Οι Πανθέοι (1977 ΕΡΤ)

Υπέροχο αφιέρωμα για μια σπουδαία τηλεοπτική σειρά. Πόσο κρίμα....
 
Αγαπητέ Τάσο, συγχαρητήρια για το έξοχο αφιέρωμα σε αυτήν την εξαιρετική σειρά!!!
 
Πολύ επιμορφωτικό το Ντομινό! Μας μαθαίνει ότι το Σκραμπλ "παίζεται στις βεγγέρες της Αγγλικής αριστοκρατίας"! Ναι, όταν γυρίζανε από το κυνήγι της αλεπούς οι λόρδοι παίζανε και μια παρτίδα σκραμπλ.
 
Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα κειμενάκια για την τηλεοπτική σελίδα του "Ντομινό" της εποχής -όπως και τις συνεντεύξεις των εκάστοτε εικονιζομένων στο εξώφυλλο- τα έγραφε η γνωστή ηθοποιός και δημοσιογράφος Μαίρη Ιγγλέση, η οποία έπαιζε τότε τον ρόλο της Λιάνας στη σειρά "Οι Πανθέοι".
 
Για τα άρθρα δεν ξέρω, είναι ανυπόγραφα. Μέχρι το 1978 όποιος ήταν στο εξώφυλλο ήταν στη σελίδα 3 και σε μικρό κουτάκι εν είδει ρεπορτάζ. Η Ιγγλέση γράφει συνεντεύξεις και ρεπορτάζ και είναι πάντα ενυπόγραφα.
 
Ευχαριστούμε για το πλούσιο υλικό, mhmerotategiatipino!
 
Ένα μικρό βιντεάκι με μια σκηνή από τον δεύτερο κύκλο της σειράς ''ΜΑΡΜΩ ΠΑΝΘΕΟΥ''

Πρόκειται για σκηνή από ένα επεισόδιο (περίπου γύρω στο 30ο-εκτίμηση δική μου) στο οποίο η Μάρμω για πρώτη φορά απατά τον σύζυγο της Ανδρέα στο ατελιέ του Κίτσου.

[video=youtube;MFn-SzvT_r0]

 
Άλλη μια παραγωγή της Αστηρ - TV που πήγε στα αζήτητα...... Και πολύ περισσότερο όταν επρόκειτο για έργο του μεγάλου σκηνοθέτη των επιτυχιών Βασίλη Γεωργιάδη. Μοναδική ελπίδα πλέον το εξωτερικό ή η Κύπρος και μοναδική παρηγοριά τα μικρά αποσπάσματα που διατηρούνται σε ιδιωτικά αρχεία σαν αυτό του Άλκη ο οποίος ομολογουμένως συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα!
 
Άλκη, ευχαριστούμε πολύ για το ωραίο απόσπασμα. Πανέμορφη και εκφραστική η Κάτια Δανδουλάκη.
 
ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:
Κι ένα αφιέρωμα στη σειρά, την οποία δυστυχώς δε θα ξαναδούμε ποτέ...
http://www.musiccorner.gr/?p=102505
Επιτρεψε μου μια διορθωση, Τασο. Οχι στο αρτιο αφιερωμα σου στη σειρα αυτην καθεαυτην, αλλα σε καποιο σημειο προς το τελος που αφορα την ηθοποιο Μαρια Τζομπανακη.

Στα επεισοδιακα εκεινα Καλλιστεια του 1975 η Μαρια δεν εξελεγη Σταρ Ελλας, αλλα Αναπληρωματικη Μις Ελλας. Σταρ Ελλας 1975 στεφθηκε η Αφροδιτη Κατσουλη.
 
Περίληψη 25ου επεισοδίου

attachment.php
 
Αυριο Τεταρτη 3 Φλεβαρη το τελευταιο επεισοδιο της σειρας στην ΕΡΤ2.
 
Πίσω
Μπλουζα