Οι Ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
512
Αντιδράσεις
162
Νομίζω πως μίας και αύριο είναι ο τελικός της φετινής Eurovision καλό θα ήταν να κάνουμε μια αναδρομή στις ελληνικές συμμετοχές του διαγωνισμού :)

Πρώτη συμμετοχή λοιπόν της Ελλάδας το 1974... Μαρινέλλα "Κρασί, Θάλασσα και το αγόρι μου"


Μιάς και προκρίθηκε ο Ρουβάς στα τελικά, αύριο θα μάθουμε πιά θα είναι η θέση μας και το 2009 :) Αυτά, ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρον τη αναδρομή. Πιά θεωρείτε εσείς οτι είναι τα καλύτερα τραγούδια που στείλαμε ποτέ ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο Spartan-X!!! :D

Πολύ όμορφη η παρουσίασή σου!!! :flower:

Μπορεί να έχει καταντήσει ένα ευφρόσυνο πανηγυράκι η Eurovision, αλλά έχουμε στείλει αρκετά όμορφα τραγούδια.

Κάποτε μάλιστα η επιλογή του κομματιού γινόταν από σοβαρή επιτροπή και αν θυμάμαι καλά ήταν κάτι σα φεστιβάλ.

Τη χρονιά που πήγαμε πενταήμερη ένας από τους συμμαθητές μας συμμετείχε κατά κάποιο τρόπο στο διαγωνισμό για την επιλογή τραγουδιού με ένα αρκετά όμορφο τραγούδι: Ξεχασμένη Μπαλάντα. Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και η Άντζελα (δε θέλω ερωτήσεις: Ποιά Άντζελα;; ) αλλά τελικά επέλεξαν τον "Κλόουν".
 
Ψηφίζω χαλαρά "Ελλάδα χώρα του φωτός" σε μουσική-στίχους Δημοσθένη.Το τραγούδι είναι υπερπαραγωγή,καραρετρό και επίκαιρο!Καιτούλα 12 points! :p

Ελλάδα χώρα του φωτός

του κόσμου αρχή και γυρισμός

τόπος που διάλεξε ο θεός

κάτι τρέχει, πέρα βρέχει

έρχεται δύσκολος καιρός

και σου φωνάζει ο ουρανός

κάτσε σκέψου, λογικέψου.

Τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι

παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη

μας ξεγελάνε με σεκλέτι και μεράκι

πνεύμα αθάνατο, σε τρώει το σαράκι.( χ2 )

Ελλάδα, χώρα του φωτός

πολεμιστής ειρηνικός

κάνε άλλο ένα βήμα μπρος

για προχώρα, ήρθε η ώρα

είσαι του κόσμου το κρασί

κι ας μην το ξέρεις ούτε εσύ

κάτσε βρες τα, και έβγα πες τα.

Τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι

παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη

μας ξεγελάνε με σεκλέτι και μεράκι

πνεύμα αθάνατο, σε τρώει το σαράκι.( χ2 )

Ελλάδα, χώρα του φωτός.....

Τη μια μας παίζουν ροκ, την άλλη τσιφτετέλι

παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Αν και θα έπρεπε να είχαμε στείλει το κάτωθι: ;)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει καταλάβει το νόημα του διαγωνισμού. Οι Ολλανδοί φέτος το έπιασαν. Στην αθήνα ήταν αυτοί οι περίεργοι Μολδαβοί ( ;) και πέρσι ο Ισπανός. Προσωπικά έχω να δηλώσω το εξής:

HAI

I m on teh internets to avoid eurovision. I can has not eurovision?

KTHXBYE

insert appropriate cat image
 
πολυ καλη παρουσιαση, που μου φερνει παντα την απορια..

Γιατι τα δυο διεθνως αναγνωρισμενα ιερα τερατα (Βικυ και Μουσχουρη) δεν τραγουδισαν για μας ,ενω εσκισαν για τις χωρες που αντιπροσωπευσαν? Μηπως σε ενδειξη διαμαρτυριας για τη χουντα? Μηπως ξερει κανεις σας την απαντηση?
 
candy είπε:
Αν και θα έπρεπε να είχαμε στείλει το κάτωθι: ;)

Συμφωνώ απόλυτα με την candy. Αυτό έπρεπε να πάει τότε. Θα νικούσαμε από το 1992 (όχι το 2005 με την Παπαρίζου).

Όσο για την δική μου άποψη για το καλύτερο αυτό ήταν το 1979 με τον Σωκράτη της Ελπίδας (30 χρόνια πριν - ή είμαστε ρετρό η δεν είμαστε!)
 
Tolis τι δουλεια εχει η δικτατορια με τη Eurovision δεν μπορω να καταλαβω...

Αγαπημενα κομματια παντως, Ελληνικης συμμετοχης, ειναι η "Ανοιξη","Το Δικο σου Αστερι" και φυσικα το "S.A.G.A.P.O". Δυστυχως το τελευταιο ηταν ενα concept που δεν "περασε" προς τα εξω...
 
Απόλυτα συμφωνώ με το Wally.

H "Άνοιξη" και ο Greek robotron είναι μακράν τα αγαπημένα μου. Και να σκεφτείς ότι πριν δυο χρόνια τα "τέρατα" πήραν την πρώτη θέση. Αν το κομμάτι του Ρακιτζή πήγαινε φέτος θα έσκιζε. Έχουν αλλάξει πολύ οι παγκόσμιες ισσοροπίες από τότε.......
 
To S.A.G.A.P.O είναι κατά τη γνώμη μου εκτός από τη μεγαλύτερη σαβούρα σε στίχο και κλέψιμο samples, το χειρότερο κομμάτι που έχω ακούσει ποτέ μου.

Το κόλπο του στυλ "δεν ακούω καλά φταίει ο ηχολήπτης, το στάδιο δεν έχει καλή ηχητική, του έκλεινα το μάτι και δεν καταλάβαινε και άλλες μπούρδες μπλα μπλα" δεν σκέπασε την απειρία και την κακοφωνία ενός τελείως τρομοκρατημένου και καταιδρωμένου ταλαίπωρου (ο θεός να τον κάνει) τραγουδιστή. Αν κράταγε την μύτη ίσως να ερχόταν στα ίσα του και να τραγούδαγε normal. :p Δείτε και σε αυτήν την eurovision όλους τους άπειρους να κλείνουν μάτι στην κάμερα όταν κάνουν πατάτα. Ειδικά την τουρκάλα που από φωνή ούτε κορμάρα πλέον με τα κιλά που πήρε.

Γνώμη μου είναι, μην αρχίσετε τα υπέρ του. (πουφ, κουνέλια κτλ ) :flower:

Αγαπημένη βέβαια η Μαντώ από τα παραπάνω, και φυσικά το κομμάτι της Κύπρου που δεν πέρασε δυστυχώς.
 
Δύσκολη επιλογή πραγματικά!

Ίσως ξεχωρίσω την Καίτη Γαρμπή και εγώ, γιατί ήταν και είναι μεγάλη μου αδυναμία. Τραγούδι με νόημα και εμφάνιση φωτιά!!!

Επίσης, στηρίζω και εγώ το S.A.G.A.P.O, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο!

Δεν "τους βγήκε" στο διαγωνισμό, αλλά είναι ένα φανταστικό κομμάτι...

Δεν ξεχνώ το "My number one" (απίστευτη εμφάνιση και τραγούδι)αλλά και το "Secret Combination" (Το Καλομοιράκι καλά τα κατάφερε)...

Το "Shake it" δεν μου άρεσε καθόλου! Όπως και το φετινό αλλά ο Sakis έχει την ικανότητα να "απογειώνει" ένα μέτριο τραγούδι... Credit for that!

Special αναφορά στην Ελίνα Κωνσταντοπούλου και στο πολύ όμορφο "Ποιά προσευχή"...

"Σωκράτη εσύ σούπερσταρ", "Μάθημα σολφεζ", "Άνοιξη", "Die for you", "Never let you go" επίσης πάρα πολύ καλές συμμετοχές!!!

Τελικά..... Καίτη η Έλενα; Ιδού η απορία!!!

Θα έχει και ενδιαφέρουν να δούμε και ποιές ήταν κατά τη γνώμη σας οι χειρότερες συμμετοχές μας... (Έτσι και πει κανένας για τη Βίσση, εκεί να δεις flame!!!) :biglaugh:
 
Φιλε Vangel μιλησα για κομματι οχι για υλοποιηση. Δεκαδες πραγματα μπορει να πανε στραβα σε αυτο το τριλεπτο που σε βλεπει η μιση Ευρωπη...και πηγανε.
 
Για ακούστε και αυτό το mix:


:headbangdude:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδια τι λεμε τωρα...ο Μιχαλης τα ΣΠΑΕΙ. Επιτελους ενα κοματι που δεν ηταν rip-off απο Spears, Ricky Martin. Χωρις κοιλιακους και σουπερ μινι σε ρολο πρωταγωνιστη. Που εκανε μια διαφορα ρε αδερφε!

Απλα του ετυχαν στραβες αλλα και δεν προμοταριστηκε οπως οι προηγουμενες και οι επομενες Ελληνικες συμμετοχες για λογους που δεν χρειαζεται να συζητηθουν στο παρον φορουμ.
 
Wally είπε:
Ρε παιδια τι λεμε τωρα...ο Μιχαλης τα ΣΠΑΕΙ. Επιτελους ενα κοματι που δεν ηταν rip-off απο Spears, Ricky Martin. Χωρις κοιλιακους και σουπερ μινι σε ρολο πρωταγωνιστη. Που εκανε μια διαφορα ρε αδερφε!Απλα του ετυχαν στραβες αλλα και δεν προμοταριστηκε οπως οι προηγουμενες και οι επομενες Ελληνικες συμμετοχες για λογους που δεν χρειαζεται να συζητηθουν στο παρον φορουμ.
Το ότι δεν ήταν rip off δεν το μετατρέπει αυτόματα σε καλό. Και τέλος πάντων αν είναι να παρουσιαστείς με BDSM theme καλό είναι και το κομμάτι να είναι αντίστοιχο.
 
DINO το κομμάτι τα σπάει και τα εξολοθρεύει όλα!!!!!!!!!
 
Για το S.A.G.A.P.O θυμάμαι έντονα τις αντιδράσεις για το πιθανό playback φωνητικών στα προκριματικά. Ακόμα και να είχε πιθανότητες να κάνει κάτι στη Eurovision, το γλωσσόφαγαν τα μεσημεριανά! :xm:

Αλήθεια, ποιος δε θυμάται αυτό;

http://www.youtube.com/watch?v=eEZrQ46Cey0
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακούστε διασκευή του My Number One της Παπαρίζου. :D

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε έναν διαγωνισμό που θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή, βλέπουμε το παρελθόν με νοσταλγία... Κάποτε τίμησαν την Eurovision με την παρουσία τους ABBΑ, Celine Dion etc. Τώρα τι να πρωτοοικτίρει κανείς; Το γελοίο σύστημα βαθμολόγησης; Το ότι άλλες χώρες στέλνουν τους καλύτερους ερμηνευτές τους κι άλλες σνομπάρουν φανερά τον διαγωνισμό επιλέγοντας ό,τι πιο εκκεντρικό έχουν; Το ακατανόητο "κάνουμε τουρ για να προωθήσουμε το τραγούδι μας"; Ή τον ελεεινό τρόπο προσέγγισης των Ελλήνων, με τα κανάλια να προβάλουν ως μοναδικό σκοπό ύπαρξης του διαγωνισμού το "να νικήσουμε", ειρωνίες προς τους αντιπάλους, σύνδρομο καταδίωξης από τους κακούς Ευρωπαίους, το γελοιογυφτοκακομηροτρισαθλιότατο "μην ψηφίζετε αυτόν γιατί είναι από τα φαβορί" και πολλά άλλα... Θυμάστε την δημόσια διαπόμπευση της Ρουσλάνα όταν είχε κάνει το λάθος να έρθει στην Ελλάδα μετά τη νίκη της; Μόνο που δεν της ξύρισαν το μαλλί να την περιφέρουν με γαϊδούρι στους δρόμους... ακόμα θυμάμαι τον Μικρούτσικο να την προσβάλλει κατάφατσα την Κορομηλά να λέει ότι δεν πλενόταν και βρομούσε... Ήθος, όχι αστεία.

Τέλος πάντων, αρκετά γκρίνιαξα. Ας μην ξεχνάμε την Κύπρο, της οποίας η πρώτη παρουσία το 1981 ήταν ίσως και η καλύτερη:

http://www.youtube.com/watch?v=RZumJRd3Zd8
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δική μου αγαπημένη συμμετοχή μακράν το "Όλου του κόσμου η ελπίδα". Θα μπορούσε να είναι και το "δικό σου αστέρι", αλλά στην παρουσίαση του στη σκηνή του κάτι μου πάει στραβά...

Αγαπημένες κυπριακές συμμετοχές το "Μάνα μου" του 1997, που πήγε μάλιστα και πάρα πολύ καλά, και το "Νόμιζα" του 2000

[video=youtube;ir-oDCHo6DU]

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειδικά το "μην τον ψηφίσετε γιατί είναι φαβορί" είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να ειπωθεί!!! 8)
 
Πίσω
Μπλουζα