Οι Ιερόσυλοι (1983 ΕΡΤ2)

Οι σειρές Οι Αξιόπιστοι, Οι Ιερόσυλοι και η Βεντέτα έχουν ακριβώς το ίδιο μουσικό θέμα (soundtrack), και φυσικά δεν έχω κάνει μοντάζ στην μουσική των τίτλων όλων αυτών των σειρών
 
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση! Πάντως πολύ περίεργο γιατί θα πρέπει ο ίδιος μουσικός παραγωγός να είχε φροντίσει για όλες και βλέποντας κι απ'το retrodb παίχτηκαν σε διαφορετικά κανάλια! Τουλάχιστον "Οι Αξιόπιστοι" που προβλήθηκε στην ΥΕΝΕΔ. Στην μουσική των "Ιερόσυλων" αναφέρεται κάποιος Ζακ Μαναχέμ. Μήπως είναι ο ίδιος και στις άλλες δύο σειρές και πρέπει να προστεθεί; :)

Υ.Σ. Το "μοντάζ" δεν το ανέφερα κακοπροαίρετα. Μπορεί έτσι να το βρήκες, μπορεί να είχε χαθεί ο ήχος και αυτοσχεδίασες. Θυμάμαι αμυδρά τις σειρές αυτές (και ειδικά την 3η) και δεν ήξερα το theme τους. Απλή παρατήρηση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Ζακ Μεναχέμ αναφέρεται στους τίτλους των Ιερόσυλων ως ο έχων την μουσική επιμέλεια της σειράς (δεν είναι δική του η μουσική των τίτλων). Και μιας και το αναφέραμε να πούμε ότι ο Ζακ Μεναχέμ ήταν μουσικός παραγωγός στον Αθήνα 9,84 και στέλεχος δικρογραφικών εταιριών.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=73775184

Όσο για την μουσική των τίτλων έχει αναφερθεί ήδη στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος.
 
Αν και είναι κατά των κανονισμών, θα ήθελα να πω πως εάν έχει κάποιος τη σειρά σε vhs, καλό θα ήταν να την ανεβάσει στο rapidshare, μια και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η ΕΡΤ δεν την έχει σίγουρα, αφού την είχε αναζητήσει πρόσφατα ο σκηνοθέτης της. Συνεπώς, αφού δεν πρόκειται να τη δούμε στο γυαλί, τουλάχιστον ας τη δούμε από το ίντερνετ, μια και δεν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών περί πνευματικής ιδιοκτησίας (μάλλον).

Όποιος έχει κάτι λοιπόν στα χέρια του (vhs, τα master σε ίντσα [λέμε τώρα], κανένα beta ή κάτι τέλος πάντων) καλό θα είναι να τα δείξει και στο λαό, μια και είναι ιεροσυλία να μην βλέπουμε τους ιερόσυλους.

Επίσης, απορίας άξιο είναι το γεγονός υλικό ιδιοκτησίας της ΕΡΤ να παίζεται σε τοπικά κανάλια. Από την ποιότητα του βίντεο στο youtube δεν μπορώ να καταλάβω αν η προβολή προέρχεται από αντίγραφο επαγγελματικού format video (κάποιο betacam sp ίσως) ή απλά από ένα vhs. Πάντως, σηματάκι της ΕΡΤ δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο το σήμα "ΩΜΕΓΑ τηλεόραση" άρα εάν εκλάπη, εκλάπη από μέσα, γιατί να το πούλησε η ΕΡΤ, μάλλον αποκλείεται.

Επίσης, κάπου αναφέρθηκε ότι προβλήθηκε και σε κάποιο τοπικό κανάλι ασπρόμαυρη. Αυτό συνέβη γιατί πιθανόν το αντίγραφο ήταν σε SECAM σύστημα γραμμένο, το γαλλικό σύστημα εκπομπής έγχρωμης εικόνας που τότε εξέπεμπε η ΕΡΤ, ίσως πιθανόν και τα master, και δεν έγινε το απαιτούμενο transcoding σε PAL.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άντε και πες ότι βρίσκουμε τα master σε ίντσα μιας σειράς (είχε βρεθεί master του Γιούγκερμαν προ 18ετιας) που θα βρούμε το βίντεο για να το παίξουμε? μιας και μόνο η ΕΡΤ είχε τέτοιου είδους βίντεο. Την περίοδο 1995-1996 οι Ιερόσυλοι (το έχω πει ήδη βέβαια) έπαιζαν εκτός του Ωμέγα tv και σε άλλους περιφεριακούς σταθμούς. Τώρα τα κλέψαν από την ΕΡΤ τα έδωσε η ίδια η ΕΡΤ δεν ξέρω, όπως επίσης δεν ξέρω αν αυτά τα κανάλια είχαν απλά αντίγραφο VHS ή S-VHS η εππαγγελματική ταινία?

Πάντως το Ωμέγα δεν είχε το σηματάκι της ΕΡΤ ήταν καθαρό το βίντεο.
 
Βρε ας βρεθούν, κι εγώ σου βρίσκω ό,τι format θέλεις. Πάντως να πουλήθηκαν νόμιμα ή έστω να νοικιάστηκαν από την ΕΡΤ στους σταθμούς αυτούς, αποκλείεται.
 
Τι μου θυμίσατε...δημοτικό πήγαινα και κάμναμε στο σχολείο τη σκηνή με τον Μπιμπίλα!!Συγχαρητήρια για το σαϊτ.80 φορ έβερ λέμε...
 
Ευχαριστω πολυ

ΤΕΛΕΙΑ ΣΕΙΡΑ.............

ΠΟΛΗ ΚΑΛΗ ΣΕΙΡΑ

Δεν υπαρχει τιποτα για κατεβασμα σε αυτο το φορουμ φιλε μου - δεν ειμαστε torrentαδικο εδω - απλα συζηταμε για οσα θυμομαστε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή η τηλεοπτική σειρά οι Ιερόσυλοι προβλήθηκε (τουλάχιστον κάποια επεισόδια) απο το τοπικό κανάλι R CHANNEL της Κομοτηνής μεσα στο 2009. Και όπως είναι φυσικό τις μεταμεσονύκτιες ώρες!! Άλλη μια απόδειξη για την ύπαρξη πολλών παλαιών σειρών στα περιφερεικά κανάλια!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου αυτή φίλε Νίκο. Προφανώς όμως για να προβληθεί τις μεταμεσονύκτιες ώρες και όχι όλα τα επεισόδια να είχαν κάποια (παράνομη, δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω κόπια). Γνωρίζεις μήπως αν άλλαξαν και τον τίτλο της σειράς μιας και μάλλον δεν είχαν τα δικαιώματα.

Επίσημα η σειρά δεν βρίσκεται στην ΕΡΤ, αλλά μόνο στα χέρια του παραγωγού (έχω την εντύπωση)
 
Απο ότι έμαθα οι τίτλοι έμειναν ίδιοι. Δηλαδή η ΈΡΤ 2 παρουσιάζει τους "ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ". Θα προσπαθήσω να μάθω και κάτι περισσότερο.
 
mytinyworld είπε:
. Για να προβάλει ένα άλλο κανάλι μια σειρά πρέπει να έχει άδεια και του πνευματικού δημιουργού αλλά και του καναλιού που την πρόβαλε. :)
Ακριβώς έτσι ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται. Είμαι όμως σίγουρος ότι ούτε η ΕΡΤ ρωτήθηκε από τα διάφορα περιφεριακά κανάλια τα οποία πρόβαλαν την σειρά αυτή (και με αλλαγμένο τον τίτλο σε κάποιες περιπτώσεις) ούτε και ο κύριος Δημήτρης Ποντίκας ως παραγωγός της σειράς ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει επίσημα διασώσει την σειρά.
 
Οχι tsalk! Αυτό ήταν! Και χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω μετά από 25 χρόνια!! :)
 
Ἂς βρεθεῖ ἡ σειρὰ σὲ ὅ,τι φορμὰ καὶ μέσο νὰ εἶναι κι ἐμεῖς ἐδῶ εἴμαστε…
 
Τραγικό και παράδοξο. Έτσι απλά, σβήστηκε; Ολόκληρη σειρά, τόσες πρόβες, τόσα γυρίσματα, σενάριο, σκηνοθεσία, τι να πει κανείς...
 
nick είπε:
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή απο ανώτερο υπεύθυνο της ΕΡΤ η σειρά σβήστηκε κατα λάθος το 1987.
"Κατα λαθος". Αυτο και αν ειναι κωμικοτραγικο! Μονο στην χωρα αυτη θα μπορουσε να συμβει αυτο!
 
Ένα αρκετά μεγάλο απόσπασμα από κάποιο επεισόδιο των "Ιερόσυλλων" αναρτήθηκε πριν δυο μέρες στο youtube :

http://www.youtube.com/watch?v=AF3oyjdZY6c

Είναι μάλλον από το προτελευταίο ή το τελευταίο.

Για κάντε μια βόλτα....

Να δούμε πώς θα πεισθεί αυτός που τα έχει (αν ή ότι έχει) να βάλει κι' άλλα...

-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα