Οι Πανθέοι (1977 ΕΡΤ)

Υπήρχε κίτρινος φάκελος του 81'; Πάω να βρω περισσότερα στοιχεία, ευτυχώς που υπάρχει η ρετρό και τα μαθαίνουμε.

Και οχι μονο Κιτρινος φακελος. Και Φρουροι της Αχαϊας και Σκλαβοι στα δεσμα τους.
Σειρες που δεν προβληθηκαν ποτε λογω αλλαγης της διοικησης της ΕΡΤ στα τελη του 1981. Μιλαμε συγκεκριμενα για τον Βασιλη Βασιλικο ο οποιος με την ελευση του ΠΑΣΟΚ και της Αλλαγης, ετσι, εντελως αυθαιρετα, αποφασισε να μην προβληθουν οι σειρες που ειχαν παρει εγκριση απο την προηγουμενη διοικηση - κυβερνηση. Οσα επεισοδια προλαβαν να γυριστουν απο τις σειρες που ανεφερα, ευτυχως, σωζονται στα συρταρια της ΕΡΤ και εναποκειται στην καλη θεληση και διαθεση των ιθυνοντων να τα προβαλλουν.
 
Παιδιά όπως τα λέτε τώρα τα διαβάζω, όχι δεν τα ήξερα, μόνο για δύο σειρές δόθηκε το πράσινο φως την κρουσταλενια και το ο κόσμος και ο Κοσμάς εκείνη την περίοδο. Η ΕΡΤ προπληρώσε για τον κίτρινο φάκελο.
 
Σωστή και η Bambinella και θα προσθέσω άλλες τρείς σειρές που είχανε γυριστεί και παραδοθεί τα επεισόδια και κόπηκαν από τη νέα Διοίκηση και δεν προβλήθηκαν ποτέ: τους Πρωταγωνιστές μια πρωτότυπη σειρά με όλα τα λαμπρά αστέρια εκείνης της εποχές όπως: Νόνικα Γαληνέα, Μαίρη Χρονοπούλου, Πάρλα, Μιμή Ντενίση, Γιούλη Γαβαλά, Γιώργο Χριστοδούλου κα. η σειρά τα ΑΝΑΠΟΔΑ του Δαλιανίδη με τον Παπαγιαννόπουλο, Άννα Παϊτατζή, Ρένα Παγκράτη κα. σαν μια άτυπη συνέχεια του Λούνα Πάρκ και τέλος η σειρά οι Ακροβάτες με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, Κατερίνα Αποστόλου, Βάσο Ανδρονίδη κα. η οποία είχε γυριστεί κι αυτή από την προηγούμενη Διοίκηση 13 επεισόδια ήτανε να παιχτούν, μάλιστα είχε προγραμματιστεί σε συγκεκριμένη μέρα στις 4 Δεκεμβρίου 1981 να παιχτεί το πρώτο επεισόδιο και τελικά εντελώς αυθαίρετα ο Βασίλης Βασιλικός έδωσε η διαταγή να μην προβληθεί καθόλου και αυτή η σειρά έμεινε γυρισμένη, πληρωμένη και άθικτη στα υπόγεια της ΕΡΤ. Δεν έχει προβληθεί ποτέ, αλλά παραμένει στο αρχείο της. Από τις έξι αυτές κομμένες σειρές ΜΟΝΟ μια τα ΑΝΑΠΟΔΑ προβλήθηκαν εξ ολλοκλήρου έξι επεισόδια νομίζω το 2016 από την ΕΡΤ με αφορμή την επέτειο για τα 50 χρόνια ελληνικής τηλεόρασης. Τότε είχανε προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ για μια και μόνο φορά παλιά επεισόδια από διάφορες σειρές που σώζονταν (όχι από τις συνηθισμένες που ξέρουμε) όπως δύο από τους Πανθέους, ένα από τις Σκοτεινές Δυνάμεις, ένα από το Φώς του Αυγερινού, ένα από τη Λάμψη των Άστρων, ένα από την Υπέροχη Γλωσσού, ένα από Εν Αθήναις κα. Πραγματικά ήτανε η πρώτη και μοναδική φορά που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ τέτοια διαμάντια και μην υπήρχαν όλα τα επεισόδια! Αυτό δεν θα συνέβαινε αν κάποια άτομα από αυτό το φόρουμ δεν βοηθούσαν και πίεζαν τότε κάποια άτομα μέσα στην ΕΡΤ για να τους πείσουν και να μεταδώσουν αυτές τις ανεκτίμητες σειρές. Επί της ευκαιρίας, μεγάλο ευχαριστώ και από μένα για εκείνη τη σημαντική προσπάθειά τους και να ελπίσουμε ώστε στο μέλλον κάποια στιγμή να καταφέρουμε να δούμε κάποια επεισόδια και από τις προηγούμενες πέντες σειρές που κόπηκαν όσα υπάρχουν ακόμα στο αρχείο της ΕΡΤ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά να λογοκριθεί Καραγάτσης το 81' ο οποίος είχε σοσιαλιστικές και αριστερές ιδέες με ξεπερνά. Καλά ο Αθανασιάδης που ήταν πολύ πιο συντηρητικός και εννοείται ότι είχαμε μια αλλαγή προς τον φιλελευθερισμό αλλά ο Καραγάτσης.Και ο άνθρωπος δεν έγραφε πορνογραφηματα, μια χαρά βιβλία με πλοκή έγραφε να πω πως θα δημιουργούσαν θέμα και στην συντηρητική κοινωνία της εποχής με τίποτα .Καλά αν ζούσε δεν θα τα άφηνε έτσι αν θύμωνε , θύμωνε για τα καλά . Ευτυχώς που υπάρχει το μπουρίνι νομίζω από την ΕΡΤ.
 
Παιδιά να λογοκριθεί Καραγάτσης το 81' ο οποίος είχε σοσιαλιστικές και αριστερές ιδέες με ξεπερνά. Καλά ο Αθανασιάδης που ήταν πολύ πιο συντηρητικός και εννοείται ότι είχαμε μια αλλαγή προς τον φιλελευθερισμό αλλά ο Καραγάτσης.Και ο άνθρωπος δεν έγραφε πορνογραφηματα, μια χαρά βιβλία με πλοκή έγραφε να πω πως θα δημιουργούσαν θέμα και στην συντηρητική κοινωνία της εποχής με τίποτα .Καλά αν ζούσε δεν θα τα άφηνε έτσι αν θύμωνε , θύμωνε για τα καλά . Ευτυχώς που υπάρχει το μπουρίνι νομίζω από την ΕΡΤ.
Ποιός Καραγάτσης εδώ οι απίθανοι της νέας Διοίκησης του 81, κόψανε τους Σκλάβους στα Δεσμάς τους του Κ.Θεοτόκη, ένα από τα μεγαλύτερα σοσιαλιστικά και επαναστατικά μυθιστορήματα έναντια στην άρχουσα τάξη! Είναι να τρελαίνεσαι! Γυρίστηκε τότε το πρώτο σίριαλ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του 81 τα Λαυρεωτικά τα οποία σώζονται υπάρχουνε τα έχω στο αρχείο μου, αλλά αδιαφορώ να τα δώ (παρότι δεν είμαι προσωπικά δεξιών πεποιθήσεων), μετά γυρίστηκε το Γιάννης και Μαρία αισθηματική νεανική σειρά με πολλά προοδευτικά μηνύματα εκείνης της εποχής αγαπημένη μου σειρά, το Μινόρε της Αυγής εξαίρετη σειρά, η Λάμψη των Άστρων φοβερή σειρά, τα Καθημερινά, οι Αξιόπιστοι, Ιερόσυλοι κορυφαίες σειρές του Λειβαδίτη και φτάσαμε το 1983 στην Κάθοδο! Στο απόλυτο για μένα σκουπίδι της εποχής εκείνης που δίκαια υπήρξαν τότε τόσο μεγάλες αντιδράσεις του κοινού. Μετά γυρίστηκε η αγαπημένη μου σειρά κορυφή η Εξαφάνιση του Τζών Αυλακιώτη, η αξεπέραστη Μαντάμ Σουσού, η πολύ καλή πολιτική κωμωδία το Χαίρε Τάσο Καρατάσο και κάπου εκεί μετά τις εκλογές του 1985 αρχίζουν τα σβησίματα ιστορικών σειρών όπως οι Πανθέοι! Από το 1986 ότι έχει γυριστεί δεν έχει σβηστεί από τότε, αλλά η ζημιά που έγινε ήτανε μεγάλη και ανεπανόρθωτη! Και το παράδοξο: εκτός του ότι κόψανε τις 6 γυρισμένες σειρές της προηγούμενης Διοίκησης, εκτός του ότι σβήσανε αριστούργηματα όπως οι Πανθέοι, το Λούνα Πάρκ, ο Γιούγκερμαν κα. έχουνε σβηστεί από το αρχείο της ΕΡΤ και σειρές γυρισμένες από τη νέα Διοίκηση που ήτανε πετυχημένες και αξιόλογες όπως: η Λάμψη των Άστρων (σώζεται μόνο το δεύτερο επεισόδιο που προβλήθηκε το 2016), πολλά από τα Καθημερινά, πολλά από τα Λιονταράκια του Κυρ Ηλία, τα Αστέρια από Χώμα και κάποιες άλλες σειρές!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ποιός Καραγάτσης εδώ οι αμόρφωτοι και οι ανίκανοι της νέας Διοίκησης του 81, κόψανε τους Σκλάβους στα Δεσμάς τους του Κ.Θεοτόκη, ένα από τα μεγαλύτερα σοσιαλιστικά και επαναστατικά μυθιστορήματα έναντια στην άρχουσα τάξη! Είναι να τρελαίνεσαι! Γυρίστηκε τότε το πρώτο σίριαλ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του 81 τα Λαυρεωτικά τα οποία σώζονται υπάρχουνε τα έχω στο αρχείο μου, αλλά αδιαφορώ να τα δώ (παρότι δεν είμαι προσωπικά δεξιών πεποιθήσεων), μετά γυρίστηκε το Γιάννης και Μαρία αισθηματική νεανική σειρά με πολλά προοδευτικά μηνύματα εκείνης της εποχής αγαπημένη μου σειρά, το Μινόρε της Αυγής εξαίρετη σειρά, η Λάμψη των Άστρων φοβερή σειρά, τα Καθημερινά, οι Αξιόπιστοι, Ιερόσυλοι κορυφαίες σειρές του Λειβαδίτη και φτάσαμε το 1983 στην Κάθοδο! Στο απόλυτο για μένα σκουπίδι της εποχής εκείνης που δίκαια υπήρξαν τότε τόσο μεγάλες αντιδράσεις του κοινού. Μετά γυρίστηκε η αγαπημένη μου σειρά κορυφή η Εξαφάνιση του Τζών Αυλακιώτη, η αξεπέραστη Μαντάμ Σουσού, η πολύ καλή πολιτική κωμωδία το Χαίρε Τάσο Καρατάσο και κάπου εκεί μετά τις εκλογές του 1985 αρχίζουν τα σβησίματα ιστορικών σειρών όπως οι Πανθέοι! Από το 1986 ότι έχει γυριστεί δεν έχει σβηστεί από τότε, αλλά η ζημιά που έγινε ήτανε μεγάλη και ανεπανόρθωτη! Και το παράδοξο: εκτός του ότι κόψανε τις 6 γυρισμένες σειρές της προηγούμενης Διοίκησης, εκτός του ότι σβήσανε αριστούργηματα όπως οι Πανθέοι, το Λούνα Πάρκ, ο Γιούγκερμαν κα. έχουνε σβηστεί από το αρχείο της ΕΡΤ και σειρές γυρισμένες από τη νέα Διοίκηση που ήτανε πετυχημένες και αξιόλογες όπως: η Λάμψη των Άστρων (σώζεται μόνο το δεύτερο επεισόδιο που προβλήθηκε το 2016), πολλά από τα Καθημερινά, πολλά από τα Λιονταράκια του Κυρ Ηλία, τα Αστέρια από Χώμα και κάποιες άλλες σειρές!!!
Έπρεπε να ζει ο Καραγάτσης να τους τα πει από την καλή και την ανάποδη, δεν μασούσε τα λόγια του.
 
Επίσης για να είμαι δίκαιος με τη νεά Διοίκηση του 1981 και τον Βασίλη Βασιλικό πέρα από τα εγκλήματα που κάνανε με τα κοψίματα γυρισμένων σειρών και τα σβησίματα ιστορικών διαμαντιών πρέπει να πούμε και τα θετικά. Τότε η ΕΡΤ έφτιαξε ένα πανίσχυρο, προοδευτικό πραγματικά παιδικό πρόγραμμα τηλεόρασης που δεν είχε ξαναγίνε μέχρι τότε στην Ελληνική Τηλεόραση. Εγώ μεγάλωσα με αυτην την παιδική τηλεόραση της ΕΡΤ με εμβληματικά παιδικά προγράμματα όπως η Χιλιοποδαρούσα με τον Νίκο Πιλάβιο ήτανε επικεφαλής του Παιδικού Τμήματος, τα Παραμύθια της Κούκλας του Κώστα Λαδόπουλου (έχει γράψει παλιότερα μέσα στο φόρουμ ο ίδιος) με την Όλια Λαζαρίζου με παραμύθια που αφηγούνταν κούκλες και παιχνίδια εν κινήσει, το Γύρω Γύρω Όλοι με Γιάννη Ζουγανέλη, το Πατατούφ το έβλεπα συχνά κάτι σαν παιδικό θέατρο κα πολλά που ξεχνάω τώρα. Επίσης το Θησαυρό της Βαγίας μίνι σειρά του 1984 διασκευή του ομώνυμου βιβλίου κα. Νιώθω τυχερός που μεγάλωσα με αυτήν την τηλεόραση με αυτήν την ΕΡΤ!
 
Μπράβο Αριάδνη δεν το είχα αυτό. Πανέμορφη η Κάτια ως Μάρμω Πανθέου.
Όπως ακριβώς περιγράφεται στο βιβλίο και η αύρα της ακόμα. Ήταν το φυσικ της για Μαρμω .
 
Η Κάτια πρέπει να είναι η Ελληνίδα ηθοποιός με τις περισσότερες εμφανίσεις σε καθημερινες σειρές.

Και γι' αυτο ειπε η γυναικα "ας κανω και τη Χρυσοστομη τωρα που γυριζει μη μου παρει το ρεκορ κανας αλλος."
 
μόλις τελειώσουν οι "Ιερόσυλοι" από το θέμα "Οι σειρές που χάθηκαν" θα πιάσουμε τους "Πανθέους" , πριν ξεκινήσει το "ιμιτασιόν" να "το δούμε"!
 
Σωστή και η Bambinella και θα προσθέσω άλλες τρείς σειρές που είχανε γυριστεί και παραδοθεί τα επεισόδια και κόπηκαν από τη νέα Διοίκηση και δεν προβλήθηκαν ποτέ: τους Πρωταγωνιστές μια πρωτότυπη σειρά με όλα τα λαμπρά αστέρια εκείνης της εποχές όπως: Νόνικα Γαληνέα, Μαίρη Χρονοπούλου, Πάρλα, Μιμή Ντενίση, Γιούλη Γαβαλά, Γιώργο Χριστοδούλου κα. η σειρά τα ΑΝΑΠΟΔΑ του Δαλιανίδη με τον Παπαγιαννόπουλο, Άννα Παϊτατζή, Ρένα Παγκράτη κα. σαν μια άτυπη συνέχεια του Λούνα Πάρκ και τέλος η σειρά οι Ακροβάτες με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, Κατερίνα Αποστόλου, Βάσο Ανδρονίδη κα. η οποία είχε γυριστεί κι αυτή από την προηγούμενη Διοίκηση 13 επεισόδια ήτανε να παιχτούν, μάλιστα είχε προγραμματιστεί σε συγκεκριμένη μέρα στις 4 Δεκεμβρίου 1981 να παιχτεί το πρώτο επεισόδιο και τελικά εντελώς αυθαίρετα ο Βασίλης Βασιλικός έδωσε η διαταγή να μην προβληθεί καθόλου και αυτή η σειρά έμεινε γυρισμένη, πληρωμένη και άθικτη στα υπόγεια της ΕΡΤ. Δεν έχει προβληθεί ποτέ, αλλά παραμένει στο αρχείο της. Από τις έξι αυτές κομμένες σειρές ΜΟΝΟ μια τα ΑΝΑΠΟΔΑ προβλήθηκαν εξ ολλοκλήρου έξι επεισόδια νομίζω το 2016 από την ΕΡΤ με αφορμή την επέτειο για τα 50 χρόνια ελληνικής τηλεόρασης. Τότε είχανε προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ για μια και μόνο φορά παλιά επεισόδια από διάφορες σειρές που σώζονταν (όχι από τις συνηθισμένες που ξέρουμε) όπως δύο από τους Πανθέους, ένα από τις Σκοτεινές Δυνάμεις, ένα από το Φώς του Αυγερινού, ένα από τη Λάμψη των Άστρων, ένα από την Υπέροχη Γλωσσού, ένα από Εν Αθήναις κα. Πραγματικά ήτανε η πρώτη και μοναδική φορά που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ τέτοια διαμάντια και μην υπήρχαν όλα τα επεισόδια! Αυτό δεν θα συνέβαινε αν κάποια άτομα από αυτό το φόρουμ δεν βοηθούσαν και πίεζαν τότε κάποια άτομα μέσα στην ΕΡΤ για να τους πείσουν και να μεταδώσουν αυτές τις ανεκτίμητες σειρές. Επί της ευκαιρίας, μεγάλο ευχαριστώ και από μένα για εκείνη τη σημαντική προσπάθειά τους και να ελπίσουμε ώστε στο μέλλον κάποια στιγμή να καταφέρουμε να δούμε κάποια επεισόδια και από τις προηγούμενες πέντες σειρές που κόπηκαν όσα υπάρχουν ακόμα στο αρχείο της ΕΡΤ.
Υπαρχει κατι απο αυτα στο site της ΕΡΤ?
 
Υπαρχει κατι απο αυτα στο site της ΕΡΤ?
Δυστυχώς φίλε μου όχι! Το έψαξα έχουνε ανεβάσει στην ERTflix κάποιες άλλες παλιές σειρές όπως: Το Κάμπινγκ, η Μαύρη Χρυσαλλίδα, Μαντάμ Σουσού, Ακυβέρνητες Πολιτείες, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, Το Μινόρε της Αυγής, Λωξάντρα κα, αλλά οι παραπάνω σειρές που ανέφερα και είχανε κοπεί τότε δεν έχουνε προβληθεί ποτέ ξανά με εξαίρεση ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ που προβλήθηκε όπως είπα για πρώτη φορά το 2016 από την ΕΡΤ.
 
μόλις τελειώσουν οι "Ιερόσυλοι" από το θέμα "Οι σειρές που χάθηκαν" θα πιάσουμε τους "Πανθέους" , πριν ξεκινήσει το "ιμιτασιόν" να "το δούμε"!
Βεβαιως να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης αν και ξέρουμε που θα γύρει η ζυγαριά από τωρα ! Θα δώσουμε και μια ευκαιρία στην νέα σειρά
 
Πίσω
Μπλουζα