Νώντα, το βιντεο της μαντούς το βρήκα τη προηγούμενη εβδομάδα, όπως και όλα τα υπόλοιπα (πολύ) σπάνια βίντεο του εν λόγω χρήστη! Κι εγώ το είχα ακούσει αυτό για τη δυσαρέσκεια της εταιρίας και ιδιαίτερα της ίδιας της μαντούς (η οποία φωνή αναμφισβήτητα έχει, ωστόσο ανέκαθεν δεν φημιζόταν και για τη μετριοφροσύνη της...) Ανεξάρτητα πάντως από τη συμπεριφορά της ήταν ένα καλό τραγούδι, που αν είχε πάει μια άλλη χρονιά της δεκαετίας, σίγουρα θα "χτύπαγε" πολύ καλή θέση..Αλλά πραγματικά νομίζω ότι το "το δικόμου αστέρι" ήταν πολύ καλύτερο και η Ευστρατίου από τις πιο συμπαθητικές καλλιτέχνιδες που υπάρχουν..Για το Βαρδή ήθελα να το γράψω, όχι γτ μου άρεσε τρελά το συγκεκριμένο κομμάτι (θεωρώ ότι έχει πει πολυυυυυ καλύτερα) αλλά εκείνη τη χρονιά ήταν πολύ καταλληλότερο να μας εκπροσωπήσει από τη βαρετή κατά τη γνώμη μου μπαλάντα της Μαντούς..(που ουσιαστικά έκανε επίδειξη της φωνής και της...κακογουστιάς της-ακόμα θυμάμαι το ανεκδιήγητο ενδυματολογικό συνδυασμό του εθνικού τελικού με τη μπαλούν κοορτίνα και την -ακόμα χειρότερη- της τελικής βραδιάς της διοργάνωσης που παρέπεμπε σε σαδομαζοχίστρια υψίφωνο...άλλο ένα χαρακτηριστικό της αοιδού:η κακογουστιά!)Απ'ότι θυμάμαι πάντως, ο κόσμος είχε ψηφίσει βαρδή και η κριτική επιτροπή ήταν ουσιαστικά που την έστειλε (της ξεπλήρωσε την υποτιθέμενη αδικία του '89, 13 χρονια μετά! Η μεγαλύτερη πάντως αδικία κατ'εμε ήταν μακρααααν αυτή με την ηρώ το 1998..Και τα είδαμε τα αποτελέσματα βεβαίως...Αυτό που δεν ήξερα ήταν οτι ο Μπίγαλης είχε στείλει του "Αιγαίου τα μπλούζ"! Καταπληκτικό τραγούδι που ακούγεται άνετα μέχρι σήμερα..(εγώ τουλάχιστον το έχω στο mp3) Εν αντιθέσει με τα άλλα τραγούδια που είχε στείλει το 94 και το 96 στα οποία δεν είχε βρεθεί και στο απόγειο της έμπνευσης του...(αυτό με τη Παπαρίζου το 2005 ήταν σπουδαίο αλλά στείλαμε το κλασικό χαζοχιτάκι..ασχετα αν πήραμε τη πρωτιά-που ούτως ή άλλως θατη παίρναμε)