

Τις επόμενες 5 βδομάδες η Ετ-3 θα βάζει ξένα, αριστουργηματικά , παλιά φιλμ-νουαρ, κάθε Σαββατο στις 11 όπως το angel face και τα βασανισμένα κορμιά, όσοι πιστοί...στις οθόνες μας :)

τουλάχιστον αυτό ανήγγειλε!
 
Πίσω
Μπλουζα