Καλημέρα σ'όλους!Α...φίλε μου δεν ξέρεις τι χάνεις που δεν είσαι φίλος της μουσικής..Εκτός του κλασικού μοτο "η μουσική εξημερώνει τα ήθη", για μένα αποτελεί μέσο έκφρασης συναισθημάτων και αποφόρτισης (ή ενδυνάμωσης-εξαρτάται τη περίπτωση) Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που το λες, εγώ δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική..Anyway, αυτά είναι υποκειμενικά..οπότε περί ορέξεως..η γνωστή πίτα! Τώρα στο θέμα μας..Παρότι δεν συμμερίζομαι το μέγεθος της συγκίνησής σου η αλήθεια είναι, ωστόσο, όπως σου είπα το θεωρώ ένα αξιοπρεπέστατο τραγούδι, με πολύ ενδιαφέρουσα μουσική γραμμή, η οποία συνταιριάζει επιτυχημένα το ελληνικό με το ανατολίτικο στοιχείο..Νομίζω ότι η επιλογή της Κωνσταντοπούλου ως ερμηνεύτριας ήταν πραγματικά εξαιρετικά εύστοχη, καθώς φημίζεται για τα σχετικά "γυρίσματα" της..Η εισαγωγή ευρηματική, δίνει έναν επιβλητικό τόνο μεν στο τραγούδι, ο οποίος όμως δεν φαντάζει παράταιρος, ίσα-ίσα προσθέτει στο τραγούδι..Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου πως η ποιότητα ενός τραγουδιού δεν κρίνεται από τη θέση που αυτό τελικώς κατέλαβε στο βαθμολογικό πίνακα..Τρανή απόδειξη η 'Άνοιξη", η οποία αποτελεί -κατά γενική ομολογία πιστεύω- το καλύτερο (ή τουλάχιστον μέσα στα 3 καλύτερα) τραγούδι που έχουμε στείλει στο διαγωνισμό, μολονότι δεν έτυχε της αναμενόμενης αποδοχής από το ευρωπαικό κοινό (από τις επιτροπές ακριβέστερα)..Η διαχρονικότητα ωστόσο του τραγουδιού (22 ολόκληρα χρόνια μετά και δεν έχει χάσει στο ελάχιστο τη φρεσκάδα του), το κατατάσσει υψηλά στην εκτίμηση του κοινού..Με το σχόλιο μου αποσκοπούσα να καταδείξω ακριβώς αυτό..Πως, μολονότι δεν συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες συμμετοχές της χώρας (αν και για τη συγκεκριμένη δεκαετία δεν τα είχε πάει κι άσχημα η Ελίνα), εντούτοις είναι μια αξιοπρόσεχτη συμμετοχή..
Τώρα για το 2002 (ελπίζω να με συγχωρήσει η διαχείριση γι'αυτή τη παρεκτροπή από τα χρονικά όρια του φόρουμ), θα σου πω τα εξής..Αναγνωρίζω κι εγώ τη πρωτοτυπία του τραγουδιού του Ρακιντζή..Όπως επίσης και τη πολεμική που ανέπτυξαν εις βάρος του κανάλια και συνυποψήφιοι..(καθ'όλα άδικος και αστείος κατ'εμέ, καθώς ήταν προφανές ότι το περιβόητο "πλει μπακ" είχε γίνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οπότε είναι προφανές ότι δεν συνιστούσε ουδεμία διακριτική μεταχείριση πρός το άτομό του εκ μέρους της ΕΡΤ και θέμα αλλοίωσης της κρίσης του κοινού δεν μπορούσε να τεθεί) Από κει και πέρα όμως θα μου επιτρέψεις να σου πω, πως στο τελικό της διοργάνωσης οι ατυχέστατες ενδυματολογικές του επιλογές ήταν αυτές που τον "έθαψαν".. (μα σαν το ανθρωπάκι της Michelin ήταν!!) Συν την απαράδεκτη απόδοση των φωνητικών (δεν ξέρω αν έφταιγαν οι τραγουδιστές ή υπήρξε τεχνικό πρόβλημα, ωστόσο αυτό που άκουσα ήταν οικτρό) και το διαρκές κλείσιμο του ματιού, λες και είχε τικ.. Θυμάμαι είχε αναφερθεί και τότε πως είχαν επηρεάσει οι εσωτερικές διαμαρτυρίες..Μα πρακτικά να το πάρεις..Πως θα μπορούσαν να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας; Σιγά μην ήταν αυτή η ενασχόληση τους..Ανεξαρτήτως πάντως της ατυχούς συμμετοχής του, ο Ρακιντζής μου είναι εξαιρετικά συμπαθής, καλός καλλιτέχνης ενώ αναγνωρίζω και εγώ πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δέχτηκε έναν ανηλεή (και για μένα ηθικά κατακριτέο) πόλεμο..Τώρα για το τραγούδι της συγκεκριμένης τραγουδίστριας, θα πω πως για μένα ήταν ίσως αυτό με τις μεγαλύτερες ελπίδες διάκρισης, αν κρίνω από τα αποτελέσματα εκείνης της χρονιάς που ευνόησαν κυρίως τα τραγούδια με έντονο το στοιχείο του εντυπωσιασμού..Από 'κει και πέρα αν κρίνω βάσει ποιότητας τα τραγούδια εκείνης της χρονιάς, για μένα αυτό που θα έπρεπε να είχαμε στείλει ήταν αυτό του Μπίγαλη..Οκ..το 'έκλεισα" το θέμα, ελπίζω η διαχείριση να μου συγχωρήσει αυτή την εκτενή "παρένθεση"..
Κλείνοντας..Έμεινα με την απορία:που διαφωνούμε;Καλαίσθητη χαρακτήρισα την παρουσία της, δεν είπα κτ κακό..Εκτός κι αν εννοείς ότι ήταν εκ πάγλου καλλονή, οπότε θα σου επαναλάβω αυτό με τη...κολοκυθόπιτα..Για μένα, ιδιαίτερη παρουσία,με κτ το εξωτικό και το ανατολίτικο,αλλά οκ..δεν "πεθαίνω¨κιόλας..Θεωρώ ότι έχουν περάσει και καλύτερες παρουσίες..Αλλά είπαμε..υποκειμενικά είναι τα γούστα!Επαναλαμβάνω:όχι ότι δεν ήταν όμορφη η κοπέλα.. Τέλος, για να σου λύσω την απορία, από τα λίγα που συνέλεξα προσφάτως από το διαδίκτυο (καθώς και εγώ είχα την απορία που χάθηκε το Ελινάκι), κατάλαβα πως αφοσιώθηκε στην οικογένεια της, έκανε κάποιες προσπάθειες επανεισόδου στο χώρο αλλά προφανώς είδε ότι έχουν διαφοροποιηθεί τα κριτήρια, οπότε και επέστρεψε στην οικογένεια..Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα, με χαρά να με διαψεύσει...Πάντως σήμερα είναι κοκκινομάλλα..
(η φωτό από το site musiccorner.gr και ειδικότερα:http://www.musiccorner.gr/?p=43658)
Καλό μεσημέρι σε όλους!!