Ξέρατε ότι....;

bambinella 100 είπε:
Υστερα απο το δικο σου και το δικο μου τελευταιο σχολιο, prisma, αυτο που συμπεραινω ειναι οτι ο Δαλιανιδης ηθελε τις ταινιες του απολυτα ρεαλιστικες.Κατα πασαν πιθανοτητα, θα εκανε κι αλλα παρομοια κολπακια στη σκηνοθετικη καριερα του.
Που θα πάει... θα τα μάθουμε σιγά-σιγά. :)
 
Ο Παντελής Ζερβός έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με το Νικήτα Πλατή αντιπρόεδρο στο ίδιο Δ.Σ.?
 
...ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε να συνεργαστεί αρχικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη παρά τις πιέσεις του Φίνου;

εδώ έχει μια ωραία ιστορία
 
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ θα έπαιζε το ρόλο του Ανδρέα Μπάρκουλη στην ταινία "Χριστίνα" με την Τζένη Καρέζη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, είχαν υπογραφεί και τα συμβόλαια, όμως τελικά η συνεργασία αυτή δεν έγινε ποτέ και έτσι το ρόλο έπαιξε τελικά ο Μπάρκουλης.

 


Ο Βασίλης Λογοθετίδης:



- έπαιξε στο σινεμά το 1948 το ρόλο του Παναγιωτάκη στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Ψαθά "Μαντάμ Σουσού" με Σουσού τη Μαρίκα Νέζερ και Κατακουζηνό τον Γιώργο Παππά...αυτή η ταινία δεν ξέρω αν έχει προβληθεί ποτέ στην tv ή ακόμη αν σώζεται μέχρι σήμερα....
:(


- είχε παίξει το ρόλο του Ηλία στον "Ηλία του 16ου" στο θέατρο, ρόλο που έπαιξε μετά ο Χατζηχρήστος στο κινηματογράφο



- είχε παίξει το ρόλο του Αντωνάκη στο "Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα" (στο θέατρο βέβαια), ρόλο που στον κινηματογράφο έπαιξε αργότερα ο Γιώργος Κωνσταντίνος με Ελενίτσα την Μάρω Κοντού.


 


Τα εσωτερικά γυρίσματα της ταινίας "Κυριακάτικο Ξύπνημα" γυρίστηκαν στα στούντιο Νάχας στο Κάϊρο όπου είχε μεταφερθεί όλο το συνεργείο και οι πρωταγωνιστές. Στις τελευταίες σκηνές που ο Χορν και η Λαμπέτη τσακώνονται για τα λεφτά και αυτός της λέει πως την αγαπάει, από το παράθυρο διακρίνεται ένας περαστικός. Ήταν ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης ο οποίος είχε κάνει τα σκηνικά της ταινίας και ζήτησε από τον Κακογιάννη να κάνει ένα πέρασμα στην ταινία έστω σαν κομπάρσος. Επίσης στο Κάϊρο φούντωσε ο έρωτας Λαμπέτη-Χορν και μετά επιστρέφοντας στην Αθήνα ήταν πλέον επίσημα ζευγάρι. Και ένα άλλο που είχα διαβάσει -δεν ξέρω αν αληθεύει- ότι η ταινία "Κυριακάτικο Ξύπνημα" έγινε με σκοπό να "διαφημιστεί" ο θίασος Λαμπέτη-Παππά-Χορν.






Όταν η Λαμπέτη γύριζε στην Ύδρα το "Κορίτσι με τα μαύρα", λίγες μέρες πριν είχε χάσει μια από τις αδερφές της από καρκίνο. Τραγική ειρωνεία της τύχης, η ηρωίδα που υποδυόταν στην ταινία, η Μαρίνα, φορούσε μαύρα γιατί και αυτή είχε χάσει τη δική της αδερφή.


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
hannele είπε:
(...)Τα εσωτερικά γυρίσματα της ταινίας "Κυριακάτικο Ξύπνημα" γυρίστηκαν στα στούντιο Νάχας στο Κάϊρο όπου είχε μεταφερθεί όλο το συνεργείο και οι πρωταγωνιστές. Στις τελευταίες σκηνές που ο Χορν και η Λαμπέτη τσακώνονται για τα λεφτά και αυτός της λέει πως την αγαπάει, από το παράθυρο διακρίνεται ένας περαστικός. Ήταν ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης ο οποίος είχε κάνει τα σκηνικά της ταινίας και ζήτησε από τον Κακογιάννη να κάνει ένα πέρασμα στην ταινία έστω σαν κομπάρσος. Επίσης στο Κάϊρο φούντωσε ο έρωτας Λαμπέτη-Χορν και μετά επιστρέφοντας στην Αθήνα ήταν πλέον επίσημα ζευγάρι. Και ένα άλλο που είχα διαβάσει -δεν ξέρω αν αληθεύει- ότι η ταινία "Κυριακάτικο Ξύπνημα" έγινε με σκοπό να "διαφημιστεί" ο θίασος Λαμπέτη-Παππά-Χορν. (...)
Και κατά μια περίεργη σύμπτωση, σήμερα έτυχε να δω αυτή την ταινία και να διαβάσω τα σχόλια! :)

(τώρα αν σας πω, ότι πρώτη φορά την έβλεπα, τι θα πείτε? :( )
 
Τα εσωτερικά γυρισματα στο Κάϊρο και τα εξωτερικά στην Αθήνα. Και μάλιστα στο Κάϊρο η Λαμπέτη αρρώστησε απο αμοιβάδες και είχε χάσει πολλά κιλά με αποτέλεσμα η διαφορά στην εξωτερική της εμφάνιση να ειναι εμφανής στην ταινία.

Για παράδειγμα στην σκηνή όπου την γυρίζει σπίτι της ο Παππάς με το αυτοκινητό του απο τη θάλασσα και φοράει μονο το μαγιο της (γιατί της εχουν κλέψει την τσαντα με τα ρούχα) ειναι στα κανονικά κιλά της και όταν μπαινει μέσα στο σπίτι είναι σκελετωμένη. Γιατί πολυ απλά τα εξωτερικά γυρισμάτα μέσα στο αυτοκίνητο έγιναν στην Αθήνα, ενω το εσωτερικό του σπιτιού ήταν ντεκόρ στο στούντιο της Αιγύπτου.
 
D@redevil είπε:
(τώρα αν σας πω, ότι πρώτη φορά την έβλεπα, τι θα πείτε? :( )
Έχουμε να πούμε ντροπή :p :p :p

εμένα μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη ταινία και τα backstage των γυρισμάτων νομίζω είναι ψιλογνωστά σε όλους!!
 
Απολογούμαι ταπεινά! #)

Πάντως, τις πληροφορίες που παραθέτει η hannele, δεν τις γνώριζα! Οπωσδήποτε θα ξαναδώ την ταινία με μεγαλύτερη προσοχή! Thank you! :D
 
Το χαστούκι του Δ. Παπαγιαννόπουλου στην Πάστα Φλώρα ("Μια τρελή τρελή οικογένεια") ήταν πραγματικό, κι η Αρώνη δεν το περίμενε. Μάλιστα, ο Ντίνος Δημόπουλος λέει πως εκείνη αποχώρησε από τα γυρίσματα με φωνές. Βέβαια, επέστρεψε την επόμενη μέρα έπειτα από άπειρα τηλεφωνήματα και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα που της έστειλαν. Άλλος ένας που τα 'θελε ρεαλιστικά χαχαχα! ;)
 
Ειχα δει στο youtube ένα απόσπαμα από μια παλιά εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού με καλεσμένο τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, ο όποιος έλεγε πως στο "Ξύλο βγήκε απο τον παράδεισο" ο Σακελλάριος είχε απηυδύσει γιατί κανένας απο τους υπόλοιπους "καθηγητές" δεν χαστούκιζε αληθινά "μαθήτρια". Ηθελε τα χαστούκια να είναι χαστούκια! να ακουγονται!

Οπότε έρχεται και η σειρά του Παπαγιαννόπουλου, του λεει ο Σακελλάριος "μπορείς να ρίξεις ένα δυνατό να ακουστεί;; γιατί μέχρι τώρα όλοι οι υπόλοιποι τζίφος"..."μπορώ" λεει εκείνος....φερνουν το "θύμα" μια μαθήτρια, "πάμε" λέει ο Σακελλάριος....χραπ μια δυνατή ο Παπαγιαννόπουλος που ακούστηκε σε όλο το στούντιο....πετάγεται πανω ενθουσιασμένος ο Σακελλάριος "αυτό ειναι!!!!!!!!!!!!!".
 
O σκηνοθέτης Γιώργος Τζαβέλας είχε κάνει συμφωνία να πάρει το 15% επί των ακαθάριστων εισπράξεων για την Κάλπικη Λίρα? Ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνη την εποχή.

O ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Μιχαήλ Ιακωβίδης είχε υπογράψει με τη Φίνος Φιλμ για το ρόλο ενός Γερμανού αξιωματικού στη ταινία "Τελευταία Αποστολή" του Τσιφόρου? Ο ρόλος του είχε δοθεί λόγω της γερμανικής του μόρφωσης, όμως λίγες μέρες μετά έστειλε επιστολή στη Φίνος με ορισμένες απαιτήσεις για τη συμμετοχή του (ενώ είχε λάβει και προκαταβολή).

Μερικές από αυτές ήταν: 1) να προηγείται το όνομά του σε όλα τα διαφημιστικά 2) να ενισχυθεί ο ρόλος του με τη προσθήκη πέντε νέων σκηνών 3) την υποχρεωτική πρόσληψη μιας συγκεκριμένης ηθοποιού. Μετά από αυτό η εταιρία έσπευσε να τον αντικαταστήσει με άλλον ηθοποιό.
 
O Γιώργος Κωνσταντίνου έγινε ηθοποιός μετά από παρότρυνση της μητέρας του, Νίτσας Φιλοσόφου? Είχε προηγηθεί μια τριετία στην πολεμική αεροπορία, όπου πήγε εθελοντής με σκοπό να γίνει μόνιμος. Μετά αποχώρησε θέλοντας να γίνει ηλεκτροτεχνίτης. Η μητέρα του, προτείνει να πάει σε θεατρική σχολή. Ο Κωνσταντίνου δέχεται και πάει αρχικά στη σχολή του Τάκη Μουζενίδη. Εκεί κάθεται ένα χρόνο, ώσπου κλείνει η σχολή και πάει για εξετάσεις στη Δραματική του Εθνικού, όπου τον απορρίπτουν. Τελικά τον δέχτηκε η σχολή του Κάρολου Κούν.
 
H ταινία "Χριστίνα" του Γ. Δαλιανίδη στοίχισε πάνω από 2 εκατομμύρια δραχμές? Η Τζένη Καρέζη πήρε αμοιβή για το ρόλο της 150.000 δρχ και αναλόγως πληρώθηκαν και οι συμπρωταγωνιστές της (Ηλιόπουλος-Μπάρκουλης). Μιλάμε για το 1960. Η παραγωγή ήταν της Αφοι Ρουσσόπουλοι-Λαζαρίδης-Σαρρής-Ψαράς.
 
Στα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας ''Η κυρά μας η μαμμή'' σε κάποιο χωριό, η Ξένια Καλογεροπούλου και η Γεωργία Βασιλειάδου είχαν μείνει για λίγα βράδια στο ίδιο δωμάτιο, με στρώματα γεμάτα κοριούς.
 
Η Δάφνη Σκούρα δεν αποδέχτηκε πρόταση του Θόδωρου Αγγελόπουλου να παίξει στην ταινία ''Ο θίασος'', για να μην μείνει μακριά από την οικογένειά της. Τον σχετικό ρόλο ερμήνευσε η Αλίκη Γεωργούλη.
 
Η ταινία της Φίνος Φιλμ "Μια τρελλή τρελλή οικογένεια" πριν ακόμη παιχτεί στους κινηματογράφους , ο αρχικός της τίτλος ήταν..."Γλυκέ μου τύραννε"!

 


54.jpg
54.jpg
 
Ο τίτλος του θεατρικού έργου των Τσιφόρου - Βασιλειάδη στο οποίο βασίστηκε η ταινία ήταν "Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς". Αναρωτιέμαι αν το "Γλυκέ μου τύραννε" επιλέχτηκε αρχικά για τίτλος της ταινίας λόγω του ομώνυμου τραγουδιού του Πάνου Γαβαλά (δεν ξέρω πότε γράφτηκε αυτό). Πάντως ταίριαζε στην υπόθεση της ταινίας.
 
katerinak είπε:
Ξερατε οτι: 1.υπηρχε "παστα Αλικη" εμπνευσμενη απ την Αλικη Βουγιουκλακη; Ηταν δημιουργημα του αρχιζαχαροπλαστη Νικολαου Νικολτσουδη και η τουρτα ειχε 5στρωματα: παντεσπανι και αμυγδαλο- κρεμα - νουγκατινα- μαρεγκα- σαντιγυ κι απο πανω κερασια και πασπαλισμα καμμενη ζαχαρη

Προβολή συνημμένου 37022

{......}

ΥΓ: οι φωτογραφιες ειναι απο αρχειο του tonytony απο το θρεντ :http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?19939-%D1%E5%F4%F1%FC-%EA%E1%EB%EB%E9%F4%E5%F7%ED%E9%EA%DC-%ED%DD%E1/page4

τις ξεχωρισα και τις εβαλα εδω για περισσοτερη ευκολια
Ξέρατε ότι εκτός από την τούρτα "Αλίκη", υπήρχε και μπαρ "Βουγιουκλάκη"; (Αν και περισσότερο ψητοπωλείο θα χαρακτηριζόταν από την περιγραφή.)

Όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα "Ελευθερία", στο φύλλο της Παρασκευής 9-4-1965:

"Το μαγαζί βρίσκεται στην οδό Αριστείδου, στην Καλλιθέα".

 


"Προτού προσέξεις τα ψώνια του, χτυπάει στο μάτι το "ψώνιο" του:
"Μπαρ - Όλυμπος - Αλίκη Βουγιουκλάκη - Βασίλη Ευμοιρίδη ή Βουγιουκλάκια".


Μέσα στο μαγαζί συγχέονται τα ψώνια με το "ψώνιο". Ιδού μία πρόχειρη λίστα των:



-
Σουβλάκια = Βουγιουκλάκια


-
Ριζόγαλα = Αλικάκια


-Πωλούνται ρώσικες σαλάτες με μαγιονεζογραμμένο το όνομα: ΑΛΙΚΗ.



-
Μαζί με κάθε τυρόπιτα ή σουβλάκι προσφέρεται δωρεάν και μία φωτογραφία της Αλίκης.

 


Στο βάθος του μαγαζιού το "εικονοστάσι" με φωτογραφίες της Αλίκης και
τ' ακοίμητο καντήλι. Η Αλίκη, ολόσωμη, μ'ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι... ευλογάει.


Δεξιά εντοιχισμένη {...}
"Ναός Αλίκης Βουγιουκλάκη - Σωτηρίω Έτει 1957."


Στους τοίχους φωτογραφίες της Βουγιουκλάκη και του Βουγιουκλάκια από μία πρόσφατη επίσκεψη της Αλίκης στο μαγαζί.



Τώρα, πλάι στις φωτογραφίες της Αλίκης ήρθαν να προστεθούν και φωτογραφίες της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Η Αλίκη κι ο Δημήτρης αγκαλιασμένοι χαμογελούν κι ο Βουγιουκλάκιας ξύνει το κεφάλι του με στενοχώρια..."


 


64_-1_971786.jpg

Πηγή: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος - Ψηφιακή Βιβλιοθήκη "e-fimeris" - efimeris.nlg.gr
 
Ξερατε ότι ο Παντελής ζερβός, είχε μια κορούλα 8 ετων που την εχασε σε σεισμο στην Σαντορίνη. Συνολικα ειχε τρεις κόρες, ήταν δεινος ψαρας και μάλιστα ψάρευε στο Λουτρακι και ηταν πολύ δεμενος με τους κάτοικους της λουτρόπολις, τους ηξερε με τα μικρα τους και τους έκανε και το τραπέζι με την ψαρια του. Ηταν πολύ θρησκος και συντηρητικός στις πολοτικές του πεποιθήσεις

Η Βουγιουκλάκη ακομα και σε εικονοστάσι, ωω μα πόσο ειχε περασει στην ελληνική συνειδηση
 
Πίσω
Μπλουζα